182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
argo001 #168024 Ámerikában eladhatóbb figura az instahuszár. :) Aztán lehet, hogy ez csak egy rossz összeesküvés-elmélet. -
#168023 Logikátlan, amit mondasz. Első körben kimentek, majd látták, hogy reagál a ferrari és ezért visszapakoltak. Következő körben már nem reagált senki mégis ki-be ugráltak. Ezt pedig büntetni kéne a szabálykönyv szerint. Ha mindenki csinálhatna mindent a győzelem érdekében, az anarchiához vezetne. A szabály tiltja, akkor tessék büntetni. Kivéve, ha mercedes természetesen, mert akkor nekik nyugodtan lehet átgrasszálni a boxbejáratnál a füvön, kilökni másokat és szivatni az ellenfél csapatát. Sportsmanship 5*. -
#168022 ugyanezzel.ha ugyanazt a taktikát csinálod,vesztettél,jelenleg ez az F1.ha nyerni akarsz,vagy elévágnod kell vagy elnyújtani az etapot. -
#168021 És a következő körben mivel magyarázod, hogy ugyanezt eljátszották? -
#168020 nem,csak épp nem hallottuk a teljes rádiózást.
elévágást akartak Hamiltonnal,de ilyenkor az a taktika hogyha a másik észreveszi és ugyanabban a körben jön,akkor fordított taktika-azaz továbbmennek.mivel a Ferrari gyorsan reagált,csak rajtavesztenek az ugyanazon körben való kiálláson,tehát taktikát kellett váltaniuk.ezt idén egyébként nem először csinálják,de hidd el fordított helyzetben a Ferrari sem cselekedne másképp,mert egyszerűen így van a legnagyobb esély a győzelemre. -
ShaiHulud #168019 -
Fürtös #168018 Nem szabálytalan, be van adva a fellebbezés.
A probléma ott van ,hogy 4 öreg tata van döntéshozó pozícióban (ők a stewardok) akiknek semmi technikai képzése nincs, és nem voltak képesek megeggyezni abban, hogy hol kezdődik a padlólemez. -
#168017 -
#168016 Ne értsd félre nekem nincs bajom Kimivel és ez nem is róla szól hanem a Ferrariról. Kimi teszi a dolgát szépen. Én szeretem ezt párost és pont ezért lehetne kihozni belőle sokkal többet.
"Amikor nem lesz matematikai esély, Kimi be fog állni Vettel mögé."
Hát ez az!!! Az bizony már nagyon későn lesz. Bottas 1. futam óta segít Hamiltonnak. Már jó pár futamon tartotta fel neki mezőnyt. Szerintem vagy 30 pont csak azért lett pluszba Hamiltonnak mert Bottas segített.
Itt most félre kell rakni az igazság érzetet. Pontok kellenek. -
#168015 Nem akartam lereagálni, de a két Kimit röptében leköpő megint hozta 82 hozzászóláson keresztül a formáját ...
- Vettel megszopta az időmérőt.
- Vettel mérges volt, mert pont ott, ahol a PRja miatt leginkább neki kellett volna gyorsabbnak lennie, de nem volt az (lásd Massa esete Glockal!)
- Hogy a Ferka csinált volna-e csapatutasítást, vagy sem, azt már sosem tudjuk meg, de ha igen, és Vettel tudta, hogy lesz ilyen, akkor bizony ultrabarom, hogy az első kanyarban nekiment Hamiltonnak.
- Vettel képtelen elfogadni, ha nem ő a legjobb adott szituban, ha nem kivételezett és a másik néha jobb nála (lásd Ricciardo első évét Vettel mellett!)
- VB címért harcolva, Hockenheimben vezető helyről nullázás után NEM első körben/kanyarban döntjük el a versenyt!
- Le lehet előzni Hamiltont is (lásd. Kimi előzését Monzában), Vettel is ha ekkora ász, meg tudta volna ezt tenni.
- Nem tehet arról Kimi, hogy Vettel miatt a Ferka FOLYAMATOSAN eltaktikáztatja és elqurja a versenyeit és időmérőit.
- Nem tehet arról Kimi, hogy pont akkor, amikor a legtöbbet várja mindenki a Ferkától, pont náluk kezdenek el szarul működni a gumik.
- Nem tehet arról Kimi, hogy előbb hozták ki. Nyilván nem az ő ötlete volt.
- Kimi is megakadályozta az elévágást, Hamilton nem vágott elé a boxban, és ha nincs Bottas ott, ahol volt, lehet, hogy pont nem előzik meg.
- Semmi köze Kimi korának a sebességéhez. Nincs kiégve. Kiégett köcsög nem szerez a két VB esélyes előtt pole-t és futja meg a F1 leggyorsabb körét.
- Ha Vettel idén nem nyeri meg, csak a saját balfaszságának köszönheti (25 elszórt pont a németeknél), ill. hogy a Merci valahogy mindig kimarad a büntikből.
- Ha a Ferka leszokna arról, hogy Vettel mellett mást nem támogat, akkor több olyan verseny lenne, mint Monza és az időmérője volt.
- Hamilton a Rosberggel a nyakában is bajnok lett, majd pont akkor nem lesz az, amikor a csapattársa nem gátolja a bajnoki címét, hanem segíti?
- Vettel volt a legboldogabb, hogy Kimi nem nyerte meg. Ha megnyeri, valószínűleg még nagyobb önbizalommal versenyzett volna.
- Ennek ellenére Vettel is nyerhet bajnokságot. Remélem nem fog, de nyerhet.
- 7 verseny van még hátra. Az 175 pont esély. Kimi és Hamilton között 92 pont a különbség. Amikor nem lesz matematikai esély, Kimi be fog állni Vettel mögé.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.09.04. 19:31:34 -
#168014 No de Kimi kb első pár kören 5-10 ik helyen van, úgy nehéz beáldozni, vagy bármiféle hátvédként használni.:))
Teszem hozzá Bottast se, ez most jól jött ki nagyon , de általában ő is messze van Hamilton tempojától ... -
#168013 Pont ez az hogy nem csinálja minden csapat. Én pont azt mondom kezdje el csinálni a Ferrari is. Idén volt olyan helyzet a Merci oldalán, hogy Hamilton a végéről kellett, hogy feljöjjön és Bottas ment elől (asszem) és ilyen esetben azt mondja a Merci, hogy kedves Bottas kérlek tartsd fel a mezőnyt elől hogy Hamilton fel tudjon zárkózni. Ezt bármikor megteszik.
Most függetlenül a lágy gumi problémától a Ferrariban fel sem merült,hogy esetleg Kimi már az elejétől kezdje el feltartani az élmezőnyt mert hát a VB cím esélyes hátra sorolódott. Nyomta ami a csövön kifért mert nyerni akart Vettel meg nem tudott eléggé felzárkózni. Ha beáldozzák Kimit akkor 3. helyre lehet be tudják hozni Vettelt.
Nyílván a gumik miatt nem jött volna be ez sem de ők akkor ezt még nem tudták! -
#168012 Amíg betű szerint nem ütközik a szabállyal addig mindent meg fog csinálni minden csapat.
Egyszerűen nem működött a hazaiak autóján a lágy, plusz Vettel (bár inkább neki szorítok Hamiltonnal szemben) már a sokadik kritikus hibát vétette az évek során. Az autók nagyjából ugyanott vannak, de Hamilton sokkal stabilabban vezet az utóbbi pár évben, még a pánikszerű reakciói ellenére is, amikor valami technikai malőrt kell megoldania verseny közben.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.09.04. 15:11:04 -
ShaiHulud #168011 ...
nem kimi bassza el hanem a ferrari kuldi ki keves uzemanyaggal. miert kell meg msot is kimit ekezni... voltak szezonok amikro jogos volt de iden nem...
vagy arra celzol hogy ne kvalizza magat kimi poleba, vettel ele? :P
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2018.09.04. 13:10:09 -
#168010 Jo de ha Kimi mar idomeron elbassza , akkor nehez igy jatszani :)) -
#168009 Na ezen meglepődtem. Villeneuve mondott valami értelmeset :)
„Az a módszer, ahogy ez a győzelem összejött, rendkívül csalódáskeltő. Ez nem egy szép győzelem a Mercedes számára. Rendben vannak a csapatutasítások, de ez már túl sok. Úgy döntöttek, a csapattársat felhasználva teszik tönkre az ellenfelük versenyét, s mindehhez a rádión keresztül adták ki az utasítást! Aztán Hamiltonnak is szóltak, hogy Bottas segít neki az élen. Ez túl sok információ. Az elmúlt két versenyen így használták fel Bottast, itt az ideje, hogy a Ferrari is hasonlóképp játsszon.” - Villeneuve -
#168008 Tehát nem megsértődött, hanem egészséges letörtség volt, mert azt hitte pole-t ment, de mégsem. -
#168007 Az az ! :)) -
IXEMGabeo #168006 az Torrente szovege:) -
#168005 I had no other chance to run into him and make contact - ezt mondta:) -
#168004 Ahogy a klasszikus ..:
Ha meg kell baszódni ,akkor meg kell baszódni ! :DD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.09.03. 22:53:39 -
#168003 Az IndyCar-ban is tudnak alkotni, Alonso (ha oda megy), bi ztos erdeklodve figyeliu:D
-
#168002 Tuti az, de igy viccesebb:))) -
ShaiHulud #168001 felre forditas lehet :) -
#168000 "Nem volt más választásom, neki kellett mennem." ?! :) -
ToxiMaxi #167999 Konkrétan a köre után elkezdett örömködni, mert azt hitte ő indul a pole-ból, aztán mikor szólt neki a mérnöke, hogy Kimi jobbat ment nála, akkor azt mondta, hogy ez majd még megbeszéljük...
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.09.03. 16:41:36 -
#167998 „Próbáltam megelőzni Kimit, de nem volt elég hely és nem akartam semmi hülyeséget csinálni – mondta a Sky Sportsnak. – Lewis látott némi [helyet] a külső oldalon, de aztán szerintem nem hagyott nekem semmi helyet. Nem volt más választásom, neki kellett mennem. Nyilvánvalóan próbáltam kijutni [a helyzetből], de nem tudtam és sajnos én pördültem meg, ami kissé ironikus.” -
#167997 Az időmérő után roszkedvű volt és nem akarta megmondani miért. Feltételezem, hogy rosszul esett neki, hogy nem lett meg a pol. Azt meg konkrétan nyilatkozta, hogy a sikánban Kimit akarta megelőzni. -
#167996 Raikkönennel akart versenyezni, megsértődött a második hely miatt....
Te ezeket hol láttad? Vagy mire alapozod? -
SzocsA #167995 A mercinek mindent szabad. -
#167994 -
#167993 Igen. Vettelnek el kellett volna engedni Hamiltont, hogy ne keveredjen balesetbe és később visszaelőzni. Sajnos ő a rajt pillanatától Raikonennel kezdett versenyezni ahelyett, hogy Hamiltonra figyelt volna. Már az időmérő után megsértődött, hogy Kimi legyőzte, és mindenáron bizonyítani akart. Jól ráfaragott. :( -
IXEMGabeo #167992 na csori Grosjean kezd belendulni erre a padlolemeze szabalytalan:D -
Stockbauer33 #167991 http://formula.hu/f1/2018/09/02/celt-ert-a-renault-grosjeant-kizartak-a-6-helyrol -
#167990 De itt hagyott helyet Hamilton. Meg egy picit befele is mozdult Webber valamiert.... -
IXEMGabeo #167989 -
IXEMGabeo #167988 ilyenert Hamilton nem kapott buntit 2008-ban mikor Webberrel ugyanezt megcsinalta -
Pares #167987 Ja bocs, a nekem címzett tartalmas és értelmes hozzászólásaidból ítélve illik rád az n-szer bannolt n-edik accounttal rendelkező, a személyeskedést sportként űző SG-élőlény profilja. De akkor ezek szerint te ügyesen kerülgeted a Banamák szigeteit. -
Pares #167986 Hú, hát ezzel a hozzáböfögéssel most tényleg nagyon megbántottad az érzelmeimet... -
ShaiHulud #167985 lass csodat jovore pont ez lesz