182273
  • Istencsászár
    Gyakoroltak, de Massa feladta hama :I
  • dav1d
    "Milyen érdekes az hogyha ezt a te álltalad kedvelt versenyzővel teszi meg valaki akkor gond, ha a te versenyződ teszi meg a másik bunkó. Kicsit érdekes felfogás ,"

1.nem tudom miről beszélsz, wtf? nem emlékszek más szitura

2.Alonsotol még nem láttam olyat hogy kilök mást aki meg akarja előzni, Tök mind1 szándékos e vagy nem massa biztosan tudta hol van Alonso Alonso is hogy hol van massa szvsz massa is sáros nem kissé

3.van egy lépcső ami felvezet a mérleghez nem láthattad adig mit beszéltek még, ugyan ezt a szöveget láttam már kicsit más forditásban is.
  • Istencsászár
    Mivel mind a kettő versenyző fenomenálisan ment esőben, lehet autó beállítás aki valakitől jött, Alo tavaly M gumin Rönóval is igy ment, mint dién B gumin Bridgével, nem véletlen, Hamiton pedig van olyan jó mint Alonso szal tudta azt hozni, és itt nem lehet a gumira fogni mert egyforma, itt valami jól eltalált beállítás lehetett, vagy 1szerűen jobban alkalmazkodtak a versenyők.
  • DJ BP
    Ezt láttátok?

szabadedzés

Nem csípik egymást :D, ez is benne lehetett a vitában
  • guardian hero
    Nem értek hozzá, de szerintem nem feltétlenül van összefüggés a gyorsaság és az autó kímélése között. Vagyis nyilvánvalóan van egy alapösszefüggés, de lassabb tempó mellett is lehet olyan technikával vezetni, hogy szétmenjen a kocsi (rossz ütemű váltások, rázókövek túlzott használata, vagy nem tudom... gondolom nem triviális a dolog, különben már a mekinél rájöttek volna, hogy miért "öli" Kimi a kocsikat).
  • WNW
    Todt ur, akkor miert nem javitottak ki, volt ra ido...?
  • jefferson83
    Ezzel tökéletesen egyetértek! Előzés szép volt, kell a harciasság meg látszott, hogy sokkal jobb. A tévés kocsimutogatás belefér, még jópofa is volt, de a beszólás az pofátlanság volt. Annak fényében főleg, hogy Massaáról tudta milyen idegállapotban van.
  • jefferson83
    A másik vidre gondoltam :)
  • G_ArchAngel #52847
    Massa több "leggyorsabb kört futott", mint Kimi és míg a finn saját tempójában közelítette meg Alonsot, addig a brazílnak szednie kellett a lábát...

majd valamelyik statisztika-guru felsorolja, hogy idén milyen gondjai voltak a Ferrarinak és McLarennek...

(Jean Todt: "Egy hidraulikus probléma merült fel Kimi autójával, így ki kellett állnia. Ez nem szerencsés, és a mi felelősségünk. Ezzel a problémával a Magny Cours-i szabadedzésen is találkoztunk.")
  • b-type
    Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz, eddig Alonso-nak általában gyengébb volt az év második fele, kiváncsi leszek mi lesz a Hamilton-Alonso vége.
  • b-type
    Kimi-nek nagy a lemaradása..oké Hamilton-hoz képest nem változott, de a két Merga már fej-fej mellett megy.
    A Ferrari-nak most már meg kell forduljon a fejében a csapatsorrend, vagy különben végzetes keresztbeverés lesz :((
  • guardian hero
    Nem tudom elhinni, hogy Kimi nem hajtja szét az autókat. Ekkora pechje nem lehet senkinek.
  • G_ArchAngel #52843
    aki nézte a LiveTiming-ot, láthatta, hogy Hamilton esőben 1.43-as időket ment, Alonso 1.44-eseket, Massa 1.47-1.48-asokat - nem Alonso csinált csodát, hanem a McLaren...

vagy Hamilton autóját is Alonso vezette esőben?:)
  • WNW
    Akkor valoszinuleg nem erik be Massat az utolso eso elott, mert egymast rugdalta volna le Alonso es Kimi a palyarol..
    Ja uzemanyag... Massanak az ujrainditas utani kerekcserenel, mikor felraktak az elso szett kemeny gumit, 2 masodperccel gyorsab volt a kerekcsereje mint Alonsonak.. Magyarul kevesebb uzemanyagot tutdak utantolteni, mert tobbel indult... Ez tudod kinek mondom...
  • Istencsászár
    Belülről lehet más volt, mi kívülről láttuk, Alonso meg érzett egy koccanást...
  • G_ArchAngel #52840
    Alonso - Massa vita

Felipe Massa és Fernando Alonso közt pattanásig feszült a húr az Európa GP futamát követően. Fernando Alonso néhány körrel a vége előtt sikeresen megelőzte az autójával küszködő Felipe Massát, s bár a manőver egyértelmű volt, a két autó összekoccant egy kicsit.

Alonso a leintést követően a kameráknak megmutatta, hogy ért össze a két autó, s viccesen nemtetszését fejezte ki a történtekkel kapcsolatban. Ezek után aztán a két versenyző temrészetesen összetalálkozott még a díjkiosztó előtt, ahol nem megerősített forrás szerint a következő párbeszéd folyt le köztük:

Alonso: Szándékos volt. Szándékosan tetted.
    Massa: Menj innen, menj ..... Nyertél, és színészkedsz. Ostoba.
    Alonso: Nem tudtad megcsinálni.
    Massa: Tanulnod kell.
    Alonso: Inkább neked kell tanulnod. Még három kör és ötödik lettél volna. Gyerünk...jó munkát végeztél.
    Massa: Igen, igen. Barcelonában is szándékosan tettem. Tanulj, tanulj.

---------------------------------------------------------------------
    (2) Tasi-r 2007.07.23. 10:39
    Hát nagyon szivesen;)

Akit érdekel az eredeti spanyol:

Alonso: A proposito, lo has hecho a propósito
    Massa : Anda ya, vete a cagar. Ganas y te comportas así,
    gilipollas.
    Vences y haces una cosa así, vences y haces una cosa así,
    gilipollas.
    Alonso: Eso no se puede hacer
    Massa : Tienes que aprender
    Alonso: El que tienes que aprender eres tu. A tres vueltas para
    el final y casi quedas 5º.
    Anda que... lo has hecho bien
    Massa: Si, si... También lo hice a propósito en Barcelona.
    Aprende, aprende

És angol

Alonso: On purpose, you have done it on purpose
    Massa: Go away , go to have a shit. You won and you are acting
    this way, stupid
    Alonso: You can´t do that
    Massa: You have to learn
    Alonso: The one who has to learn is you. Three laps remaining and
    you almost
    finished fifth. Come on... you have done a good job.
    Massa: Yes, yes. And I did it on purpose also in Barcelona.
    Learn, learn
  • b-type
    Pont ez az, az egészet jól csinálta Alonso szvsz, még a kamerának való mutatás is jópofa volt szvsz.
    Csak azt nem értem mi volt a gondja?
    Abból lett az egész, különben Massa kicsit keserű arccal végigállta volna a díjátadót, lett volna egy mosolytalan interjú és kész.
    Így meg persze hogy berágott, miért mire gondolt Alonso, hogy nem fogja védeni a pozicióját?..sztem a Barcelona-i eset is tök sima volt, én ott elmarasztaltam volna Massa-t ha elveszi az autóját az ívről.
  • Istencsászár
    Nem is arról van szó, lényeget tekintve semmi sem volt, csak elemeztük h mi is történt baj?, a csata jó, minden rendben volt vele!
  • b-type
    Komolyan ezt mondta Robert?? :DD
    Ez komoly, hiszen azért Heidfeld jóval régebben van a mezőnyben.
    Meg azért ott van hogy ma született a gyereke vagy mi...sztem mindkét szituban Heidfeld volt a vétkes, de ahogy Ralf is nyilatkozta: Heidfeld az egyik legkorrektebb srác a mezőnyben, ilyen a verseny.
    Ált. egy idényben nem szokott két ilyen komoly hibája lenni :)
  • DJ BP
    egyébként úgy megnéztem volna, ha még ott lett volna Kimi is, mi történik :), már visszatért majdnem a régi Kimi, erre megint egy pech, lehet ez volt vízválsztó ebben az évben, és mostmár végleg annyi sajnos neki sztem, jobbik esetben csak ez az év. Eddig haragudtam rá sz*r teljesítménye miatt, mostmár sajnálom hogy ez van
  • DJ BP
    mellesleg felvételt megnézvde, én nem látok semmi problémát, végre normális csata volt, nem látom, hogy Massa olyan rosszat csinált volna, hagyott helyet Alonsonak végül, picit összeértek, istenem, nem volt az semmi szinte
  • gercse
    csak nehogy az legyen hogy a ráfaragáson nem csak vb múlik majd..., hanem ottmarad a foga, mert ő beteszi a verdát mindenhova...
  • Istencsászár
    Az hogy ki hogy ugatott hogyan különösebben nem érdekel, ő dolguk, Kubica is beszolt Nicknek, ez egy ilyen verseny...

"Aki húsz kör alatt két versenyzőnek is nekimegy, az nem fog sokáig a Formula-1-ben versenyezni."

Nem is a beszólásokról beszélünk, hanem az előzésről!
  • b-type
    Alapvetően Alonso-nak nem volt igaza sztem.
    Ez egy szoros előzés volt...akkor meg mi baja van? Ő is elismerte hgy szoros volt, tehát benne volt a csíny. Összeértek na bumm, most akkor mi van?
    Erre manipulálta Massa-t a média előtt ami sztem nem volt szép.
    Massa berágott, és hát persze hogy berágott..eleinte nem volt semmi baja, odament Alonso, megölelték egymást, és akkor beszólt Alonso.

Maipulálta Massa-t, és erre Massa kétféleképpen reagálhatott volna, hidegvérrel, vagy egy nyakassal.
    Ez a köztes szópárbaj egy rossz megoldás volt.

Egyébként az előzésnél DC esetében (a linkelt videón) Massa hunyó volt, nem volt helye.
    A mostaninál meg Massa-nak problémái voltak (rezgő kerék vagy mifene), nem tudott partner lenni.
    Alonso-nak meg amugy is ez a stílusa,..én odamegyek beteszem, azt meglátjuk mit csinál a másik (lehet így is csajozik :) ).
    Erre előbb-utóbb rá fog faragni, és lehet a VB fog rajta múlni.
    Egyébként az előzése sztem szép és vagány volt.
  • DJ BP
    még ha fájó is.

Alonsonak nem fájt kitenni Heidfelfdet a múltkor :D
  • Count Adyn
    Én inkább megyek Kimivel a kaszinóba rulettezni. Ha ő a pirosra tesz, akkor én mindenemet a feketére
  • Istencsászár
    Balos kanyarnál nem lehet ráhúzni max aki külső íven van vagyis tart befele, de itt nemigy volt

Massa 2 dologban hibázott:

1, vagy nemtapadt be a kocsija, és belecsúszott Aloba
    2, vagy nem mérte fel a helyzetet és már a gázra állt és szintént nem tapadt be a kocsi és kisodródott

Helyes út ilyenkor a vagizáson kívül amiből koccanás lesz az hogy minél szűkebben fordulni majd támadni, vagy legalábbis kis helyet hagyni még ha fájó is.

• guardian hero
    Amúgy sosem kedveltem Alonsot, de zseniálisan ment el Massa mellett a végén, és tényleg kár volt Massának ráhúznia. A végén amutogatás tetszett, kell a show, én igazi hús-vér embereket akarok látni versenyezni, nem sótlan fapofákat. Nem tudom, miért kell ezen kiakadni... mondom, nem kedveltem soha Alonsot, nem is neki szurkolok, de ilyen pilóták kellenek az F1-be!
  • jefferson83
    Ezzel egyet értek, de akkor azzal is, hogy a belső íves versenyzőnek nem kötelessége ilyen esetben lemenni a pályáról. Szóval, ha belül elfordul a pálya szélén haladva és nekimegy a másiknak akkor így járt.
    Általánosságban mondom, nem a tegnapi esetre, azt belső kamárából nem mutatták (vagy nem láttam).
  • DJ BP
    ekkor a belül haladó pilótának nem az a dolga hogy a másikat kitegye...

WTCC-ben szokták kitenni az illetőt?
    Mellesleg nem értem mi a baj? Kitette Massa? Sztem nem, visszahúzta az autót, hány olyan eset van, amikor kisodródik a külső ívre valaki, és a külső íven lévőnek fékezine kell? Ez van, verseny
  • guardian hero
    Tényleg a falhoz vágta a Hondát Button, csak visszapattant róla, azért van a képen fél méter távolság. Mellesleg ha lefulladt, akkor azért nem rakhatták volna, de tényleg valószínű, hogy egy ilyen tengelyirányú terhelést nem bír el a futómű, úgyhogy az is sérülhetett.
  • jefferson83
    Na, ha megnézed ezt a videót, akkor szerinted M. húzza rá a kormányt C-re vagy fordítva? Csak érdekel, hogy látod? A belső kamerás részre gondolok.
  • Istencsászár
    Ne kezd, semmi szükség erre, de ha mindenáron ugatást akarsz akkor csináld csak amugy ugyan az mind a kettő, csak az egyik diplomatikus másik kicsit bukóbb, hogy melyik volt döntse el mindenki.
  • Istencsászár
    Te versenyzel, neked tudnod kell ezeket...

Van belső ív meg külső ív, ott előzől ahol jólesik, vannak akik kívül probálják meg mint tegnap Alonso, ekkor a belül haladó pilótának nem az a dolga hogy a másikat kitegye... legegyszerűb hogy próbál olyan kigyorsítást találni hogy vissza tudjon vági.
  • CU68
    Szevasztok! én tegnap sajna dolgoztam, igy nem láthattam a futamot!
    Ugyhallottam nem volt unalmas
    segitség kellene h honnan tudnám letölteni az rtl.klubbos közvetitést
    köszönettel:cu
  • Istencsászár
    Olvasd az interjúkat, szakadásról nemvolt szó, persze elhiszem hogy a versenyzőnek sem hiszel hisz magad igaza a lényeg
  • Istencsászár
    Nem!, nemláttad a versenyt, előtte Dc ért Massához véletlenül, de ez egy teljesen szándékos eset volt amolyan visszakapod dolog.
  • DJ BP
    mellesleg engem a múltkori előzése zavart, a mostanival semmi bajom.
    Amikor Magny-Cours-ban Heidfeldet a sikánban, ha ott Heidfeld nem figyel Alonsora, nem megy le a pályáról (!) ott esnek ki mindketten. Persze akkor meg Heidfeld lenne a főgonosz, a lúzer aki nem viseli el ha megelőzik. Ezen a látásmódon változtatni kéne, gyerekes dolog
  • DJ BP
    tipikus versenyszitu volt, egymás mellett voltak, mit kell pattognod? Ha nincs ez a vita köztük, én meg sem szólalok, ha már szted Massa hibás valamiben, ennyi erővel Alonso is. De Alonso jobb volt, megelőzte, kész.

,,csak a te kedvedért: kösz massa hogy nem voltál nagyobb bunkó és nem mindjárt gumifalba küldöd mert lúzerként hisztizel amiatt hogy elvették a műzlit és megelőznek!"

Stílus. Amikor Sato előzte Alonsot nem volt ilyen nagy az arcod :DD
  • DJ BP
    persze számodra az a hihetőbb, amelyiken nem Alonso a tahó :DDD Értjük :D