182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
ToxiMaxi #168908 Elég csak pár fok különbség és máris az ideális zónán kívül vagy. Persze jópofa de komoly következtetéseket csak teljesen azonos körülmények alapján lehet levonni. Az pedig nincs. -
#168907 Nem teljesen értem a problémát. A szuper idő a leggyorsabb kör az egész hétvége alatt, de ez gyakorlatban az időmérő Q2/Q3 szakasza. A leggyorsabb kört meg általában mindenki a leglágyabb gumit futja meg, csak az élcsapatok van hogy Q3-ig tudják tolni, hogy szükség legyen rá. Eltekintve néhány kaotikus esős időmérőtől szerintem a körülmények és a gumik is azonosak szoktak lenni a leggyorsabb kör esetében. -
ToxiMaxi #168906 Vajon ezekbe a "szuper időkbe" beleszámolták azt is, hogy más körülmények voltak és más keverékek?
A Liberty-s hír meg egy blikk szintű hulladék.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.01.29. 08:36:54 -
#168905 Sauber -
#168904 Uborkaszezon, mint mostanában. :) -
kjhun #168903 14:10-től egy rövidke McLaren/Senna-hír:
-
#168902 A kommentátorok teljesen el voltak ájulva, nem csak Alonsotól hanem a másik két (Nasr, Rossi) valamikori F1-es pilótától is mert esőben baromi jól mentek.
-
#168901 Daytona: Alonso oktatott, behúzták a győzelmet a 24 órás versenyen
-
#168900 Ez se most volt. :) -
#168899 -
#168898 Ez vitathatatlan, de Ferrari a 400 millás költségvetése mellett sem tudott évekig szintet lépni és most történt valami. Szóval a pénz önmagában ott sem oldotta meg a problémát. Pletykáltak Merci segítségről is, de valszeg csak beletaláltak valamibe vagy rájöttek mit csinál a Merci. -
greenkawa #168897 Maradjunk ebben! Ha már megtaláltam...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Bocs az "off"ért.... -
argo001 #168896 Nem tudok mit hozzáfűzni, inkább megvárom az idénykezdetet. -
#168895 Szerintem nem lesz jó az idei Ferka, és a csapat barom döntéseket hozott. Ha nem jó egy autó, Vettel se az. Hogy most Alonso vagy Vettel szar autóval kit hogyan ver meg, egy csapatutasításos sportban lényegtelen. Ha Leclecknek azt mondják: Vettel mögött mész, akkor Vettel lesz a jobb. Ha azt engedik, amiért szerződtették, akkor pedig minden azon múlik, fostalicskát rak-e versenyzői alá a Ferka, vagy sem. Ha igen, Leclerc veri majd Vettelt, ha nem, Vettel versenyen biztosan jobb lesz. Pont. -
ToxiMaxi #168894 "mennyit költ a motorra" rosszúl mindtam. 200 millió a teljes költségvetése a Renault-nak. A Ferrari meg tavaly 410-et költött. -
ToxiMaxi #168893 Ha megnézed, hogy melyik motorgyártó mennyit költ a motorra, akkor tisztán látszik, hogy a Renault egyszerűen azért van lemaradva, mert 200 millió körül költ, ami fele annyi mint amit a Ferrari vagy a Merci elkölt. Bármennyire is hatékonyak az új költségplafon bevezetéséig (2022) nem tudnak majd jelentősen előrelépni. -
argo001 #168892 Nem fogtam meg semmit. :( Fuss még egyszer neki a mondat első felének!
Utoljára szerkesztette: argo001, 2019.01.16. 10:00:58 -
#168891 Megfogtad a lényeget, gratulálok. A hülye stílust meg befejezheted. -
argo001 #168890 Olvasd el még egyszer, amit írtam. Ha találsz benne fröcsögést, akkor felsőbb osztályba léphetsz. -
#168889 Nem tudom mi bajod van. Fröcsögtök itt, hogy Leclerc-et mindenki megalapozatlanul tartja ilyen jónak, de ha megkérdezem a véleményedet, akkor átmész dedóba. -
argo001 #168888 Nincs összehasonlítási alap Vettel és Leclerc között, szóval nem tudjuk kijelenteni, hogy verni fogja. Nagyon tehetséges versenyző, ez tény, és örülnék, ha jól menne, mert alapvetően a Ferrarival szimpatizálok. De bánjunk csínján ezekkel a jósolgatásokkal, amíg nem tudunk több infót.
Maffioso: Kikezdhetetlen válasz volt. Kapsz egy négyest. -
#168887 Itt nem a Hondáról van szó. Hanem Neweyről. A Honda pedig nem kispályás. Emellett:
Adrian Neweyt is lenyűgözte a Honda a Red Bullnál?
Leclerc pedig nem azért fogja verni Vettelt, mert jobb, hanem mert a Ferrari roppant szar döntést hozott, és vezetői szinten elintézte a csapatot. Ha egymásra eresztik őket, bár Leclerc fog többet hibázni, Vettelnél több egyéb más hiba lesz. Rossz taktikák várhatók, mint mindig, és már nem kétszereplős lesz a VB. -
#168886 https://maxf1.net/en/2018-f1-power-unit-elements-usage/
Itt van, hogy ki miből mennyit használt 2018-ban. Azért a Honda még mindig le van maradva és a RBban a Renault motor is szeretett könnyebben elfüstölni. Nehéz elhinni, hogy pont a kevésbé stabil Honda motorral lesz pont az RB megbízhatóbb 2019-ben és még versenyképesebb is! -
#168885 Honda témában én nem láttam idén azt a hatalmas fejlődést amiről RBék beszéltek. Szerintem ugyanaz lesz mint a Renaulttal. Most még megy a milyen jó az együttműködés meg a bizakodás aztán ahogy nem jönnek az eredmények meg Maxika esik ki a futamokról beindul a hiszti, megromlik a kapcsolat, Honda kivonul.
Az, hogy a Renault sem tudott hova fejlődni az elmúlt évek alatt mutatja, hogy nagyon határon vannak már ezek a motorok és szerencse kell, hogy találj valamit ami extra erőt ad. Szerintem ezzel a motorgenerációval már nem lesz más csapatnak esélye. Talán 2020 jobb lesz.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.01.15. 18:33:56 -
#168884 Pár évvel ezelőtt ugyanezt kaptam meg mikor Maxot dicsértem, hogy hol van ő Hamiltonhoz meg Vettelhez képest stb.
Leclercnél egyszerűen látszik, hogy kimagasló a teljesítménye. Miért ne lehetne olyan jó mint ők vagy akár még jobb is mint ők? Ezek a srácok végig versenyezték az életüket, tök hülyeség azt gondolni, hogy 3-4 év tapasztalat nélkül semmire nem mennek. Hamilton kb majdnem VB-t nyert egyből úgy hogy ott volt Alonso is mellette! Maxnak is csak fejben kell felnőnie és jó technikával nem lehet megállítani. Leclerc rendben van fejben is, miért ne verhetné a csapattársát rögtön?
(Egyébként szerintem Vettel azonos technikával a feneke alatt nincs most Hamilton szintjén.)
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.01.15. 18:23:23 -
#168883 Mi az ellenérv? -
argo001 #168882 Én sem egészen értem, mi alapján látnak itt páran nagy esélyt arra, hogy Leclerc verni fogja Vettelt? -
ToxiMaxi #168881 Az F1 nek nem tenne jót egy unalmas Ferrari vb. A legnagyobb nézettsége annak az évnek volt, amikor első 6-7 versenyen 6-7 különböző pilóta nyert. Sokkal több nézőt vonz egy végletekig kiélezett vb, mint egy unalmas körözgetés.
Más:
Sokan jósolják azt a fórumhuszárok közül, hogy Leclerc bucira veri Vettelt. Mivel Vettel és Hamilton között meglehetősen kevés különbség van, ezek szerint Hamiltont is meg fogja verni simán? Tehát szerintük Leclerc a legtehetségesebb pilóta a mezőnyben? És mindezt ebből a Sauberes teljesítményből szűrték le?! LOOOOL! Tehetséges pilóta igen, de még soha sem versenyzett versenyképes autóban, nyomás alatt, a legjobbak ellen. Váruk meg a jövő év elejét szerintem ezekkel a nagyívű kijelentésekkel, mert sokan estek már nagyon csúnyán pofára az élmezőnyben.
Én jóslatom az idényre:
Szerintem a Ferrarinak nem fog jót tenni a csapatvezető váltás, bár sokan azt várják ettől, hogy nyugodtabb lesz a légkör és jobban fognak dolgozni, csakhogy az eddigi technikai vezető lesz a főnök, akinek éppen ezért egy csomó mindenben meg kell majd osztania a figyelmét és ezért nem lesz olyan hatékony a fejlesztés.
Mercinél minden azon múlik, hogy mennyire lesznek jók a fejlesztések, ha sikerül a mostani formájukat átmenteni, akkor egy unalmas év elé nézünk.
RB teljesen a Honda kezében van de meglepne ha VB esélyes kocsit hoznának össze szoros 2-3 hely a max. amit el tudok képzelni, már eleve 5 motorral terveznek, tehát látják, hogy nem fogja bírni a Honda. Lesz itt még év közben mutogatás egymásra, ha a Honda nem tud szintet lépni a megbízhatóságban és még gyors sem lesz.
Renault eleve hátrányból indul mert ők már a szigorúbb költségvetési plafonra készülnek most is, mintha nyerni sem akarnának. Azt ígérik, hogy sikerült előrelépniük a motor terén de a többi csapat is fejleszt ezért hacsak egy nagyon jó aero designal nem állnak elő aligha elérhető nekik a dobogó. Ricciardo-t sajnálom, de legalább kiderül, hogy Hulkemberg mennyire erős.
A Force India egy nagy kérdőjel, sokat számít, hogy az év elejét sikerül-e jól kezdeni. Stroll gyerekre kíváncsi leszek, hogy mire képes, mert itt már nem lesz kifogás.
Haas szokás szerint copy-paste Ferrari, év elején erősek aztán szépen csúsznak lefelé a két méregzsák pilótával.
Sauber, ha nem lenne Kimi annyira nem is érdekelne ez a csapat. Ha jól sikerül az autó, akár a 4. helyért is harcban lehetnek.
Williams, annyira jó lenne látni, hogy előrelépnek, rossz látni a mezőny végén. Kubicára kíváncsi leszek, mit tud majd hozni, ami igazán akkor lenne érdekes, ha néha a legjobb 6 közé is be tudnának kerülni de erre nem sok esélyt látok.
Mclaren, a csapatban dolgozó mérnökök miatt is, nem jöhet még 1 ilyen szar év. Nekik tényleg sokkal előrébb kell lenni. Nincs már Alonso sajnos de legalább nem kell azt látni, hogy az utolsó helyeken kullog egy top pilóta.
Nekem ez jött le abból a minimális infóból, amit olvastam. Talán a tesztek után egy picit okosabbak leszünk. Nagyon várom már az új évadot. -
#168880 Jo lenne ha a Honda osszeszedne magat. Tavaly vizslathattak parhuzamosan, a Red Bull-on keresztul, a Renault-t is. Bar a Renault azt mondta, uj motort csinalnak, lehet csak kamu volt, mert tudtak, a Honda hasonlitgathat. Ha mar izombol (idomero) tudnanak nehany elso helyet (az autoval sohse volt gond), es a nehany versenyen is elore ugrananak, rendezodhetne a Red Bull es Max frusztracio.
Tudom, sokaknak egy tiszta es uncsi Ferrari gyozelem kellene, talan az F1-nek is jot tenne, de en jobban orulnek egy harmas korbeveresnek, a vegen meglepetessel (meg ha az nem is az igazi es/vagy csak szerencse kerdese). -
#168879 Vettelt nem fogják nyomni, de Leclerc verni fogja. :)
De tök mindegy, mert ha nagyon nem qurják el a Hondánál, és Verstappen egoja továbbra is ultra magas lesz, akkor a Max lesz a soros idén. -
greenkawa #168878 Azért ezt majd olvasd vissza,pár hónap múlva! -
#168877 https://racingline.hu/forma-1/minden-akadaly-elharult-vettel-elol-a-ferrarinal/2019/01/14/
Remélem az idei év nem azért fog elmenni a Ferrarinak mert Vettelt fogják nyomni mindegy mi van, akkor is ha esetleg Leclerc verné, amire én elég nagy esélyt látok. -
Fürtös #168876 Köszi, bevallom én azt hittem kevlárszálakból van, de sose érdekelt igazán annyira ,hogy rákérdezzek. -
#168875 Igen,..és ezt ő pontosan tudja.
A szimulátorokban sokszor össze lehet futni valós versenyzőkkel, és egyáltalán nem az a jellemző amit most itt láttunk, azt hiszem ez a második, amit látok így videón..hazai versenyzőkről meg semmit egyáltalán. Általában annyit látunk hogy qva gyors. ..és ha nem veszi elég komolyan akkor ki szokott esni. :)) -
IXEMGabeo #168874 igy, hogy hires versenyzo a figyelem is jobban ra iranyul... -
#168873 Sztem(!), Verstappen-től ez egy faxság volt,..más játékostól is az lenne, és kérdés nélkül ki kellene zárni az adott hétvégéről..ha már szimulátor ugye. A pályán nincs törlesztés, és ezt egyébként egy, a legmagasabb szinten versenyző figurának pont illene tudnia. be lehet hajolni annak hogy de legalább a mi játékunkat használja, de alapesetben ..és most csak egy szimpla ligát nézek, ez olyan kizárás hogy csak úgy zörög.
..egy ilyen szintű versenyzőtől pont azt várja el az ember hogy vérprofin hozza le az eseményt.
Sztem teljes joggal háborog aki háborog.
-
Mik #168872 Open practice volt, milyen profi liga? Leírásban oda van írva.
Ilyen edzéseken (most a leírás szerint ugyan nem ez történt) de vannak olyan idióták, akik kb tükör nélkül közlekednek egyenesen kifelé a pitből és elkezd veled csatázni, féktesztelni, holott van köztetek egy körön kb 2-3mp. Az ilyet büntetni kell keményen, kurvára nem azért fizettem elő, hogy az ilyen hülyék tönkretegyék a játékodat/szabadidődet/hobbidat, akármidet. -
ShaiHulud #168871 ugytudom valami "profi" liga, azert az nem ugyanaz mint haverokkal lanpartyzni...
raadasul kilokott egy masik jatekost is.
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2019.01.13. 23:00:32 -
IXEMGabeo #168870 ja mivel jatek volt, ezert nekem tetszett, ahogy kilokte a csavot:D az, hogy haborog mindenki...jatek konyorgom -
#168869 Ennek ellenére ha a Honda is akarja, idén megnyeri a VBt. Sajnos.