182114
  • GabeE3e
    Jobb híján igen ezt szeretném. Amúgy meg csak annyit kellene tenniük,hogy lebutítják az aero-t a kocsikon,hogy ne keletkezzen annyi turbulens levegő az autók mögött, és lehessen egymás mögött szorosan menni,jelentős gumikopás nélkül,máris sokkal jobb lenne minden.
  • ShaiHulud
    nem tudom figyelted-e amugy kimi es hami kozt a kulonbseget, mindig a hatso egyenes es a celegyenesben jott vissza hami kimire. es pont ezert is durva hogy hamilton alatt nem ment tonkre ennyire a gumi kimi mogott, mint ahogy kimie tonkre ment bottas mogott. ezerszer jobban kezelte a merci most IS a gumikat, ahogy mar jopar korabbi palyan is. meg midnig az el az emebrek fejeben mint tavaly hogy a ferrari jobb a gumikezelesben, de iden mar szamos pelda volt ra hogy ez nem igaz, es a merci kezelte jobban. Most itt is a merci kezelte jobban. lehet szamit az is hogy hany fokos az aszfalt, itt most nem volt tul meleg, lehet ha melegebb az asztalf akkor a ferrari jobban idealis tartomanyban tudja tartani.
  • ShaiHulud
    most valtozzon meg, hogy vegre nem csak a merci motor a meno? ha megint jon egy valtozas akkor megint lesz egy aki betalal a tobbi meg evekig keresi hogy hol a fasbza van lemaradva...
  • ShaiHulud
    "Gábor Wéber
    3 órája ·
    Lewis Hamilton ma váratlan győzelmet aratott, pedig Räikkönen sem hibázott, azonban a lágy gumikon tapasztalt hólyagosodás megpecsételte a Ferrari sorsát.

Ehhez jött még a Vettel-Hamilton találkozó, amihez hasonló a Roggiában szinte minden futamon előfordul a feltorlódás miatt, azonban a német enélkül sem tudott volna Hamilton előtt végezni, annyival jobban bánt ma a Mercedes a gumikkal.

Újabb Ferrari esély ment el a felzárkózásra egy olyan hétvégén, amikor simán 1-2-ben kellett volna végezniük. Ezen a hétvégén csak Räikkönen teljesített hibátlanul, mind Vettel, mind a csapat verheti a fejét a falba az elszalasztott lehetőség miatt."

Pedig Weber Gabor nem egy nagy kimi fan...

vettel ott hibazott, hogy nem volt kepes engedni haminek amikor mar vert helyzetben volt, siman vissza tudta volna elozni, ahogy kimi is visszaelozte azonnal (aimkor meg tenyleg uj gumin volt, bottas mogott mar hasznaltak voltak a gumik). mas kerdes hogy tok mindegy mert vettelnek is holyagosodtak volna a lagy gumik, ahogy ez meg is tortent.
  • GabeE3e
    Én azt nem tudom felfogni,hogy a Honda meg a Renault miért nem képes olyan motort építeni,mint legalább a Mercedes, a Ferrarinak sikerült utolérnie őket, a másik két gyártó meg sehol sincs, sem lóerőben,sem megbízhatóságban. Mi hiányzik,a mérnökök,vagy a technológia?
    Ilyen nehéz lenne lemásolni egy motort?(mint látható igen)

Nagyon remélem,hogy változtatni, fognak a motorszabályokon és megjelenik néhány új gyártó is,mert ami jelenleg van,az kész vicc.

• greenkawa
    Ez így hülyeség. a szélárnyék az egyenesben hatékony,de itt kanyarok is vannak,ahol kimondottan hátrány.A másik,mikor Bottas mögött volt,miért nem volt az a "neves" árnyék,semmit nem tudott vele kezdeni,hiába volt új gumin,csak eldobta a 6 mpes előnyét Hamival szemben.
    Hol hibázott Vettel,Kimi miatt került satuba,csapatutasítás híján,már az első sikánban eldőlt Vettel sorsa.
  • Master91
    azok a közepesek felhólyagosodtak

nem lekopottak, hólyagosodtak

mikor van hólyagosodás?
  • ShaiHulud
    igy lett volna vagy nem, nem tudjuk mar meg, mert vettel elbarmolta megint, nagyon sok pontot bukik iden a sajat hulyesege es hibai miatt. A szezon elejen is. biztos kiszamolta mar valaki de erzesre vagy 30-40 vagy tobb pontot biztos hogy eldobott sajat hibajabol, ezzel szemben kimi sajat hibajabol talan egyet sem, minden nullazasa ferrari es hulkenberg miatt volt.
    Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2018.09.02. 20:49:00
  • ShaiHulud
    de ezen a palyan ahol kurvara szamit a szelarnyek es marhara nicns lemaradva a merci a ferraritol foleg nem motorikusan, meg is hogy autozott volna ki elonyt, amikor hamilton volt elonyben a szelarnyekok miatt? nem volt koztuk nagy kulonbseg idomeron sem, es futam kozben sem, kimi akkor lassult csak le amikor elfogytak a gumik, arrol meg nem feltetlen o tehet ha csak igy tudtatk tartani a lepest a mercivel.
  • lac coo
    Szerintem az a helyzet, hogy beszopod az alhireket, fake oldalakrol.... :)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.09.02. 20:22:27
  • ShaiHulud
    sose votlam bannolva, es nem vagyok senki alteregoja, nezd meg miota vagyok tag...okoska
  • greenkawa
    Az tény,hogy idén jobb,mint a korábbi években,de a verseny menedzselése továbbra sem megy.A gumik kopását is leginkább magának köszönheti. ad1; az első kerékcserére azért kellett korán sort keríteni,mert nem volt biztonságos távolságban Hamiltontol,így az elévágás lehetősége állt fent és ha nem jön ki,akkor sztem Hami teszi meg. ad2; Az meg hogy a közepeseket legyilkolta,az a sok csúszkálásnak és a Bottas mögött eltöltött túl sok körnek köszönhető. Spekuláció ide vagy oda,de Vettel mindig eltudott menni elől,még gyengébb autóval is,ezek meg tények és ez így lett volna ma is...
  • CodeRed
    Ezzel most mi a helyzet?

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/2015/07/09/f1_az_fia_szigorit_tilos_hamis_kiallassal_trukkozni
  • gpFan
    Jól van na ! Most már bilire és aludni :-) Álmodjál szépeket Verstappennel fűszerezve
  • gpFan
    Kimi idén sokkal jobb mint tavaly, tavalyelőtt. Ezt a versenyt megnyerte volna simán, ha a gumik nem rongyolódtak volna annyira gyorsan a Ferrarikon. - Ez volt az a 'ha' ami teljesen reális .
    Ami a Vettel mit csinált volna 'ha'-t illeti, az már tiszta spekuláció, és azért mert SPA-ban bejött, nem lett volna muszály itt is bejönni. Azok alapján amit Vetteltől láttam a versenyig itten nem annak tűnt hogy jobb Kiminél - mindenkinek lehet gyengébb hétvégéje.
  • Pares
    https://streamable.com/rx0pu

Ebben a videóban benne van egy másik kameraállásból is az eset, és tökéletesen látni (0:27-től), hogy Bottas még bőven Verstappen mögött volt, amikor utóbbi már a pálya széle felé tartott egyenes vonalban (az ideális íven), Bottas meg betette mellé az autóját, semmi irányváltás vagy extra mozdulat Bottas felé nem történt, egyszerűen Verstappen zárta az ívet, Bottas meg (és itt a hasonlóság a Spa-i esettel) Perezzel ellentétben lassítás helyett bátor volt. Versenybaleset, ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.09.02. 20:03:09
  • greenkawa
    Ez is csak azért van így,mert Te is csak nézed és nem látod a történéseket!Pontosan azért kellett volna elengednie Vettelt,mert olyan helyzet volt,ami miatt nem tudott kigyorsítani és ez által volt támadható a roggia-ban,ahol ráadásul Kimi szintén nagyon lassú volt,ez így lett sakk-matt.Az már csak hab a tortán,hogy Kimi nem tudott biztonságos előnyt kiautózni Hamiltonnal szemben,a Bottas mögött töltött körökről már nem is beszélve.Szóval értem én,hogy Kimi nyerhet,csak sajnos már nem tud! Vettel tempóját meg már nem is reagálom le,mert abszolúte érdemtelen vitapartner vagy ........
  • adam46
    Kérésed parancs! :D
  • gpFan
    Verstappen, úgy néz ki azért harmadiknak gondolta magát mindamellett, hogy a csapat közölte vele a bünetést, mert az autóját a 3 első autónak rendelt parkoló terület felé irányította a végén. Jó lenne látni milyen vitát folytatott ott a rendezőkkel :-)

Utoljára szerkesztette: gpFan, 2018.09.02. 19:41:38
  • Pares
    Várjá, te melyik n-szer bannolt emberke n-dik accja vagy? Annyi van belőletek, hogy már nem emlékszem...
  • Magnum PI
    így hogy ők voltak első két helyen már szerintem rajt után tudtak volna úgy helyezkedni, hogy Vettel jöjjön ki győztesen síkánból de végül is lényegtelen mert nem is nagyon akartak ők cserélni. Ez a VB megint elúszik. Vettel/Ferrari túl sokat hibázik. Asszem tavaly is ez volt, hogy a szezon végét nem bírták fejben. Szétestek és sorban bukták a pontokat.
  • ShaiHulud
    szerintem nem az elso kanyarban kell elengednie... hanem majd ha mar normalizalodik a helyzet. elso kanyarban eletveszely lett volna.
  • Magnum PI
    Egyébként ez a link is mehetne Bannerbe

https://www.reddit.com/r/formula1/

Kb instant jönnek a videók és a friss hírek is.
  • Magnum PI
    "Meg miért is kellett volna elengednie, ha gyorsabb volt a kvalin."

Mert így soha nem fognak VB-t nyerni. Addig nem amíg az ellenfelek megcsinálják. Értem én az elveket, de így akkor be kell érni ennyivel :(

Ha Vettel nem kell, hogy Kimi ellen harcoljon akkor Hamilton nem tudott volna bemenni mellé.
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.09.02. 18:52:01
  • Magnum PI
    Itt "kockáztat" Bottas

Itt meg azt hiszi Max, hogy ő Gandalf

Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.09.02. 18:45:51
  • gpFan
    Ami Vettel előre engedését illeti Kimi által: nekem nem úgy tűnt hogy Vettel ezen a hétvégén igazán jó formában volt. Voltak hibái a szabadedzéseken, a kvalin is. Nem hiszem, hogy jobban védekezett volna Hamilton ellen, na meg a gumik neki is ugyanúgy jártak (volna) .
    Meg miért is kellett volna elengednie, ha gyorsabb volt a kvalin.

Bottas most tényleg másodhegedűs volt, de azt leginkább a gyenge teljesítményének köszönheti. Meglátjuk mi lesz Oroszországban, ami az ő pályája.
  • ShaiHulud
    paressel kar kommunikalni, tok ertelmetlen :) o is meg a reply is neki.
  • Magnum PI
    Nagyon próbálom keresni az analógiát de nem nagyon megy. Kvázi minden másképp van itt. Az hogy ki melyik oldalt van és ki támad és ki védekezik. Gyakorlatilag a ennél másképpen nem is lehetnének a dolgok a két videóban.

Itt egyrészt Perez belül van és ő az aki támad. Ha túl mélyet fékez benne van hogy beleszáll Vettelbe. Ezzel szemben Bottas külső íven ment be úgy, hogy akkor még egy kamion is befért volna mivel Max előbb a belső ívet kezdte levédeni. Ha mélyet fékez Max akkor megy a bukótérbe és kész. Semmi oka nem volt, hogy visszavegyen. Számára nem volt nagy kockázat a manőverben.

Videó csak hogy ez is meglegyen

https://www.reddit.com/r/formula1/comments/9cccuy/lap_43_bottas_and_verstappen_touch_wheels_into/

• Pares
    Ez pontosan ugyan az, mint Spa-ban amikor Perez nem kockáztatta meg, hogy bemegy Vettel mellé. Csak most Bottas megkockáztatta, hogy benyomakodik Verstappen mellé, és pórul járt.

• Magnum PI
    Nagyon szeretem Verstappent, de aki a maira azt mondja rendben volt az valamit nagyon félreért az autóversenyben. Ha engednék az ilyen szinten agresszív védekezést akkor rakétákat is szerelhetnek az autókra akkor sem lehetne elmenni a másik mellett. Ezt most fölöslegesen túltolta.

A DRS meg nem segít az izgalmas sportszerű csatákban. Mert pont attól izgalmas egy csata, hogy meg kell találni a pontot ahol előzni lehet. De hát a nép előzést akar látni nem küzdelmet. DRS-el meg nem lesz valódi küzdelem csak ilyen kerülgetős baromság. Vagy paraszt módon blokkolod a másikat vagy hagyod, hogy kikerüljön.
  • Pares
    Nem, Verstappen az ideális íven ment, Bottas pedig próbált mellé bemászni a külső íven. Ha megnézed a mögöttük jövő Renault-t, ugyan azon az íven megy, mint Verstappen. Bottas támadott, Bottasnak kellett volna visszavennie, ha látja, hogy kockázatos és nincs hely, nem az előtte lévő védekező autónak lemennie az ideális ívről hogy helyet biztosítson a DRS-nek hála órási előnyt szerző támadó autónak.
  • Magnum PI
    Sajnos a Ferrari nem érti meg, hogy csapat sorrend nélkül nincs esélyük a Merci ellen. Toto bármikor beáldozza Bottast mint ahogy Brawn is mindig beáldozta Barichellot. Általában 1 ferrari harcol 2 merci ellen. Most is ez volt. Értem én, hogy végre 20 futam után vagy mittom én Rai villantott egyet de ez a VB megnyeréséről szól és abban a játékban ő nincs benne. 1. kanyarban el kellett volna engedni Vettelt és utána zárni a merciket, hogy esélyük ne legyen. Ezzel szemben a zseniális stratégák hagyják, őket versenyezni. Pont így szedi össze mindig Hamilton ezt a 30-50 pont előnyt a végére mert a Merci tudja, hogy a végén a pontok alapján dől el.
  • barcalaci84
    Bottas nyíl egyenesen ment és Verstappen mellett volt...Verstappen elindult balra és összeértek...ez szabálytalan minden sorozatban függetlenül attól h a DRS hülyeség vagy sem , jók-e a zónák vagy sem stb... ha nem lenne az akkor sose látnánk előzést semmilyen sorozatban , mert az élen haladó kitessékelné aki mellé ér és sima győzelem...:)
  • RatBaG #167950
    lol
    https://twitter.com/Mattzel89/status/1036264739087757312
  • Pares
    #167946 #167945

"Előzés", lol. Megnyomja a gombot és körbeautózza az előtte lévőt. Much verseny, such wow, de tényleg. Persze Verstappen meg nem olyan, hogy csak úgy hagyja magát, ami meg nem kompatibilis a jelenlegi töketlen F1-es filozófiával. Mégis hogyan lehet védekezni a DRS ellen, ha nem úgy, hogy nem hagysz helyet az előzni kívánónak? Abban, amit most Verstappen csinált, semmi leszorítás nem volt, Bottas jött hátulról, ráadásul a DRS-nek hála iszonyatos előnnyel, neki kell helyet találnia, nem Verstappennek helyet biztosítania. 2017 Hamilton vs Alonso, Alonso mit csinált másképp, mint most Verstappen? A sokkal gyengébb autóval + DRS ellen tette amit lehetett, ő sem hagyott helyet Hamiltonnak. Fordítva ültök a lovon, itt nem Verstappen-féléknek kell felnőnie az F1-hez, hanem az F1-nek kell felnőnie az igazi versenyhez, amiben nem ilyen mű szar DRS-el emulálják az előzéséket és büntetik a versenyezni akarókat.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.09.02. 17:47:24
  • gpFan
    Ez egy jó verseny volt, elég kiélezett harccal az élen. Nem is emlékszem mikor mutatták ennyit az élen állókat (pardon, haladókat) .

Alonso megint kiesett hamar. Szerintem jobb volna már most elmenne, mert a McLaren át is vette az utolsó helyet a Williamstól - a versenyképességben. Na meg amit Magnussennel művelt tegnap az is mutatja hogy már nem is érdekli igazán hova fog helyezkedni.
    Vsz. itt már csak a rakás pénz az ami miatt még kihúzza ezt a szezont. A kommentjei elég szánalmasak, nem hiszem hogy jót fog tenni magának ha így folytatja.
  • greenkawa
    Sztem ez se így van. Az első gond az volt,hogy Vettelt nem engedte előre rögtön az első kanyarnál,mivel ezzel a beszorítással azonnal támadhatóvá vált,ami az ütközésbe torkollott. Sajnos akármilyen jó is volt Kimi,mára már a versenytempója gyenge és évek óta az.Nem kellett volna ilyen korán kihozni,ha Hamilton nincs a nyakán körökön keresztül.Vettel mindig elmegy egy biztonságos távolságra,hogy az elévágást megakadályozza,erre ma (is) képtelen volt Kimi. Ragozhatnám a végtelenségig,de ezt Kimi veszítette el (és a lehetőségét Vettelnek is is) nem pedig Hamilton nyerte meg.
  • barcalaci84
    semmilyen autóversenyen nem illik leszorítani , nekimenni a melletted lévőnek :)
    amúgy Verstappen a kedvencem, de ez semmilyen autóversenyen nem szabályos ...
  • gpFan
    Volt jó néhány előzés e versenyen, és csak Verstappen volt az, aki gyakorlatilag az útjába állt annak, aki meg akarta előzni - ami akkor nem is biztos hogy sikerült volna, mert alig ért mellé amikor már jött a kanyar. Na de ki más is lenne az ? Én 10-et adtam volna neki, pont mert nem első eset.
    Amellett, röhejes a kommented. 3 esélyes az idei szezon is, a RB-nek megvannak a pályájai ahol esélyes. Ha nem lesz Hamilton és Vettel lesz majd Leclerc és Ocon vagy ki tudja ki, és szegény Vosstappen + RB ugyanott lesz mint most. Mert nem látom hogy tanulnának a saját hibáikból.
    Ez amit írtál + pár másik "komment" itten messze esik a szurkolás kategóriától. Na meg a realitástól is.
  • Pares
    Értem, szóval ha valaki ki akar téged előzni, akkor kell neki biztosítani helyet, hogy kielőzhessen. Szóval ha valaki bekapcsolja mögötted a DRS cheatet, akkor kell neki helyet biztosítani, hogy kényelmesen körbeautózzon, különben bünti. Jóvanakko, ha versenyt akarok nézni, majd maximum nem F1-et fogok nézni.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.09.02. 17:04:07