182114
  • b-type
    Az autón van egy Zylon réteg, ezzel az anyaggal rögzítik a kereket az autóhoz '98-től:

Majd az FIA előírta hogy ezzel az anyaggal legyen bevonva a túlélőcella, védőpanelként szerepel, de gyakorlatilag bevonja az egész sasszét.
    ..és mivel ez elég kényes anyag UV-re, ezért még ezt is védeni kell egy réteggel.
  • IXEMGabeo
    ez a hulye megdontotte a korrekordot utana egy szabadedzesen kilokott valakit direkt:DDDD
  • Fürtös
    "Kimi balesete óta már az egész autót bevonják azzal a védőréteggel amivel régebben csak a futómű alkatrészeket."
    Ezt kifejtenéd bővebben?
  • AnuluWork #168865
  • Alexease
    "A Jordan korábbi technikai igazgatója" szerint:D
  • AnuluWork #168863
    Mégiscsakelqurták?
  • RatBaG #168862
    Az ég kék, a fű zöld...
  • ShaiHulud
    https://clips.twitch.tv/QuaintJollyHareAllenHuhu
  • __Jacek__
    Kb. Vele nezek a szabalyvaltozasokba meg azt csokolom:)
  • RatBaG #168859
  • ShaiHulud
    igyvan:) levan szarva ferrari vegre, raadasul forma 1t is mar csak 2 evig kell nezni, esetleg tobb ha hosszabbit:) kimi utan tuti nem fogom nezni tovabb mert egy szar, es a tobbi fiatal pilota kozul egyik se szimpatikus es szaruk rajuk.
  • mcmoha
    Mindegy, mostmár Sauberes vagyok.
  • AnuluWork #168856
    Bohócok.
  • mcmoha
    Pont ez jutott eszembe.
  • AnuluWork #168854
    Binotto, a Scuderia technikai igazgatója révén a csapat elbassza a fejlesztéseket, és mire Arrivabenék rájönnek, hogy valami nem jó irányba indult el, meg arra, hogy mi az, már qurhatják a VBt.

A Ferrari válasza a történtekre: Binotto lesz a góré, Arrivabenét menesztik. :)

Remek stratégia! :D
  • HTS s3rg1nh00
    ööö wtf?Myers-Briggs típuselmélet,INTJ leírás.tökéletesen passzol.tudom,én is az vagyok :D
    semmiféle autizmus nincs ebben.
  • pr3cious
    DJ Visage - Formula 1 (The Schumacher Song)

Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.01.03. 14:47:20
  • AnuluWork #168851
    Amúgy, szerintem a srác autista. Sok olyan infó van a könyvben ami ezt erősíti. A 3 éves koráig nem beszélttől, a tanulási nehézségein, a magatartásán, a hozzáállásán, a kitartásán, a viselkedésén, stb.-n át ahogy a gyerekeivel is játszik. Az biztos, hogy van benne egy vonóval, de annyira vidéken, elég egyszerű körülmények között ezt akkor nem igazán mérhették fel, lehet, hogy nem is tudták a szülei, hogy van olyan státusz, hogy autizmus spektrumzavar. (szvsz)
  • AnuluWork #168850
    A torinói olimpiás rész ... :D
  • Magnum PI

1998
  • mcmoha
  • lac coo
    Vagyis röviden: kevés betű sok kép ? :D
  • Alexease
    1/2 OFF :)
    Megvettem a Kimi konyvet, eleg jo. Normalis meret, rendes tartalom, 8-10 oldalnyi tomor, nem terjengos tortenetek, eleg sok fekete-feher foto a a gyermekkoratol, es a vegen szines kepek. Aki rajongo/erdekli annak kotelezo, aki "nem szokott ilyet", annak meg erdemes raneznie.
    Bar valszeg, sokan kertek ajandekba:D
  • Nohab
    A méretnövekedés miatt említettem meg, nem a tömegnövekedés miatt.
  • b-type
    ezeket 'szárazon' mérik, olaj, hűtőfolyadék maradhat. Volt időszak amikor versenyzővel adták meg a minimumot, volt amikor versenyző nélkül..
    A lényeg hogy nehezek a hibridek, nem csak a hibrid miatt, de faraghatnának egy 80kg-t egész nyugodtan, és akkor az autóval rendben is lennénk..
    Aztán már csak a vészhelyzeti rádiózást kellene meglépni, körönkénti táblázás van azt pont.
    A halálom amikor Hamilton nekiesne Verstappen-nek a VSC-s korai cseréje után, de a csapat azt mondja neki hogy maradj a seggeden, menj 1:xx.xx köridőt és jó lesz majd meglátod...és persze jó is lesz... a versenyző meg lassan megszokja hogy ez így van jól.
  • mcmoha
    Utánanéztem az első verseny közbeni tankolás 1982 augusztus 15-én történt az Osztrák GP-n. Naná, hogy Dagobert bácsiék csapata (Brabham) találta ki.
  • mcmoha
    80-as években egy ideig 250 kg benzin volt az autókban, mégis elfért.
  • Nohab
    70-ben volt tankolás verseny közben? Azért a 100 kg (vagy liter?) üzemanyagnak is kell helyet hagyni.
  • mcmoha
  • b-type
    Megnövelték a minimum súlyt, ez kötelezően betartandó, tehát ha valakinek belefér akkor balanszolhat.
    Amiről én tudok súlyok az olyan 50kg + az erőforrás (150kg az előírt minimum, ICE+ERS), ennyi gyakorlatilag a hibrid sara, 20kg az akkupakk, 30kg az MGU-K, MGU-H, Turbó+CE. Tehát az összes kütyü meg a V6 az nem lehet könnyebb mint 150kg..és általában ennyi is.
    Aztán a gumik, meg a HALO, és valamennyi egy biztonsági bevonatolás, Kimi balesete óta már az egész autót bevonják azzal a védőréteggel amivel régebben csak a futómű alkatrészeket.
    ..és persze a költségek csökkentésével vagy szabványosítják a felhasználható alkatrészt, és/vagy tiltólistára kerülnek a drága fémötvözetek.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.12.18. 19:01:58
  • repvez
    és mi az ami 200 kiló plusz a kocsiban? max az aksipack, mert minden más csak csökkent vagy könnyebb lett az évek folyamán.
    Ami régen alumínium vagy fém volt az ma jó eséllyel carbon töredék súllyal, az a 60cm kaszni rész meg nem 200 kiló.
  • b-type
    valójában inkább okozója, 200kg-l lettek nehezebbek '70 óta...és persze sokkal erősebbek, a szivarhoz nem is érdemes hasonlítani, én azt ki is venném, valszeg tudtak volna jobb súly:lóerő arányt, de képtelenség lett volna pályán tartani azzal a tengelytávval/nyomtávval és aero-val.
    Szal a súly és teljesítmény miatt szélesedtek is, amíg '98-ban le nem szabályozták.
    A leginkább gokart szerű élmény az '87 környékén lehetett, később is jó arányú autók voltak de akkor már megjelentek a vezetési segítségek, négykerékkormányzás, blokkolásgátló, kipörgésgátló, automata váltó..szivárogtak a '94-s tiltásig.Aztán megint visszaszivárogtak 2008-ig.
    Én spec gyűlöltem a kipörgésgátlós időszakot, utáltam a hangját.
    Persze a súly:lóerőarány miatt jó kis autó volt mind, az szinte mindent üt ha megvan a tömegközép.
    A jelenlegiek brutál jó autók, két baj van, a súly, és az hogy a mérnökök távvezetik.
  • repvez
    rádiós szövegek más környezetben :)
  • repvez
    az márcsak a következmény volt a méretnövekedésnek, de nem indokolta semmi, hogy megnöveljék a méreteket, mikor minden ment össze ami lényeges.
  • b-type
    Nehezebbek lettek, kitolták az autók sarkait.
  • repvez
    2007-ben már biztos hogy ugyan úgy volt az üléspozíció mint most, és azóta eltűnt 2 henger (Ha egy kicsit előbbre nézünk akkor 6) , meg majdnem egy liter térfogat hátulról a motorból, míg 60 cm-l meg nagyobb lett a kocsi .
    És érdekes módon még így se nagyon akarnak elférni a kaszni alatt.
  • Alexease
    Regen ultek benne, fuggolegesen, most fekszenek benne:D
  • nearo
    Utánanéznem, hogy nem a képpel ügyeskedtek e, de tényleg sokkal hosszabbak a kocsik... az 1970-esről hirtelen nem találtam adatot, de a 91-es tengelytávja 2830mm, a 2007-esé 3135 mm, a 2018-asé pedig 3714 mm (ezek mind Ferrarik).
    (szerk.: mármint hogy a képen Ferrarik vannak e azt nem tudom, de hirtelen a Ferrarik tengelytávjainak néztem utána)
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2018.12.17. 19:31:36
  • repvez
    A közvetítések közben nem is jött át , hogy ekkorát változtak a kocsik. így egy kicsit másabb az előzések hiánya is.
    Bár nem igazán értem, hogy mi indokolta, hogy ennyire megnőjenek a kocsik,
    A motorok kisebbek és könnyebbek lettek, az emberek se nőttek meg annyira, akkor csak az aero elemek miatt tették ezt.
    De érdekes modon erröl nem hallani, hogy kisebb kocsikat kéne csinálni,
  • nearo
    első képen vannak évszámok, 1970, 1991, 2007, 2019 (szerkesztettem a hszt, azthittem egy nagy kép, aztán kiderült, hogy négy kisebb)