182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#167702 Nem. Nyisd meg nagyban és állítsd 0.25x sebességre. Rég a padkán van és nem az dobja meg. (nem dob az a padka meg semmit sem igazából, én is mentem már rajta). Az ütközés és a fű megcsípésre szinte egyszerre történik. Előtte amit felver por az a nem ideális ív miatt van. -
ShaiHulud #167701 speciel a fuvet ill azt a meredek belso padkat az utkozes elott csipte meg, mert onnan pattant aztan ra vettel hatso diffuzorara. bottasnak a gazon kellett volna kicsit visszabb vennie es nincs semmi baj, nem pedig a fu iranyaba kormanyozni full gazon. amugy ha vettel nem zarja az ivet, akkor szerintem bottas full telibe torpedozta volna oldalrol vettelt.
-
#167700 Nézd meg szerintem Kimi kamerájából a felvételt mégegyszer. Akkor csípte meg a füvet, miután ütköztek. (kb 1 képkockányival) Előtte végig a pályán van. Látszik is, amikor porzik. Annak ellenére, hogy te rendszeresen szimulátorozol és van fogalmad a versenyzésről most nagyon fordítva ülsz a lovon... Nem beszélve arról, hogy az ő kerékdőlésükkel a te képeden még bőven az út peremén van. Egyértelműen látszik Kimi felvételéből, hogy az ütközés hatására megcsípte a füvet. Bottasnak semmi keresnivalója nem volt ott az út belső oldalán, elkanyarodni sem tudott volna. -
#167699 Na, ezért érdemelt volna Bottas a Vetteles ütközésért is büntit... mert itt a francia gp-n Vettel ugyanúgy a szarabb íven van, picit hamarabb is fékez, és még ez sem elég, hogy elfordítsa.
Tök megérdemelt Vettel büntije is, benézte (akár lehetett volna ez is több, de rémlik vmi, mintha a rajtbaleseteket kicsit máshogy néznék)... de a körülmények kicsit mások, a francia baleset a verseny elején történt, gondolom Vettel le is töltötte a büntit boxnál... bár egyáltalán nem emlékszek a versenyre, lehet nem is láttam, szóval nem tudom ezzel mennyit veszített a német. A Ric féle ütközésnél meg Bottas egy sérült autóval próbált faszagyerekeskedni, azt kicsit erősebbnek érzem. De amúgyis a 10 sec azért zavar leginkább, mert semmit nem befolyásol. Lehetett volna 3 rajthely köv futamra, vagy nemtom... -
#167698 -
argo001 #167697 Ezt én sem foglalhattam volna jobban össze. -
#167696 linkt plz, mer ez nincs meg -
#167695 a nevetséges 10 secről annyit,hogy Vettel 5-öt kapott amikor kitette az első kanyarban :D -
#167694 Többször megnézve nekem úgy tűnik, hogy Bottas egy leheletnyivel később fékezett Vettelnél... gumihátrányban egy rosszabb íven. Ergó ha Vettel hagy több helyet, Bottas szerintem akkor se tudja belül tartani a kanyarban. Meg szerintem volt olyan pillanat a hármas kanyar előtti egyenesben, amikor Vettel már teljesen Bottas előtt volt... de nehéz eldönteni, mert szar a szög, ezt ténylegesen csak Bottas belsőjéből láthatnánk. El kellett volna engednie ezt a harcot, aztán küzdhetett volna még Kimivel a dobogóért, de a negyedik hely mindenképp megvan, ha egészséges az autója Ricc már nem éri utol. Ehelyett 5. lett, megtorpedózta Riccet is, és örülhet hogy megúszta az autója mindkét ütközést és csak egy nevetséges 10 seces büntit kapott.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#167693 -
#167692 #167666 ? :DD ( A zöld színű a fű ...)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.07.30. 18:23:30 -
#167691 Hol ment a fű szélén? Kérlek mutass róla egy pillanatképet. Bottas vert helyzetben volt, Vettelé volt a pozíció, Bottas oda nem fért már be ergo el kellett volna engednie. Ha ugyanebben a pálya-pozícióban vannak a kanyarban, de Bottas akart volna előzni (mert tegyük fel, hogy neki van frissebb ultralágy gumija), akkor sem szúrhatna oda be, mert nincs hely. És helyet hagyni nem csak kormányzással lehet / kell, hanem fékezéssel is, mert nem mint egy vak idióta nekimegyünk a másiknak. Ennyi erővel a sikánt sem kell bevenni, mert ahhoz fékezni kell. -
#167690 -
#167689 a másik gyerek: vettel.
https://streamable.com/q2lg1 -
#167688 -
ShaiHulud #167687 o az antifanboy, nyiltan utalja vettelt...ezert ezt amit irtal nekunk irhattad volna inkabb, hogy felesleges neki irni mert vettelutalo. en pl kimi fan vagyok es antihamilton. -
IXEMGabeo #167686 nem olyan nagy a Mercedes es Hamilton elonye igy boven behozhato....innentol konstans 1. helyeket kell hozni Vetteleknek, javitani a strategian, boxmunkan, mert bizony ezek a dolgok mindig hatraltatjak a Ferrarit...gyak. sajat magukat verik meg evek ota... -
#167685 Versenyzői szemmel sok minden nem tudott már csinálni ott a fű szélén ... Meg is dobta a kerékvető rendesen.
De gondolom Vettel se így akarta, utólag biztos örül, hogy nem lett baja belőle . :)
Meg aztán miért a vétlen csináljon valamit...Vettel simán nyerő volt, fenének ilyen fakezű ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.07.29. 20:14:47 -
IXEMGabeo #167684 versenyzoi szemmel Bottas itt mar verve volt es kicsit elveszi a labarol a gazt meg akar a dobogoja is meg lehetett volna... -
#167683 -
#167682 Cseréld fel a versenyautókat. Ekkor is Vettel lesz nálad a segg és pont. -
simonl #167681 Most erre mit írjak?
Nálunk erre azt mondják, hogy Bottas házhoz ment a pofonért. -
#167680 -
simonl #167679 Pofám leszakad b+, Bottas kétszer ütközik, egy mercedes szurkoló szerint egyszer sem ő hibázott hanem természetesen Vettel és a másik esetben az a fránya leszorítóerő....
nem csodálom hogy magyarország ott tart ahol tart..... -
#167678 feleslegesen magyarázol a fanboyoknak,én már rég rájöttem hogy el kell engedni.a múltkor is volt itt vagy 30 hsz baromság,de inkább hagytam :D
valamiért képtelenség felfogni,hogyha egy 50 körös használt gumin haladó versenyzőt leterelsz a gumitörmelékbe,akkor jó lenne nem rácsapni az ajtót mint a zsiguliét mert lehet nem tud megállni...
ahogy lejjebb írtam,első eset versenybaleset,a másodikért kapott Bottas 10 másodpercet,így maradt 5. (azért csak ennyit,mert mindketten folytatni tudták és RIC nem vesztett rajta semmit)
Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2018.07.29. 19:12:49 -
ShaiHulud #167677 /facepalmgif -
#167676 Egyébként Kimi szárny kamerájából tök jól látszik kikockázva, Bottas már fent megy a fű szélén, jóval a pályán kívül és Vettel úgy húzza rá , hogy a hátsó kereke oldala bontja le Bottas első szárnyának oldalát .... Simán nem volt még előtte ....
Nem kérdés hogy megelőzte volna, éppen ezért végtelen amatőr húzás így rácsukni ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.07.29. 19:01:57 -
LBandi77 #167675 Bottas már a kigyorsításon megcsúszott ,onnan már bukta a poziciót,de ő még meg akarta mutatni mennyire 2. számu fasza gyerek. -
#167674 omg -
#167673 annyira előtte volt, hogy simán lebontotta oldalról Bottas elsőszárnyát ! :DDDD -
ShaiHulud #167672 nagyon szepen tartotta vettelt sokaig, de joval regebbi gumijai voltak es elfogytak. kar volt ott mar eroskodnie, amikor vettel mar elotte volt egy autonyival.
es megint latszott hogy mennyire szarok a mostani autok, hogy hiaba vagy 1-1.5 seccel gyorsabb, ha utolersz valakit es nincs hatalmas motor vagy gumi folenyed akkor a legorvenyek miatt nem lehet semmit se csinalni. jovore egyszerusitenek a szarnyakon remelem lesz hatasa.
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2018.07.29. 18:55:32 -
#167671 Miért kellene elvenni a gázt? Helyet kellene hagyni ! :DDD -
ShaiHulud #167670 van fek is az autoban? vert helyzetben volt mi a faszt kepzelt mi fog tortenni? vagy ugye most lehetne toto wolfosan ill james allisonosan, hogy bottas biztos szandekosan ki akarta loni vettelt, vagy csak inkompetens? -
LBandi77 #167669 A pozíció már megvolt ez Bottas hiba. -
ShaiHulud #167668 na ezt ki ne hozd mar hogy vettel volt a geci e snem bottas:D ocsem... -
argo001 #167667 Szerinted miért írtam a gázelvételt? -
#167666 LOL. Hová kellett volna még kanyarodnia Bottasnak ??? :DD
-
argo001 #167665 Én is. -
#167664 Én a Vettel balhéról beszélek.
A Ric az más tészta, ott nagyon bízott a tapadásban, de csak hiányzott az első leszorító erő :)) -
argo001 #167663 Senki nem mondta, hogy menjen le a pályáról, csak ha az autója nagyobb féktáv vételére képes, vegyen nagyobb féktávot, és fordítsa el a kormányt...