182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Nem rosszul tervezett darab volt hanem gányolás!
-
#165643 http://www.mclaren.com/formula1/inside-the-mtc/mclaren-extra-pedal -
argo001 #165642 Massa hivatalosan is bejelentette, hogy (ismét) visszavonul. Sajnálom, én szerettem.
Emellett dögöljön meg a Williams, hogy módszeresen elkúrták a taktikáját szegénynek. De rühellem azt a semmilyen, középszerű, nulla csapatot. -
Stockbauer33 #165641 http://formula.hu/f1/2017/11/04/newey-felelos-vagyok-senna-halalaban -
Stockbauer33 #165640 -
IXEMGabeo #165639 azt ketlem bar jo uton halad... -
Stockbauer33 #165638 -
Stockbauer33 #165637 http://www.racingline.hu/fastest_slap/vettel-nem-lesz-ott-race-of-champions-on/2017/11/03/
-
ShaiHulud #165636 tuti marad, es szerintem nem is nez ki olyan rosszul, bar a belsokameras nezetet elrontja, de majd megoldjak valahogy. mondjuk abban ez esetben tudom elkepzelni, hogy meg is megszuntetik, ha esetleg tortenik olyan baleset ahol a gloria miatt valik sulyosabba az eset, bar ezeket is elvileg teszteltek, ill atgondoltak. -
ShaiHulud #165635 abban egyetertunk hogy arrogans vagyok, sose tagadtam. A tobbivel viszont nem. -
ToxiMaxi #165634 Szerintem, mivel ez egy biztonsági eszköz, ezért ez maradni fog. -
#165633 Nagyon bízok benne, hogy pár futam után észbe kapnak, hogy ez mégsem annyira jó ötlet. -
ToxiMaxi #165632 "Amit persze lehetetlen is ellenőrizni."
Ezt mondták a teszttilalomra is mégis sikerült. Szerintem a költségplafon akár izgalmas versenyeket is eredményezhet. Most már professzionálisabb a sport, mint bármikor a múltban és itt csak az segít ha valahogyan visszafogod a nagyokat. Kis csapatokra is ugyanúgy szükség van. -
ToxiMaxi #165631 Nem, az arrogáns pöcs te vagy... Legyél szíves normálisan fórumozni, mert ez a hangnem nem fórumra való. Pilótáknak pedig a kellő tiszteletet adjuk meg, ha nem megy, akkor nem kell ide írni! -
#165630 De:)) -
gpFan #165629 Rengeteg új üzenet, sok technikai kérdéssel kapcsolatban.
Pld: "Iged de ez a sporolos fa""sag miatt nincs uzemanyag ami egy okorseg"
Az én véleményem az, hogy a rengeteg gagyi újonnan bevezetett szabályok közepette pontosan az üzemanyag korlátozások voltak a legjobb ötlet. Mert volt értelme, és óriási fejlődés történt a majdnem 5 teljes szezon alatt. Röviden: az átfolyás korlátozás egyenesen arra ösztönzi a motorgyártókat, hogy jobb hatásfokú belsőégésű motort fejlesszenek. Mert nincs más út a teljesítmény növelésére (tekintsünk el itten az olajtrükközés és hasonlókról) . Ehhez jönnek még a ERS (energia visszanyerő rendszerek). Ez mind óriási környezetvédő hatással is van/lehet. Persze, nem a versenyek alatt, hanem átvíve a hétköznapi jármúvek millióiba.
Sajna, a nem jól működő szabályok listája jóval hosszabb. Talán a legbutább a motorszám korlátozás. Olyan motort ami kibír 5-6 versenyt + kvali (erőétetett mód) + szabadedzések igen drága megcsinálni, tesztelni, stb. Nem is csoda, hogy sokszor a motorkímélés határozza meg a szabadedzéseket, verseny feladást. Na meg éppenséggel kontraproduktív. Régen a gazdagok ellőttek 3 motort is egy autóban versenyhétvégenként, a szegények meg spórolhattak, némi gyengébb teljesítmény árán. Most meg le kell a szegényeknek is gombolni a nehány igen drága motor árát. Nem csoda hogy kevés a csapat. Badar ötlet a költségplafon - amit a nagyok esetleg megspórolnak a motorokon elköltik valami másra. Egy Mercedes nem fog F1-el foglalkozni ha nem nyerhet, hiába a 300 millióval kisebb évi költség.
Amit persze lehetetlen is ellenőrizni. -
argo001 #165628 Wéber addig szakértő, amíg a sport szakmai részét kell megítélni, amint a pilótákra terelődik a szó, kb. ki lehet hajítani a kukába a véleményét - illetve nem, el lehet fogadni, csak nem kéne az objektivitás álcája mögé rejtőznie. :) -
ShaiHulud #165627 de -
ShaiHulud #165626 mindig jon valaki aki szerint mindenki szakerto... amit leirtam az mind az en velemenyem es nem szakertes, hisz nem valami hivatalos motorsportos feluleten tettem kozze... velemenyem pedig nekem is lehet, anelkul hogy szakerto lennek. de latod weber is a nagy szakerto aztan nem mindig latja jol a helyzeteket o sem. -
ShaiHulud #165625 Rosberg orult hogy vegre kijott a lepes, jol ment, de kellett hozza hogy hamilton beszopjon balszerencset is. ez total kivett mindent rosbergbol, nem akart maradni tovabb, mert nem lett volna ertelme, hamiltont tobbet nem verte volna. raadasul o normalis ember es van csaladja is, tehat inkabb elvan veluk, meg ha talan urugy is, meg midnig jobb mint hogy inkabb menne bulikazni rihannaval. -
#165624 Nem jövőre jön az a foshalmaz halo? -
ShaiHulud #165623 nem, de hagy ne boruljak mar le a labuk elott, amikor ilyen evadokat nyernek, hogy az ellenfel 3 szor "nullazik" egymasutan, mikozben ovek a legjobb auto is. Vettel 4 vb cime kozul is 2 olyan volt, ami nem elismeresre melto. -
ShaiHulud #165622 oda irtam schumit meg vettelt is? olvasni is fogsz? Senna is egy arrogans pocs volt, de o elert eredmenyeket is, amugy en speciel prostnak drukkoltam, abban az eraban.
-
argo001 #165621 Mit kellett volna tenniük ezeknek a korszakos zseniknek egy domináns autóval? Bebukni a címet? :P -
#165620 Én a mostani F1et, különösen a turbó korszakosat nem élvezem. Ez a sok mű hülyeség engem nagyon zavar. -
ToxiMaxi #165619 "Az olyanokat semmikeppen sem amikor egy dominans autoval vegig nyertek a szezont"
Akkor gondolom Schumi, Vettel, Senna...stb. eredményeit sem ismered el. -
#165618 mindig van valaki,aki nyavalyogni fog "hogy az nem is úgy vót" mert a tízmillió forma1-,futball- és mindenszakértő országa vagyunk. -
Én sem komálom Hamiltont, de nem értem pontosan mi is problémád. Amiket írsz nekem nem valid.
"persze, hogy nem megy el..." Ilyen alapon Rosberg is maradhatott volna. Neki is ott volta Merci és akkor ez alapján végignyerhette volna a következő 3 évet. Mégis elment, de ő tudja miért.
"nehezen elerheto schumacher rekordja mi? anyad..." Itt mi is a gondod? Én nem gondolom, hogy még +3 VB címet olyan baromi egyszeű lenne összehozni. Ha meg akarja dönteni akkor meg 4 kell szóval... -
ShaiHulud #165616 Az olyanokat semmikeppen sem amikor egy dominans autoval vegig nyertek a szezont. Vagy azt sem hogy ugy polerekord amikor 20-21 futam van az evben. Az idei gyozelem lehetett volna jo, ha azsiatol nem szall atok a ferrarira, es lett volna kuzdelem, de igy nem volt nagy szam. -
argo001 #165615 Fasza, milyen eredményeket méltányolsz a F1-ben? Hülkenberg dobogó nélküli rekordját? Zsóti egy pontját? -
ShaiHulud #165614 http://www.gphirek.hu/f1/20171030-f1-lewis-hamilton-szerint-kiszallhatna-ahogy-nico-rosberg-de-folytatja-amig-lehet.html
csak hogy miert is utalom hamiltont, na ilyenekert. mert nem egyenes ember. Biztos o nem koveti hogy kinek a rekordjat donti meg eppen, biztos csak abbol tudja hogy masok mondjak neki, hagyjalmar.
persze hogy nem megy el, hisz 2021ig jo esellyel megnyeri az osszes cimet, mert akkora a merci elonye meg mindig. es ahogy nezem 2021tol se lesz valami hu de nagy valtozas motor teren... nehezen elerheto schumacher rekordja mi? anyad... bar schumacher rekordjat se tartom sokra, es vettel 4 vb cime kozul se mindet.
-
#165613 Nem a kornyezetszennyezes miatt nem lehet korlatlanul motor cserelni:) Ha barmennyi motor lehetne, kinyirnak a "kisebb" csapatokat (akik veszik a motort). Mig a gyari csapatok evente elhasznalnanak 40-50-et, addig a vasarlos csapatok 5-10 darabbal sporolnanak. -
#165612 Én még mindig amondó vagyok, hogy az F1 az innovativitásról kéne szoljon, és , hogy egy verseny alatt ki tudja a legtöbbet kihozni belöle.
Nem egy endurance széria, hogy ki tudja legtovább birni egy motorral és ki tud végigmenni ugy, hogy sporol az üzával.
Nem ettől a 22 autótól fog az üvegházhatás nőni. a hibrid rendszerekre ott az formula E. A civil autókba meg majd házasitják a két széria eredményeit.
Itt egy sima szívó vagy turbós motorok kellenek csak olyan fejlesztésekkel ami megreformálja az eddigi kialakulásukat , ugy mint az élőkamrás gyújtás meg hasonlók. -
ToxiMaxi #165611 "Ugyanott tartunk, mint 2000-ben, csak most még unalmas is minden futam"
Mert a 2000-es évek olyan izgalmasak voltak, hogy minden évben Schumi nyert... az volt aztán a dögunalom.
Elfelejted, hogy Senna idejében edzésre külön motort raktak be, amit az edzés után lehetett kukázni is.
Persze régen minden szép volt. 32 éve nézem majd minden hétvégét láttam és minden korszakban megvolt az, amiért sírni lehetett. Balgaság azt mondani, hogy most unalmasabb (persze mert nem a te kedvenced nyer) vagy nagyobb a spórolás. Régen is volt mivel spórolni. Elég a régi újságcikkeket megnézni, ha megváltoztatod az évszámot kb. ugyanazok a sirámok jönnek vissza.
-
ToxiMaxi #165610 Lesz üzemanyag azt is emelik az új motorfolmulában. 100-ról 120-ra. -
#165609 Turbo is jo most hogy leveszik az egyik energia visszanyerot igy lesz hangja.
Legnagyobb problema a 2021... Es meg a fostalicska halot is felrakjak..
Alapvetoen egyszerubb lesz nem nezni:) -
#165608 Iged de ez a sporolos fa""sag miatt nincs uzemanyag ami egy okorseg. -
#165607 Igazából nem kéne itt buziskodni, vissza kéne rakni a V8-as motort és minden megoldva. -
#165606 jelenleg semmi értelme ezen gondolkozni,mivel turbómotor és motorvezérléssel be tudják állítani hogy alacsonyabb fordulaton is magas teljesítményt adjon le (nyilván így üzemanyagot spórolva),ezért nem kell kiforgatni a határig.nem lennék meglepve,ha erre is bevezetnének valamilyen szabályt,Brawn gondolni fog erre is az elődjeivel ellentétben. -
#165605 Mi értelme van ennek a 3000rpm plusznak? most 15e a limit és 11500-ig pörgetik mert nem érdemes feljebb? Biztos van oka csak így magában érdekes:)