182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Stockbauer33 #167102 1ik se.Te kinek vagy az új reg ye? -
A "szupermodell"
No igen, nem elég, hogy ilyenek kellenek ilyenek helyett, de még meg is magyarázzák, ha valaki hülye. -
Nem tudom milyen időket ment Kimi a végén, de ha abból indulok ki, hogy valami 1:13 lett a leggyorsabb kör, az időmérőt pedig 1:10-el nyerték meg, akkor körönként 4-5 seccel biztos nem lett volna gyorsabb. Inkább a fele legfeljebb, 2-2,5. -
valahogy éreztem hogy a rajt lesz a legizgalmasabb, és nem kéne róla lemaradni... szerencsére még a felvezető kör alatt ideért a futár :D
-
gpFan #167098 Mit lehet tenni, hogy lehessen előzni hasonló teljesítményű autót ?
Amint szó volt róla: szárnyak drasztikus leegyszerűsítése.
Megszüntetni a teljesítmény korlátozást: körönként a visszanyert energiából
Megszüntetni az átfolyás korlátozást - de nem az össz benzinmennyiséget - vagyis a max erőt jól be kell osztani - ez érdekes taktikai harcokat eredményezhet.
Több versenyzői önállóságot. -
pr3cious #167097 Ez így konkrétan nézhetetlen, ezekért a "futamokért" nem felel valaki? Sokan megveszik a jegyet és nincs esemény a pályán. -
Hát nem. Pedig ez most nem az ő hibája volt. -
Ki volt ez a rendkívül okos nő? -
pr3cious #167094 Brendon Hartley se lesz itt sokáig. -
gpFan #167093 Hülye rendező - oda rakták azt a tarka bőrű libát, aki egy leintést sem tud rendesen megcsinálni.
Az első 6 mindenkit lekörözött . előzés gyakorlatilag nem volt.
Úgy néz ki, a Renault csinált valamit.
A néhai két nagy csapat - Williams, McLaren meg szánalmasan gyenge. -
Lerágtam a körmöm a taktikai csatán:D -
Mennyivel is lett volna gyorsabb? Körönként 4-5 másodperccel? -
Inkább teniszt néztem a fele versney alatt
-
Szerencsére egyre ritkábban nézem a formafost, de ha Kimi mögött 50+ másodperccel van 20 körrel a vége előtt a következő, akkor miért nem kockáztat a Ferrari és tesz rá egy hyperlágyat? Biztonsági autós fázisnál és úgy általában is nyerhetnének vele jópár sec/kör, aztán lesz ami lesz, nem? A jelenlegi pozíciójánál már úgysem lenne szarabb ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.06.10. 21:32:00 -
Csóró Alonso szokásos lerobbanása. :D -
gpFan #167087 Hát ez semmivel sem izgibb mint a monakói verseny. -
Fúúúú, de unalmas má megint, miért nincs semmi akció? -
Szép drift Sergio!:) -
mikor rajtolnak? óra 10? ha pont akkor ér ide a pizzám én hülyét kapok... főleg hogy már vagy 20 perce itt kéne lennie -.- -
gpFan #167083 Jóslás idő: mivel az első 6 igen közel van egymáshoz, aszondják nagy harc lesz, és bárki közülük győzhet.
Szerintem lehet itt sok más is:
1. Bottas neki megy Vettelnek rögtön a rajtnál - ha jól tudom, ők ketten még nem akaszkodtak össze .
2. Hamilton szokása szerint óvatosan indul, és az lesz a veszte - valaki belerondít hátulról, mondjuk Ocon.
3. Nehezen tudom elképzelni, hogy mind a 2 RB kibírja végig ... Szóval szegény Max ki lesz bíppelve a rádióján ...
4. Ricciardo nem néz ki túl jónak itten az eddig látottak alapján, ahogy Raikkönen sem - de attól még nekimehetnek egymásnak
Mért vagyok ilyen gonosz ? Győzzön valaki a középmezőnyből is bár egyszer idén. -
gpFan #167082 Szerintem a RB áll leginkább a hőenegia visszanyerő rendszerek 2021-től jövő megszüntetése mögött. Lehet vitatkozni a haszniosságáról, mennyire való versenyautóba, + súly, stb. Mindenesetre egy igen magas technológia, ami extrém nagy fordulatszámon megy, és pld. a Renault még mindig le van maradva eléggé vele. Meg a Honda is.
És hozzá kell adni, hogy helytelen azt mondani, hogy a MGU-H adja az 1000 LE-t. Ami mellesleg nem mindig elérhető. Csak amikor van áram az aksiban, és nem használtad el a körönként megengedett KJ-okat (vagy már miben adták meg - talán KWh-ban, lényegtelen).
Elvben lehetne akár 1500 LE összerő, ha engednének valami 600-700 LE-t a villanymotoroknak. De ahhoz sokkal erősebb akku kell - ami az leadható teljesítményt illeti . Persze, akkora LE mennyiség igen rövid ideig lenne használható a mostan lehetséges energia visszanyeréssel, és még kevesebb lesz a MGU-H nélkül. Mostani akku kapacitással számolva. Ha lenne kb. 4x-es kapacitás, annyi ideig használhatnák mint most a 150 LE-t (ha jól tudom a pontos számot) . Viszont ahhoz jóval hosszabb töltő idő kell. Na meg az akku súly is nagyot nőlne.
Na mindegy, szerintem semmivel sem lesznek érdekesebbek a versenyek MGU-H nélkül. Sőt, még kevesebb kavarodás lesz mert kevesebb elromlás lesz. -
-
igen, bonyolult...én abban bíztam hogy belemennek a gyártók szabványosításába, de vagy élből nem...eléggé nem szeretem téma a gyártóknak, vagy mutattak nekik valami hasonló jó megoldást.
Alonso meg Hartley tudna mondani a két MGU-K megoldás különbözőségéről, első-hátsó tengely. -
Valszeg "a draga es a meghibasodas" is csak a tulzott bonyolitasnak az eredmenye. Lenyegeben az egesz egy tulmertetezett turbo, rajta egy generatorral (ami persze motort is, amivel kicsit fel is porgetik a turbot:P). Egy allando, kiszamithato dolog. Alapbol nem lenne bonyolult.
Minden trukkozest le kellene tiltani, fixen csak termeljen (akksiba vagy hajtasra) es kesz. Max a "gerjeszteset" lehessen allitani, mennyire fogja vissza a turbot. Es ne elore programozvba palyahoz/kanyarhoz/verseny helyzethez, hanem a pilota a kormanyrol, 6-allasu tekerovel:D
Nem tudom az MGU-K mennyire hatekony, de mivel csak fekezesnel termel, a fekegyensulyba tuti belekavar. -
Sokaknak nem tetszett de tök mindegy mit mondanak ez van. -
Dicsérte Vettelt, meg szidta a 100-al menőket akiket Vettelnek kellett kerülgetni:) -
Sztem is kár, sőt a gyártók szerint is...de tény hogy drága is illetve első a meghibásodási listában, ..a második a turbó, de úgy alapból a turbóval nem lenne gond elpörögne az, csak ugye kihat rá az MGU-H-val való kapcsolat.
Szóval most az MGU-H a mumus.
Ez elég nagy teljesítményveszteség lesz, nagyon jó csengése van az 1000lónak szóval sztem valamit szinte biztos hogy kitalálnak amivel pótolhatják a kiesést.
-
Stockbauer33 #167075 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
nemtom, ha annyira gáz lenne a pilóták már rég szóltak volna miatta -
Fela #167073 Villeneuve mondott mar valami szeduletes "okossagot" a hetvegen? :) Mostanaban csendben van a fiu -
Ja, olyan cuki, hogy az egyenesben kitakarja az egész előtted lévő utat. Biztos kényelmes. -
Az MGU-H-ert (szerintem) kart, mert (elvileg) eleg hatekony. En csak a "trukkozeseket" es "programozasokat" tiltanam/egyszerusitenem azzal kapcsolatban. Lehessen balanszolni a turbo/visszanyerest, es korlatlanul, pilotattol fuggoen, tolni akksiba vagy a hajtasra (akarmennyit, akarmikor). Persze egysegesitve a turbot/generatort. -
Ez a 'kiiktatás' honnan jött?
Sztem te igen félreértettél valamit, 2021-ben kikerül az F1-ből az MGU-H, ez már nagyjából végleges.
De simán meg is kérdezhetted volna hogy hogy értem ezt, mint hogy így rápörögsz.
..
Az LMP nem értésénél kicsit elképedtem, hiszen az a 'másik út'..az F1-s hibrid megoldás és a Le Mans-i prototipusok hibridmegoldása egy látótér kell legyen sztem annak akit érdekel ez a technológia.
Az F1 ugye hátsó tengelyt hajt oszt pont, az LMP pedig pedig első-hátsó tengelyt, de az első tengelyt csak elektromosan.
rövid youtube videó-Porsche 919 Hybrid 2015
..nagyjából leírva.
... -
Igen, olyanra gondoltam:) Mar 6-8 eve tuti lehet kapni, akartram biciklizeshez, de akklor meg draga volt (valszeg most is:P), keveset birt felvenni es minosegre is gazosabb volt. -
Ja. Ez valami szemüvegkeretbe épített fajta. -
Írta hogy így is alig fért el a sisak alatt és nagyon kényelmetlen volt, de érdekes volt minha ferdén tartaná a fejét az egyenesben is:) Még hogy nem zavaró a flipflop.. -
Szerencsere nem az idomeros koret adtak le Grosjean-nak :)
-
Ezeket a videokat mar evek ota hianyoltam, regen leteznek ilyen hasznalhato kamerak. -
-
Keress rá a "soha ne told fullba a kretént" című videóra.