FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PLaci

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Magnum PI
Vettel nem Max elé zárt be. Max fékezett az utolsó pillanatban és csak ezért tudott elé bejönni. Ha nem fékez akkor simán leveri az első szárnyat.

Pares linkelt lentebb egy videót Max szemszögéből. Nézd mér meg hol volt Vettel mikor befékezett Max.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2017.09.17. 21:20:26

Magnum PI
Komolyan minél többet nézem ezt a gif-et ami beraktál annál jobban nem értem mit is akarhatott Vettel. A kanyar is balos volt nem jobbos....

Magnum PI
Neked nem furcsa, hogy Vettel első helyen megy és ennek ellenére a 20 méter széles pályán gyakorlatilag megy keresztbe mint aki elaludt a M7-en a volán mögött? Nem érzed úgy hogy ez kicsit fölösleges agresszió volt?

Nem azt mondom, hogy szabály ellenes volt mert az csinál amit akar, hanem hogy tök fölösleges.

Jó, hagyjuk. Vettel és Kimi a hibás hiába voltak bőven előrébb. Versenybaleset volt, de elkerülhető lett volna.
Mindig mikor max ott van elől megszívja állandóan a fekra. nem furcsa kicsit? Más van ott nincs semmi baleset.
Peppus
Ezt ügyesen elintézte a Ferrari.. Most közelebb van Bottas Vettelhez, mint Vettel Hamiltonhoz 😄

Persze, hogy a maga előtt lévő Vettelt figyelte, ahogy Kiminek is a maga előtt lévő Verstappent kellett volna, semmi sem indokolta, hogy olyan közel menjen el mellette...

Egyezünk ki abban, hogy versenybaleset volt, és kész, úgyis mindenki azt vádol, akit akar.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.09.17. 19:43:58

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

mcmoha
<#idiota>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Egyrészt Vettel Max elé zár be, de még akkor is Kimi felé mozog Max mikor már Vettel előtte van. Szerintem simán nem vette észre Kimit annyira figyelte Vettelt.
Nem ráhúzta,hanem zárta be a szöget! Azért a fogalmakkal legyünk tisztába...
Csalóka, mert szemből nem látni, hogy Kimi milyen gyorsan érkezett meg Verstappen mellé, aki azt figyelte, hogy Vettel hogyan húzza rá az autót.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez egy versenybaleset volt. Nem hibás itt senki, ez ilyen.
Mint ahogy senki! aki kicsit látja ezt a sportot....
<#eljen>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Ennél közelebb is mentek már el egymás mellett idén és érdekes módon abból nem lett baleset.
Ó, Kimi egyáltalán nem volt vétlen, sőt, túlságosan is közel ment el Verstappen mellett, pedig a bal oldalán volt még elég hely, lehet látni, hogy a jobb első kereke szinte súrolja Verstappen első szárnyát, amikor el megy mellette, a hátsó kereke meg sokkal szélesebb az elsőnél, bele is akadt Verstappenbe... Vettel még ráfoghatja, hogy nem látta, hogy a másik felén Kimi is előzi Verstappent, de Kimi nagyon is jól láthatta, hogy, hogy hol és milyen közel van Vettel...

Kimi szemszögéből:
https://streamable.com/n2sq0:

Magnum PI
Ebben a szituban Vettel volt foloslegesen agreszsziv es o is vesztett vele a legtobbet. Mindenki mast sajnalok hogy elment a futamja.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

azt meg nem is ertem hogy lehet ezert kimit okolni... ez csak a fasz weber meg szujo miatt merulhetett fel barkiben is, ok mondtak ezt azonnal mert egy balfaszok, es elultettek a bogarat a sok nezoben... kimi volt a legvetlenebb, amugy versenybaleset volt. vettelnek nem lett volna szabad ennyire tolnia kifele a falra.

igen jol latszik, hogy verstappen huz balra (kozelit a falhoz) es csak vettelre koncentral, aki tereli verstappent balra ra a falra mitn az orult. kimi meg a jo rajtja miatt elviharzott verstappen melett (mikozben ver csak jobbra figyelt vettelre), mikozben ver balra huzodott vettel letolasa miatt. kimi nyil egyenesen ment a fal melett. vettel es verstappen kozt tobb hely van mint kimi is verstappen kozt, tehat ha figyel balra is akkor meg akar potn el is ferhettek volna. persze nem okolhato 100% ban mert kibaszott gyorsan tortent az egesz. igazabol vettel volt a foludas, de o is ertheto manovert csinalt reszben, hisz vedekezett. csak jo lett volna ha vettel gondol arra hogy rajtnal lehet verstappen melett meg mas is balrol...

Akár mennyire is erőlködsz, nem Verstappen hibája volt.

Itt a videó az ő szemszögéből is, semmit sem tudott csinálni, pedig még le is lassított. A két ferraris baszta el, és meg is kapták érte a büntetésüket, kár hogy Maxot is magukkal húzták:

https://streamable.com/ksh94
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.09.17. 18:05:52

nearo
Alonsot lerajtolta a mellőle jobbra induló, ezért szabad volt neki az út. Max és Vettel kb egyformát rajtoltak, a holland talán icipicit jobbat. Ha elveszi, hogy átmehessen külső ívre Vettel mögött, azzal nem ér sokat, tempót veszít, és talán még Hami is elmegy.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Tényleg nem mozdította meg a kormányt csak először jobbra majd balra,meg a nyilatkozata is rendben van "legalább nem csak én estem ki hanem mind a hárman."
AnuluWork
Gyak meg se, csupán ment ki balra.

Nézzétek meg Alonso startját!

Ő képes volt más ívre átmenni.

Max. izomból akarta legyorsulni a két Ferrarit és ez már ötletnek is hiba volt. Vettel a szokásost csinálta. Jaj, elmennek mellettem, akkor ezt ne engedjük. Ebből lett az, ami.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

lac coo
Wettel elintezte, rakente Kimire Vertappent, Kimi se akarta annyibban hagyni ,paff....Versteppen gyak meg se mozditotta a kormanyt, ilyan szinten akarta kitekerni a nyakat a ket ferrari.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.17. 17:13:57

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

nearo
Még megteheti, hogy megnyeri a maradék futamokat... sőt még az is belefér, hogy egyszer második legyen😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Istenem...vege a vb-nek:S Vettelnek pedig nagy eselye volt

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

+1
AnuluWork
De itt egy kép is amint Kimi éppen jobbra húz.

AnuluWork
Legjobb esetben is egyezzünk ki egy Vettel óriási baromságot csináltban.

Alonsot sajnálom.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.09.17. 16:56:19

AnuluWork
Hagyd már ezt a hülyeséget. A két hülye közül a Wéber is elkussolt a safety alatti ismétlés alatt, de el nem ismerte volna, hogy balfék volt, igen, Verstappen először jobbra, majd balra húzódott.

Itt van amiről beszéltem. (Gyorsan nézzétek meg ameddig nem törlik!)

Vettel őrült módon húz balra (jobbra), Verstappen meg nem nézi, hogy Kimi ott van és beleakad a kerekébe. Bang.

Ezt látta meg Wéber és el is kussolt, mondván: versenybaleset. Na ja!
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.09.17. 16:47:35

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

nearo
Hát... fail.

nearo
na 4. helytől lefelé izgi lesz a vége... remélem

desigo

Magnum PI
Azoknak mondom akik fekezest vartak volna el, hogy valojaban az uzkozes elott Max fekezett. Latta hogy a ket hulye Ferraris ossze fog ra zarni.

Amugy rajt utan az egyenesben barkitol azt varni hogy majd fekez....komolyan miert neztek akkor autoversenyt?

desigo
Ferrari mérnökök most tanulnak a többiektől vagy mit csinálnak ?
nearo
Hülkenberg wtf? 😞

"Döntse el mindenki, hogy mit lát" - aki nem látta a közvetítés alatti 3-4 ismétlésben, több szög alatt az most sem fogja látni a nyilvámvalót.
Az pedig most ama érdekes eset, hogy a 2 fő bűnös már meg is kapta a bűntetését, Whiting nélkül.

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

Innentől a gumikezelésen múlik, hogy Ricci esetleg utolérheti e Hamiltont.

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

adam46
Azt nézzétek, hogy Vertappen mennyit haladt balra és hogy Vettel mennyit haladt balra.
Döntse el mindenki, hogy mit lát:

Én azt látom, hogy Kimi egyáltalán nem egyenesen ment, hanem ő is húzott be Verstappen elé, ahogy Vettel is.

adam46
Az kétségtelen. De szerintem inkább Vettel agresszív stílusa és elrontott rajtja miatt volt a baleset.
Ja jóvan akkor... az általd linkelt videó első két másodpercében felülről tökéltesen látni mi történt. Aztán mindenki a saját elfogultsága alapján belelát amit akar. De aki szerint ez a baleset Verstappen hibája volt, az szerintem nem komplett 😄

Erre válaszoltam #165186
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.09.17. 15:07:48

Fehercsoki
Nem azt mondtam hogy bele kellett volna állnia a fékbe, első kanyar előtt viszont egyébként is jó taktika lehet a lassítás, na meg tudod kanyar előtt egyébként is szokás fékezni.

AnuluWork
Elütötte Kimi kerekét, tehát ráhúzta. Kimi egyenesen ment, a fal mellett.

HTS s3rg1nh00
feleslegesen magyarázol neki.aki azt gondolja,hogy 17 padlógázon jövő autóval a háta mögött az egyenes közepén bele kell állni a fékbe,az menthetetlen.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

adam46
Nem húzta rá Kimire, Vettel tolta le őket agresszíven, Verstappen ezért húzta balra a kormány, éppen akkor mikor Kimi meg kicsit jobbra akarta húzni a kanyar miatt. Sima verseny baleset.