182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
pr3cious #166937 Mai napig mondom hogy a szenzáció kedvéért kicsináltak egy igen is jó versenyzőt. Neki mért nem adtak időt tanulni?
Daniil Kvyat -
gpFan #166936 Kapkodás, versenyzők tönkretétele .. ez Helmut Marko . Jobb lesz ha Ricciardo minél előbb elpakol onnan. Sajnálom Kubicát, de talán inkább ne jöjjön vissza mindenáron az F1-be. -
Kubica megy a Scuderia Toro Rosso-hoz? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
http://www.gphirek.hu/f1/20180530-f1-kimi-r-ikkonent-szexualis-zaklatassal-vadolja-egy-montreali-pincerno.html -
gpFan #166932 Igen, egyezek a listáddal. Talán még Sirotkin is ott van valahol - csak nem egy közép csapatban (mert a Williams már oda sem fér be) .
Ricciardo megérdemelne 1 VB címet, de ebben a RB-ban nehezen tudom elképzelni. Idén van még kb. 2 pálya ami nekik fekszik - HuRing és Singapur, meg jönnek majd a hátrasorolások és technikai hibák. Jövőre meg a Honda motor, szinte biztos. És ezt mind maga Daniel is tudja, Úgy hogy lesz itt még csapatváltás is vsz. -
IXEMGabeo #166931 Gaslyra kivancsi lennek egy jobb csapatban...nagyon faszan tolja a srac
vagy o vagy Leclerc vagy Ocon lehetnek a jovo bajnokai...nem birom a franciakat, de nincs kizarva francia uralom lesz 3-4 ev mulva a Forma 1-ben...viszont mindegyikuk tehetseges...Grosjean is az volt, de mar megy kifele...
inkabb abban remenykedem, hogy Ricciardo vilagbajnok lesz, ha valaki o megerdemli -
Komolyan nem ertem mit hisz ez a srac. Ugy viselkedik mint egy durcas 5 eves aki osszetorte mar a 6. matchboxat es megsertodik mert a szulei beragnak ra,es ahelyett hogy magaba nezne csak azertis tesz a tuzre...nagyon nulla fejben, ha van eszuj Hornereknel oszre mar lerakjak a TR-be -
gpFan #166929 Bocs, de már megint Verstappen 
Imádom az Origót ! : "Christian Horner szerint a Max Verstappennek változtatnia kell a hozzáállásán és a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is egyetért vele. A lefokozásától nem kell tartani." Hmm.. - az az a a neve előtt mit keres ottan ? Tárgyaknál alkalmazzák. Talán ők már tudják hogy robot ? Olyat meg nem kell lefokozni, csak átprogramozni. És mivel a RB kezd rájönni, hogy a robot SW még nem annyira szofisztikált, mint amit a reklámban olvastak, mennek majd a B tervre. Ami az lesz, hogy Max Robotappen besegít a RB VB cím szerzésben - neki Vettelnek, Hamiltonnak minél többet. Ami most van, csak vihar előtti csend, erőgyújtés, bírók elvakítása ...
"Sokan bírálnak engem az interneten, mert az sokkal egyszerűbb, mint személyesen mondani. Én csak billentyűhuszároknak hívom őket”
Kedves Max, küldjél nekem repjegyet, és szívesen találkozom veled személyesen. És a szemedbe nézve meg is mondom mit gondolok. Ami közben az is kiderülhet, hogy robot vagy-e vagy nem. Arra nem gondolt szegény, hogy azzal a 19625813 személlyel. aki az utolsó hétben bírálta, mennyi évszázad is kellene, hogy elbeszélgessenek
-
Published on Friday February 17th 2017 -
gpFan #166927 Ja, pld. az idei Ausztrál nagydíjra 
-
Visszatérhet az aktív felfüggesztés
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.05.30. 11:33:40 -
Fuuuurcsa..... milyen böngészőt használsz? :O -
gpFan #166924 Én itten Max otthoni F1 verseny szimulátor aktivitására gondoltam - amiről volt írva többször, pár éve. Maga dicsekedett, hogy közben agyalt ki bizonyos előzési trükköket meg hasonló - legalább is a sajtó ezt írta. És persze, én nem csak a szimulátorra fogtam - az csak egy a sok tényező közül. A többiek is voltak emlegetve általam (pld. száj, akármennyire is nevetséges lehet egyeseknek) .
A szimulátorok és a valódi versenyek viszonyáról sokat mond, hogy Hamilton testvére (aki fizikai fogyatékos is) simán veri a 4-es világbajnokot a virtuális F1-ben. Nyilván a motiváció is faktor az egészben. -
Jó analógia szerintem egy katonai szimulációs játék. Azzal sem fog megtanulni senki pontosan lőni az garantált, de be tudsz gyakorolni mindenféle szituációt, stratégiát, helyezkedést stb. Ezzel a céllal készült az ARMA játék is a katonaságnak.
-
CodeMasters F1 sajnos nem szimulátor, csak egy szórakoztató racing játék. Azonban vannak igazán komoly szimulátorok mint az iRacing és még sok más (nem akarok vitát szítani azzal, hogy többet felsorolok :D). Akik ezekben jól szerepelnek elég nagy eséllyel az igazi versenyzéshez is van tehetségük. Ott van pl Wéber Gabi aki szim világbajnok volt aztán megnyert több valódi kupát is.
Egy szim. nyilván nem tudja teljesen felkészíteni a pilótát de nagyon sokat segít. Max hibáit azonban szimulátorra fogni szerintem hülyeség. nincs semmi köze hozzá. Nyilván viccesen hangzik, hogy biztos a szimulátor miatt nem érdekli a kockázat ezért élőben is tör-zúz, de ez csak egy jó poén szerintem.
A szimulátorban a pályavonalat tanulják be, izom memóriát fejlesztenek, meg szituációkat játszanak el. Mindenféle rajt vagy esetleg időjárásváltozásokat hogy mire hogy érdemes reagálni és mikor élőben van ez már reflexből menjen, ne ott kelljen tizedmásodpercek alatt dönteni, hogy balra vagy jobbra helyezkedjen egy-egy rajt szituációban.
Na ez hosszú lett, gondolom senki nem olvasta el :D -
gpFan #166921 Jól néz ki, de mintha nem jól szimulálná a 4-5 G-s gyorsulásokat
-
-
-
én se tudom pontosan mivel gyakorolnak, de valami ilyesmire tippelnék 
egyébként WRC-ben a Citroen nemrég vágta ki Kris Meeke-t, mert túl sok verdát amortizált le... a hír kapcsán egyből Verstappen ugrott be, hogy az RB mikor lép egy hasonlót :D -
gpFan #166917 Idézet Martin Brundle-tól, szabad fordításban:
" Nem szabadna elpazarolni a hihetetlen tehetségét azzal, hogy ily sok balesetbe keveredik. Az, hogy látta Ricciardót a dobogó legfelső fokán, az ünneplését, még az ő önbizalmán is rést üt. Nekünk a top formában lévő Verstappenre van szükségünk, akinek helyén van mind a 4 kereke, és aki a többi gyors fiúval a jövőt jelenti"
Igen szépen megmondva. Mindamellett, talán én, mint idősebb nem értem annyira a mai fiatalokat, de mintha nála a sok szimulátorozás nem lett volna jó hatással. Mondjuk, és is csináltam, de nem voltak semmi versenyzői ambícióim. A mostani CodeMasters F1 szim. nagyon jól néz ki, mintha TV-n lenne, de nem látom valami valósághűnek. Nem tudom, azok, amiket a csapatok alkalmaznak mennyivel jobbak ebben, de tény, hogy nem lehet még mindig oly magas szinten. Ami még fontosabb, a felelősséget nem lehet szimulálni.
Bármi is lesz belőle, nem lehet elfelejteni, hogy erősen privilegizált helyzetben jött ide. Sokkal inkább mint Lance Stroll.
Azt mondja, olyan nem lehet, hogy őt visszateszik a Toro Rossoba. Talán ez is az oka, hogy felelőtlen. Meg az apuka, gondolom.
OK, elég ebből. több pontot nyomtam ebbe az egy beszólásba, mint amennyi neki lesz a szezon végén
-
bocs, az nálam csak egy áthúzott play gomb :) -
Én azt mondanám fél-Troll. Van amikor értelmesen képes a(z) F1 -ről írni, máskor meg elgurul a gyógyszere. -
#166903 -
gpFan #166913 A balfasz Verstappen nem előzött meg senkit, aki közel hasonló erős autóban volt. Úgy hogy ne hasonlítsuk az élen haladókhoz.
Mi az ő problémája - az hogy balfasz. Az marad-e még sokáig, csak az idő fogja megmondani. Már rengetegen mondták, hogy így sose lesz bajnok. A verseny unalmas volt, az ő előzései meg semmi különös. Lábat kellene neki csókolni Ricciardonak minden verseny előtt. -
Te valami nyelvész vagy? Pár hete helyesírási hibát találtál a hozzászólásomban most meg a megfogalmazással van bajod. :D
Nem vagyok Verstappen fan. Sőt. Csak unom már, hogy évtizedek óta azt hallom: nem lehet előzni, nem lehet előzni, nem lehet előzni aztán aki rá van kényszerítve valahogy csak átrágja magát a mezőnyön.
A bajnokokat meg nem köpködöm, de határozottan érződik a nyilatkozataikon, hogy savanyú a szőlő.
Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2018.05.29. 15:32:19 -
-
gpFan #166910 A probléma a 'jött fel' fogalmazásban van. Nem jött 11-et, 9-et jött, 2-őt a lift vitte fel. És még az a 9 sem biztos. Meg kéne nézni a teljes felvételt hozzá, volt-e még más is aki hátrakerült valami ok miatt. De ahelyett inkább kitörölöm. Meg már unalmas állandóan róla beszélni. Ezt az évet máris elkúrta. Max 5-ik lesz, az is csak ha Kimi nagyon legyengül. -
20. helyről indult is 9. lett. Mindegy ki az aki kiesett vagy feladta vagy megállt egy sörre a az egyik étteremnél mert olyan k* unalmas volt a
verseny, Max akkor is 11 pozíciót jött fel. Értem, hogy nem kedveled a srácot, de 20-9 = 11 :). -
gpFan #166908 A pontosság kedvéért : nem volt +11 pozíció, mert Alonsot sose előzte meg, és Perezt sem előzte meg, mert annak voltak problémái.
Úgy hogy Max max 9 helyet javított. Nekem nem szép teljesítmény. Attól nagyobb az, hogy végre rájött, hogy be is kell fejezni a versenyt - gondolom sok segítséggel. -
Alapvetően egyetértek veled de a miheztartás végett szerintem nem a 9. hely volt dicsőítve hanem a +11 pozíció ami ezen a pályán azért szép teljesítmény. -
gpFan #166906 Mert Verstappen egy lángész, ő a legjobb, stb ... - mondaná egy V. drukker 
De én nem vagyok az, úgy hogy: sokkal gyengébb autókat kellett neki előzni. Az utolsó előzése nagyon a szabályosság határán volt. Kapott is figyelmezetetést, és többet nem is próbálkozott. Az is benne lehetett, hogy rossz híre miatt inkább elengedték, minthogy kiessenek.
Ahhoz képest, hogy Verstappen a 4 eddigi Monakói versenyen szart sem ért el (hol vagy Ayrton ?) eléggé szánalmas a bajnokok köpködése és a 9-ik hely dicsőítése - olyan autóval amivel minden kevesebb mint a 2-ik hely itten gyenge szereplés. -
Elozott kettot kb a hatuljaban, agol inkabb az mondjak had menjen, kiestek elotte benaztak kb ennyi.
Vagy gondolod hogy huha csak o tud elozni es pl Vettel lekoveti Ricet a szar kocsiban mert biztos hulye hozza:) -
A bajnokok sírnak mint a fürdőskurvák, bezzeg ha nyert volna bármelyikük egészen másként beszélnének.
Ha Monacoban nem lehet előzni akkor Verstappen hogy a fenébe jött fel a huszadik helyről a kilencedikre?
-
-
gpFan #166902 Előzni Monakóban mindig is bitang nehéz volt. Most meg még stélesebbek az autók.
1mp elóny körönként akkor sem volt elég. Általában csak akkor sikerült, ha valaki hibázott.
Itt a példa: 1992 - Mansell simán vezetett az akkor igen főlényes Willams-szal (már Mogyoródon VB lett abban az évben) . És valami 8 körrel a vége előtt ez egyik gumi kezdte veszteni a nyomást - nyomás cserére. Senna átvette a vezetést, Mansell pár kör alatt utoléri - vagyis több volt ottan mint 1mp/kör. Senna már szenvedett az öreg gumikkal, Mansell a sebváltóján volt, mindent megpróbált - már csak azért is mert sose győzütt ottan. És nem sikerült.
Na, megvan melyik versenyt töltsem le - legalább leellenőrzöm a ,memóriámat is . -
IXEMGabeo #166901 ez igy van..mamar mas idok vannak, de koncentraljunk a tobbi palyara hatha jobb lesz -
Azért ott már van baj, ha a versenyzők belülről is unalmasnak érzik a futamot, akkor mi mit mondjunk, mikor fele információ nem jut el hozzánk és még az érzés sincs meg mint nekik.
Azért régen tényleg kellett gépészkedni , meg ott tényleg elfáradtak . most meg lehet nézni a kormányt alig kell nekik mozgatni . ÉS akkor is ugyan ez a pálya volt, de probált volna meg valaki 1mp-el lassabb köröket menni kb a mezőny fele lekörözte volna ,de mindenképp megelözi és nem beáll mögé mikor hibátlan autóval és gumival van. -
Stockbauer33 #166899 -
gpFan #166898 Többen is a legunalmasabb, leghosszabbnak tűnő versenynek nevezték a tegnapi Monakói versenyt - Alonso, Hamilton, és a bajnokok királya, vagyis jómagam is unalmasnak neveztem
, amit nemigen szoktam.
Vajon mi lehet az ok ? Nyilván nem az első eset, de ennyire élesen talán nem mondták idáig. Asszem, a fő ok a Ricciardo hajtáslánc hibája volt, ami miatt az egész eleje - vagyis az első 6 legalább lassabban ment mint bírt volna. És az is a fő oka, hogy sikerült 1 gumicserével végigmenni. Nagyobb tempóval szinte biztos ki kellett volna állni még, és az jól megkavarta volna. Más szóval, a kizárólagos hibás a Renault vacak hőenergia egysége, amit ezen a nem motorigényes pályán méltóztatott sztrájkolni - talán szolidaritásból a francia vasutasokkal - hej - hát ezért vonatoztak !
Javaslom a nagy demokrata amcsiknak, hogy mellőzzék a szakszervezetekkel való cimborálást ! Egy dolog azért biztos, a Hungaroringen igazi harc lesz .Sőt, valahogy asszem, hogy az első 3 cs. igen közel lesz egymáshoz.