182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#168388 Ez egyszerű matek, itt nagyon nincs min höbörögni Vettelnek .... -
#168387 ?
Ezt nem vágom..amikor beintik a pirosat, akkor mindenki megkapja, és mindenki a pálya azon pontján megkapja a deltát, és a miniszektorban hátralévő időt,..és, ez a poén része, tök mindegy hogy elhagytad a veszélyes zónát, akkor is delta szerint mész körbe a pályán, és ha már a veszélyes zóna után léped át a deltaidőt akkor is megkapod a büntetést, tehát ez nem csak egy pálya szakaszra vonatkozik.
minden miniszektorban egyszer le kell lassítanod a delta alá. -
#168386 Én értem , de ahogy a példámban is irtam, Vettel lelasitott csak nem gondolta, hogy az eddig megszokott lassitás nem lesz elegendő.
Mert a példámnál maradva a 200m-t 24km/h-val kellett volna teljesiteni ha már 30ra lassit le akkor nincs meg a delta idő, viszont a többiekhetóz képest jelentősen lelassit.Tehát az kap buntetést aki 30 al megy , nem az aki 150el tolja végig az egész pályán piros alatt.
Más:
Ha ennyire akarják a sisakkamerát akkor miért nem integrálják bele a sisakba? jövöre a rostély felett középen lehetne neki egy 1x1cm-es hely . a sisakgyártok biztos meg tudnák oldani az integrálást.Igy a pilotát sem zavarná , meg a rostély miatt sem lenne torzulás a képen. -
kjhun #168385 Ez, nem jobb? :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Bővebben itt. -
#168384 De érted, Vettel két miniszektoron át sem lassított le (6-7), 27.7mp alatt vette el annyira mint a delta:
Vettel pozíciója nehezen védhető. „Nincs erre szükség, mivel Sebnek valójában közel huszonnyolc másodpercig tartott, mire lelassított a szintidő szintjére. Ez elég sok idő, figyelembe véve, hogy általában tíz másodperc alatt szoktak lenni, ami kevesebb mint egy bírói szektort szokott jelenteni” – hívta fel a figyelmet.
Vettel tehát szerinte kissé elbambult, büntetését semmissé tenni pedig már úgysem lehet. -
#168383 ez most pont egy rosszkor volt rossz helyen kategória volt Vetteltől.
Képzeljük el a helyzetet egy kicsit kisarkitva, ha valaki gyors körön az utolsó kanyarig nyomja neki majd beintik a pirosat, akkor mondjuk az addigi 1:20as köridöt 1:50es körbe határozza meg.
Akkor az aki az utolsó kanyarnál van 200m-re a céltól neki 30mp alatt kellene azt a 200m megtenni, mig aki épp csak elkezdte a kört annak meg akár 150km/h+s tempoban is száguldozhat a piros zászlo alatt a pálya teljes szakaszán mert belefér az időbe.
Nos ezért nem vétett a másik 13 versenyző mig Vettel igen.
A legegyszerübb az lenne ha piros zászlónál lenne egy sebesség limit mint a boxba és aki afölött megy bünti kész nincs mellébeszélés. -
#168382 pont ezt mondom, hogy Vettel, ahhoz, hogy tartani tudja a delta időt ezért neki azonnal majdnem állora kellett volna lassitani, látszik is a felvételen, hog 80km/h val ment igy is, ahol máskor 200korul is mennek. mig mások akik a pálya más részein kapták a piros zászlót a delta érték tartásához, elég lehetett volna 100ra lassitani ami ha vettel mögött jönnek esőbe a vizpárában pont hogy veszélyt okozott volna.
ez a probléma a delta idővel. -
#168381 Mondom szerintem a szabály egy katyvasz, de Wéber Gabi-nak is igaza van abban hogy 13 versenyző jól megcsinálta a piros beintésénél, Vettel meg két miniszektorban is figyelmen kívül hagyta.
A saját véleményem meg az hogy ha veszélyhelyzet van a pályán..ezért van piros, akkor a versenyző figyelme teljes egészében a pályán legyen, nem a kijelzőn..van a versenyzőben egy józan ész, ha beintik a pirost már úgy se kell siessen sehova, le a versenyívről és nagy figyelemmel begurulnak a csapathoz. ..ha viszont adsz neki egy delta időt, akkor, mivel versenyzőből van gyúrva figyelni fogja.
Elvoltak a kijelző nélküli kormányok idejében 50-60évig így, és figyeltek egymásra, mert bárki járhatott pórul.
Na mindegy, nem ragozom, már kihőbörögtem magam ezen, de sztem felesleges.
Viszont az tény hogy a piros a legkomolyabb veszélyhelyzetre szól, az ezzel kapcsolatos szabályok büntetése nem mérlegelhető. Ezzel egyet is értek...csak a szabállyal nem. -
#168380 A közutakon is az indokolatlanul lassú haladás, ha a forgalom látványos feltartásával jár, hozhat büntetést - megérdemelten, hiszen ez is egy potenciális baleseti forrás-, de jellemzően inkább a gyorshajtást szokták büntetni. A hetvenes táblánál kihalt úton ha csak 40-el mész, nemigen fogsz büntit kapni, de ha 110-el mérnek be ugyanott, akkor biztosan.
-
#168379 pont ez a probléma, hogy ketto vagy tobb polcuk van a szabályokra.Nem azt mondtam, hogy Vettelt nem kellett volna megbuntettni hanem hogy Bottasékat is.
Ha egyértelműen le van írva, hogy mennyi lehet az idő és azt nem érték el akkor nincs mit mérlegelni.
Ezért kellene egyértelmű egyszerű szabályokat lefektetni, nem ilyen delta időket, meg egyéb más dolgokat amiket ahány ember annyi féle képen értelmez körülmények függvényében. -
#168378 Ezt a piros zászlós szabályt qva komolyan veszik a halálos baleset óta.
Sztem egy hülye szabály, mert régebben nem kellett deltázni meg miniszektorozni, de mindegy. A lényeg hogy nem egy polc a kettő náluk.
Egyébként Vettel-t is védenék, hiszen védték Monza-ban (bár ott valszeg inkább csak pénzbüntetés lett volna ha a Sauber jelenti..de nyilván nem jelenti egy Sauber aminek mindene Ferrari :))
..és ugye védték Oroszban is, mert hogy nem volt az két mozdulat csak hezitált kicsit közben, de mostantól ejnye-bejnye ezt sem szabad....ha az ívet nem tartja folyamatosan akkor vagy elvette a gázt, vagy nyitott a kormányon..egy telemetriából kiderül pikk-pakk....csak akkor büntetni is kellett volna ugye.
tehát próbálják védeni, és ezzel én spec. egyet is értek, de a piros zászlós szabályt kőkomolyan veszik. ..ha nem büntették volna meg abból nagy hőzöngés lett volna, pláne azoktól akiket ugyanezért ugyan így megbüntettek. -
#168377 ez megint milyen döntés
Vettel esetében feketén fehéren ragaszkodtak a szabályhoz, nem volt indoklás, itt meg ugyan ugy megszegték a szabályt mégse büntetik, mert nem zavartak vele senkit.
Nem néztem, de vettel esetében is ugyan ez a kivétel élhetett volna, hogy nem kelloen lassitott le, de amugy nem zavart senkit és azzal okozott volna nagyobb veszélyhelyzetet ha lelassit és igy hátulról beleszállnak.
Tehát megint ott tartunk, hogy valakinek elnézik ha vét a szabály ellen valakinek nem -
#168376 Egyébként ez a Sainz féle onboard camera qurva jó. Sokkal jobb, mint bármelyik az utóbbi időkben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
greenkawa #168375 Szard le! Én is ezzel próbálkozom,csak nézd. Remélem ma egy felszabadult Vettelt és Kimit láthatunk,akik csak versenyezni fognak,mindenféle következmények és teher nélkül. Sztem most még nem avatunk bajnokot. -
simonl #168374 Ez már tényleg csak mocskos sportpolitika....hát persze, hogy ott kell VB címet nyerni, ahol a legnagyobb a reklámértéke mind hamilton -nak mind a Liberti Media -nak. Nem véletlenül van ott a sok semmirekellő celeb....
Már nem is néztem az időmérőt....miután olvastam pénteken, hogy berendelték Vettelt.
Közel 40 év után elengedem a forma 1 -et, szerettem, imádtam de már többet idegeskedem miatta mint élvezem. Az én koromban ez már kockázat:)
Visszanézek majd pár év múlva a kis Shumacher gyerek bemutatkozása mindenképpen érdekel.
Jó volt itt veletek....és gratulálunk a győztesnek.
-
#168373 El sem hiszem,hogy megéltem, az M4 képes élőképet adni stúdióbeszélgetés közben :D
Amúgy Bottas nem valami fényes az utóbbi időkben, nem tudom elég-e ez a teljesítmény,ahhoz hogy maradhasson, én megnéznék egy Ocont Ham mellett, vagy egy Verstappent:)
-
#168372 -
#168371 Ha nem következetesek a bírák az a baj, ha azok az baj (cikkben mindenki azt mondja mérlegelni kellet volna), bár valszeg az első az amiből minden fakad, hogy évek óta össze vissza döntenek. Egyszer a szabály az szabály máskor meg ugyanaz a vétség csak egy figyelmeztetés máskor meg eltiltás egy futamra.
Ha mindig is következetesek lettek volna azt mondom ez is rendben lenne. Senki nem kell emlékeztetni melyik halálos baleset történt meg nemrég esőben ahol a pilóta szintén figyelmen kívül hagyta a zászlókat. Azt is láttuk pár futammal ezelőtt, hogy milyen csiga tempóban is falba lehet csapódni. Szóval nekem se Vettel se Hamilton se senki ne mondja, hogy hát ő jól felmérte a dolgokat és senkit nem veszélyeztetett. Ha piros zászló van akkor lassítson le annak megfelelően. -
#168370 Most ugyanezt, ugyanilyen következetesen tisztelt bíróság Hamiltonnál is! :D
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.10.20. 17:52:27 -
#168369 már nem tudom szerkeszteni,de amúgy sokak szerint rossz a szabály amit amúgy idénre hoztak és tényleg nem kellene ilyen marhaságokon szőrszálat hasogatni... -
#168368 esőben,viszont előtte a szezonban már 2x volt ugyanez a kihágás és mindkétszer 3 helyes büntetés volt a jutalom -
#168367 "Először alkalmazták esőben ezt a szabályt"
na tessék -
#168366 Érik Hamilton ötödik vb-címe, Vettelt megbüntették -
#168365 Ilyen edzes gumisort is ritkan latni:) Foleg Austin-ban;) -
#168364 -
#168363 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#168362 -
#168361 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#168360 sztem pont nem, Kimi pont nem. Egy kisPiquet rá lehet venni egy ilyen dologra, de Kimi-t nem, az egy szégyen lenne. -
greenkawa #168359 Kettő is elég ;)
-
#168357 bejöhet, kasszát nem tennék rá, de bejöhet. -
#168356 Harom HAM kieses, es a vegere meg lehet izgalmas a VB:D -
Stockbauer33 #168355 Most nézem a vnaptárt amerikai utánna egyből mexikoi nagydíj.Hami lesz a bajnok ahogy megjósoltam.Ezt együtt Vettel-Ferrari qrta L -
#168354 Ahhoz fix kasztnik es motorok kellenenek:) Es ugy, az mar nem az F1 lenne.
De ha jol szamoltam, 5db 1 hetes szunet lesz es nincs 3 hetes (a nyari 4 het szunet fix). Ami azert nem rossz. De meg egy futam azert beleferhetne marcius elejere:)
De kozvetithetnek a teszteket is. Sot. Oszthatnanak minimal pontokat a napi leggyorsabb korert (vagy korokert [delelot/delutan]) es a legtobb megtett kortert is:DDDD
Vagy ket teszt utan, tolhatnanak 1-1 GP3/F2 fun futamot is F1 pilotakkal:DDD
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2018.10.14. 20:51:08 -
ToxiMaxi #168353 Karcsú. Én már februárban is nézném :). Decemberre még 1 futam két ünnep közé és mondjuk február elején kezdődjön a szezon.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.10.14. 19:44:18 -
#168352 -
#168351 -
#168350 -
#168349 Esőben mindig jó csaták vannak. Igaza volt a nagymesternek, hogy locsol kell a pályát. 2 futam kellene. Egy száraz (vagy időjárás függő) és egy mindig vizes. A vizes előtt jól fellocsolják fajt folyton locsolják a pályát és had menjen :D -
#168348 Formula 3 – Hamilton & Vettel Battle – 2005