182114
  • __Jacek__
    Jósolok pont annyira lesznek más versenyek mint ahogy oríási a váltózás kinézetben :D Dögunalom folytatodik ...nyálam folyni fog olyanokat fogok aludni a negyedik körben :P
  • mcmoha
  • mcmoha
  • gpFan
    Szarul néz ki eléggé ez a Rich Haas festés ...
    A valódi idei autó kinézetből meg nemigen látunk semmit a Barcelonai tesztek előtt. Nagyon nem akarják felfedni a szárnyakat ...
    Legalábbis én úgy tudom hogy az első szárnyak ettől egyszerűbbek kell hogy legyenek.
  • greenkawa
    Nem véletlenül írtam így ;) Stílusos akartam maradni azzal,hogy az "S" középen van,fél sorral lejjebb...Csak nem nagyon jött össze.
  • Alexease
    Csupasz kapbon "festes" kellene, nagy voros matricakkal, azon is sporolnanak nehany dekat:D
  • IXEMGabeo
    Weber Gabor urnak tetszik, szerintem nem rossz, birom a matt fekete autokat
  • allock #168941
    pedig milyen fasza kombináció az arany-fekete, de ez tényleg semmilyenre sikeredett

• IXEMGabeo
    hasonlit a regi Lotusos festesre
  • AnuluWork #168939
    Meghalt Dr. Robert Hubbard
  • sure
    #168930-ban linkelt videóban 5:30-nál
    "This is the new livery but it is the old car + new wing"
    Utoljára szerkesztette: sure, 2019.02.07. 19:58:51
  • nearo
    Az oldaldobozon a HAAS-t elsőre úgy olvastam, hogy HAVAS :D
  • repvez
    Ha ez tényleg a teljes valójában az idei autó és nem csak a szárnyakat tették át a tavalyira akkor egy kicsit csalódott vagyok.
    Mert bár az igaz, hogy nagy változások az elözö évhez képest nem voltak, de azért amikor azt mondják, hogy minden kis aero elemnek nagyon fontos szerepe van a kocsi körüli légáramhoz és ahhoz kell igazitani a teljes kasztnit, akkor most , hogy az egész elsö szárnyat megváltoztatták és egyszerübb lett akkor , hogy , hogy érdemi drasztikus változás nincs a kocsin ?
    ÉS ami a leg meglepöbb, hogy ugyan az a kis pöcök ugyan ott van mint amit a meci is bemutatott részletet az első szárnyrol.

Ez nekem mindig gyanus minden évben, hogy annyira megy a titkolozás, meg a szabályok különbözö modon való értelmmezése a kiskapukhoz és valahogy mindig mindenkinek ugyan az jön ki végeredménynek, pont ugyan ott ugyan olyan forma minden.
  • PacsutaTibi
    JPS ;)

Nekem annyira nem tetszik... Szeretem a letisztult dizájnokat, de ez túl egyszerű.
    Van gagyi rész is, pl ahogyan a Rich Energy felirat "rá van nyomva" oldalról... Persze így jó nagy, de akkor meg miért nem a hátsószárnyra rakja, vagy az oldaldobozra.
    Egyedül a glóriára rakott logó ami ötletes, jól mutat.

Egy festésnek a kocsi formájához kellene igazodni, ez az amit nagyon nehéz a mai sok görbefelülettel határolt kasztnikon megvalósítani.
    Lehet csak nosztalgia, de a 1997-1999-es évadok festései sokkal jobban bejönnek. (Williams-ek, Jordan-ek, Arrows 97, Stewart no meg a Benettonok, West Mclaren.....sorolhatnám)
    A mai festésekből amire igy rábólintottam, hogy "na igen!" az a Toro Rosso 17-18as festése.
    Lehet egyrészt a sok légterelő idom által keltett árnyék miatt, de festések miatt is túl sok a sötét-fekete rész az autókon. (pl. első szárnyak oldallapjának belseje.)

• Magnum PI
    Most akkor ez mégsem csak livery only? Ez a 19-es kaszni?
  • ToxiMaxi
    Ötlettelen, unalmas. Pilótapárosukra legalább ez nem igaz :D
  • greenkawa
    Nekem tetszik,még ha van egy kis "JSP" beütése...
  • mcmoha
  • __Jacek__
    Új Haas festés.
  • Magnum PI
    Én simán el tudom képzelni hogy nem fér bele nekik időben, hogy összerakjanak vagy nélkülözzenek egy bemutató kocsit.

Nyilván 95%-ban már kész vannak, de nem akarnak erre időt és erőforrást pazarolni.
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.02.06. 20:58:56
  • Alexease
    A Racing Point is csak festes;) Ha ez a 4-5 nap hianyzik az elmult fel-egy evbol, akkor regen rossz. Talan kitalaltak valami tutit es titkoljak:DDDD
  • HTS s3rg1nh00
    a zárójeles livery az pont azt jelenti,hogy csak az idei kinézet lesz bemutatva,bár mióta megvette őket a Rich Energy lehet tudni,hogy hasonló lesz a Lotusos idők fekete-aranyához szóval nem kell majd nagyon meglepődni.
  • repvez
    A holnapi HAAS bemutató lehet , hogy csak a tavalyi autón az idei festést mutatják be. tul korai a többihez képest az idöpont. és lehet a tényleges leleplezést csak a teszt napján lesz.
  • mcmoha
  • Alexease
    Azokat a szimulatorokat folyamatosan toltik telemetria adatokkal, minden edzesrol, idomerorol, versenyrol. Raadasul ketoldali telemetria, vagyis oda-vissza ellenorzik, hangoljak. Valszeg/tuti van lehetoseg ra feltolteni es futtatni a valodi korok vagy teljes versenyek szimulaciojat, amit akar pilota nelkul vegig futtat magan a szim, es a kapott telemetria kulonbsegekbol is hangolgat.

Ezek alkatresz-szintu szimulaciok, ott is csere-bere, es ott is hasonlo aranyban valtoztat a dolgokon. Adott szimulalt korulmenyek kozott minimalis lehet az elteres. A dinamizmus amivel meg problemak lehetnek, de tisztan az auto viselkedes, valszeg mar eleg biztosan modellezheto.

A Hondara kivancsi leszek. Lenyegeben 1 evet fejlesztettek, szezon alatt, ugy hogy parhuzamosan "nezhettek" a RedBull-os Renault–Honda eroforras adatokat. Ha nem is lesz top vagy szuper megbizhato, talan tobbszor tudnak majd belepiszklani az elso 1-2 helybe, amitol talan valtozatosabb lesz a szezon.

Es a gyari Renault-t sem irnam le, ha valoban teljesen uj motort fejlesztettek (ha csak nem kamu volt a RedBull–TorroRosso eroforras hasonlitgatas miatt:P) es nagyon ott akarnak lenni, raadasul volt RedBull-os pilotaval, meg talan/remelhetoleg ok is belerondithatnak a szokasos elso parosba.
  • gpFan
    Verstappen azt mondja: A szimulátorban jó az új Red Bull :-)
    Ez eléggé érdekes - olyan autót szimulálnak, ami 0 km-t tett meg valós körülményekben. Vagy más szavakkal: aminek a pontos viselkedését senki sem tudja még.
    De azért nem vagyok meglepve - Verstappen ismert a szimulátor imádatáról .Vajon a Hondát meddig fogja 'imádni' ?
  • Magnum PI
    Hát én már megvettem a jegyet meg ehhez igazította a család a nyaralást, szóval be is b*na ha nem Aug 4-én lesz.
  • Fela
    Pedig vicces lenne ha Junius 23-an ket verseny lenne .... legalabb az egyik helyen nyerhetne pl Hülkenberg is vegre :-D
  • mcmoha
    Most nézem, tényleg elqrták. Augusztus 4-én lesz.
  • AnuluWork #168919
    Valami nem kóser ezen.

UPD.

Hungarynál valami mellé ment.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.02.01. 12:38:01
  • mcmoha
  • AnuluWork #168917
    A Saubernek új neve lesz
  • maffioso
    Egyetértek. Akárhányszor aktívan követtem a McLaren vesszőfutása alatt a két pilóta stratégiáját, köridejeit, körülményeit, mindig rohadtul izgalmasnak találtam a versenyt.
  • Magnum PI
    Lehet csapatnak is szurkolni nem csak embernek. Valamint nem csak azért lehet szurkolni hogy valaki nyerjen hanem, hogy jobban teljesítsen mint egy rivális. Ha akarod találhatsz izgalmat most is :)
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.01.30. 20:58:47
  • desigo
    Teljesen mindegy kinek szurkolunk,kit szeretünk.
    Az autó kb 80% a pilóta meg 20%.
    Egyforma tudású autóknál lesznek izgalmas versenyek,egyébként meg alvás...
  • ToxiMaxi
    Kiminek én is drukkolok. Szerintem jót fog tenni neki. Ha a Sauber jó lesz, akkor egy újabb Lotus-os korszak is lehet, akár még 1-2 dobogó is összejöhet, ha a tavalyi formáját átmenti idénre.
  • Magnum PI
    Akárhogy is, én nagyon várom, hogy Kimi mit fog nyújtani nem másodszámú pilótaként és nagyom bízok benne a Sauber feljön fixen a középmezőnybe.
  • ToxiMaxi
    Nem az a gond vele. Hanem, hogy ez alapján akarnak következtetéseket levonni. Egyszerűen nem lehet összehasonlítani csak azokat az időket, amik azonos körülmények között születtek. A többit ki kellene szórni, mert irrelevánsak. Ráadásul 2017-hez képest a Pirelli 2 új gumikeveréket is hozott, az egyik pont a hypersoft volt és ki tudja, hogy mennyit igazított a többin.
  • Magnum PI
    Statisztika szempontból ez teljesen mindegy. Ha számít is komolyabban 1-2 fok a pályán (ami szerintem egy ilyen statisztikában jelentéktelen) akkor is szépen eloszlik mert egyik futamon egyik másikon másik csapat jár jobban. Ez egy átlag, 21 futam után.
  • mcmoha
    Én azt nem értem hogy lesz a százalékból másodperc? Lehet valamit benézek.