182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
A Mercinél minek örülnek ennyire?
Bottas egy fos Hamilton meg szerencsével nyert. -
badoer #168505 2001, Jos Verstappen lekörözöttként kiütötte a parádésan szereplő Montoyát az élről Brazíliában.
2018, a parádésan szereplő Max Verstappent kiüti az élről a lekörözött Ocon. -
simonl #168504 Ocon a Merci ülésre hajt......szerintem meglesz neki:)
Tényleg jó a verseny....
Utoljára szerkesztette: simonl, 2018.11.11. 19:10:39 -
Mekkora jó futam már
Oconnak mehet egy azonnali kiintés.Idióta... -
Botichello elintézte hogy ne legyen sok izgalom :D -
Igazad van nem ér ennyit,remélem esős futam lesz izgalmakkal :) -
mind1 lépjunk tul akkor ezen:)
-
Mert ő is már csak azt linkeli,ahol fent áll,szerinted milyen határozott utasításokat kellene adniuk,amikor eleve nem képes megállni a bója előtt,hanem elsodorja és mutogat,mint valami idegbeteg, a felügyelők várták,hogy leállítja a motort ezt sem tette meg,hanem felhajtott, aztán meg a mérés zajlik ,hiába mutogat Sebastian,mit tud csinálni szerencsétlen,aki előtte áll?
Utána pedig persze,hogy nem tudják mivan,hogy letolják-e vagy ne,mikor beindítja a motort.
-
így van és nincs is elfelejtve, és ha most ezért kizárták volna? Az segít a konstruktőriben?...vagy valakinek a bokáját eltalálja a mérleg az megéri?
..igazából full nem értem miért ilyen nagy ügy ez, hiszen évek óta így mérnek, ..minden véleményem leírtam már, szal nekem aztán tök mindegy, ahogy írtam ez az egész egy valakinek jó, Hamilton-nak. -
azt azért jó lenne nem elfelejteni,hogy a konstruktőri cím még nem dőlt el,ott az első két helyről és dollármilliókról van szó+nagyon be kellene a Ferrarinak legalább azt a címet húznia,mert óriási motivációt adna az egész csapatnak. -
Wéber szerint is:) -
greenkawa #168495 Nem volt! Olyan,hogy valakivel megszakítsák a mért körét,ez kb olyan,mintha a pályán megállítanák és odatolják a mérleget. Mi van ha két felvezető kört megy! akkor se kell kijönnie,csak ha befejezte a mért körét. -
Nézzétek már meg ezt a videót,mielőtt beírtok valamit.
Én megbüntettem volna Vettelt.
Videó <----------------------- -
?
volt már ilyen,..és nem csak a topcsapatok versenyzőinek fontos egy időmérő, adott esetben a középmezőnyben egy versenyző érezheti úgy hogy az ülése kerül veszélybe, vagy végre lenne egy eredmény ami miatt felkapják a nevét...
tök mindegy, mert a rendszer azt a célt szolgálja hogy bármikor, bárkit mérlegelni lehessen, ezért ne érje meg csalni könnyebb autóval..
Még senki nem csinált ekkora drámát..
de nekem tök mindegy, én simán elengedem,..de sztem Vettel indulatkezelése szolgálja legjobban Hamilton érdekeit, ..minél hamarabb felismerik annál jobb Vettel-nek, és a Ferrari-nak is.
..nem igazán vágtam miért kell Kimi-t már most lecserélni Leclerc-re,..de lehet hogy pont ez volt a legjobb. -
greenkawa #168492 Teljesen normális versenyzői reakció! Neked ez csak azért fura,mert Vettel követte el.De ebben a helyzetben bármelyik pilóta így viselkedett volna. Az valóban random és gép sorsolja kinek kell kijönni mérlegelni,csak azt egy mért kör után szokták elvégezni.Ez abszolúte sportbírói ostobaság volt,ilyen változó körülmények között behívni "AKÁRKIT" és ezzel akár tönkretéve az egész versenyét is. -
a gép dobja kit hívnak, véletlenszerűen megy.
Sztem normál esetben most is pikk-pakk olajozottan tették volna a dolgukat, csak ehhez meg kellett volna állni a bója előtt, és fékre lépni meg leállítani a motort... -
18:10.
-
A különbség az, hogy a FIA-s droidok látványosan malmoztak, mikor Vettelnek még ideje se volt, és bármikor leszakadhatott az eső. Normál esetben pikkpakk olajozottan teszik a dolgukat, szóval ez főleg az ő saruk, a többi már csak ok-okozat. Eleve köcsögség idő nélküli pilótát kihívni, szvsz a többiek is hasonlóan reagáltak volna. -
Az évek alatt megoldották, mert sok mérlegelés van, Vettel-nek sem ez volt az első. A különbség ami miatt a mostani terítékre került, az az hogy most a versenyző akart kommandírozni hogy mi hogyan legyen.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.11.11. 16:02:58 -
rajt 18:05? -
Azért valaki szólhatott volna azoknak a faszkalapoknak, hogy ők azért vannak ott, hogy fel és letolják. :D Nem voltak túlzottan aktívak. -
Ő volt a full kretén mivel nem lehet a mérlegre sem fel sem lejönni! Azért vannak ott hogy fel és letolják.. namost igy elég nehéz értelmezni hogy ő majd le meg felmegy... -
Mert ráindított, a belső kameráson látszik és hallatszik hogy Vettel ráindított, és onnan kezdve inkább kellett volna szétspriccelni, se a kerékhez, sem az autóhoz nem jó nyúlni,..sőt ahogy kilőtte a tappancsokat abból az látszik hogy vagy 20méter+ kellett volna az autóhoz.. :)) -
azért volt ott zavar az erőben rendesen a felügyelőknél is:)
-
gpFan #168482 A Hamilton-Sirotkin eset talán az utóbbi tapasztalatlansága miatt a Q2-ben történt, elég ritkán jutott oda ezzel az idei Willams-szel.
Viszont Vettel viselkedése tényleg érthetetlen, főleg idén. Már annyiszor reagál túl idegesen minden valós ok nélkül . Volt még idő bőven, és az eső sem erősödött, contrary, inkább javult a pálya, és majd mindenki a végére tolta a második futást. Valami olyasmi volt mint a tavalyi bakui mozdulat - csak most egy verseny rendezési alkalmazottat ijesztgetett nem ide való megmozdulással. Talán emésztési zavarai vannak - tudjuk mi az amit nehéz neki megemészteni
-
Sztem csak annyiban hogy hagyták magukat, régóta mérlegelnek de ilyet.. és ráadásul a nyilatkozatával meg megkérdőjelezte az egész folyamatot ami egy röhej. Senki sem áll felette, akit kiintenek annak mennie kell..még akkor is ha siet. Különben ellenörizhetetlen lenne...meg gondolom Vettel-nek sem tetszene ha Hamilton a Q3 első futására 10kg-l könnyebb autóval megfutná a pole időt, aztán a második futásra meg kimegy szabályos autóval és egerészik, majd lemérik..
Azok az arcok csak a munkájukat végzik, és mivel Vettel nem volt partner így elbizonytalanodtak, kézzel nem érhetnek csak a gumikhoz, mert nekik kell felgurítani, és utána le. Vettel-nek a nagy cirkusz helyett csak annyit kellett volna csinálni hogy megáll a bója előtt, leállítja az autót, és nyomja-felengedi a féket, indítja az autót az instrukcióknak megfelelően:
https://www.formula1.com/en/video/2018/11/QUALIFYING__Vettel%27s_unhappy_weighbridge_call.html
Fele ennyi idő alatt végzett volna, és nem teszi tönkre a berendezést, és nem csinál idiótát azokból akik csak végzik a munkájukat,...és persze nem kell szabályt konkretizálni, hogy miért nem büntették meg... mint a mikró és a macskaszárítás esete, az nem volt elég hogy nyilvánvalóan mutogatja a csávó hogy állítsa le a motort...meg mintha most mérlegelt volna első alkalommal.
Az ő nevét dobta a gép, és senki nem áll a folyamat felett. Nem is értem mit reagált ennyire drámázva. -
Pedig mostmar nincs is miért idegeskednie:D Moondjuk a fia emberei is elég hülyék voltak:D -
na végül egyik sem kapott semmit, Hamilton esetében nem érkezett jelentés a Williams-től (de csodáltam volna ha igen, mivel Monza-ban sem jelentette a Sauber Vettel-t).
Vettel meg büntiponttal meg pénzzel megúszta, nála sztem(!) nagyobb baj a saját keresztje mert az indulatait nem tudja kezelni és ez komolyan visszaveti. -
-
Ezt most tőlünk kérded? :) Mentek meghallgatásra mindketten.. mármint Hamilton és Vettel is. -
Most nem azért de mások ennél sokkal kisebb feltartási hibáért is kaptak már büntit. Most Hamiltonnak nem kéne mégis adni valami? -
-
2018 Brazilian Grand Prix: FP2 Highlights
-
-
https://streamable.com/se47h -
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Exploring Vietnam Street Circuit | Vietnam Grand Prix -
De a pálya Budapesten kívül van. Vsz nem lesz vágókép, ellenben Hanoiban még láthatunk pár Manneken Pist. :) -
Ez minden varosra igaz. Budapesten is vannak no-go zonak orkokkal:D