182112
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#167017 új sisak szabvány
Azok a kis fekete részek azok részek és ott csúszik össze ha erőhatás éri akkor az is energia elnyelöként viselkedik vagy csak a karbon mnita ilyen?
Egyébként annyira nem érzem az adatokból, hogy olyan nagy hatásokat kibírna.
Oké a 200körüli g-ket irnak, de azok csak pillanatnyi , viszont az a 9,5m/s max sebesség az nem tünik olyan nagynak. illetve a légpuska lövedék se olyan amit egy airsoftos napszemüveg ne tudna.
Itt azért egy 300km/h-nál elkapott kavics nagyobb utést ad mint egy légpuska löszer.
Amugy ha már fejlesztés. a mai F1ben csak látjuk az autókat , de semmi háttéranyag nincs a fejlesztésekről a tényleges tudásukról, hogy egy kicsit képbe legyen az ember, hogy egy utcai autóhoz képest mi az ami másabb .félmondatok vanank ,de mindenki csak elsiklik felette.
Meg a szokásos PR szövegek. A "nagyot léptünk elöre a kasztni terén" aztán ha nem hivják fel a figyelmet vagy nem mutatják meg külön összehasonlitő képen akkor fel sem tünik a változás. a motor részen meg ugye semmit se tudni. -
pr3cious #167016 Ezt a kereslet dönti el hogy van e rá szükség és ha van jönni fog. Simán el tudom képzelni hogy a jövőben annyira leszabályzott lesz már minden hogy valaki visszanyúl az alapokhoz.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2018.06.07. 12:10:43 -
ToxiMaxi #167015 Erre nagyon kevés esély van. Anno pár nagy csapat fenyegetőzött (Ferrari?), hogy lelép és csinál egy alternatív szériát, de nem véletlenül nem lett belőle semmi. Irdatlan pénzeket emésztene fel és egyáltalán nem biztos a siker. Nem is tudom, hogy mennyire lenne életképes egy FIA-n kívüli szervezetet. Nincs olyan autógyár, ami egy ekkora anyagi terhet egymaga elbírna. Mert az F1 baromi drága. -
pr3cious #167014 Ha nem pont az F1-esek majd megteszik mások. Kicsit sem leszek meglepődve ha egyszer csak találnak 20 tökös fiatalembert és létrehoznak valami új, sokkal bevállalósabb sorozatot az agyonszabályzott F1 helyett.
-
gpFan #167013 Pontosabban: Mercedes motor dominanciara gondoltam. Igaz, a Mercedes autó tavaly sem volt, idén sem domináns, főleg mert egyes pályákon (kanyargósabb) nem olyan jól megy, és ott a motorerő se számít annyira.
Itt figyelembe kell venni nem csak a motorerőt (mindent beleértve, tehát a villanymotorokat is) , hanem a megbízhatóságot is - ami a süket szabályok miatt egyenesen a megszerzett pontokra van kihatással - méghozzá duplán. Nem elég, hogy bedöglik valamid, és kiesel, még hátra is sorolnak. És ebben a Mercedes erőforrás messze a legjobb. -
pr3cious #167012 A feltételek már adottak hogy pilóta nélkül egy szimulátorból vezessék a kocsit és garantáltan nem sérül meg senki max a versenyzők retinája a monitortól. Az hogy legyen benne veszély legyen félelmetes nem azt jelenti hogy legyen benne horror hanem hogy legyen igazi. -
pr3cious #167011 Van benne valami mulatságos ellentmondás hogy belsőségekről beszélsz miközben legszívesebben egy kihívások nélküli lan party-t nézegetnél. Azért jópár izgalmas Monacoi versenyre emlékszem bocsi srácok ez nem volt az. -
pr3cious #167010 Jó akkor ismét egy saját tapasztalat, több mint 10 éven keresztül ez nálunk családi programnak számított hogy leültünk a nagy-képernyős tv elé néztük a versenyeket és utána még órákat képesek voltunk beszélni róla. Nincs változás? Ebből mára maradt annyi hogy gép előtt néha ránézek a live stream-re, csodaszámba ment hogy hétvégén apám is bekapcsolta a tv-t, nagyon örültem neki, erre mi történik? Az f1 ismét a legelőnytelenebb arcát mutatta konkrétan nem volt esemény a pályán! de javíts ki ha tévednék. Francokat van igazad, ilyenkor olyan emberekkel is veszekszel mint Hunt "a veszély kiölésével kiheréled a sportot" olyan emberekkel mint Magnussen "szívesebben versenyeznék a 60-as években" és olyan emberrel mint Senna aki forogna a sírjában ha látná mi van ma. -
ToxiMaxi #167009 A hivatalos "kifogás" az, hogy túl bonyolult, túl drága. Elég nagy csomagot pakolnak össze 2021-re sok változás lesz, én sem hiszem, hogy a Merci meg tudja majd tartani az első helyet, bár eddig ebben az évnem se, meg tavaly se volt Merci dominancia. Viszont másik oldalról nézve a Merci egy nagy gyár igen komoly erőforrásokkal. Érdekes az lenne, ha tényleg bevezetnék a költségvetési sapkát. Középcsapatoknak több esélye lenne odaérni, gondolok itt a Renault-ra, meg a Force India-ra, de nem hinném, hogy a Ferrari-Merci engedné ezt, mivel ezzel ők buknának a legnagyobbat. -
gpFan #167008 Igen, a hőenergia visszanyerő nem lesz már 2021-től - ami mellesleg nagyobb hangerőt is fog eredményezni. Bár az ok nemhiszem hogy az lenne - itt inkább a Mercedes dominancia csökkentése lehet benne. -
gpFan #167007 Köszi. Amit írtál, csak bizonyítja, hogy igazam volt.
Részemről be is fejeztem ezt ...
Ah, azért mégis - 'igénytelen' - a nagy hangerő, 'félelmetes' - az lenne az igényes néző fő szempontja ? A fenébe, én versenyt akarok, nem horrort nézni/hallgatni .
Rólad kár kommentet írmi, mert mindent látni az írásaidból ... -
ToxiMaxi #167006 Szerintem a hangzás nem sok élményt ad a TV előtt, az inkább élőben fontos. Attól, hogy üvöltenek a kocsik nem lesz több előzés. Minden rendben van a mai F1-el? Nem, lehetne változtatni és fognak is.
Szerintem az élmény nagy részét a csaták adják, de nem a kikerülések, hanem az oda-vissza előzések, amiből nem is tudom mennyi volt a dobogós helyeken az utóbbi évekbe de lehet egy kezemen meg tudnám számolni.
Viszont az új gumik és a butított aero is abba az irányba tolja el az F1-et, hogy nagyobb legyen a mechanikus tapadás, amivel segítik az előzéseket, az aero kevesebb "piszkos" levegőt képez maga mögött, ezért könnyebb lesz közelről követni a másikat, a gumi pedig jobban fog tapadni a kanyarokban nem fog annyira megdőlni az alacsony falmagasság miatt. Ha jól tudom, de javítsatok ki ha tévedek, az MGU-H is kukázva lesz 2021-től, amivel jelentősen egyszerűsödik a helyzet. Nálam a hang az utolsó helyen van, ha minden rendben, akkor persze lehet javítani azon is.
Technikai színvonalát a mostani F1-nek össze sem lehet hasonlítani a korábbi generációval, ez már tényleg űrtechnika. Hogy ez-e a legfontosabb azt nem tudom, de mindenesetre hozzátartozott mindig is a csúcstechnika alkalmazása a V8-V10-V12 a múlté és már nem tér vissza soha, ezt szerintem könnyű belátni de ha eljátszunk azzal a gondolattal, hogy most ilyen motorok lennének, akkor se lenne csoda, akkor is a mai kor színvonalán a mérnökök szimulációkat futtatva számolnák ki, hogy mikor mennyire kell nyomni. Ezért van az, hogy most a top csapatok közül szinte mindenki azonos vagy nagyon minimálisan eltérő stratégián van és nem vállalnak be semmi kockázatot, mert a szimuláció alapján döntenek. Minden nagyobb csapatnak van egy ilyen "részlege", ahol verseny közben szimulációk százait lefuttatva hozzák meg a döntést.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.06.07. 10:45:06 -
pr3cious #167005 Az ilyen intézkedésekkel pedig még-inkább csak mű lesz az egész. -
pr3cious #167004 Hidd el hogy mellettem még rengetegen vannak ezen a véleményen de ez nem is számít mert mindenki a saját tapasztalataiból építkezik és én kint voltam már régen is (03,04,05) meg mostanában is (14,15) a saját szemem szerintem megvan 1080p 60fps hogy eltudjam dönteni dinamikusabbnak tűnik vagy sem. A hangzásról már ne is beszéljünk amikor v10-es érában már a pálya elején kilométeres távolságban lehetett egy autót hallani az aztán igazán félelmetes volt, de figyi valakinek bejön az alkohol mentes sör, és a guminő, van pár igénytelen ember a világban. -
ToxiMaxi #167003 Én nem személyeskedtem! Nem hívtam debilnek senkit és a soraimban sem hiszem, hogy bármi bántó lenne. Elég komoly probléma az, hogy a normálisan kevesen tudnak itt fórumozni. A színvonal egyre alacsonyabb. Nem technikai részletekről megy a kultúrált vita, hanem egyből a másiknak nekiugorva megy a személyeskedés. Attól mert valamit másképp vagy akár félreértek nem vagyok debil. -
gpFan #167002 "Nem veszed észre" hogy mennyire szubjektív vagy, és mennyire beképzelt ? Csak az lehet érdekes ami neked az ...
Ne nézzed, ha annyira szar. Ne írkáljál ide, mert senki normálisat nem érdekel mi neked a jó.
Itt lehet vitatkozni technikai dolgokról - persze ha vannak olyanok, akik nem csak a látszatot nézik - már kimondani is abszurd ..
Akik a felület alá is képesek 'belátni' . Ízlésekről nem vitatkozunk, nagyon régóta tudott. -
pr3cious #167001 Nem veszed észre hogy te is tök ugyan azt a stílust nyomod, és az is személyeskedés hogy személyeskedéssel vágsz vissza de mind1. Az élmény 60%-át teszi ki az hogy milyen a hangzás, a mai F1 már itt hátrányban van nem véletlen hogy mesterségesen! próbálják hangosabbá tenni. Bukókeret, duzzogó Verstappen, kombájn szélességű autó, rekordunalmoba fulladó Monacoi nagydíj, jelemzi a ma celebforma1-et. Nyújthatjuk még bármeddig de már nem az igazi. pont
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2018.06.07. 10:12:02 -
ToxiMaxi #167000 Mondjuk, amit írtam igaz. Abban a felbontásban dinamikusabbnak néz ki, mint a mai nagyobb felbontású, több képkockával és több kbps-el rendelkező adás. -
gpFan #166999 Most beugrott egy régi nevetséges technikai vita, kb. 2004-ből, amikor az LCD monitor még ritka és drága volt. A szivar, akinek szatellit Internetje volt, és töltögette le a filmeket - nyilván nem Full HD-ben, hanem kb. DVD felbontás demonstrálta, mennyivel jobb és élesebb a kép a régi katódsugárcsöves monitoron mint az LCD-n ! Amely valami 1280x1024 felbontású volt. Az a nem túl jó és nagy régi monitor annyit nem tud, de DVD-re jó. Vagyis 720 pontot soronként jól mutatott. De az LCD is, persze. Miért mondta mégis életlenebbnek ? A kontraszt miatt - a katódsugárcsövekben bevezettek bizonyos kontrasztjavító trükköket, mint a Black Matrix , és az javított tényleg. De semmit az élességen. Az csak szubjektív benyomás volt, a tudatlan emberben. Én meg igencsak videó és TV technika szakértő voltam akkor is. Mondtam neki, hogy nem élesebb. és hogy abszurd amiket mond, de hiába.
Talán azóta, 13 évvel később esetleg már megszabadult attól a szuperéles képű, szobát is melegítő - héj, micsoda + extra jóság ! - és nyilván 100x szebb, mérnöki precizitástól duzzadó (vagy inkább a képcső volt az, ami felduzzasztotta ?) - és egy vacak, lapos, hideg , 'pimp' , modern LCD -re tért át .. -
ToxiMaxi #166998 Miért kell nekiugrani valakinek egyből? Miért ennyire agresszív itt mindenki?
Dinamikusról gondoltam ezt, de ha nem erre értetted, akkor tényleg elbeszéltem melletted. -
pr3cious #166997 Anélkül szoktam de sok értelme van ha elbeszélünk egymás mellett, most komolyan hol írtam hogy régen volt a gyorsabb? hol? Nem bírsz értelmezni egy tök egyszerű mondatot utána meg személyeskedésnek veszed.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2018.06.07. 09:53:36 -
ToxiMaxi #166996 Lehetne kérni, hogy személyeskedés nélkül fórumozz? -
pr3cious #166995 Szerinted most tényleg azt mondtam hogy régen volt gyorsabb? Segítsek értelmezni a mondatot? Segítsek rákeresni egy újabb videóra a youtube-on ami abban az évben készült? ugye nem kell nem lehetsz ilyen debil -
ToxiMaxi #166994 360p 25fps? jah úgy minden gyorsabb. Egyébként a mostani lassú verdák sorra döntik a pályacsúcsokat de biztos lassabbak. Tavaly mennyi új pályacsúcs született 9-10? -
pr3cious #166993 Az a 10 hengeres traktor szerintem inkább 10 hengeres rakéta, megnézel egy olyan régi felvételt és egyből eszedbe jut mi az a faktor ami hiányzik ami Forma1-ből. Nem csak a hangzás hátborzongató de a mozgás is sokkal dinamikusabbnak tűnik egy mai géphez képest. Ez egyébként sok más ember véleménye és nem csak az enyém. video1 Ezek után nézz meg egy mai onboard felvételt, lehet fejlődött a technika de borzasztó unalmas. alkohol mentes sör, guminő, bukókeretes forma1 -
gpFan #166992 Kilátások a kanadai nagydíjra, vagy inkább milyen látomások jelentek meg beteg agyamban az éjjel (miután azt a hibát követtem el, hogy Stephen Kings filmet néztem) :
Verstappen nem fejezi be a versenyt - de ezúttal a technika mondja fel a szolgálatot .
Kimi Raikkönen nem fejezi be a versenyt - megjelenik a kanadai rendőrség, és letartóztatják - némi fekete zászló segítséggel.
Micsoda show lesz ! Szegény pincérnő meg meghatódva lemond a 7 számjegyes követeléséről (nem Ft-ban) - mert ő csak megbeszélni akarta Kimivel a történteket - 3 évvel ezelőtt . Micsoda megható történet ! Remélem Hollywood ráharap ! Most kellene egy hányás smiley ide ... -
gpFan #166991 Ja, majd hülyeségeket fogok ide írkálni, hogy valami 'szakértőknek' tettszek Nem vettem én semmit a szívemre, csak ez már annyira szánalmas szint, hogy nem lehet szó nélkül hagyni. De hát, már a jó öreg Jules Verne megmondta, vagy 150 éve, hogy az emberek nem fogják tudni követni a gyors technikai fejlődést. -
pr3cious #166990 látom szívedre vetted hogy leszóltam, remélem a kedvedért meghozzák ezt a szabályt aztán 2 évre rá visszaváltoztatják, vagy hoznak valami még meredekebb döntést -
greenkawa #166989 HuHB+! Téged anyád se szeret :D -
gpFan #166988 Ugyan már ! Az alacsony profilú gumik már vagy 20 éve használatosak szélesebb körben, erre jönnek itten valami észkombájnok, hogy milyen csúnya, meg valami nevetséges 10 hengeres traktor képpel, mint valami legszebb járművel. És még jajgatnak milyen gagyi ma minden újítás az F1-ben. "Mérnöki precizitás" - ja, egy képen az úgy látszik, annyira dől a precizitás, hogy valakik transzba esnek, és mindent beírnak ide ...
Szánalmas. Most van a valaha leggyorsabb F1, minden korlátozás ellenére, de nem, régebben minden jobb volt, most nincs hang, csúnya, unalmas. bla, bla ... Vegyetek egy időgépet és menjetek oda ...
Hajrá Alonso ! Neki drukkolok, de csak mert ez az utolsó éve az F1-ben. -
ShaiHulud #166987 nem lett mar leirva korabban hogy hany masik sorozatban van mar ilyen soot ennel is keskenyebb(nem szelteben) gumi? pl formula-e, hova kene meg tesztelgetni? ...
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2018.06.06. 18:41:53 -
#166986 Tényleg egy Pimp my ride stílus. -
IXEMGabeo #166985 harminc ev alatt voltak izgalmas monacoi futamok
emlitett 96-os ahol Panis nyert az esoben, 97, 2000-es, 2003-as se volt rossz, 2004 az egyik legjobb volt, 2005, 2006, 2008-as esos, vegul 2011 es 12 is elment
mind mind izgalmas monacoi versenyek voltak ezekben az evekben -
gpFan #166984 A 'szakértőket' legjobb lesz Englishman módra ignorálni.
Igen, azt el is felejtettem, hogy mennyivel több hely lesz a fékeknek. Az aktív felfüggesztést is kérik a csapatok. Emezek meg a megvalósíthatatlan költség limiten munkálkodnak ...Stupid, stupid amcsik. Agyuk kimosva a sok szuperhős idióta, futószalagon gyártott filmekkel, és most már évente 2 agyatlan Star Wars szar is ott van ...
A 150 M plafon megöli az F1-et. Majd jönnek mindenféle amatőrök, meg az olcsó show. Bár inkább az lesz, hogy pld. a Ferrari kijátssza - mert lehetetlen ellenőrizni.
-
#166983 A nagyobb felni, meg a potenciálisan új gumiszállítót simán ki lehetne próbálni egy betét sorozatban, mielőtt az F1-el belecsapnak a lecsóba.
Ízlésről kár vitatkozni, viszont a könnyebben menedzselhetőek lennének gumik, kevésbé lennének kényesek a fékek (eleve több hely lenne, jobb hűtés, kevésbé kritikus ezekkel átmelegíteni a felnit + gumikat).
Plusz a kreatív felfüggesztésekből szerintem többet profitálnának a gyárak, mint a százezredik szárnyből, meg vortex generáló bisz-basz fülekből. Hamár Ross Brawn-ék csökkentenék az aero és növelnék a mechanikus tapadást a show miatt.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.06.06. 11:48:09 -
pr3cious #166982 Kétlem hogy a 18colos kerekek akkora megoldást jelentenének és egyáltalán nem mindegy hogy hogyan néznek ki az autók.
Erről a mérnöki precizitás csúcsa jut eszembe, mint egy űrhajó az abszolút top. Ez a Forma1.
Ez valami amcsi pimp my ride stílus aminek semmi keresni valója az F1-ben. De be lesz vezetve ahogy a közelmúltban minden agyatlan újítás ész nélkül elkapkodottan.
-
#166981 80%-van eajt par kor csucsu vege elott par kor felebred:)) -
#166980 Több mint harminc éve nézek forma egyet, de a monacói futamokon mindig elalszom :) Azok sosem lesznek izgalmasak :) -
IXEMGabeo #166979 4. versenyen Imolaban Frentzen siman nyert, Schumi nem tudta elkapni, Villeneuve kiesett, elotte voltak problemai a kormannyal, muszaki hiba miatt Ralf, Herbert es Coulthard is kiestek mind mind a 4. helyrol igy Alesi es Hakkinen szereztek tovabbi pontokat, ezutan a verseny utan 5 versenyzo allt holtversenyben a vb 3. helyen, Berger, Coulthard, Hakkinen, Frentzen, Irvine
5. verseny Monaco volt ahol esoben kezdtek el korozgetni. 2 Williams slick gumikon indult, ami vegzetes dontesnek bizonyult, Schumi atvette a vezetest az elso kanyarban es ki sem engedte a futam vegeig..futam meglepetese Barrichello volt, aki vegig konstansan vezetett, Jordanek jol alltak, de vegul csak Fisichella szerzett pontot nekik, Herbert szinten jol ment, Panis pedig behozta a 4. helyre a Prostot eppenhogy Irvine mogott lemaradva a dobogorol. 2 Mclaren rendkivul gyenge versenyt futott es a Benettonoknak sem ez volt a legjobb hetvegejuk. Viszont a szezon versenye volt abszolut. -
gpFan #166978 Ahogy sokan nem képesek felfogni a technikai, ipari, környezetvédelmi bonyolult összefüggéseket, úgy sokan nem képesek látni a különbséget a gyűlölet és a közöny között. Mert ha valaki nem volt elragadtatva Michael Schumacher győzelem sorozatával 5 éven át, az akkor egy 'habzó szájú' 'üvöltöző' . Megjegyzem, hogy volt olyan ismerősöm, aki Senna halálát egyenesen Briatore számlájára írta - mert ott történt Olaszországban (és a gyengébbek kedvéért a pálya nem San Marinoban van/volt) - és mert ugyebár Senna útban volt ...
Az ilyeneket sose szerettem (már mint az összeesküvés elméletek - nem jó szó, nem elmélet, hanem takálgatás vakon), de azért tudjuk miket művelt, és el is lett tiltva (Flavio).
Egyszerűen nem voltam oda érte (MS). Az a Coulthard elleni támadás SPA-ban sem segített megszeretni. Hány versenyző élt át hasonlőt, és még sem indult őrültként arra, akit hibásnak tartott (egy versenybalesetben) . Az ego megvolt nála, és az kell is egy VB-nak. De talán a jóbol is megárt a sok.
Sajna, teljesen igazuk van akik azt mondják, hogy régebben sem volt jobb, izgalmasabb átlagban. Pld. Wéber Gábor.
Ma mindenki túl gyorsan akar mindent. Egy unalmas Monakói verseny, és akkor 5x több a 'nem nézem ezt tovább' beszólás. Kit érdekel ? Én mem irogattam F1-es fórumokba hogy nem szeretem Schumachert, meg hogy unalmas, előre tudott ki nyer, stb. Aki kiszámíthatatlanságot akar, dobjon fel egy 5 forintost
Utoljára szerkesztette: gpFan, 2018.06.06. 09:16:31