182114
  • desigo
    Szívesen megnéztem volna idén Bottas helyén.
  • Fela
    https://streamable.com/5oljk
    Utoljára szerkesztette: Fela, 2018.11.24. 22:58:06
  • HTS s3rg1nh00
    kétségkívül megosztó figura(melyik nagy bajnok nem az?),viszont Fernando Alonso idén 21-0-ra verte a csapattársát az időmérőn.utoljára erre 2008-ban volt példa,amikor Nelson Piquet Jr.-t verte meg hibátlanul egy bizonyos Fernando Alonso...a személyiségére lehet mondani bármit,de ez megsüvegelendő.
  • mcmoha
  • Stockbauer33 #168664
    https://www.vezess.hu/forma-1/2018/11/23/f1-hamilton-megrovast-kapott/
  • RatBaG #168663

• mcmoha
  • ScarY MAN
  • mcmoha
  • RatBaG #168659
    https://streamable.com/uenzh
  • AnuluWork #168658

(Keke, Estoril, 1986)
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.11.23. 10:19:21
  • Fela
    Robert Kubica agrees 2019 Williams Formula 1 race deal
  • mcmoha
  • RatBaG #168655
    https://streamable.com/4gmsm
  • AnuluWork #168654
    Anno filmben volt már ilyen ...

... de "élőben" azért durvább.
  • adam46
    Aztakurva.
  • Fela
    "Five individuals were involved in the accident at Lisboa Bend. All were conscious during transit to the hospital and are now receiving medical treatment. Two drivers; two photographers and one marshal.”
  • Magnum PI
    Macau GP Sophia Florsch crash viewed from grandstand

Szerk: biztos ami biztos ezt csak erős idegzetűeknek:

Lassítva más szögből :(
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.18. 11:22:18
  • gpFan
    Azért itt elég nagy mértékben a RB vezetősége is hibás. C. Horner olyanokat mondott hogy Esteban (Ocon) örülhet hogy megúszta egy kis lökdösődéssel ... Vagy pár vesennyel korábban kritizálta Raikkönent mert nem engedte a pályára visszatérő Verstappent maga elé ... Szánalmas hogy alapvető szabályokat nem ismer, vagy nem érdeklik. Azért ma már egy verekedés nem menne el úgy mint 20 évvel ezelőtt.
  • sure
    Hm, köszi, ez jó videó, főleg a realtime rádiózással, picit árnyalja a dolgot.
    Verstappen az egyenes végén
    -vagy a szokásos játékát játszotta (kicsit szitál, hogy a mögötte jövőnek el kelljen vennie a gázt)
    -vagy el akarta engedni (és Ocon lehet, hogy így értelmezte ezt a mozdulatot ) de akkor meg vajon miért nem tette mégsem

Szóval rázta ő magának a pofonfát azért rendesen. Lehet, hogy ezért is "higgadt le", ha esetleg megnézte ő is ezt a belső felvételt...
    Ettől függetlenül tényleg ne váljon szokássá, hogy a lekörözöttek kicsapják az élbolyban haladókat, csak mert épp néhány kör erejéig akár gyorsabbak is tudnak lenni a verseny bizonyos szakaszában. Pont ez lenne a versenymérnökök dolga, hogy ne így eresszék őket vissza.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2018.11.15. 18:15:25
  • Nohab
    Nézd meg hanggal. Lehet hallani, hogy nem ment fel az egyik hátsó kerék.
  • b-type
    elbaxták a kerékcseréjét, volt már ilyen.
    ráengedni nincs sok értelme, mivel Verstappen elengedi azt kész, látszik a tempókülönbség, utána meg már ha nem távolodik el akkor megkapja a kéket és kész. Onnan meg már vége.
    Sztem ez az aminek látszik, Ocon-nak itt ment volna el a pontszerzés lehetősége ha beáll Verstappen mögé, pláne ha lemarad annyira hogy a gumija ne menjen tropára, akkor megkapja a kéket Hamilton miatt is,...akkor tőle is lemarad..aztán ennyi volt a szuperlágyas taktika.
    Ez a nem topcsapatok nehézsége egy versenyen amit látunk.
    Valóban nincs új infó, de jó volt látni...a másodpercek ugyan úgy pörögnek hátul mint elől...mindenki valakivel versenyben van, és teszem azt dollármilliók múlnak azon hogy a tabellán hol végeznek a közvetlen riválisukhoz képest...a pénz meg kb. minden a középcsapatoknál, ezért is férnek be náluk fizetős versenyzők.
    Szal a videót megnézve, maximális együttérzés Ocon-nak ....egészen az ütközésig.
  • Magnum PI
    Egyébként a RB is meggyanúsította őket ezzel amire Toto válasza az volt, hogy

"Dr. Marko így látja a világot, én pedig szeretném ezt ennyiben hagyni, nem akarok erre a szintre lesüllyedni"

Ez már azért is vicces mert pár futammal korábban ők gyanúsították meg a Ferrarit, hogy Kimi szándékosan ütötte ki Hamilton.

Pofa kell ehhez a csapatvezetéshez az biztos :D
  • Magnum PI
    Korrekció "de a videó alapján úgy néz ki mintha direkt engedték volna ki úgy, hogy Max közel legyen és megzavarja.". Tudom hülyeség, az is, és ha mégis igaz, akkor is Ocon biztos nem tudott róla.
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.15. 00:06:25
  • Magnum PI
    Na gyerek. Ehun van nni:

Ocon teljes köre a kerékcserével együtt

Amit eddig is tudtunk. Verstappen tudta, hogy Ocon jön és nagyon gyors. Ocon tudta hogy Max van előtte. Verstappen ha okos elengedi. Nem tette, Oconnan nyugodnia kellett volna. Nem nyugodott, 10mp. Ez már a múlt. Ezt hagyjuk.

Na de! Azt mondja meg nekem valaki mi volt ez a kerékcsere? Hát nem pont addig tartották bent, hogy Max mögé jöjjön be? Én tudom, hogy konteó meg minden, dobáljatok rám kígyót békát de akkor is. Hát ez mi volt? Én továbbra is azt hiszem a baleset nem szándékos volt de a videó alapján direkt engedték ki úgy, hogy Max közel legyen és megzavarja.

Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.14. 23:57:02
  • sure
    Így van, egy bajnokhoz, vagy egy wannabe-bajnokhoz elengedhetetlen a jó PR.
    Ocon nekem amúgy egy szimpatikus figura, emlékszem például valamelyik futam előtt egy riporter faggatta, és megtisztelte avval a nézőket és a riportert is, hogy levette a napszemüvegét (meg is jegyezte neki a riporter, hogy ez mennyire szokatlan dolog az F1-ben)
  • b-type
    technikai sport, ezért úgy meg lehet verni hogy csak úgy porzik :) ..sztem ha a Red Bull hasonlóan jó kasztnit csinál, és kap még +30-40LE-t az idei erőforrás teljesítményéhez mérve, akkor Hamilton semmire nem megy majd a vélt vagy valós pszihés játékaival.
    Én mint Hamilton drukker, egyébként nem látom ezt a játékot, általában mondja amit gondol..ami lehet hülyeség is persze, és amúgy meg mindenki aki kérdezi arra van kihegyezve hogy valami olyat mondjon amivel minél nagyobb olvasottságot lehet szerezni.
    Tök emlékszem mikor felfújták hogy Rosberg nem Monaco-i,...ő aztán pontosan tudja miről beszél, de nyilván úgy kell szövegezni egy ilyet hogy kihozza az író belőle a maximumot. Aztán egy idő után már az olvasó már szinte hozzálátja a magáét.
    Én letojom ezeket, nem különösebben érdekel Hamilton apályán kívül...bár mittomén pl. ,mikor megyünk a gyerekeimel a MagánZoo-ba akkor eszembe szokott jutni, mivel még most is támogatja őket a fehér oroszlánok miatt.
    De szal ennyi, ..ha a pályán kívül bármi is valamiféle hatással van rám az az hogy hogy a tkömbe tud ennyi mindennel foglalkozni, meg röpködni, és ugyanakkor hiba nélkül lehozni egy hétvégét, én 1 hétig lábadoztam egy backpackers-ben egy közel 24órás repülés után.
    Mivel megnőt a futamok száma, ez még akár előny is lehet neki, össze-vissza röpköd hol ezt csinál, aztán meg már máshol látod, meg a gyárban meg reklám..faxom, és aztán kimegy a pályára és behozza az autót szinte minden alkalommal, és általában jó eredménnyel minimum.
  • Magnum PI
    Ez amúgy Hamilton egyik legnagyobb erőssége. Szerintem most nincs is más a mezőnyben aki olyan hatékony pszichikai hadviselést tolna mint ő. És nagyon jól ülteti el ezeket a kis apró gondolatokat ami mégjobban befrusztrálja a másikat. Jelen esetben Maxot.

Ha visszakeresitek miket nyilatkozott mikor Rosberg "hibázott" és még versenyben voltak vagy akár Vettelről idén. Egyszerűen zseniális hogy alázza meg őket kulturáltan. Aztán ahogy már nincs esélye a másiknak mint pl Vettelnek idén mikor már 60 ponttal le volt maradva, elkezdi támogatni őket, meg megvédeni őket. Hogy "ő is pont így csinálta volna" stb.

Tavaly miket mondott Hamilton a Ferrarira a szezon előtt? Hogy egy erős Ferrárit szeretne látni! Még viccesedtek is Vettelel az interjún, hogy akkor engeje el őket a rajtnál:D. Aztán ahogy kezdte verni a Ferka a Mercit egyből mentek az FIA-hoz meg ment a hiszti. Most mit nyilatkozott a futama után? Milyen jó hogy erős a RB és jövőre is erős Red Bullt szeretne látni. És mindenki kajálja. Nagyon ügyes. Tudja mit nyilatkozzon mikor arról amit szurkolók meg csapatok is hallani akarnak.

Nagyon nem kedvelem hamilton pont ezért mert csak akkor őszinte mikor ideges. De nagyon tisztelem, hogy amellett hogy nagyon jó pilóta még a pályán kívül is tökéletesen kontrollárja a dolgokat. És amiatt szerintem Max nem fogja tudni megverni Hamilton, mert Hamilton pályán kívül tönkre fogja verni. Hamarabb vonul vissza mint, hogy Max agyban felnőjön mellé. Egyszerűen ő a tökéletes modern F1 pilóta.

De akkor is nagyon utálom :)

Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.14. 19:15:21
  • mcmoha
    Kibékültek már.
  • Magnum PI
    Úgy érzem még mindig keverednek a szálak. Ez a példa továbbra is a "mi volna ha" szálhoz kapcsolódik és hogy mit is vesznek észre a felügyelők. Direkt kiemeltem, hogy itt most Ocon esetében én sem gondolom hogy bármi hátsó szándék lett volna.

Ez csak egy példa volt arra, hogy milyen aljas trükkökre van lehetőség ebben a sportban és ha kell élnek is vele. Szóval azt feltételezni, hogy nem használnák ki a csapatok ha nagyobb jogokkal rendelkeznének a lekörözöttek, naivság.

Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.11.14. 18:59:52
  • gpFan
    Már miért kellene utálni ? Attól hogy valakit kritizálunk, néha röhögünk rajta, éretlennek nevezzük még nincs szó utálatról.
    Vany mondjuk egyszerűen, hogy nem vagyunk hasra esve az emberi kvalitásaitól - jobban mondva a hiányuktól
  • Pares
    Jókat derülök azon, hogy egyesek úgy utálják Verstappent, mintha megfojtotta volna az anyukájukat.
  • ShaiHulud
    neki jobban, ha egyáltalán érez valamit... igen engem minősít nem Őt, hogy a tettei miatt tartom annak aminek, érdekes más bajnok miért tudott tisztán bajnok lenni. jó pilóta volt ez tagadhatatlan, de emberileg...már kifejtettem.
  • __Jacek__
    Maradjunk annyiban hogy két ovodás találkozott, addig semmi probélma nem volt Oconnal amíg úgy gondolta hogy ő menne és meg akarta előzni, erre Max nane már hogy majd megelőzől(ovoda) be engedte agyig a gépet, Ocon ott maradt, Max meg nulla helyet hagyva letarolta (a nagy bubis rázon ment Ocon) .
    Mind a kettő egy idióta volt csak Ocon egy 10 helyet vesztett míg Max egy győzelmet, el lehet gondolkodni....
  • maffioso
    Nem vonom kétségbe Ocon saját versenyét. Számomra is egyértelmű miért akarta visszavenni a körét. Csak amellett példálóztam, hogy erős különbség nem volt. 3 tized kevés egy ilyen beszúráshoz a kör visszavételéhez. Az megint egy más kérdés, hogy akkor van elsőbbséged, ha megadják. Verstappennek figyelnie kellett volna. Ettől marad Ocon a hunyó ugyan. És akkor szerintem most kb hasonló a véleményünk. (legalábbis, ahogy olvastam korábbi hsz-eid)
  • b-type
    ebben igazad van, de gyorsabb volt.
    tökre lehet látni ahogy Verstappen átvette a vezetést, és visszavette a tempót 13-s körökre, mert ő már tudta mi a dolga, semmi extra csak minél jobban életben tartani a gumikat mivel még 36 kört akar rajtuk menni, és jöhet még SC, VSC..vagy akármi.
    Ez nagyon látszik abból hogy ahogy megtörtént a sajnálatos baleset, és visszaesett Hamilton mögé, akkor a sérült padlólemezével együtt(!) felgyorsult stabil 12-s körökre, amit aztán felemelt 11-s körökre, a futam utolsó 15 körére, ebbe csak a lekörözöttek zavartak bele, de azok Hamilton köreibe is.
    Ocon-nak viszont menni kellett mert Perez-től eltérően ő supersoft-n két gyors etapot ment volna
  • RatBaG #168632
  • maffioso
    True.
  • greenkawa
    Maradjunk annyiban,hogy mindketten benne voltak.Ez kb olyan,mint amikor valaki a közúton úgy előz,hogy meglehetősen közel a szembejövő.Frontálisan ütköznek,mindketten bele is hallnak.De ha a vétlen sofőr a dudálás és fénykürtölés helyett,kicsit elengedte volna a gázt,vagy jobbra tartva, elkerülhette volna.Tény hogy szabálytalan előzés volt,de hát ő is belehalt,így már lecsukni se lehet..
    Lehet kicsit abszurd hasonlat,azért talám kiérezhető belőle az igazság.
  • maffioso
    Erősen meg kell fékeznem magam, hogy ne menjek bele olyan személyeskedésekbe, amik az olvasásértésedet minősítik.
    Ocon körhátrányban volt, tehát a 42. körében Verstappen már a 43. körét teljesítette. A különbség 3 tized.