182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#169108 Ja, a Haas ott van a 4. helyen és majd 8 tizeddel gyorsabb, mint az Alfa ... nyihihi -
#169107 Mint mindig, zuper! :) -
#169106 Wéber elemez -
ToxiMaxi #169105 Bottas-tól én is többet vártam, nagy csalódás lett. Egyébként ebből is látszik, hogy a Merci nagyon azt érezte, hogy rezeg a léc és minden lehetőséget meg kell ragadni, aztán mikor fordult a kocka már vonakodtak bevetni a trükkös felnit de szerintem, ha szoros lett volna, akkor használták volna azt is. -
#169104 Ez igaz. Nekem pont emiatt (is) antipatikus a Mercedes, mert Bottas-t nagyon behódoltatták, pedig számomra rendkívül kedvelhető figura. Akkor is, ha nem VB-alany. -
ToxiMaxi #169103 Szerintem nem mond ellent, én nem azt mondom, hogy a Merci nem lesz az első 2-ben sem. Azt mondom, hogy tesztel és ne felejtsük nekik egyetlen eredmény felelne meg, az pedig a VB nyerés, tehát az elvárások magasak, ehhez képest, sokak szerint (szerintem is), nem állnak még úgy sem, mint tavaly ilyenkor. Ehhez képest a Ferrari sokkal jobb formában van és egyértelműen ők az ausztrál nagydíj jelenlegi esélyesei. Hogy ez így lesz-e, azt majd az időmérő edzés után meglátjuk. Mindenesetre ez egy sokkal keményebb évnek néz ki most (!), mint tavaly, ahol szintén sokszor rezgett a léc. Ne felejtsük, hogy a Brit nagydíjig vezette Vettel a pontállást és az utána következő német nagydíjon is vezetett, amíg falba nem rakta a kocsit. Tehát féltávnál övék volt a jobb kocsi és a merci csak a "sok" szerencsés eső miatt tudta tartani velük a lépést. Utána persze változott a helyzet Hamilton és a Merci is előrelépett, miközben a Ferrari 3 versenyes fejlesztési zsákutcába került és a RB is magára talált, éppen ezért nagy volt a kontraszt. Szóval tavalyi évben nagyon fej-fej mellett voltak és a pilóták/csapat közti különbségek döntötték el.
Én abban bízom, hogy a merci tud annyit előrelépni, hogy megint egy izgalmas évünk legyen. Sajnos a RB nem áll olyan jól, mint ahogyan azt Marco lenyilatkozta. Pedig de jó lenne egy 3 vb esélyes év. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy ha a Ferrari nagy fölényben lesz, akkor engedik majd Leclerc-et is versenyezni, de korábban ilyet még nem láttam a Ferraritól (ezért sem szeretem őket). -
#169102 Akkor most ellent mondasz ezzel arra a kommentedre, hogy vannak akik az RB-t a Merci elé teszik. Én az abszolút tempóra mondtam, hogy altatnak, de Magnum kommentjével egyetértek. Talán nem a legszerencsésebb az "altatnak" kifejezés erre az esetre.
Mondjuk ahogy egyre jobban ismerik meg a csomagot, úgy tudnak egyre "érdektelenebbé" válni a nyers tempót illetően. Szóval, ha nekik kevesebb infó is elég a cél eléréséhez, akkor simán elkörözgetnek 0,2-0,5 másodperccel lassabban. Szar ezt találgatni. A tavalyi altatás amúgy az volt, amikor a Ferrari-t fényezték, hogy milyen gyors, aztán utána nem nagyon nyertek már semmit. (bár tény, hogy akkor eléggé félrement egy fejlesztés is nekik) -
ToxiMaxi #169101 Az előző években sem altattak. Tavaly WG is őket hozta ki a teszt végén az első helyre. -
#169100 teljesen igazad van,lásd Gasly két balesetét,ami után Verstappen szívott 2 napot. -
#169099 IMHO az hogy senki nem tolja 100%on nem jelenti azt, hogy altatnak. Egyszerűen nincs rá szükség és csak extra kockázat lenne.
Nem gondolom hogy arról van szó hogy az erejüket rejtegetik mert semmi előnye nem lenne. Annak viszont igen hogy ha nem mennek a határon mert akkor kicsi a kockázat hogy teszt időt vesztenek egy esetleges kicsúszás miatt. Valamint általában célzottan tesztelnek és nem a köridő számít hanem egy-egy kanyar vagy szektorban elért eredmény. Abból értik meg mire hogy reagál a gép.
Valamint az eredmények is jobban összehasonlíthatóak. Különböző komponenseket és beállításokat tesztelnek hogy mire hogy reagál a kocsi. Két határon autózott kör között sokkal több különbség van mint 2 95%on megtett között. -
#169098 -
#169097 Ne tőlem kérdezd. Az előző években mi értelme volt? -
#169096 Az igen, ezt jól megkaptam . Alig várom, hogy kezdődjön a szezon és mindenki orra alá dörgöljem, hogy megmondtam Leclerc mekkora király -
ToxiMaxi #169095 Szerintem olyan, hogy altat nincs. Mi értelme lenne? Ők se tudják pontosan mire képesek a többiek. Tavaly azért messze nem voltak dominánsak, mint mondjuk 2016-ban. Én nem hiszek ebben az altatásban, ebből nekik semmilyen előnyük nem származik, hiszen a koncepciójuk eltér a többiektől és azt nehezen vagy egyáltalán nem tudnák a riválisok lemásolni. Szerintem az történt, hogy látták, nem lesznek készen egy pár alkatrésszel a teszt első hetére, ezért egy alap koncepciót teszteltek az első héten és csak utána jött a többi alkatrész. Hogy ez, most hátrány vagy előny lesz nekik az majd kiderül. Előny lehet abból a szempontból, hogy tovább fejleszthettek, hátrány viszont, hogy kevesebbet tesztelhették az adott elemet. -
#169094 Nekem erős fenntartásaim vannak azzal kapcsolatban. Mercedes szerintem altat szokás szerint. -
greenkawa #169093 Végre egy jó meglátás tőled is! -
ToxiMaxi #169092 Unalmas év lesz ez, ha a Ferrari nagyon betalál. Vannak olyan szakértők, akik a RB-t is a Merci elé teszik. Érdekes lesz az első verseny, meg persze kb. semmit sem fog a valós erőviszonyokról elárulni, mert Melbourne nem nagyon hasonlít a többi pályához.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.03.04. 14:32:27 -
#169091 Leggyorsabb kör. A kormánymozdulatok alapján viszont vagy közel sem megy a határon Vettel vagy baromi stabil a Ferrari. Inkább az előbbire tippelnék.
-
#169090 Nem úgy volt hogy idén már kapunk új kamerákat és már nem a halo-t kell bámulni? A teszteken én úgy láttam ugyanott van minden kamera mint tavaly. -
#169089 Visszatérünk rá pár futam után ;) -
#169088 https://coub.com/view/1ndw3l -
#169087 Ilyen tuti nem lesz. Foleg ami sisakban van, eletveszelyes.
Sisakot kellene tervezni, aminek van egy "pup" a tetejen, es abba van beepitve fixen a cucc. De a kijelzok es egyebek miatt nem szeretnek a csapatok. -
ToxiMaxi #169086 Ha szabályban megemelik a kocsi minimum súlyát a kamera súlyával, akkor meg is van oldva. Vagy egyszerűen csak kötelezővé teszik. -
#169085 csak 1 körre rakják fel szerintem nem is OTA közvetít csak memóriába ment, meg azért egy egész versenyen át nem cipelné senki szívesen,még ha csak pár dekáról is van szó-lásd a Ferrarit akik a festésből beáldozták a fényes lakkréteget szvsz kb az egész autón fél kg-ot spórolva ezzel. -
#169084 fogadok idén már lesz pár ilyen sisakkamerás flvétel is a közvettésben.
már majdnem minden csapat mutatott ilyen videot. és ez a kimi féle videonál a minöséggel se volt nagyon gond. -
#169083 Vettel verni fogja Leclercet. Ennyi. -
#169082 index.
nem is kell erre több szót fecsérelni,teljesen felesleges. -
#169081 -
#169080 -
IXEMGabeo #169079 ha Hamilton megint vb lesz off szezon lesz ismet:D ki fog derulni az elso par futam utan -
#169078 :O
[Index] Forma-1: a Mercedes felfoghatatlanul drága trükkel kavarhat -
#169077 lol bookmarkoltam -
#169076 -
#169075 Vettel már többször bizonyította hogy ha kezd kiéleződni a verseny akkor pont hogy nem tudja azt kezelni és rossz döntéseket hoz. Én a helyükben pont Lecrecre fokuszálnék inkább, akkor is ha még nincs annyi tapasztalata. Mindegy is, szerintem időmérőn nincs előnye senkinek és majd ott Leclerc megmutatja mit tud. Szerintem egyből elpicsázza Vettelt 2-3 tizeddel.
http://f1vilag.hu/hirek/csapatsorrend-a-ferrarinal-nem-azt-kerjuk-leclerc-tol-hogy-vegye-el-a-gazt/ -
ToxiMaxi #169074 Biztos, hogy nem annyival lassultak, mint ahogyan a szabályalkotók várták de szerintem nem fognak pályacsúcsokat döntögetni az év első felében. Aztán persze meglátjuk mi lesz :) 2 hét még az első versenyhétvégéig -
#169073 Ezt tudom, de tavaly mentek 1:20-at a teszteken. -
ToxiMaxi #169072 2018-ban friss aszfaltot kapott a pálya és még nem volt felgumizva rendesen. Várjuk meg a többi pályát is. -
#169071 -
#169070 2018 pole: Hamilton 1m16.173
2019 test : Leclerc 1m16.231
Miközben azt írják lassultak.... teszten nem szoktak ennyire menni :) -
IXEMGabeo #169069 valahogy igy gondoltam, nem mondtam egy szoval se, hogy folenyes gyozelem legyen:)