182114
  • Stockbauer33 #168306
  • mcmoha
    https://webergabor.blog.hu/2018/10/04/vajon_tenyleg_visszaesett_a_ferrari
  • mcmoha
  • mcmoha
  • AnuluWork #168302
    Most a Mercinél áll a bál. Kíváncsi leszek a hétvégére, de leszarom.
  • RatBaG #168301
  • Alexease
    Friss pletyka(!), hogy a Ferrari-nal hivatalosan nem talaltak szabalytalansagot (dupla akksi, energiavisszanyeres-tobblet, vegsebesseg stb.), de amiota a FIA berakta a plusz erzekelot, valahogy megis elfogyott a lendulet:D
  • __Jacek__
    Ha a Ferka lassult és ezt nem nyeri vissza akkor elég egyértelmű mi történt, lehet hogy valamivel rossz fele mentek el de akkor vissza lehet állni, a merci nem tud olyat fejleszteni hogy a ferka lassul az egyenesekben.
  • PLaci #168298
    Elfelejted hogy derült ki! Piquet maga dobta fel Briatore -t és a csapatot, miután a következő év közepén kirakták a csapatból.
  • GabeE3e
    Arra gondoltam,hogy ha trükköztek,akkor a szenzor után kénytelenek voltak abbahagyni és ebből adódik a jelenlegi "lemaradásuk"-a merci nem hozott olyan fejlesztést,ami indokolná a fél másodperces előnyt,szóval,ha a következő futamon is meglesz,akkor elég nehéz nem összetenni a képet egy egésszé,hogy mi is történt.
  • AnuluWork #168296
    3 futammal a vége előtt pedig a Mercedesbe is beletesznek hármat, és hirtelen a Ferka nyeri a VBt?
  • GabeE3e
    Én egy olyat láttam,hogy "ebbű baj lesz " :D
  • Master91
    1 kommentet idézek:

"félti a g.ci az életét"
  • ShaiHulud
    szerinted nem tud angolul? :D
  • GabeE3e
    Lol,ezt nem is vettem észre,amikor néztem élőben,lehet Szujóék belebeszéltek. Ez rohadt jó,csóró Putinnak ezt le sem fordították:D
    Ezt láttátok?:D
  • b-type
    Az elég kézenfekvő hogy miért menekült el, elég volt az arcára nézni abban az évben.
    Sztem az ilyen mérvű izé az kivitelezhetetlen, egyfelől cégek vannak, nem csak gyártók hanem szponzorok is...óriási balhé lenne, és még annál is nagyobb perek ésszel alig felfogható összegegekkel. utána term. a tévétársaságok is, és pályák is perelnének.
    A néző a legkisebb veszély.
    ..és mi van a másik serpenyőben..? mi? Az hogy Hamilton 3-4-5 vb címet nyer, csúcson lesz mint brand és ezzel rengeteg pénzhez jut?
  • bakkerman
    Ha valoban elore rendezett az egesz akkor nyilvan az felso korokben dol el,a mernokokig nem jutnak el a szalak,mert elobb utobb valaki ugyis kitálalna. Szerintem autokat nem manipulalnanak negativ iranyban,mert akkor sok embert bele kell venni a “buliba” es akkor borul a bili egyszer. Ami elkepzelheto,hogy a nagyon nagy fejesek (F1 vezertol a csapat tulajdonosokig) valoban meghatarozzak az iranyvonalt 2-3-4 evre,nyilvan elsodlegesen penzugyi tekintetben es marketingben,es ehhez merten igyekeznek alakitani hogy a palyan mi tortenhet/tortenjen. Ezert van felepitve Hamiltonra mar egy vilagmeretu brand,jelenleg ö a Forma 1 legnagyobb markaja,es erre hab a tortan,hogy 4x VB-kent mar az 5. kapujaban van. Vettel is volt egy brand,anno a Res Bullban,de lehet benne nem lattak akkora marketing erteket mint Lajosban. Rosbergrol nem is beszelve...lehet Nico lesz az aki egy napon nagyon csunyan kifog tálalni mindent arrol,hogy mi zajlott/zajlik az F1-ben,es valoban miert “menekult” el ebbol rogton a bajnoki cime utan...
  • passatgt
    cgi
  • RatBaG #168288
    Minek tűnik, sasszem? Oda van írva. A szemközti kamera stabilizált képe, egyenesen a highlightsból. Nem fedi a valóságot... :DDD
  • neoG
    Jézusom, honnan szedted ezt ? :) Töltsd le a futamot, nézd vissza.
    Nem vitát akarok indítani, pont leszarom, kit, hogyan, miért büntetnek. Amúgy is, ami volt elmúlt. Hamilton így is előzött. Csak amit linkeltél, az konkrétan nem fedi a valóságot.
  • GabeE3e
    Azt olvastátok,hogy a Ferrariba betettek egy extra szenzort ami valami olyasmit néz,hogy mekkora energiát vesznek fel az akkuból?

Korábban azt sejtették,hogy a Ferrari trükközik valamit ezzel kapcsolatban, most meg,hogy bent a szenzor hirtelen lett fél másodperc különbség az időmérőn a Mercikhez képest?

Eléggé érdekes, főleg,hogy azt mindenki tudja,hogy fél másodperces különbséget szinte lehetetlen egy-két futam alatti fejlesztésekkel hozni, még egy nagy motorfejlesztéssel is nehéz, szóval elgondolkodtató a dolog, a hétvégén kiderül,ha itt is kapnak fél másodpercet,akkor nem kérdés ki lesz a világbajnok, talán még Valteri is visszakaphatja a futamgyőzelmet:)
  • GabeE3e
    Gondolj már bele reálisan, mérnökök jönnek mennek, soha nem tudna titokban maradni egy ilyen húzás, mint ahogy a Briattore- féle dolog is kiderült.

Ricciardo jó pilóta, de Verstappen tehetségesebb , ezért nem adták meg neki a pénzt amit kért a csapattól, és ezért hagyta ott őket , a Renault meg kifizette neki így ott folytatja.
  • paj01
    Kacagni szokás az összeesküvés elméleteken de nem furcsa, hogy pl. Bottas a szezon elején még pariban volt Hamiltonnal aztán eltűnt? Vagy, hogy Ricciardo bejelentette, hogy lelép és azóta sehol nincs Maxhoz képest? Vagy hogy Kimi Alonso és Vettel mellett soha nem rúghatott labdába? Nem tudom elhinni, hogy nincs valami machinálás és hogy a nagy csapatok nem intézik el a csapat sorrendet fű alatt a szezon előrehaladtával. Ezek az autók olyan érzékenyek, annyi beállítás van, hogy biztos lehet némi hendikeppet intézni a B versenyzőnek. Néha a masodhegedűsök is persze szerepelhetnek jobban ha kifognak egy jó napot a pályájukon amit szeretnek míg a másik betlizik. Egy csapatnak nem jó a belső rivalizálás ez már sokszor kiderült, plusz szerintem az első számú versenyzőnek ad egyfajta lelki pluszt, ha úgy érzi, hogy gyorsabb a társánál bármit is csinál. Ide lehet venni még a marketinget is pl. az RB nek most már nagyon nem érdeke, hogy a távozó Ricciardo esetleg elverje a házi kiskedvencet akire az egész csapattot építeni fogják.
    Mellesleg mióta kiderült, hogy anno Briatore falba küldte a B pilótáját, hogy Alonsoval versenyt nyeressen én már nem merném kijelenteni, hogy nincs ügyeskedés színfalak mögött.
  • bakkerman
    Szerintem mas pilotara “befujtak” volna szabalytalannak,de igy hogy Vettel volt nem mertek meglepni mert azzal meg a dobogo is uszott volna es meg nagyobb hatranya lenne tabellan...szoval belenyultak volna a VB-be ha kap egy buntit.
  • ToxiMaxi
    Szerintem is látszik de ez bele kell, hogy férjen a versenyzésbe.
  • b-type
    sztem tisztán látszik, de a legegyértelműbb azt lett volna ha bekérik az adatokat. Látszik a kormányon is meg a külsőn. Nem mondom hogy nagy, de pont elég volt hogy Hamilton már ne férjen be...bár lényegtelen mert aztán könyörtelenül betette a poros íven.
  • RatBaG #168280
    kétszer mozdult! ja, nem...
    https://streamable.com/6u9o9
  • mcmoha
  • Stockbauer33 #168278
  • Magnum PI
    Ez is csak egy faktor amit figyelembe veszel mikor fogadsz. Fociban is dobnak el meccset ha kell, hogy jobb ágra kerüljenek meg más sportban is vannak trükkök. Az eredményt mindig azok alakítják akik csinálják.

Jelen helyzetbe Bottasra vagy Kimire fogadni, hogy nyerni fognak elég rizikós, de valszeg az szorzó is ehhez mérten van állítva. Ha megadja a technika magát Hamilton alatt akkor sok pénzt nyerhetsz.

Ezért szerencsejáték. Nem arra fogadsz amit tudsz, hanem arra amit nem.
  • mcmoha
    A minap olvastam erről. Most eszembe jutott, hogy ki lesz az a barom aki mer fogadni amikor futam közben tetszés szerint alakítják a végeredményt.
  • Magnum PI
    Én kicsit bíztam benne hogy az utolsó kanyarban visszaadja most de nem tette. Ezt így már csak akkor tudja visszaadni ha valaha fordított szituban lesznek és Bottas megy a címért. De ilyen nem hiszem, hogy lesz.

Ezt így már nem lehet utólag visszaadni mert egy olyan győzelmet kellett, hogy eldobjon Bottas amit megérdemelt. Most ha Hamilton év végén odaadni neki egy 1. helyet akkor Bottast az nem fogja érdekelni. Neki most nyilván nem a pont kellett hanem a dicsőség.
  • b-type
    Ezt annak idején a KTM vs. Talmácsi témában sem értettem, hogy nekik (KTM) azok a pontokat sérelmezték amiket Talma azzal elvett hogy legyőzte a csapattársát (Kallio), nem pedig az hogy utána egy futamon Kallio simán elesett és nullázott.
    ..
    Ennek sosem lenne vége, már a legelső futamtól lehetne számolni az ilyen pontokat. A technikai dolgok hozzátartoznak, de az hogy két versenyző kűzd egy versenyző pontjáért az sztem nem.
  • lac coo
    Nyilvan azert kell atadni mert nincs megnyerve es nem azzal vagy versenyben aki atadta ....:)
  • lac coo
    Engedjuk el a zablat a mercedesen es a ferrarin...? No akkor lesz majd dogunalom. :))
  • repvez
    az egészet ugy kéne átszabályozni, hogy a csapat feladta ott ér véget amikor a kocsi kijön a garázsbol, onnantol minden a versenyző feladata.
    ez az 56 féle gumi is egy nagy kula, az egész közvetités alatt semmi mást nem hallani, hogy ki milyen gmit választ mennyit mehet még vele.
    Ahelyett, hogy a versenyzésről és a technikárol szolna.
    Ezek a hátrasorolásos buntetések is minek? nem a pilóta hibája ö megfutja a qualit és annak ellenére mégis elveszik a helyét, kkor minek is megy ki egyáltalán a q1re.
    Ketté kéne választani egy csapat é s egy egy pilóta részre, és a csapatokat is lehessen külön buntetni ami az elért helyezést nem befolyásolja.
    remélem 2021re ezen a sporolással szakitanak és végre lesz egy olyan verseny, ahol a maximumot mennek minden helyzetben.
  • b-type
    tisztességes keretek közt egy csapat dominanciájával nem tudsz mit csinálni..az a többi csapat dolga.
    Annak idején belenyúltak a Ferrari sikerszériájába de bár akkoriban Montoya volt a kedvencem, absz. igazságtalannak éreztem.
    -
    A probléma inkább az hogy elterjed a versenyző az alkalmazott, és a csapategység-csapat harmónia mindenek felett..
    Ez nem jó, egy csapatnak az elérhető legjobb versenyzőket kell megszereznie, ...hogy egyfelől hogy ne legyen az ellenfélnél, másfelől mert csak.
    Akkor lenne verseny. A MotoGp-ben még egy 9* bajnoknak is odacsapnak egy szemtelen legígéretesebb versenyzőt, ..nagyon szomorú lennék ha ott is lefeleznék az élvezeti szintet azzal hogy minden csapatban csak egy versenyző kűzdhet.
  • IXEMGabeo
    valahol Rosberg csinalta jol, aki ha kellett at is adta az elso helyet, de amig eselye volt addig nem hagyta Hamiltont...hianyzik a mezonybol o tette erdekesse a 2016-os szezont...azota csak Vettel az ellenfele es nekem kezd unalmas lenni...Rosberg szamomra tokosebb volt, mint Vettel, akiben iden csalodtam...bar meg remenykedem benne, hogy osszeszedi magat szamomra verlazito, hogy a Mercedes dominancia lassan sokkal hosszabb, mint anno a Ferrari Schumival vagy Webberek a Red Bullal...
  • b-type
    hoho .. :)
    Alonso ülne Hamilton mellett az ziher pl. kapásból. Tehát ilyen eset fel sem merülhetne hogy bárki is átadja a győzelmet,..ha azt át kell adni egy bajnoki címhez, akkor az nincs megnyerve.
  • lac coo
    Te mit csinalnal a merci boxban ulve ...? :)