182111
  • HTS s3rg1nh00
    tényleg csak az autó volt tegnap a pole-ban,hiszen Bottas is úgy jön át vele a mezőnyön,mint kés a vajon...
    ja,nem
  • SzocsA
    Faszom a ferkába nem érték utol a mercit megmaradt az 1 másodperc különbség. A haas ferka meg szépen tartja a red bullokat. Előttük is vannak.
  • Alexease
    Amig "prototipus" sorozat az F1, es giga penzes auto/motor gyartok versenyeznek privatcsapatokkal, addig mindig ilyesmi lesz az F1.
    Regen sem volt mas. Volt amikor ~15 evig McLaren-Williams parharc volt, 2-4-es sorozatokkal. Vagy a Ferrari amikor 10 evbol 8-at nyert, abbol 6-ot sorozatban. Ahhoz kepest az elmult evek 4-4 sorozata a Red Bull-tol es a Mercitol nem olyan veszes;)

Regebben is a szabalyok valtozasa miatt min. 2-es "sorozatokat" toltak. De mar a 80-as evektol "megszokott" a 4-es sorozat is.

Ha Hamilton-nak "nem jon ki", lazan benne van, hogy most 2 ev Ferrari lesz. Ilyen eroforras mennyisegnel es "kocka" F1-nel, akar 1 kiesessel is el lehet bukni egy evet.
  • bakkerman
    Tavaly azért Vettel a szezon első felében nagyon szorongatta Hamiltont,sőt volt hogy vezetett is összetettben,szóval nem szabad leirni még ezt a szezont. Látszólag nem változtak a dolgok,de csökkentek megint a használható elemek száma,bármikor jöhet egy komolyabb zúzás (lásd ma Bottast) és az akár futamokra borithatja a papirformát! Én a középmezőnyben várok nagy csatákat,ott most nagyon kicsik a különbségek
  • adam46
    A holnapi verseny az 1. kanyarig nincs lefutva, ha eljön Hamilton, akkor rajtcél győzelem és ez nem károgás, ha kicsit kinyitod a szemed, akkor minden évben ez volt.
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2018.03.24. 19:11:30
  • IXEMGabeo
    Adom ezt az otletet meg kellene probalni a forditott rajtracsot...ha tudnam hogy nekem eros autom van meg elvezettel vezetnek, mert van akcio, izgalom a palyan....ja es persze DRS nelkul mindezt...
  • IXEMGabeo
    hiaba fejlesztenek, ha alapjaraton a V6-os turbo leszabalyzott technologia naluk a legfejlettebb...igen elismerem hogy Rory Byrne nagy tudassal rendelkezo szakember sot Aldo Costa is kivette a reszet az elmult evek sikereibol nem veletlen, hogy a Merci elol van, am, ha egy motor rendkivul eros akkor maris maximum a Williams es a Force India lehetne az ellenfeluk...
  • ShaiHulud
    kimi fan vagyok, de szerintem most verstappennek vannak jo eselyei, szerintem nyerni is fog. redbullok nagyon ott vannak ferrari nyakan, mercitol azt varom hogy gyengebbek lesznek futamon, mint idomeron, plusz az hogy redbullok supersofttal indulnak az is nekik, ill verstappennek fog kedvezni. Raadasul a tavalyi verstappen szopas utan iden fordul a kocka :)
  • Magnum PI
    Nyilván én is bízok benne, hogy nincs lefutva de pont azok akik legjobban érteknek hozzá (maguk a pilóták) mondják, hogy ez bizony gyomros volt a javából és nagy odaverték őket és félnek esélyük nem lesz, meg hogy ez így nem izgalmas. Ha ők károghatnak akkor talán mi is. Szóval légyszi ne mondd meg ki mennyire ért hozzá és hogy mennyit ér a véleménye emiatt!

"...egyébként sem tudnak időmérős módban menni egész versenyen+a gumikezelés,taktika még szóba sem került".

Igen ezekben általában nagyon szar szokott lenni Merci :D

"Valakik még nem tökéletesek ilyenkor, és marha hosszú az év."

Ez sajnos épp úgy igaz a Mercire mint a többiekre. Valamiért azt gonoldják az emberek hogy a top csap már nem tud fejlődni csak a többiek tudnak felzárkózni. Ez a távolság még nőhet is. Én biztos vagyok benne hogy több pluszt tudnak kihozni az új motorból mint a többiek a tavalyiból.

Bízhatunk bármiben de SZERINTEM itt olyan Merci uralom lesz mint a huzat. Főleg az új motorszabály miatt. Ilyen előnnyel Hamilton könnyen behúzza tartalékon is és nem kell félni a motorcserétől. Már tavaly is ezt csinálta. Amint megvan az előny már nem is nyomja tovább csak tartja a távolságot.

És itt jön még be a DRS is. Ha a rajtnál valaki le is nyomja amint aktív lesz a DRS vissza is veheti a pozíciót.

Egy Max+Ferrari kombóval meg lehetne őket szorongatni rendesen :)
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.03.24. 17:58:36
  • Krigare90
    Hát neked legyen igazad, de 2014 első versenye óta mondogatva van hogy na majd nemsokára feljönnek a többiek... Hát a tavalyi szezon első felén kívül nem emlékszem hogy akárki is valós veszélyt jelentett volna a Mercedes-hegemóniára.
  • AnuluWork #166236
    1. nagydíj. Várjuk meg legalább Barcelonát, de inkább Monacot, hogy legyen valós a helyzet. Valakik még nem tökéletesek ilyenkor, és marha hosszú az év.

Hamilton jó. A Merci is. Majd ha marad minden Monacoban is, na akkor érdemes lesz azt mondani, hogy: Merci fölény.

Ne felejtsétek el, hogy megint csökkentették a felhasználható erőforrások és egyebek számát!
  • HTS s3rg1nh00
    azért azt javasolnám azoknak,akik idejöttek 1,azaz egy darab időmérős kör láttán kongatni a vészharangot és eltemetni az idei meg a következő két szezont is,hogy kezdjenek el kicsit cikkeket olvasni mi miért hogyan történt,mert jól láthatóan csak nézik de nem értik ezt a sportot.kezdésnek ez nem rossz alap.egyébként sem tudnak időmérős módban menni egész versenyen+a gumikezelés,taktika még szóba sem került (lásd a Red Bull szuperlágyakon pénteken futott hosszú etapjait,vagy a 2 Ferrarival zavarba hozható egyedüli Hamiltont).
    a holnapi verseny sincs még lefutva,hát még az egész szezon...
  • AnuluWork #166234
    3.
  • adam46
    Sikerült, megtörték a Ferrari egyeduralmát, aztán jött 4 év Red Bull egyeduralom, meg 4 éve Merci :D Ennek a sportnak a lényegét vették el.
  • ShaiHulud
    holnap sima red bull win lesz :)
  • Magnum PI
    Én bízok benne, hogy tényleg csak nagyon elkapta ezt a kört Hami és a futam alatt nem lesz ilyen nagy difi. Holnap meglátjuk...
  • Magnum PI
    "Vissza kéne hozni a szabad motor fejlesztéseket és tesztnapokat, ennyi az egész bakker,..."

Azért ne feledd honnan indult ez. Pont a Ferrari egyeduralmát akarták megtörni ezekkel a szabályokkal (ami sikerült is) mert nekik végtelen pénz és erőforrást állt rendelkezésre a teszteléshez meg motorfejlesztéshez. Ha nem lenne ez a korlátozás még jobban meglépne a Merci (ezt a fajta erőforrás konstrukció nagyon érzik.) és a kis csapatok nem tudnák megfizetni a motort sem olyan drága lenne a korlátozás hiánya miatt.
  • Stockbauer33 #166229
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyetértek de a vége az lett h mégis elüldözték Schumit.Felrobbantam akkor.Sajnos a visszatérése nem olyan lett.Remélem megérdemelten behúzza Ham az ötödiket.Ja és Vettel kapott több mint 6 tizedet.A 2. legjobb :)
  • Magnum PI
    Mikor Schumi nyert mindent a Ferrarival sose basztatta senki, hogy csak a kocsi miatt van. Mindenki meghajolt előtte hogy mekkora császár, pedig szerintem ugyanez volt a szitu. Szegény Hamilton eredményeit meg senki nem akarja elismerni. Azért azt ne várjuk már el, hogy az autósportba ne számítson mennyire jó az autó. Most már pont ugyanazt a motort kapják a többiek is a Mercitől. Miért nincsenek mégsem sehol? Miért van ez másképp a Renault motoros csapatoknál? Gyári Renault csak a második a sorban.
  • Lebowski

• Magnum PI
    Nekem egyébként úgy önmagában fura az, hogy van ilyen, hogy időmérő az autósportban. Ha belegondolsz ez arról szól hogy előre sorba rendezed a versenyzőket aszerint hogy ki mekkora eséllyel fogja megnyerni a futamot. Innentől kezdve naiv elvárás előzéseket látni, hiszen a gyorsabb már eleve elől van. Minél nagyobb a teljesítmény különbség a pilóták/technika között annál jobban kijön ez. Itt tart most az F1.

Nyilván valóan ez egy igazságos rendszer csak éppen unalmas. Szerintem fordított rajtrácssál és okos pontozási rendszerrel (időmérős pontok, pozíció növelés pont stb..) igazságosan lehetne még csinálni miközben izgalmas csaták alakulnának ki és nem lenne gond azzal sem, hogy van egy ilyen erős csapat mint a Merci + Hamilton. Ő max. szépen végigelőzi a mezőnyt a futam alatt mint ahogy ez szokott lenni mikor rajtrács végéről kell indulni valamiért.
  • King298
    Bottas mit keresel még F1-ben? Mindenki látja, hogy nem tudsz vezetni!
  • adam46
    Ezt mondják már jó pár éve, hogy várjuk meg a következő évet, a következő futamokat. :D Ez az év megint a Mercié lesz. Tök felesleges reménykedni a 2. helyért meg nyomhatja a Ferrari és Red Bull
  • Stockbauer33 #166223
    [/spoiler][/spoiler]

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://www.gphirek.hu/f1/20180324-f1-daniel-ricciardonak-elege-van-a-mercedes-folenyebol-az-ausztral-nagydijon-szerinte-lewis.html

Ritka őszinte nyilatkozatot adott ma Daniel Ricciardo. Kimondta az igazságot(?), amit mások is gondol(hat)nak vagy csak kezdi felemészteni a sikertelenség?

Rendkívül frusztrált az ausztrál, és ezzel biztosan nincs egyedül. Bár elismeri Hamilton versenyzői kvalitásait, bosszantja a Mercedes hatalmas fölénye.

"Ők nyilván élvezik ezt, hiszen jó helyzetben vannak, de már mindenki más utálja.”

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2018.03.24. 15:05:03
  • gpFan
    Azért várni kellene még egy néhány versenyt és kvalit a nagy következtetésekig.
  • adam46
    Igazából megint látszik, hogy ennyi lesz ez az év is. Hamilton röhögve nyeri a pole-ot, ha meg versenyen picit gyengébbek, akkor van esély valaki másnak. Akkora a Merci fölénye, hogy ez nem Hamilton tudását tükrözi. Elvan baszva az egész Forma 1, ha végre felkelnének azok a balekek, akik hozzák a szabályokat, akkor észrevehetnék. Vissza kéne hozni a szabad motor fejlesztéseket és tesztnapokat, ennyi az egész bakker, a mű lófaszságokat meg kivenni a picsába.
  • lac coo
    Én má' nem tudom, hogy keljek fel és aludjak a futamon, vagy ne kelljek fel hanem eleve aludjak rendesen ...
  • gpFan
    " Egy szoftver amit a mérnöke egy bill. kombinációval aktivál." - igen, minden a szoftveren múlik :-) A 4 VB címet is úgy szerezte, hogy csak a pályán kell tartania a kocsit. A Mercedes meg a legnagyobb idióta, mert legombol neki vagy 30 m. Eurót évente ezért. Vagy esetleg valaki más az idióta itten ?
  • gpFan
    Azért nehéz elhinni, hogy a Mercedes csak a Q3 végén aktiválta a 'party' (ahogy egyesek hívták az időmérős extra módot). Már csak azért is, mert Bottas balesete miatt lerövidült a valós Q3 kb 8 percre, és túl rizikós lett volna az elsőt a 2 lehetséges gyors körből nem a max beállításokkal menni - mert sose biztos, hogy az utolsó gyors kör sikerül jobbra, ha egyáltalán sikerül.
  • simonl #166217
    Hamilton utolsó köre az nem csomag és nem valami földöntúli tudás. Egy szoftver amit a mérnöke egy bill. kombinációval aktivál.
    Ennyi. A tudás az, hogy neki pályán kell tartani a kocsit. Egy körön tudja, egyedül, elől.
    Holnap bajban lesz a két Ferrarival és Verstappennel a háta mögött.
  • ToxiMaxi
    Szerintem meg csak pont összejött minden. Ahogy nyilatkozta is a gumik optimálisan felmelegedtek. Jó kört futott de nehezen tudom elhinni, hogy a Merci egészen a legutolsó körig rejtegette volna a tényleges tempóját.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.03.24. 10:24:41
  • Krigare90
    A fájdalmas az ebben hogy Hamilton minden erőlködés nélkül futotta a körét. Nagyon egyben van ez az autó, a csapat és Hamilton is. Ha ez a tempó nem anomália hanem a valós fölényük akkor ez az év már most lefutott mert szerintem.
  • ToxiMaxi
    és 2014-óta senki sem fejlesztett motort csak a Merci? Nem csak a motor ott a jobb, hanem az egész csomag különben a többi merci motoros csapat is dobogós lenne.
  • desigo
    Merci holnap megint ellép a rajtnál és annyi...
  • IXEMGabeo
    hatalmas a motor folenyuk:( 2014-es szabalyvaltozasok jobban nekik kedveztek, mint a 2009-es a Red Bullnak...
  • Magnum PI
    Hát ja, a Honda tényleg csalódás így, de a McLaren csoda kasztnija sem nagyon mutatkozott meg. Két Renault motoros csapat is lenyomta őket.

Mercedes meg azért félelmetes mert ez egy új motor, ezért még nagyon nagy potenciál lehet benne amit folyamatos fejlesztéssel ki tudnak aknázni. A többiek meg a régi motorokat hegesztik amiből már sokat nem biztos hogy ki lehet hozni. 2020-ig itt már Merci uralom lesz.
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.03.24. 08:42:30
  • IXEMGabeo
    Q2 bejutast ero helyre saccoltam volna...mindenkeppen jobbnak tartom, mint Strollt es Szirotkint...
  • __Jacek__
    Nagy Honda hypeból se sok maradt, meg szerintem Kubica biztos nem utolsó előtti lett volna, ha már vitázni akarunk két téma:D
  • __Jacek__
    Inkább buzi Ferrari és Renault:(
  • IXEMGabeo
    7 tized...fasza ennyit errol:D

buzi Mercedes