FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezt mondták a teszttilalomra is mégis sikerült. Szerintem a költségplafon akár izgalmas versenyeket is eredményezhet. Most már professzionálisabb a sport, mint bármikor a múltban és itt csak az segít ha valahogyan visszafogod a nagyokat. Kis csapatokra is ugyanúgy szükség van.
Pld: "Iged de ez a sporolos fa""sag miatt nincs uzemanyag ami egy okorseg"
Az én véleményem az, hogy a rengeteg gagyi újonnan bevezetett szabályok közepette pontosan az üzemanyag korlátozások voltak a legjobb ötlet. Mert volt értelme, és óriási fejlődés történt a majdnem 5 teljes szezon alatt. Röviden: az átfolyás korlátozás egyenesen arra ösztönzi a motorgyártókat, hogy jobb hatásfokú belsőégésű motort fejlesszenek. Mert nincs más út a teljesítmény növelésére (tekintsünk el itten az olajtrükközés és hasonlókról) . Ehhez jönnek még a ERS (energia visszanyerő rendszerek). Ez mind óriási környezetvédő hatással is van/lehet. Persze, nem a versenyek alatt, hanem átvíve a hétköznapi jármúvek millióiba.
Sajna, a nem jól működő szabályok listája jóval hosszabb. Talán a legbutább a motorszám korlátozás. Olyan motort ami kibír 5-6 versenyt + kvali (erőétetett mód) + szabadedzések igen drága megcsinálni, tesztelni, stb. Nem is csoda, hogy sokszor a motorkímélés határozza meg a szabadedzéseket, verseny feladást. Na meg éppenséggel kontraproduktív. Régen a gazdagok ellőttek 3 motort is egy autóban versenyhétvégenként, a szegények meg spórolhattak, némi gyengébb teljesítmény árán. Most meg le kell a szegényeknek is gombolni a nehány igen drága motor árát. Nem csoda hogy kevés a csapat. Badar ötlet a költségplafon - amit a nagyok esetleg megspórolnak a motorokon elköltik valami másra. Egy Mercedes nem fog F1-el foglalkozni ha nem nyerhet, hiába a 300 millióval kisebb évi költség.
Amit persze lehetetlen is ellenőrizni.
Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Akkor gondolom Schumi, Vettel, Senna...stb. eredményeit sem ismered el.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Én sem komálom Hamiltont, de nem értem pontosan mi is problémád. Amiket írsz nekem nem valid.
"persze, hogy nem megy el..." Ilyen alapon Rosberg is maradhatott volna. Neki is ott volta Merci és akkor ez alapján végignyerhette volna a következő 3 évet. Mégis elment, de ő tudja miért.
"nehezen elerheto schumacher rekordja mi? anyad..." Itt mi is a gondod? Én nem gondolom, hogy még +3 VB címet olyan baromi egyszeű lenne összehozni. Ha meg akarja dönteni akkor meg 4 kell szóval...
csak hogy miert is utalom hamiltont, na ilyenekert. mert nem egyenes ember. Biztos o nem koveti hogy kinek a rekordjat donti meg eppen, biztos csak abbol tudja hogy masok mondjak neki, hagyjalmar.
persze hogy nem megy el, hisz 2021ig jo esellyel megnyeri az osszes cimet, mert akkora a merci elonye meg mindig. es ahogy nezem 2021tol se lesz valami hu de nagy valtozas motor teren... nehezen elerheto schumacher rekordja mi? anyad... bar schumacher rekordjat se tartom sokra, es vettel 4 vb cime kozul se mindet.
Nem egy endurance széria, hogy ki tudja legtovább birni egy motorral és ki tud végigmenni ugy, hogy sporol az üzával.
Nem ettől a 22 autótól fog az üvegházhatás nőni. a hibrid rendszerekre ott az formula E. A civil autókba meg majd házasitják a két széria eredményeit.
Itt egy sima szívó vagy turbós motorok kellenek csak olyan fejlesztésekkel ami megreformálja az eddigi kialakulásukat , ugy mint az élőkamrás gyújtás meg hasonlók.
Mert a 2000-es évek olyan izgalmasak voltak, hogy minden évben Schumi nyert... az volt aztán a dögunalom.
Elfelejted, hogy Senna idejében edzésre külön motort raktak be, amit az edzés után lehetett kukázni is.
Persze régen minden szép volt. 32 éve nézem majd minden hétvégét láttam és minden korszakban megvolt az, amiért sírni lehetett. Balgaság azt mondani, hogy most unalmasabb (persze mert nem a te kedvenced nyer) vagy nagyobb a spórolás. Régen is volt mivel spórolni. Elég a régi újságcikkeket megnézni, ha megváltoztatod az évszámot kb. ugyanazok a sirámok jönnek vissza.
Legnagyobb problema a 2021... Es meg a fostalicska halot is felrakjak..
Alapvetoen egyszerubb lesz nem nezni😊
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.10.31. 21:25:18
Most is tűnnek el kicsik, de főleg azért, mert a nagyok még nagyobb kapacitással dolgoznak. Ugyanott tartunk, mint 2000-ben, csak most még unalmas is minden futam, amit a pályabírók még inkább feldobnak, persze negatív előjellel.
Valaki írta korábban: sok-sok kavicságy, bukótér.
A F1 ne a spórolásról szóljon. A dohánygyárak kivételével is van pár tőkeerős szponzor. Érdekes módon a spórolás és az egyenlő feltételek a bajnokok ligája kapcsán sose jutnak eszébe a fejeseknek, de valahogy a F1 lélegeztetőgépen tartása kapcsán igen.
És akkor még a faxom csapatutasításokról nem is beszéltünk. Hol van már az a Ferka, ahol Mansell úgy kicseszett Prosttal Estorilban (megnyerte a startnál), hogy Sennának elég volt Prostot kilöknie, hogy világbajnok legyen. Már multi21 sincs, mert valaki mindig felülírja.
Rekorddöntésekről regél a média, pedig öttel több verseny van, mint anno volt amikor a rekordokat felállították, és még a pontok száma is több. Prost behúzott atommennyiségű versenyt, Senna pedig polet, és most pedig mindez azért dől meg, mert speckó programmal mennek egyes csapatok időmérőn, és öttel több verseny van/év. Mindez szép, mások az idők, de hogy ez jó-e, azzal vitatkoznék.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.10.31. 21:23:46
Azért ha nem kéne a gumikkal ovatoskodni nem lenne DRS meg KERS, helyette lenne az, hogy maxon nyomják és a tökösebb meg a gyorsabb igy is ugy is megelözné a másikat.
2008-ban is eléggé rámentek az aerora mégsem kellett DRS , hogy elözzenek.
Egy ilyen sorozatba, ami ilyen szinten tart technikailag, kell valami bonusz dolog az autokba (DRS, KERS), mert nulla elozes lenne.
ÉS a hangoknál se hiszem, hogy az a 3000 plusz fordulat nagy változást hozna és már az is szomorú, hogy felmerült ötletként egy mikrofon beszerelése, hogy azt módosítva legyen hangosabb. ennyi erővel mindenkinek a jegy mellé adhatnának egy fülhallgatót és arról egy v10es motorhangot hallgatna a futam alatt.
Ha tényleg a civil autóknak akarnak megfelelni és a fejlesztéseket átültetni oda akkor a legjobb lenne , ha hagynák, hogy minden gyár azt és annyit fejlesszen amennyit akar és annyi motort használjon el amennyit akar , de akkor a verseny alatt nyomja ki a szemét mindenki , csak így jönnek ki a hibák és így lesz hamarabb kiforrott meghajtás a civil autóknak.
Azzal nem érnek el semmit, hogy papíron 3 motorra korlátozzak az évi használatot, mikor idén is 12-t használt a mclaren , így is mindenki tul fogja lépni a keretet ha versenyezni akar.
A fordulatszam noveles is OK, ha nem pusztulnak meg a motorok, akkor talan jobban fugg a pilotatol mennyire tolja neki.
Az izmosabb MGU-K is hasznosabb lehet, foleg ha egyseges a tarolas, es nem szabalyozzak hulyere. Pl.: annyit tolthet be es vehet ki belole es akkor amikor szeretne. Es ne nehany sec nafta legyen benne, hanem legalabb ket DRS-nyi (vedekezni/tamadni vegyesen).
Persze kiskapukat ugy is talal majd valaki😄

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Elég látványos volt hátulról Vettel előzgetése,előre jutása miközben Hami kényelmesen autózgatott.
Jó lenne ha jövőre Alonsó és Max is versenyben lehetne egy erős autóval és nem unám a versenyt 10 percel a rajt után.