182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#168468 De a pálya Budapesten kívül van. Vsz nem lesz vágókép, ellenben Hanoiban még láthatunk pár Manneken Pist. :) -
#168467 Ez minden varosra igaz. Budapesten is vannak no-go zonak orkokkal:D -
#168466 jézusom, mekkora ütést kapott a sisakjára...
-
#168465 Ha levesszük a képből, hogy ugyanúgy az utcára pisilnek és szarnak jópáran a helyi parasztok közül, mint pl. Ulanbatorban is szokás, akkor igazából Hanoi nem rossz hely. -
#168464 5.5 km hosszú, ebből ahogy nézem kb 4 km padlógáz. -
#168463 No problémo, de az a te posztod ott. Putri/tök felesleges megint/Korea/de ez ugyanolyan baromság ezek hangzottak el :) -
#168462 Több pontoddal is egyetértek mondjuk. Ettől függetlenül ez kicsit olyasmi érzést kelt bennem, mint amikor a WTCC-t imeretlen világvégi kínai pályákra hordozták promóból és akutyát sem érdekelte. -
#168461 Nem mondtam, hogy Dél-Kórea putri ország. Legyél szíves nem kiforgatni, amit mondok. -
#168460 Az osszes GDP tuti tobb mint a mienk:) Vagy 10-szer tobben vannak. Persze fejenkent valszeg rosszabb.
Azert Hanoi eleg nagy, vannak komoly nagyvarosos reszei is. Van ott is az a helyi tehetosebb lakossag aki kimenne a versenyre, valszeg tamogatokat is talalnak. Szerintem Magyarorszagon se lehet tobb 1%-nal az F1-re kijarok szama;) A turizmus is eleg nepszegu, millioszam maszkalnak arra, beiktathatnak F1-et is.
Korottuk olyan orszagok vannak, ahol valszeg sose lesz F1 (de talan mennenek onnan is), de "nincs mesze" Malajzia (ahol mar nem lesz F1), es "kozel van" Hong Kong, Taiwan is, ahol tuti van penz boven.
Vagyis teruletileg, penzugyileg jo otletnek tunik. Hogy mennyire korruptak es mekkora a gagyizas, azt nem tudom; altalaban azzal lehet alaasni mindent;) De milyen lesz a palya, a verseny es a fogadtatasa, az mas kerdes. -
#168459 De ez Vietnám :). GDP a magyar GDP negyede kb. -
#168458 Dél Korea mint elmaradott putri ország? :D -
#168457 Putri. Tök fölösleges megint 2-3 évre szerződni egy elmaradt országgal, ahol az emberek 99%-a nem engedheti meg magának a verseny látogatását. Persze most sztereotíp voltam, de ez ugyanolyan baromság, mint Kórea, plusz a pálya is szar. -
#168456 Azt hiszem ez a hivatalos nyomvonal:
-
#168455 Hungaroring egyébként azért is nagyon jó pálya függetlenül attól, hogy nehéz előzni, hogy elég jó helyen van a naptárban. Itt már elég fontos dolgok történnek ,de lezárva még általában nincs semmi. Asszem legrosszabb esetben is max itt dőlt el a VB de nem előtte. Valamint itt valahogy mindig történik valami amitől megborul minden papírforma. Vagy eső van vagy valami más de valami mindig van. Ritkán van nagyon unalmas verseny.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.03. 17:15:36 -
IXEMGabeo #168454 irigyellek, hogy a 80-as evekben voltal huszoneves -
greenkawa #168453 Milyen is volt az a "vasfüggöny" akkoriban,arra 10 évesen nem hinném,hogy akkora rálátásod lett volna :) Persze így is nagy szó volt,de akkor már Gorbacsov irányított és a változás szele már megcsapott minket. Akkor már volt Queen koncert is. De a Hungaroring a kezdettől egy kedvelt és nehéz pálya volt (főleg az akkori) Én azon szerencsések közé tartozom,akik elsőkként mehettek rajta,még átadás előtt. -
#168452 Török pedig nagyon bejött nekem mint pálya -
IXEMGabeo #168451 ez igy van jol mondod, emlekszem, hogy nem sikerult megvalositaniuk a terveket, az elso koreai nagydijt is eppenhogy megtudtak rendezni es latszott a palya koruli allapotokon, hogy felkesz volt...
India, Torok es Malaj palyak...mindegyik uzleti szempontbol nem volt vonzo igy kikerultek... -
#168450 A Koreai nagydíj azért bukott meg, mert a köré felépítendő turisztikai fejlesztések finanszírozási gondok miatt elmaradtak.
Terveztek oda szállodát, kaszinót, miegymást, a 17 -es kanyar ívén belül pedig Jachtkikötő lett volna.
Mivel ezek a fejlesztések elmaradtak, nem vonzott akkora tömegeket a lelátóra a pálya önmagában, mint ahogy azt tervezték/számolták/várták. -
#168449 "elso ranezesre nem tetszik a vonalvezetese miatt" azért csöppet érettebb megfogalmazás, mint a lesemmitmondószarozás :), ne a pálya vonalvezetése, hanem a rajta rendezett verseny legyen izgalmas
A Forma-1-ben az egyik lenyűgöző dolog számomra pont az "űrtechnika" és a hagyományok tiszteletének eklektikus egyvelege, Monza, Silverstone ugyanúgy hozzá tartoznak, mint a Ferrari vagy a Mercedes.
És ha már ott tartunk, hogy klasszikus pályák, szerintem a Hungaroring is az, az elején mindeki oda volt, hogy lassú, sok kanyar, nem lehet előzni, blablabla, mégis jelen van a sorozatban immár 32 éve. A fiatal generáció nem tudja elképzelni, mekkora dolog volt 1986-ban "vasfüggönyön túli" országként F1-et rendezni, ami már akkoriban is az egyik legvadabb kapitalista biznisz volt :)
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.11.03. 08:18:01 -
IXEMGabeo #168448 Monaco idejet mult, de regen lehetett rajta elozni amikor eppen olyan szabalyok vonatkoztak az autokra...itt foleg ezen mulik es nem feltetlenul a palyan...
Vietnam elso ranezesre nem tetszik a vonalvezetese miatt...
sokaknak nem tetszenek az "uj" palyak, de pl szamomra Szingapur, Abu Dhabi es Baku teljesen rendben vannak...az Indiai es a Koreai palyak pedig uzleti szempontbol is nagy mellefogasok voltak...
ha bevezetik megvarom, de nem egy azsiai palya mondott csodot, koztuk a sokak altal kedvelt Malajzia se lesz tobbet, pedig az is ritka technikas palya volt -
#168447 "Mennél rajta valami kézen foghatóval,akár még egy egy közel utcai autóval is. Hamar utolérne a döbbenet......"
Szerintem bármelyik pályán ez történne velem. -
#168446 "ez a palya unicum es mar tobb, mint fel evszazada letezik". Ez teljes mértékben így van és pont ez lényeg. Ha most akarnák bevezetni Monzát pont ilyen véleményeket kapna. De mivel Monza már történelem meg legendás dolgok történtek rajta az baromi jó pályának van tartva ami meg új egyből fos.
Én épp erre akartam rávilágítani, hogy ne fikázzuk már magyar szokás szerint rögtön minden újat. Várjuk már meg milyen lesz. Koreában sem azért lett vége mert fos volt a pálya hanem mert senki nem ment ki megnézni. Ezzel szemben ott van Monaco ahol a legszarabb versenyek vannak, de mindenki ott van meg nézi ezért sose fog eltűnni, pedig csak gála futamra érdemes.
És csak emlékeztetőnek mondom, hogy Monza alatt is rezgett a léc nem is olyan régen szóval az hogy hol szűnik meg futam egész sok dolgon múlik.
-
IXEMGabeo #168445 ez a palya unicum es mar tobb, mint fel evszazada letezik nem Herman Tilke fele megkotott egyszeru palya meg ugy is, hogy boven atesett atepiteseken...rengeteg legendas futam halaleset...a vietnami palya lehet ugy jarna, mint a koreai...erdeklodes hianyaban szepen 2-3 ev utan kivonulna
uj palyak kozul nekem Baku az, ami kellemes csalodas, mert eddig veszett izgalmas futamokat hozott:) -
#168444 Ilyen videó játékokkal gyakorolnak már szinte mindenhol a motorsportban, de ezt már egy másik téma. Viszont te magad írtad Monzáról "Hogy ez valójában mennyire nehéz,azt csak az nem tudja aki még nem ment rajta.". Ennek ellenére a vietnámi pályát egy tervezett alapján minősíted úgy, hogy "Ritka semmitmondó egy szar.". -
greenkawa #168443 Ja igen az a bizonyos "szimulátor" Elég vicces annak nevezni bármilyen videó játékot. Mennél rajta valami kézen foghatóval,akár még egy egy közel utcai autóval is. Hamar utolérne a döbbenet......
De hogy hasonlítva ehhez a Vietnámi tervezethez,semmi kihívás nem látszik benne,csak a lassú kanyarok az erőteljes féktávval.Talán az a kör,de az meg szocsi és abban sincs semmi érdekesség. -
#168442 Monzában pont az adja a nehézséget, hogy egyszerű ezért ha jobb időt akarsz menni mint más nagyon ki kell autóznod a maximumot a abban a pár kanyarban. -
#168441 Na pont ezért hoztam fel Monzát mert tudom, hogy arra bezzeg arra mindenki úgy tekint mint valami szuper izgalmas pályára miközben szerintem! az első tízben sincs benne :)
Nyilván nem vittem még el a Ferrárimat Monzára, de elég sokat szimulátorozok és szerintem Monza egyáltalán nem a trükkös pályák közé tartozik. Kb 3 kör alatt megtanulható a többi meg már csak optimalizálás. Egyetlen egyedi pontja a híres parabolika ami a pont sóder hiánya miatt egyáltalán nem izgalmas hiába trükkös. A sikánok, meg a többi kanyar Monzában meg pont olyan mint bárhol máshol egy sima sikán vagy egy kanyar amit határon autózva vagy be tudsz venni jól vagy sem. Ilyen szempontból egyik pálya sem könnyű.
Bocsi, de nekem senki nem fogja bemesélni hogy Monza bármivel is nehezebb mint egy átlagos pálya. A nehéz pályáknak meg a közelébe sem ér. A kör 70%-ban de lehet többen csak taposod a gázt a padlóig és egyenesen mész.
Ami a monzai pályán van érdekes rész az a vietnámi stadion körüli részben is benne van.
-
#168440 Főleg mielőtt leaszfaltozták a parabolicát mien fasza volt:D -
greenkawa #168439 százszor! Ez egy nagyon trükkös pálya,tele nehéz kanyarokkal.Hogy ez valójában mennyire nehéz,azt csak az nem tudja aki még nem ment rajta. -
#168438 Mert ez jobb?
-
#168437 -
#168436 Megvan a tettes!
https://streamable.com/6ywxu -
greenkawa #168435 Ritka semmitmondó egy szar..--..
Utoljára szerkesztette: greenkawa, 2018.11.02. 00:15:49 -
#168434 Ezaz! Ez kell a népnek és a Forma 1-nek! -
#168433 -
#168432 Remélem még egy jó kis városi pálya jön. -
#168431 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#168430 2020 áprilisban Vietnámi futam is lesz.
katt -
#168429 https://streamable.com/j7gip
https://streamable.com/2b79x
https://streamable.com/3y2jk
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2018.10.29. 11:44:46