182113
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#167500 Anno is volt pár érdekes döntése a FIAnak, pl. Prost-Senna kapcsán, de akkor is csak akkor, ha együtt voltak. Külön-külön elkaszálták őket a picseszkuba. Nem nézték, hogy VB cím vagy mi múlik rajta. Ezzel azt érték el, hogy ha esetleg eddig sem lett volna egyértelműbb, pl. most már a Ferka alapból Vettelt mindig Kimi elé fogják rakni, bárhogy is legyen az állás, ha Vettel hátrébb lesz és elkezd holmi gumikopás miatt puffogni. Ismét két esélyes lesz a VB és ismét a polkorrekt nyeri majd a VBt, ha a Ferka vért is szarik. Már az is durva volt, hogy őt nehogy már egy Rosberg interjúvolja meg (aki visszavonult)! Hát nem édes? -
#167499 De eleve magukat szivatjak. Megvartak a dijatadot es a felhajtast, tolhattak volna az 5 masodperces buntit, HAM meg azzal is hozott volna boven pontokat, szorosabb lenne a VB. Utana mar keveseket erdekel. De igy... -
#167498 Magyar oldalon 1500-an szavaztak 83%-an arra hogy valamilyen büntetést érdemelt volna... sokat mondó pfff
minima 10 secet oda vágtam volna.. -
#167497 Jol megmagyaraztak:)
Az F1 szabalyok olyanok, miunt a kaloz esku. Inkabb affele utmutato... :)))) -
#167496 Tragikomédia amit művelnek bíráskodás néven.... következetlen részre hajló stb.. és megy a csodálkozás mért nézik egyre kevesebben pfff
+ elgondolásom nincs mért kell ilyen nyomorult ítéletekkel egy 4 éve világbajnok csapatot nyilvánvalóan segíteni? Pedig aztán én nem szeretném hogy Vettel legyen 5x-ös, nade ez így egy ruppot nem ér....
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.07.22. 20:39:17 -
#167495 "Az esetet a futam alatt nem vizsgálták. Charlie Whiting versenyigazgató elmondása szerint azért csak órákkal a leintés után tették meg, mert szerették volna megvárni a futam végét, a díjátadót, a lezúduló eső végét, és hogy lecsillapodjanak a kedélyek."
Konkrétan: eltussolták az egészet.
A következő versenyen majd mást megbüntetnek, mondjuk Kimit hasonlóért (ahogy anno Vettel ötöt kapott, egy versennyel később, mert a Merci szólt, hasonlóért Kimi már tízet). -
#167494 Mindern F1 hirre masik weboldal:) Mar nem is tudom, mennyi F1 portal van:D
Tudom, ez kozmedia, divatos utalni, de eleg friss es reszletes: https://www.m4sport.hu/forma-1/cikk/2018/07/22/dontott-az-fia-hamilton-a-futamgyoztes
Csakhogy legyen megegy:D
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2018.07.22. 20:28:32 -
#167493 Itt nem konkrétan megbeszélték, hanem szétbontották az egész pitlanet. :) Ennél egyértelműbben max. egy betonfal lett volna meggyőzőbb.
-
#167492 Remélem Vettel megnyeri idén, hogy lássam sírni ezt a polkorrekt nyomingert! -
ShaiHulud #167491 hat ezaz:) hamilton a kis kedvencke mint mindig... viszont azzal magyarazkodnak hogy ugye kimi azert kapta mert ott konkretan megbeszeltek hogy nem lehet atlepni azon a palyan, hokiban meg nem volt ilyen a futam elotti megbeszelesen. szar az egesz, ugy forgatjak a szabalyszoveget ahogy akarjak, rakas fos ez. -
#167490 Na akkor:
Kiminek ez 2016-ban +5 secet ért ... A töredékét csinálta, mint Hamilton ... -
badoer #167489 https://www.racingline.hu/forma_1/hamilton-marad-gyoztes/2018/07/22/ -
#167488 Billy Monger - "Inspired by Ricciardo.. here’s the ‘leggy’"
-
#167487 -
ShaiHulud #167486 -
ShaiHulud #167485 The stewards on Lewis Hamilton's pitlane antics state 'there was confusion within the team' and 'the driver admitted the mistake' and it took place during a SC period. "At no time was there any danger to any other competitor." #GermanGP
ergo nem lesz ebbol bunti -
ShaiHulud #167484 Lewis: ‘It’s not going to be taken away from me.’ Talking about the win #GermanGP -
#167483 -
#167482 Szokásos FIA kettős mérce. Egyszer arról papolnak, hogy a szabály az szabály, máskor meg nem akarnak beleszólni a bajnokság állásába. Ha ez Bottas lett volna vagy Kimi már ott helyben kapnak 10mp-et. -
kjhun #167481 http://f1vilag.hu/hirek/hamiltont-beideztek-a-versenybirok-veszelyben-a-gyozelem/ -
#167480 Jövőre ez a bukótér is aszfaltozva lesz ;). -
ShaiHulud #167479 https://www.autosport.com/f1/news/137574/hamilton-summoned-over-pit-entry-confusion -
#167478 -
ShaiHulud #167477 hogy nem ertem ha valaki alaptalan, vagy hogy a csapat rontotta megint el? :) -
#167476 -
argo001 #167475 Ezen mondjuk nem csodálkozom. -
#167474 Azzal nem volt gond, szépen ment, és vsz ha eső nincs és 15 körrel a vége előt kihozzák liláért, nem lett volna rosszabb pozícióban, mint volt. De a SC alatt konkrétan nem reagáltak, és ez volt a hiba. Ha Hamiltont büntizik, egy győzelem megy el. -
ShaiHulud #167473 eleje jo volt igen, jol ment kimi a softon. nem is ertem itt megint azt az argot hogy szidja kimit, ezt most a csapat kurta megint el neki, -
greenkawa #167472 Az hogy a végén már elqrták az egy más tészta,de az elején jó volt és fel is zárkózott szépen. -
#167471 Hagyjál már! :) levágta a pályát. :) -
#167470 Bottas kiment a boxba, elqurták a kerékcseréjét, és még így is Kimi elé került a SC alatt úgy, hogy annyit láttunk a Ferrari boxból, hogy a szerelők döntésre várnak, hogy most, vagy a következő körben hozzák ki Kimit akkor, amikor Bottas éppen ment be. -
kjhun #167469 Az ominózus eset:
Ha, jól sejtem, a bója lesz az egyik kulcspontja még az esetnek. Ha, előtte térsz vissza a pályára, akkor még elmegy, nem szokott következménye lenni. Volt rá példa, az elmúlt években, hogy egyes versenyzők bementek volna a boxba, de a bója előtti részen visszarántották még a pályára. Hamilton esetében, viszont a bója után tért vissza. -
ShaiHulud #167468 nem volt jo, mert kimit ki keleltt volna hozni azonnal sc-nel, erre vartak meg egy kort. bottas elott lehetett volna, foleg ugy hogy bottasnak eltokoltek a boxkiallasat.
Ezen kivul magnussan is elmehet a picsaba megint mit muvelt... -
greenkawa #167467 Sztem meg teljesen jó volt a taktika! Egyetlen esély volt,hogy Bottast befogja. -
LBandi77 #167466 De Kimi marad 3. és gondolom az a lényeg. -
#167465 De ez nem olyan volt, mint 2016ban, hanem konkrétan visszajött. Lesz ez 10 sec is, ha komolyak akarnak maradni, de nem akarták NOban megalázni a Mercit helyben, elég lesz majd ha mindenki Magyarországra utazott. :) -
ShaiHulud #167464 5 secen belul van, tehat 5mp buntinel bottas nyerte a futamot hami 2. -
ShaiHulud #167463 "d) Except in cases of force majeure (accepted as such by the
Stewards), the crossing, in any direction, of the line separating
the pit entry and the track by a car entering the pit lane is prohibited"
hat bizony jar a bunti, en nem lattam force majeuret... -
#167462 A race director even notes nem csak adott versenyre szóló kitétel , -
LBandi77 #167461 Szerintem Bottas a végén azért maradt le ennyire mert ők is várják a büntit.Nyugodtan maradhatott volna 1.5 sec.távolságban.