182111
  • AnuluWork #165604
    Alonso csak annyit mondott. Mivel megy Verstappen amivel nyer? Renault. Legyen Merci? Nem, azzal Hamilton nyer és nem adják. Akkor legyen a Renault. Ő így gondolkozik. Ha a minimumot adják amivel nyerni lehet, ő nyer. Hogy a Honda vagy a McLaren hibája volt az eredménytelenség? Majd jövőre kiderül.
  • AnuluWork #165603
    Jaja. A KERS kifejlesztése és leprogramozása maga többe került, mint egy éves motorkészlet a Hondánál ...
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.10.31. 21:25:18
  • AnuluWork #165602
    És? 50+ évig ezt csinálták, és menő volt a F1. Ugyanúgy tűntek el kiscsapatok, mint most, csak most a nagyoknak is jóval több mani a fejlesztés, mert nüansznyi (aka hangyafasz) különbségek vannak, így folyamatosak a kiskapuk és folyamatos a kémkedés, másolás, miegymás. Anno Patrick Headen kívül alig volt copy. Most már ha valaki sikeres akar lenni, másol. Hogy sikerrel vagy anélkül, az más kérdés, de ami most van, az nem felt. jó.

Most is tűnnek el kicsik, de főleg azért, mert a nagyok még nagyobb kapacitással dolgoznak. Ugyanott tartunk, mint 2000-ben, csak most még unalmas is minden futam, amit a pályabírók még inkább feldobnak, persze negatív előjellel.

Valaki írta korábban: sok-sok kavicságy, bukótér.

A F1 ne a spórolásról szóljon. A dohánygyárak kivételével is van pár tőkeerős szponzor. Érdekes módon a spórolás és az egyenlő feltételek a bajnokok ligája kapcsán sose jutnak eszébe a fejeseknek, de valahogy a F1 lélegeztetőgépen tartása kapcsán igen.

És akkor még a faxom csapatutasításokról nem is beszéltünk. Hol van már az a Ferka, ahol Mansell úgy kicseszett Prosttal Estorilban (megnyerte a startnál), hogy Sennának elég volt Prostot kilöknie, hogy világbajnok legyen. Már multi21 sincs, mert valaki mindig felülírja.

Rekorddöntésekről regél a média, pedig öttel több verseny van, mint anno volt amikor a rekordokat felállították, és még a pontok száma is több. Prost behúzott atommennyiségű versenyt, Senna pedig polet, és most pedig mindez azért dől meg, mert speckó programmal mennek egyes csapatok időmérőn, és öttel több verseny van/év. Mindez szép, mások az idők, de hogy ez jó-e, azzal vitatkoznék.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.10.31. 21:23:46
  • repvez
    Persze kell valami korlát, de olyan ami tényleg korlátoz, mert most nincs semminek hatása. most már mindenki ugy cseréli a motor egységeket mint más a zokniját, mert hiába van 35 rajthelyes buntetés ugy is csak a végére kerül és ha elég jó a kocsi akkor még a dobogóra is felkerül igy is.
    Azért ha nem kéne a gumikkal ovatoskodni nem lenne DRS meg KERS, helyette lenne az, hogy maxon nyomják és a tökösebb meg a gyorsabb igy is ugy is megelözné a másikat.

2008-ban is eléggé rámentek az aerora mégsem kellett DRS , hogy elözzenek.
  • Alexease
    Ha nem korlatozzak a motorokat, akkor a top csapatok versenyhetvegenkent elhasznalnanak 3 (szabadedzes, idomero, verseny) motort:DD

Egy ilyen sorozatba, ami ilyen szinten tart technikailag, kell valami bonusz dolog az autokba (DRS, KERS), mert nulla elozes lenne.
  • repvez
    én ettől a motor formulától megint nem vagyok elragadtatva.Az, hogy megint ott lesz egy olyan dolog ami gombnyomásra használnak és amolyan tudbo boostként funkciónál és csak egy bizonyos ideig használható , az nem vezet sehova az megint egy mesterséges adalék mint a drs .
    ÉS a hangoknál se hiszem, hogy az a 3000 plusz fordulat nagy változást hozna és már az is szomorú, hogy felmerült ötletként egy mikrofon beszerelése, hogy azt módosítva legyen hangosabb. ennyi erővel mindenkinek a jegy mellé adhatnának egy fülhallgatót és arról egy v10es motorhangot hallgatna a futam alatt.

Ha tényleg a civil autóknak akarnak megfelelni és a fejlesztéseket átültetni oda akkor a legjobb lenne , ha hagynák, hogy minden gyár azt és annyit fejlesszen amennyit akar és annyi motort használjon el amennyit akar , de akkor a verseny alatt nyomja ki a szemét mindenki , csak így jönnek ki a hibák és így lesz hamarabb kiforrott meghajtás a civil autóknak.

Azzal nem érnek el semmit, hogy papíron 3 motorra korlátozzak az évi használatot, mikor idén is 12-t használt a mclaren , így is mindenki tul fogja lépni a keretet ha versenyezni akar.
  • Alexease
    Kicsit sajnalom, mert mindig beletrafal a dologba:) Most is, talan addig furta a csapatot, ok meg annyira meg akartak tartani (nincs mas ilyen szintu helyette), hogy Renault lesz belole; de aztan lehet jol megszivatta magat es a csapatot is:D
  • Alexease
    Az MGU-H megszuntetese talan segithet. Jo cucc, eleg hatekony, de azzal hogy "korlatlanul" lehet belole kinyerni naftat, tolteni is lehet vele, a turbot is lehet porgetni (es persze kozben meg van hatarozva a toltes es kinyeres mennyisege es ideje), igy eleg bonyi az egesz rendszer. Foleg amikor palyankent es kanyaronkent tobb eloregyartott progamot is hozarendelnek.

A fordulatszam noveles is OK, ha nem pusztulnak meg a motorok, akkor talan jobban fugg a pilotatol mennyire tolja neki.

Az izmosabb MGU-K is hasznosabb lehet, foleg ha egyseges a tarolas, es nem szabalyozzak hulyere. Pl.: annyit tolthet be es vehet ki belole es akkor amikor szeretne. Es ne nehany sec nafta legyen benne, hanem legalabb ket DRS-nyi (vedekezni/tamadni vegyesen).

Persze kiskapukat ugy is talal majd valaki:D
  • Master91
    Alonso elmúlt éveiből következtetve nem lepődnék meg, mindig a rossz oldalra került :D
  • Stockbauer33 #165595
    http://f1vilag.hu/hirek/ilyenek-lesznek-uj-motorok-forma-1-ben
  • Pares
  • Alexease
    Es majd akkor kap vegleg agyverzest, ha a Renault csinal egy gyors de versenyenkent bedoglo motort, mig a Honda rittyent valami tutit:DD
  • argo001
    Alonsónak az agyára ment a sok szar szezon.
  • desigo
    Hamilton profin ment idén.Kár,hogy senki sem tudta megközelíteni a Merci fölényét.
    Elég látványos volt hátulról Vettel előzgetése,előre jutása miközben Hami kényelmesen autózgatott.
    Jó lenne ha jövőre Alonsó és Max is versenyben lehetne egy erős autóval és nem unám a versenyt 10 percel a rajt után.
  • gpFan
    Ami Hamilton diffúzorát illeti, tényleg le volt törve a jobb oldalinak a vége. Ted Kravitz mutatta a SkySport verseny utáni összefoglalójánál.

Ami meg Alonsot illeti - elképesztő miket hord össze az utóbbi időben. "A McLaren volt a legjobb Mexikóban, csak hát a rajtbüntik " - ja azért lett övék a pole - csak én emlékszem rosszul. "A Mercedes 4 versennyel a vége előtt lett VB, Hamilton meg 3-al" - igen, rögtön a rajtnál osztották a pontokat Texasban és Mexikóban - ahogy a pisztolyokat rángatják elő a cowboy filmekben.
    "Hamilton könnyen nyert idén, de jövőre ott lesz a McLaren"- hogy mi mindnyájan mekkora idióták vagyunk és csak az idei első 3-at látjuk a jövő év esélyeseinek. Hát Fernando, sok szerencsét a Force India, WIlliams ellen.

• adam46
    Csak Kimi. :D
  • RatBaG #165588
    Oh. mamma mia!
  • Stockbauer33 #165587
    Max v Ham ütközés?

Csak mert az egyik totál egyértelmű :)
  • ToxiMaxi
    Valami konkrétumot is írhatnál, hogy mi az, amivel nem értesz egyet. Érvelés? Legalább ő kifejtette a véleményét. Nem kell egyetérteni vele de az amit te beírtál az nem több közönséges trollkodásnál/ hőzöngésnél.
  • gpFan
    Igen, én egy fa vagyok
  • mcmoha
    Aki ilyet leír, hogy "hátsó diffúzor" az nem igazán ismeri az F1 autó felépítését.
  • greenkawa
    Kezdve azzal,hogy az már csak annak a következménye,hogy előtte már Max,megint letaposta Vettel bal első szárnyát.
  • adam46
    https://hu.motorsport.com/f1/news/vettel-hamilton-utkozes-mercedes-diffuzor-mexiko/ Milyen hülyeség ez a cikk, "átrendezte" alig látszik valami sérülés, ha legalább a gumi cafatokra szakadt volna és szétverte volna a diffúzort...
  • greenkawa
    Te egy centit nem mentél még életedbe,különben nem írnál ennyi marhaságot!
  • gpFan
    32 év versenynézés után, technikai tudással, nyilván "fogalmam sincs' - heh. Én leírtam a véleményemet, te meg csak sértegetsz, minden argumens nélkül. De itten nem is vártam mást, az igazat megvallva.
  • adam46
    Azért ne felejtsük el az emlékezetes előzéseket, mikor Hamilton úgy ment el Vettel mellett, mintha Vettel valami Trabantban ült volna.
  • greenkawa
    Na ez pont úgy fest,mikor egy túlcsordult néző szakmai cikket akar írni arról,amiről fogalma sincs.....
  • gpFan
    Részemről egy kis áttekintés, a 2 fő VB esélyes eddigi teljesítménye alapján.
    Vettel erősen indult, és jobb is volt picivel a nyáti szünetig. Sajna, már akkor is volt egy igen süket (nem is tudom melyik szó volna a legjobb) Bakuban, amit elég később ismert csak be. És akkor jött a Hamilton csúcsforma, SPA-tól kezdve. Vettelnek volt esélye fordítani Singapurban, de ott megint előjött a "mindenáron én előre" igazi énje - ami alapjában véve nem rossz, sót, egy VB-nek az alaptulajdonsága szinte. Csakhogy itt nem valami Sauber elózésről van szó, hanem egy másik nagy ego, Verstappen előtt maradni. És ezt nem kezelte elég okosan, elég ügyesen. Ami most, Mexikóban is megtörtént. Alapjában véve, én megbüntettem volna a Bakui és a mostani Mexikói eset miatt is. De nézzük a számokat: Egy verseny nullázva gyertyahiba miatt (igen hasonló az első új turbo korszak verseny első kiesóje esetéhet - na ki is volt az ? ), egy negyedik 4 technikai hiba miatt - vagyis, mondjuk bukott valami 40 pontot. Míg a hátránya most jóval több. Ez csak egyet jelenthet szerintem: saját maga hibái miatt vesztett 2 versennyel a vége előtt leginkább.
    Hamilton viszont tényleg hibátlan volt az utolsó 7 versenyen. Mondhatnánk, hogy halvány volt a tegnapi felzárkózása - de a legelején tényleg ment a győzelemre, és jól kihasználta az alkalmat, ami nyilván mindig rizik egy Vettel és Verstappen mellett. Után kellett némi idő, hogy magához térjen, és okosan nem reszkírozott, mert még a dobogóra sem volt esélye.

Jövőre úgy néz ki, lesz 3 erős VB cím jelölt - az idei 2 + Verstappen. De az sokat függ a Renault megbízhatóságától, ami most is pocsék volt. Sajna, Ricciardot mintha a csapat már is lefokozta volna, vagyis könnyen lehet elhagyja RB-t 2018 végén.
  • mcmoha
  • Pares
    Nem számítottam ilyen sima Verstappen győzelemre, egész versenyen szinte alig mutatták, de az azért nem volt semmi jelenet, amikor lekörözte Hamiltont, pont azon a versenyen, amikor utóbbi világbajnok lett :D Hamilton meg futamgyőzelemről álmodozott a verseny előtt, kapott helyette egy kört :D
  • Papa01 #165574
    Nagyon gáz volt...
  • simonl #165573
    Naná, tudta, hogy DJ pult lesz 2 prc múlva:D
  • RatBaG #165572
    mi ez a bazári dj-s veretés a dobogón :DDD
  • nearo
    Rai napszemüvegben a dobogón, wtf
  • Papa01 #165570
    Talán a 4. VB címéhez? :) Azért ne felejtsd el, az éves teljesítménye miatt lehetett ma újra bajnok. Tavaly meg ő szívott végig.. ilyen az élet. Ami meg a Ferkánál ment, amiatt meg nem szabad Lewis-ra haragudni... (egyébként én Seb-nek szurkoltam egész évben.)
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.10.29. 21:56:04
  • argo001
    Mit csinál a Williams Massával, elmagyarázná valaki? Mintha szabotálnák a versenyeit, az elmúlt éveket figyelembe véve ilyen módszeresen elbaszott versenystratégiákat, mint amiket Massával próbálnak végigcsinálni, nem sokat láttam... ez azért dühít, mert ott van Stroll, aki semmit nem csinált idén, volt kb. 3 jó versenye, amin összemákolt 30 pontot. Csak persze mi marad meg az emberekben, hogy Massa szar, és ezen az sem segít, hogy Wéber állandóan fikázza, amint képernyőre kerül.

A 2017-es szezon lehetett volna sokkal szorosabb, sajnos a Ferrari rohadt sok pontot eldobott a nyári szünet óta, amivel tálcán kínálták Hamiltonnak a VB-címet. Jövőre viszont szerintem Verstappen lesz a VB, ha nem lesz ilyen rohadás a Renault.
  • simonl #165568
    Mihez? Ahhoz, hogy ilyen mázlija van? Ja, gratula....
    28.körig, versenyben előzni sem tudott...
  • Stockbauer33 #165567
    Max. Fernando
  • Papa01 #165566
    Na igen... Gratula Lewis-nak! :)
  • simonl #165565
    Csak a szokásos, maxigyerek lezúz egy ferrárit.