182114
  • Alexease
    360-as kamerakbol: https://www.youtube.com/watch?v=mjhuPdqHE9Y
  • repvez
    hát ez alapján a kép alapján az lett vona, ha nincs a gloria, hogy hulk szépen kimászik mint mikor alonsó bukott ennéél sokkal nagyobbat és a fal mellett állt meg.
    Mert ahogy elöttem is irták a motorbeomlő is ugyan olyan szilárdságú mint a monocock igy biztos, hogy nem szakad be , de gloria nélkül lett volna helye oldalt, hogy kimásszon.

Es whiting érvelésést sem értem, hogy azért nem kapkodtak a mentéssel, mert jól volt a pilota, ezt ott aban a helyzetben miből állapitotta meg, abbol, hogy azt mondta , hogy jol van? mert attól még lehet neki olyan sérülése ami nem fáj vagy az adrenalin miatt nem érzi.

érdekes modon senki nem hozta fel a gp3as csaj balesetét aki háttal kapta el a fototribünt, nem volt gloria, mégsem az miatt sérült meg .
    én még mindig azon vagyok , hogy azért mert 5+6 évente van egy olyan esemény aminél hasznos lenne a gloria még nem ok arra, hogy állandoan ott legyen.

föleg ugy nem érzem jogosnak ezt az eszközt, hogy annyira le vannak szabályozva a versenyzők, hogy ha már egy kicsit is összeérnek már büntetik öket ezért inkább meg sem próbálkoznak vele és a boxban taktikázzák ki az előzéseket.

régen mikor nem volt sem gloria ,sem spórolgatás akkor is voltak ennél nagyobb balesetek és mindenki kiszállt épségben , de akkor voltak csaták és volt , hogy csak 10 kocsi fejezte be a futamot, mert összetörték , sóderágyba ment vagy csak széthajtották. most meg már az a furcsa , ha nem ér be a teljes mezöny a végére.

szóval ahelyett, hogy azzal töltik az idejuket, hogy megvizsgálják kell e a gloria, inkább azzal foglalkozzanak, hogy hogyan ne kelljen sporolni se az uzemanyaggal sem a gumival sem a motorral és akkor talán látunk eröböl is elözéseket és csatákat.
  • willtex
    Ennél a balesetnél konkrétan semmit sem számított a glória. Az autók a glória előtt is úgy voltak megépítve, hogy a légbeömlő teteje és az autó első része között húzható vonal mindig magasabban van, mint a pilóta feje. A légbeömlő is része a monocoqe-nak, szóval a kocsi teteje nem esett volna be, elég erős szerkezet.

Más lett volna a helyzet, ha az autó más ívben repül, és az orrával úgy esik rá a gumifalra, hogy a gumifal megütheti a pilóta fejét. Ekkor valóban nagyon sokat számított volna a glória.
  • adam46
    Nagyon sokat számított a glória! Megint lehet verni a mellüket, mert ha nincs, akkor valószínűleg a kocsi teteje is beesik.
  • Alexease
    Gondolom ez alapjan vakarjak a fejuket, mi lett volna ha ...
  • Szabi #168743
  • Alexease
    Annyi kilo szenzort tesznek fel szerintem, amennyit akarnak. Kiveve, ha nem log ki es nem szarny formaja van:DDD
  • __Jacek__
    Félre érted nem játszottak ki semmit hanem fifkásak voltak, a gumi teszten csak az lehetett fent ami rajta volt az autón a versenyen na ők felrtaktak a versenyre a szenzorokat! Így legalisan rajtuk lehetett a teszt alatt. Arról ők nem tehetnek hogy a többi nem gondolkozott...
  • HTS s3rg1nh00
    igen,ezt az FIA ellenőrei semmiképp nem vették volna észre a futam utáni parc fermében.nem tudom ki mondott ekkora butaságot,de túl sok fogalma nem lehet az F1ről...vagy egyszerűen csak mocskolódni akar.
  • fazerus
    A Merci finoman kijátszotta picit a szabályokat és elhelyezett az utolsó futamon szenzorokat az autó padlólemezén azt hiszem, ezáltal képesek 2019-re tesztelni :-)
  • HTS s3rg1nh00
    nem,mert a teszt nem erről szól.
    lásd:Leclerc 3 tizeddel ment rosszabb kört,mint a Sauberben.
  • desigo
    143 kör alatt nem volt 1 amikor az autó teljesítményét nézték volna?
    Nem volt 1 kör amikor Bottas kéri a vége felé,hogy szeretné tesztelni,odatenni magát is?
    Bocsánat,hogy nem azzal kezdtem az estém,hogy az m4sport oldalán keresgetem a cikkeket.
  • HTS s3rg1nh00
    ez egy teszt.semmit nem számít a köridő.szerintem legalább kétszázadszor írom ezt le ide.
    baromságokat irkálni utánanézés nélkül mindig sokkal egyszerűbb,mint olvasni,ugye?
  • desigo
    Bottas az hány kört ment? Minek van ott?
    Holnap rúgnám ki kb...
  • mcmoha
    Formula 1 Abu Dhabi Post-Season Test - Day 2 Results

1. Charles Leclerc MON Scuderia Ferrari 1m36.450s
    2. Pierre Gasly FRA Aston Martin Red Bull Racing + 1.466s
    3. Lance Stroll CAN Racing Point Force India F1 Team + 1.594s
    4. Valtteri Bottas FIN Mercedes AMG Petronas Motorsport + 1.998s
    5. Carlos Sainz Jr. ESP McLaren F1 Team + 2.097s
    6. Artem Markelov RUS Renault Sport Formula One Team + 2.140s
    7. George Russell GBR Williams Martini Racing + 2.352s
    8. Daniil Kvyat RUS Red Bull Toro Rosso Honda + 2.412s
    9. Louis Deletraz SUI Haas F1 Team + 2.619s
    10. Robert Kubica POL Williams Martini Racing + 3.815s
    11. Antonio Giovinazzi ITA Alfa Romeo Sauber F1 Team + 3.985s
  • Magnum PI
    Kicsit attól félek, hogy na végre megint elértük azt, hogy legalább 3 csapat versenyben de már jön is a szabályváltás ami megint ki tudja mit hoz. Lehet ez az aero egyszerűsítés vissza fogja vetni a RB teljesítményét + még a Honda motor is kockázat (én nem látom azt a hatalmas fejlődést amiről beszélnek, de egy csapattal nyilván sokkal nehezebb fejleszteni mint 3al)
  • pr3cious
    Mi a fene Hamilton vissza vonult vagy a Mercedes nem indul jövőre? Ennek kb az esélye 0.1% az elég messze van a talán-tól ilyen alapon Gasly is lehet jövőre talán világbajnok. Ez a leginkább baj az F1-el hogy sem évközben sem egyik évről a másikra nem várható változás, nem biztos hogy Hamilton elmegy 8-ig de nagyon közel lesz hozzá. Hidd el.
  • Alexease
    Annyira azert "nem erheti" utol;)
    De ez csak poen, azert Leclerc eleg jonak es motivaltnak tunik.
  • Magnum PI
    Ha utolérné a Ferrarit a Sauber akkor Kimi nem Leclercet szorongatná hanem Vettelt :).

Szerintem lesz nagy meglepetés jövőre!
  • Alexease
    Sose szallnak ki, max a szajuk jar, mert megtehetik;) De ha igen, akkor az Alfa is, egy jo esetben is csak 2-4. csapatot nem fognak penzelni.
    Ha jol egyutt dolgoztak az Sauber-rel (motor es egyeb tesztek; amit jelezhet az ev utolso harmadaban nyujtott jobb eredmeny, foleg Leclerc), akkor jovore utosebbek lehetnek, talan behuzzak a VB-t.
  • mcmoha
  • AnuluWork #168727
    Meglepődnék, de az Alfa akár egy terv is lehet arra nézve, ha 1x esetleg tényleg kiszállna a Ferka.
  • __Jacek__
    Holnap megy ma csak néző volt.
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.11.27. 17:19:27
  • desigo
    Ma volt Leclercnek is teszt?
    Mert mintha láttam volna a bokszban ülni egy képen.
  • __Jacek__
    Abszolute Sauber fan vagyok jövöre:)
  • Alexease
    Vicces lenne, ha megjobban megerosodne a Sauber, es Kimi rendszeresen elverne a mar Ferraris Leclerc-et:DDDD
  • mcmoha
  • __Jacek__
    Ez a klimaváltozás már csak Snow nem Ice
  • Alexease
    Snow man :)
  • RatBaG #168719
  • Stockbauer33 #168718
  • __Jacek__

Iceman akcióban:)
  • b-type
    De ha náluk nem volt semmi akkor itt miért kell? :D áá tudom a választ.
  • mcmoha
  • AnuluWork #168714
    Biztos erre várt többmilla arab F1 rajongó, hogy ha már nincs pezsi, csak rózsavíz, fulltotálban nézzenek egy keresztet.

Európában nagyon nem törődnek vele, max. ha agresszív, és akkor lelövik, de az arab országokban nem szeretik, sőt, sokszor el is zárják azt, aki nem figyel oda. Hamiltont nem fogják, de jó nagy baromság volt.

Mint a Die Hardban ez:

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.11.26. 19:50:56
  • b-type
    FB link
  • Magnum PI
    OFF-TOPIC

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mert ők rejtegetik a muszlimságukat a keresztény országukban? Akkor meg. Értem mit mondasz, de amúgy szerintem erre is szükség van, hogy ne egyirányba haladjon már csak ez a vallási terjeszkedés. Nehogy már csak ők vihessék be a vallásukat más országokba és oda meg ne mehessen be semmi.

• gpFan
    Vannak még férfiak ezen a bolygón, töketlen .
  • HTS s3rg1nh00
    a Still I Rise-ot akarta mutatni,nem a keresztet...csak hát az is ott volt,szerintem akkor ezt a pillanat hevében nem is realizálta.
  • mcmoha
    Meggondolatlan húzás volt szó se róla.