182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#168868 Az autón van egy Zylon réteg, ezzel az anyaggal rögzítik a kereket az autóhoz '98-től:
Majd az FIA előírta hogy ezzel az anyaggal legyen bevonva a túlélőcella, védőpanelként szerepel, de gyakorlatilag bevonja az egész sasszét.
..és mivel ez elég kényes anyag UV-re, ezért még ezt is védeni kell egy réteggel. -
IXEMGabeo #168867 ez a hulye megdontotte a korrekordot utana egy szabadedzesen kilokott valakit direkt:DDDD -
Fürtös #168866 "Kimi balesete óta már az egész autót bevonják azzal a védőréteggel amivel régebben csak a futómű alkatrészeket."
Ezt kifejtenéd bővebben?
-
#168865 -
#168864 "A Jordan korábbi technikai igazgatója" szerint:D -
#168863 Mégiscsakelqurták? -
#168862 Az ég kék, a fű zöld... -
ShaiHulud #168861 https://clips.twitch.tv/QuaintJollyHareAllenHuhu -
#168860 Kb. Vele nezek a szabalyvaltozasokba meg azt csokolom:) -
#168859 -
ShaiHulud #168858 igyvan:) levan szarva ferrari vegre, raadasul forma 1t is mar csak 2 evig kell nezni, esetleg tobb ha hosszabbit:) kimi utan tuti nem fogom nezni tovabb mert egy szar, es a tobbi fiatal pilota kozul egyik se szimpatikus es szaruk rajuk. -
#168857 Mindegy, mostmár Sauberes vagyok. -
#168856 Bohócok. -
#168855 Pont ez jutott eszembe.
-
#168854 Binotto, a Scuderia technikai igazgatója révén a csapat elbassza a fejlesztéseket, és mire Arrivabenék rájönnek, hogy valami nem jó irányba indult el, meg arra, hogy mi az, már qurhatják a VBt.
A Ferrari válasza a történtekre: Binotto lesz a góré, Arrivabenét menesztik. :)
Remek stratégia! :D -
#168853 ööö wtf?Myers-Briggs típuselmélet,INTJ leírás.tökéletesen passzol.tudom,én is az vagyok :D
semmiféle autizmus nincs ebben. -
pr3cious #168852 DJ Visage - Formula 1 (The Schumacher Song)
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.01.03. 14:47:20 -
#168851 Amúgy, szerintem a srác autista. Sok olyan infó van a könyvben ami ezt erősíti. A 3 éves koráig nem beszélttől, a tanulási nehézségein, a magatartásán, a hozzáállásán, a kitartásán, a viselkedésén, stb.-n át ahogy a gyerekeivel is játszik. Az biztos, hogy van benne egy vonóval, de annyira vidéken, elég egyszerű körülmények között ezt akkor nem igazán mérhették fel, lehet, hogy nem is tudták a szülei, hogy van olyan státusz, hogy autizmus spektrumzavar. (szvsz) -
#168850 A torinói olimpiás rész ... :D -
1998 -
#168848 -
#168847 Vagyis röviden: kevés betű sok kép ? :D -
#168846 1/2 OFF :)
Megvettem a Kimi konyvet, eleg jo. Normalis meret, rendes tartalom, 8-10 oldalnyi tomor, nem terjengos tortenetek, eleg sok fekete-feher foto a a gyermekkoratol, es a vegen szines kepek. Aki rajongo/erdekli annak kotelezo, aki "nem szokott ilyet", annak meg erdemes raneznie.
Bar valszeg, sokan kertek ajandekba:D -
#168845 A méretnövekedés miatt említettem meg, nem a tömegnövekedés miatt. -
#168844 ezeket 'szárazon' mérik, olaj, hűtőfolyadék maradhat. Volt időszak amikor versenyzővel adták meg a minimumot, volt amikor versenyző nélkül..
A lényeg hogy nehezek a hibridek, nem csak a hibrid miatt, de faraghatnának egy 80kg-t egész nyugodtan, és akkor az autóval rendben is lennénk..
Aztán már csak a vészhelyzeti rádiózást kellene meglépni, körönkénti táblázás van azt pont.
A halálom amikor Hamilton nekiesne Verstappen-nek a VSC-s korai cseréje után, de a csapat azt mondja neki hogy maradj a seggeden, menj 1:xx.xx köridőt és jó lesz majd meglátod...és persze jó is lesz... a versenyző meg lassan megszokja hogy ez így van jól. -
#168843 Utánanéztem az első verseny közbeni tankolás 1982 augusztus 15-én történt az Osztrák GP-n. Naná, hogy Dagobert bácsiék csapata (Brabham) találta ki. -
#168842 80-as években egy ideig 250 kg benzin volt az autókban, mégis elfért. -
#168841 70-ben volt tankolás verseny közben? Azért a 100 kg (vagy liter?) üzemanyagnak is kell helyet hagyni. -
#168840 -
#168839 Megnövelték a minimum súlyt, ez kötelezően betartandó, tehát ha valakinek belefér akkor balanszolhat.
Amiről én tudok súlyok az olyan 50kg + az erőforrás (150kg az előírt minimum, ICE+ERS), ennyi gyakorlatilag a hibrid sara, 20kg az akkupakk, 30kg az MGU-K, MGU-H, Turbó+CE. Tehát az összes kütyü meg a V6 az nem lehet könnyebb mint 150kg..és általában ennyi is.
Aztán a gumik, meg a HALO, és valamennyi egy biztonsági bevonatolás, Kimi balesete óta már az egész autót bevonják azzal a védőréteggel amivel régebben csak a futómű alkatrészeket.
..és persze a költségek csökkentésével vagy szabványosítják a felhasználható alkatrészt, és/vagy tiltólistára kerülnek a drága fémötvözetek.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.12.18. 19:01:58 -
#168838 és mi az ami 200 kiló plusz a kocsiban? max az aksipack, mert minden más csak csökkent vagy könnyebb lett az évek folyamán.
Ami régen alumínium vagy fém volt az ma jó eséllyel carbon töredék súllyal, az a 60cm kaszni rész meg nem 200 kiló. -
#168837 valójában inkább okozója, 200kg-l lettek nehezebbek '70 óta...és persze sokkal erősebbek, a szivarhoz nem is érdemes hasonlítani, én azt ki is venném, valszeg tudtak volna jobb súly:lóerő arányt, de képtelenség lett volna pályán tartani azzal a tengelytávval/nyomtávval és aero-val.
Szal a súly és teljesítmény miatt szélesedtek is, amíg '98-ban le nem szabályozták.
A leginkább gokart szerű élmény az '87 környékén lehetett, később is jó arányú autók voltak de akkor már megjelentek a vezetési segítségek, négykerékkormányzás, blokkolásgátló, kipörgésgátló, automata váltó..szivárogtak a '94-s tiltásig.Aztán megint visszaszivárogtak 2008-ig.
Én spec gyűlöltem a kipörgésgátlós időszakot, utáltam a hangját.
Persze a súly:lóerőarány miatt jó kis autó volt mind, az szinte mindent üt ha megvan a tömegközép.
A jelenlegiek brutál jó autók, két baj van, a súly, és az hogy a mérnökök távvezetik.
-
#168836 rádiós szövegek más környezetben :) -
#168835 az márcsak a következmény volt a méretnövekedésnek, de nem indokolta semmi, hogy megnöveljék a méreteket, mikor minden ment össze ami lényeges. -
#168834 Nehezebbek lettek, kitolták az autók sarkait. -
#168833 2007-ben már biztos hogy ugyan úgy volt az üléspozíció mint most, és azóta eltűnt 2 henger (Ha egy kicsit előbbre nézünk akkor 6) , meg majdnem egy liter térfogat hátulról a motorból, míg 60 cm-l meg nagyobb lett a kocsi .
És érdekes módon még így se nagyon akarnak elférni a kaszni alatt. -
#168832 Regen ultek benne, fuggolegesen, most fekszenek benne:D -
#168831 Utánanéznem, hogy nem a képpel ügyeskedtek e, de tényleg sokkal hosszabbak a kocsik... az 1970-esről hirtelen nem találtam adatot, de a 91-es tengelytávja 2830mm, a 2007-esé 3135 mm, a 2018-asé pedig 3714 mm (ezek mind Ferrarik).
(szerk.: mármint hogy a képen Ferrarik vannak e azt nem tudom, de hirtelen a Ferrarik tengelytávjainak néztem utána)
Utoljára szerkesztette: nearo, 2018.12.17. 19:31:36 -
#168830 A közvetítések közben nem is jött át , hogy ekkorát változtak a kocsik. így egy kicsit másabb az előzések hiánya is.
Bár nem igazán értem, hogy mi indokolta, hogy ennyire megnőjenek a kocsik,
A motorok kisebbek és könnyebbek lettek, az emberek se nőttek meg annyira, akkor csak az aero elemek miatt tették ezt.
De érdekes modon erröl nem hallani, hogy kisebb kocsikat kéne csinálni,
-
#168829 első képen vannak évszámok, 1970, 1991, 2007, 2019 (szerkesztettem a hszt, azthittem egy nagy kép, aztán kiderült, hogy négy kisebb)