182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
pr3cious #167097 Ez így konkrétan nézhetetlen, ezekért a "futamokért" nem felel valaki? Sokan megveszik a jegyet és nincs esemény a pályán. -
Hát nem. Pedig ez most nem az ő hibája volt. -
Ki volt ez a rendkívül okos nő? -
pr3cious #167094 Brendon Hartley se lesz itt sokáig. -
gpFan #167093 Hülye rendező - oda rakták azt a tarka bőrű libát, aki egy leintést sem tud rendesen megcsinálni.
Az első 6 mindenkit lekörözött . előzés gyakorlatilag nem volt.
Úgy néz ki, a Renault csinált valamit.
A néhai két nagy csapat - Williams, McLaren meg szánalmasan gyenge. -
Lerágtam a körmöm a taktikai csatán:D -
Mennyivel is lett volna gyorsabb? Körönként 4-5 másodperccel? -
Inkább teniszt néztem a fele versney alatt
-
Szerencsére egyre ritkábban nézem a formafost, de ha Kimi mögött 50+ másodperccel van 20 körrel a vége előtt a következő, akkor miért nem kockáztat a Ferrari és tesz rá egy hyperlágyat? Biztonsági autós fázisnál és úgy általában is nyerhetnének vele jópár sec/kör, aztán lesz ami lesz, nem? A jelenlegi pozíciójánál már úgysem lenne szarabb ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.06.10. 21:32:00 -
Csóró Alonso szokásos lerobbanása. :D -
gpFan #167087 Hát ez semmivel sem izgibb mint a monakói verseny. -
Fúúúú, de unalmas má megint, miért nincs semmi akció? -
Szép drift Sergio!:) -
mikor rajtolnak? óra 10? ha pont akkor ér ide a pizzám én hülyét kapok... főleg hogy már vagy 20 perce itt kéne lennie -.- -
gpFan #167083 Jóslás idő: mivel az első 6 igen közel van egymáshoz, aszondják nagy harc lesz, és bárki közülük győzhet.
Szerintem lehet itt sok más is:
1. Bottas neki megy Vettelnek rögtön a rajtnál - ha jól tudom, ők ketten még nem akaszkodtak össze .
2. Hamilton szokása szerint óvatosan indul, és az lesz a veszte - valaki belerondít hátulról, mondjuk Ocon.
3. Nehezen tudom elképzelni, hogy mind a 2 RB kibírja végig ... Szóval szegény Max ki lesz bíppelve a rádióján ...
4. Ricciardo nem néz ki túl jónak itten az eddig látottak alapján, ahogy Raikkönen sem - de attól még nekimehetnek egymásnak
Mért vagyok ilyen gonosz ? Győzzön valaki a középmezőnyből is bár egyszer idén. -
gpFan #167082 Szerintem a RB áll leginkább a hőenegia visszanyerő rendszerek 2021-től jövő megszüntetése mögött. Lehet vitatkozni a haszniosságáról, mennyire való versenyautóba, + súly, stb. Mindenesetre egy igen magas technológia, ami extrém nagy fordulatszámon megy, és pld. a Renault még mindig le van maradva eléggé vele. Meg a Honda is.
És hozzá kell adni, hogy helytelen azt mondani, hogy a MGU-H adja az 1000 LE-t. Ami mellesleg nem mindig elérhető. Csak amikor van áram az aksiban, és nem használtad el a körönként megengedett KJ-okat (vagy már miben adták meg - talán KWh-ban, lényegtelen).
Elvben lehetne akár 1500 LE összerő, ha engednének valami 600-700 LE-t a villanymotoroknak. De ahhoz sokkal erősebb akku kell - ami az leadható teljesítményt illeti . Persze, akkora LE mennyiség igen rövid ideig lenne használható a mostan lehetséges energia visszanyeréssel, és még kevesebb lesz a MGU-H nélkül. Mostani akku kapacitással számolva. Ha lenne kb. 4x-es kapacitás, annyi ideig használhatnák mint most a 150 LE-t (ha jól tudom a pontos számot) . Viszont ahhoz jóval hosszabb töltő idő kell. Na meg az akku súly is nagyot nőlne.
Na mindegy, szerintem semmivel sem lesznek érdekesebbek a versenyek MGU-H nélkül. Sőt, még kevesebb kavarodás lesz mert kevesebb elromlás lesz. -
-
igen, bonyolult...én abban bíztam hogy belemennek a gyártók szabványosításába, de vagy élből nem...eléggé nem szeretem téma a gyártóknak, vagy mutattak nekik valami hasonló jó megoldást.
Alonso meg Hartley tudna mondani a két MGU-K megoldás különbözőségéről, első-hátsó tengely. -
Valszeg "a draga es a meghibasodas" is csak a tulzott bonyolitasnak az eredmenye. Lenyegeben az egesz egy tulmertetezett turbo, rajta egy generatorral (ami persze motort is, amivel kicsit fel is porgetik a turbot:P). Egy allando, kiszamithato dolog. Alapbol nem lenne bonyolult.
Minden trukkozest le kellene tiltani, fixen csak termeljen (akksiba vagy hajtasra) es kesz. Max a "gerjeszteset" lehessen allitani, mennyire fogja vissza a turbot. Es ne elore programozvba palyahoz/kanyarhoz/verseny helyzethez, hanem a pilota a kormanyrol, 6-allasu tekerovel:D
Nem tudom az MGU-K mennyire hatekony, de mivel csak fekezesnel termel, a fekegyensulyba tuti belekavar. -
Sokaknak nem tetszett de tök mindegy mit mondanak ez van. -
Dicsérte Vettelt, meg szidta a 100-al menőket akiket Vettelnek kellett kerülgetni:) -
Sztem is kár, sőt a gyártók szerint is...de tény hogy drága is illetve első a meghibásodási listában, ..a második a turbó, de úgy alapból a turbóval nem lenne gond elpörögne az, csak ugye kihat rá az MGU-H-val való kapcsolat.
Szóval most az MGU-H a mumus.
Ez elég nagy teljesítményveszteség lesz, nagyon jó csengése van az 1000lónak szóval sztem valamit szinte biztos hogy kitalálnak amivel pótolhatják a kiesést.
-
Stockbauer33 #167075 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
nemtom, ha annyira gáz lenne a pilóták már rég szóltak volna miatta -
Fela #167073 Villeneuve mondott mar valami szeduletes "okossagot" a hetvegen? :) Mostanaban csendben van a fiu -
Ja, olyan cuki, hogy az egyenesben kitakarja az egész előtted lévő utat. Biztos kényelmes. -
Az MGU-H-ert (szerintem) kart, mert (elvileg) eleg hatekony. En csak a "trukkozeseket" es "programozasokat" tiltanam/egyszerusitenem azzal kapcsolatban. Lehessen balanszolni a turbo/visszanyerest, es korlatlanul, pilotattol fuggoen, tolni akksiba vagy a hajtasra (akarmennyit, akarmikor). Persze egysegesitve a turbot/generatort. -
Ez a 'kiiktatás' honnan jött?
Sztem te igen félreértettél valamit, 2021-ben kikerül az F1-ből az MGU-H, ez már nagyjából végleges.
De simán meg is kérdezhetted volna hogy hogy értem ezt, mint hogy így rápörögsz.
..
Az LMP nem értésénél kicsit elképedtem, hiszen az a 'másik út'..az F1-s hibrid megoldás és a Le Mans-i prototipusok hibridmegoldása egy látótér kell legyen sztem annak akit érdekel ez a technológia.
Az F1 ugye hátsó tengelyt hajt oszt pont, az LMP pedig pedig első-hátsó tengelyt, de az első tengelyt csak elektromosan.
rövid youtube videó-Porsche 919 Hybrid 2015
..nagyjából leírva.
... -
Igen, olyanra gondoltam:) Mar 6-8 eve tuti lehet kapni, akartram biciklizeshez, de akklor meg draga volt (valszeg most is:P), keveset birt felvenni es minosegre is gazosabb volt. -
Ja. Ez valami szemüvegkeretbe épített fajta. -
Írta hogy így is alig fért el a sisak alatt és nagyon kényelmetlen volt, de érdekes volt minha ferdén tartaná a fejét az egyenesben is:) Még hogy nem zavaró a flipflop.. -
Szerencsere nem az idomeros koret adtak le Grosjean-nak :)
-
Ezeket a videokat mar evek ota hianyoltam, regen leteznek ilyen hasznalhato kamerak. -
-
Keress rá a "soha ne told fullba a kretént" című videóra. -
-
gpFan #167061 Valaki ideges itt ?
Amúgy meg, tényleg kellene hogy érdekeljen, mit gondolnak rólam félig írástudatlanok, akik nem tudnak 2 értelmes mondatot összeállítani , esetleg magyar ékezeteket használni ... Vagy személyeskedésnek veszik amikor valaki szépen megmondja nekik hogy érthetőbben kelleni írni, több részlettel, mert ugyebár nem vagyunk gondolat olvasók. De ha őtet nem érdekli, hogy érthető legyen, csak az, hogy ő tűnjön a legokosabbnak, az az ő baja. Nem is lehet egy fórumon megmagyarázni.
Azt sem rudom mi az a LMP. meg nem is akarom. Nem vagyok kiváncsi miit ír ottan az első keréken történő energia visszanyerésről. Én tudom a fizikát, és az érvényes az F1-ben. Amikor valaki összevissza dobálözik valami nagy ötletekkel, és höenergia visszanyerő 'kiiktatást' emleget - micsoda röhej - kiiktatják, mert be van titlva, de nem szerelik le
, aztán meg jön mekkora nagy energiát lehet nyerni, mert valahol 400 LE-t is tudnak hozzáadni a benzinmotor erőhöz. Esetleg hallott valamit az F1-es szabályokról, és mennyi a megengedett LE itten ? Erre nekem nincs szükségem. A szint az nagyon lent van. Tanulj meg először magyarul, aztán hogyan kell érthetően írni, az alapvető fizikát ...
-
Emberek, nyugodjunk meg!
Más: Szegény kis mormota.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2018.06.10. 14:48:12 -
Ezzel csak megjobban elasod magad, meg ennyire sem fognak komolyan venni, es meg ki is bannoltatod magad:) -
gpFan #167058 Szóval valakinek kereken megmondani hogy a fizika tudása igen gyenge az személyeskedés ?
Na most jön a személyeskedés: beképzelt balfasz vagy.
Már is továbbléptem - többet nem kommentálom a tudatlan, írástudatlan süketségeidet. Mert te akarod úgy. Élvezd a homokba dugott agyadat.