182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
G_ArchAngel #166286 FB áthúzza az instagram posztot, az az appban bekapcsolható, mármint a sajátot.
-
#166285 aztaQ,te még élsz?már pelleriék is hiányolnak
(nem,fb-ra sem lehet rakni direkt linket instáról semmilyen formában) -
G_ArchAngel #166284 Akinek van ideje elolvashatja itt Kimi véleményét a kép alatt: Kimi insta posztja
(instagramról nem lehet linkelni képet képként?)
Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2018.03.25. 11:36:44 -
#166283 igen tisztában vagyok , hogy mindezek miatt kell sporolni, de pont emiatt kellett volna olyan szabályokat és legföképp olyan szemlélet változást hozni, hogy a technika és a versenyzés lett volna a középpontban és nem a sporolás és a mesterségesen elöidézett elözés segités a gumik miatti spórolás. -
#166282 Elég unalmas ez így... Az aero bas.akodás még jobban elrontja az egészet, mint eddig. Persze előzés(kikerülés) lesz, mert van drs. Mennyiség a minőség helyett. Ez az új fejvédő keret is iszonyat gagyi. Mint valami áprilisi tréfa. Indycaros megoldás jóval barátibb és nem takarja a kilátást. Persze azért biztos megnézek pár versenyt, de már nincs az az izgalommal teli várakozás a futam előtt, mint régebben. :( Olyan jó lenne szeretni a szériát, de így...Már várom a 3 hengeres 1000-es, ikerturbós motorokat. Ha így haladnak az is meglesz... -
#166281 Nekem tetszett, szerintem jó futam volt! :)
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2018.03.25. 11:08:41 -
SzocsA #166280 Hát az a baj, hogy a motornak 7 futamot kell bírnia, hogy annyi üzemanyagot öntenek bele az autóval amivel éppen, hogy csak végig megy. Ha már kicsit jobban nyomja neki elfogy a benya.
Meg ott van a probléma, ha sokáig a másik mögött mész, előzni akarsz de nem tudsz, nem lesz jó az alkatrészek hűtése. Le kell szakadnod az előtted haladóról a hűtés helyreállítása véget...
Aztán meg a gumi taktika, ha agresszívan akarsz vezetni előbb elkopnak a gumik, mint amilyen hosszú etapot még ki kéne bírniuk, megint spórolni kell a gumikkal. Emiatt nem nyomhatják úgy ahogy akarják.
Hamilton is inkább vissza vett a végén, és spórolásra állította az autót, annyira, hogy Kimi majdnem ráesett...
Értem én, hogy szezon eleje, meg nem az elsőn kell megnyerni. De ez a versenyzés lenne.
Nézzétek meg Schumacher Ferraris utolsó futamát Brazíliában. Ott szerintem minden maxra volt tekerve, ha nem tovább...
Mégis csak a kerekekkel volt a gond. -
#166279 " A méhészborz kaptárt szimatol" Szujó eddigi legnagyobb mondása. -
#166278 Ha a Mercedes nem számolja el magát, Hamilton símán nyer. Raikonenek meg pár kör után láthatóan elmegy a kedve az egésztől és lelassul. Verstappen ma nem volt formában. -
#166277 Ma bebizonyosodott, hogy a számitógépek elöre kiszámitott taktikája mennyire nagy befolyással bir. Ha ezt belátnák, hogy ezen kéne változtatni akkor már jobb lenne a verseny, mert akkor nem az lenne, hogy elég a 3mp is , hogy elötte maradjunk hanem nyomd neki amennyire csak birod, hogy biztosan elég legyen.
Lassan ott tartunk, hogy a csapatok a programjukat feltöltik egy szerverre amin egy F1 s szimulátor megy és végignézik, hogy a adatok alapján ki nyer, anélkül, hogy legyártanák a kocsit vagy a pilótát beultetnék.
Ne attól menjen fel a pilóta adrenalinja, hogy nem tudja az adatokat, hogy nyomhatja e vagy nem meg mikor mennyire állitson dolgokat hanem attól, hogy belemegy rizikósabb elözésbe mert elöre akar jutni, nem azért mert a csapat vagy a DRS megengedi neki, hanem azért mert ott és akkor ö ugy érzi, hogy meglehet .
A verseny utáni nyilatkozatok is sokkal jobb lennének, ha a versenyzők a párharcok élményeit mesélnék el ahelyett, hogy a szokásos semmitmondo PR szöveget ismétlik -
#166276 A valodi probalkozasok es elozesek hianya miatt valoban uncsi volt, de az eleg jol kiegyelitett mezony miatt (ezen a palyan!), azert volt egy kis izgalom, erdekesseg. Mostanra azert mar mindenki beletanult, es es elegge behataroltak ezeket a technikakat, fejleszteseket, lehetosegeket, varhato volt, hogy 3-4 even belul "mindenki" eler egy hasonlo szintet.
Persze egy "valodi" GP palyan borulhat a dolog, kijohet egy-egy csapat valodi erossege; de ha ott is igy egyutt maradnak, raadasul 3-4 csapattal, es ha nem is az elso helyert de a dobogokert, a GP palyak jobb lehetosegei miatt akar sokkal tobb probalkozas es (oda-vissza) elozes is lehet.
De ha nagyon egyforman erosek lettek az autok (motor, aero, gumi stb.) es a speci aero miatt nem tudnak elegge kozel kerulni egymashoz a DRS elott, akkor az is elofordulhat, hogy ilyen lesz az osszes verseny:) Marad a taktika, baleset, muszaki/pilota hiba, pech, box stb.
Egy ennyire hightech sorozat eleve "kizarja" a "palyan pufoljuk egymast" lehetoseget. Foleg hogy mar technika sem lesz hozza, lassan egy autoval/motorral kell vegigmenni a szezonon:D Ami profi autoepitest jelent, de a "kopas jelzo szazalek" figyelgetese nem tesz jot a csataknak. -
#166275 Én is úgy érzem, hogy ez most nem volt annyira unalmas futam. A köridőket nézve pláne nagyon érdekes a középmezőny sebessége. Vandoorne egyébként kottára Alonso szintjét autózta, csak a 9-ik helyen. Átlagosan 1 másodpercre vannak az RB tempójától, hol több, hol kevesebb. Haas még érdekes lehet. -
IXEMGabeo #166274 szerintem a Renault jelenleg erosebb a Mclarennel...Alonsonak kisse mazlija volt az 5. hellyel...Ricciardo es o jelenleg a legjobb "lopakodok" a mezonyben -
#166273 A Haas izgalmassá tette ezt a mai napot. Sajnálom őket, kíváncsi vagyok mi lehetett a baj. Max gyengébb volt mint vártam. Főleg Alonsoval nem tudott mit kezdeni pedig ott volt a kocsiban a Ferrari tempó, de Alonsonak meg örülök. Remélem fogjuk idén dobogón is látni.
Ezek után hiába mondja Hamilton, hogy nincs party mode. Ha tényleg önerőből normál motor teljesítménnyel rakta volna össze azt a kört akkor akkor az itt kijött volna. Lehet, hogy még neki sem mondják el mi van hattérben és tényleg nem kummant.
Ezek az interjúk a verseny után meg már olyan semmitmondóak, hogy mindegy lenne ha nem is lenne. Politikusok érdekesebbet tudnak nyilatkozni. -
gpFan #166272 Az erőviszonyok most már jobban látszódnak. A Mercedes és a Ferrari kb. egy szinten. A RB kicsit lemaradva. A 4-ik lenne a Haas, és nyilván helyrehozzák a kerékcseréket a következő versenyen. A McLaren volna az 5-ik, aztán Renault, A Force India visszaesett a 7-ikre (javulás várható). Sauber , Toro Rosso - jobbat vártam tőlük, és az egyik Honda motor is elfüstölt. 10-ik a Williams - igen, lassú. és még elsőként is esett ki technikai hiba miatt.
A verseny a kevés előzés ellenére elég érdekes volt. A TV kozvetítés sokat javult. Szóval, a szezon jónak igérkezik. Na, megnézem még ki lett a 'driver of day' ... Alonso - hát ez kb. igaz is, bár attól féltem megint Verstappen lesz az -
#166271 Az Albert Park ban eleve nehéz előzni, de ez most eléggé hervasztó volt.
A Mercinek hiányzott elöl a másik autó lekövetni a 2 Ferrari taktikáját a VSC pedig szimplán rosszul jött ki Hamiltonnak. -
SzocsA #166270 Ahogy kiesett a Haas a red bull simán tudta tartani a lépést a ferkákkal, a ferka nem érte utol Hamiltont, 3-4-5 másodpercre eltudott menni a merci elöl. Mikor Vettel volt első mindig utolérte Hamilton....
21 ből nyertek egy futamot, olyan pályákon ahol jól lehet előzni, még a redbull is lehagyja a ferkát.... :(
Meg nem tudni, hogy ki, hogyan használta a motorját, mennyire kímélő módban mentek.
Hogy mennyi van még a ferkában vagy mennyire nyomták a mercisek
Bottas sem tudott annyira felzárkózni....
Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2018.03.25. 09:10:44 -
#166269 -
#166268 Nekem most jutott eszembe hogy lehet van most valami f1 vagy iesmi de meh:D -
IXEMGabeo #166267 jelenleg a turbulencia okozza a legnagyobb gondot elozeseknel:) tegyuk hozza az Ausztral szuk palya es a 3 DRS zona is hasztalan itt...nem is banom jobb ez igy, mint hogy kerulgessek egymast...ahol hosszabb egyenesek vannak, mint pl Kina v Abu Dhabi, konnyebb elozni... -
#166266 Nálam azt hiszem innentől csak pár kedvenc versenyt nézek SPA pl meg ilyenek, mert ez sajnos hígfos:) -
IXEMGabeo #166265 Force India ha jol hallottam 2009 ota eloszor most nem szereztek pontot Ausztraliaban -
IXEMGabeo #166264 Hamilton levette a motorfokozatat kimelo uzemmodba -
SzocsA #166263 Megnyerte! Hamilton állítgatott valamit a kormányon és leszakadt 4 másodpercre....
Kimi szívta meg megint.... -
IXEMGabeo #166262 ez durva nem gondoltam h Vettelnek igy kijon a lepes, de orulok -
#166261 -
SzocsA #166260 Nem, motor volt mégis most mondták...
De a kerékcseréknél mind a kettő szerelő integetett... -
#166259 pfff faca
-
SzocsA #166258 Nem mind a kettőnél a kerékkel volt valami elsőnek a bal hátsó, második kiállásnál meg a bal első.... -
#166257 Mag valami fust! Gro-nal meg a kerekkel elbactak valamit. -
IXEMGabeo #166256 pont kikapcsolom mi a fene tortent a Haasokkal?:OOO -
#166255 Alfonzo lopakodik előre:) -
SzocsA #166254 Trükközik a ferka beáldozták a Haast, hogy megelőzzék a mercit :D -
#166253 ááá így elbaszni a Haasnál azt hittem elfüstölt:)
-
#166252 Party time:) -
#166251 Haast sajnálom, de ez lesz a legnagyobb izgalom idén hogy a csodálatos 7 versenyt kibíró motorok nem bírnak ennyit:( -
#166250 nem a hajtás szűnt meg,ez váltóprobléma lesz -
#166249 -
#166248 A Haasok eddig jot mennek szurkolok nekik legyen meg ez a 4.-5. hely de nehez lesz -
IXEMGabeo #166247 ennyit a Hondarol