182114
  • IXEMGabeo
    Gaslyek jol elszurtak kiestek a Q1-ben:) palya allapota javult folyamatban
  • benőmenő
    Csóri Williamsesek qualin max a 107%-os szabállyal lesznek versenyben. :(
    A sok megpörgésnél meg látszik, hogy ez a legfiatalabb F1-es mezőny.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.03.15. 20:06:09
  • SzocsA
    Merci, redbull, alfa a harmadik Kimivel, verni fogja Vettelt. A ferka csak a 4. autó lett..
  • SzocsA
    Nincs hát, hanem majdnem 2s különbség van... a merci már nem tudja hova lejjebb tekerni a motort....
  • SzocsA
    Addig lesznek ők az elsők, míg nem lesz 8× VB, úgyhogy még 3 szezon kuka legalább......
  • Magnum PI
    Ők maguk is beismerték, hogy már január óta tudták, hogy a teszt 2. felére érkeznek új fejlesztések, szóval nem az 1. hét eredményeire reagáltak. Simán benne van hogy átmeneti kaszniban tesztelték a motort, meg egyéb elemeket, de igen az is lehet, hogy 2 konstrukció van és pályától függően fogják használni.

Meglátjuk 3-4 futam után milyen kép rajzolódik ki.
  • AnuluWork #169182
    Lehet, hogy csináltak három különböző autót. Pénzük megvan rá.
  • Magnum PI
    Na, még jó, hogy bookmarkoltam ezt a commentet :D
  • AnuluWork #169180
    Dr. Marko szerint a Ferrari nem blöffölt pénteken, és komoly gondjaik vannak, miközben a Mercedes toronymagasan a legjobb.
  • Alexease
    Nem tudom mennyit szamitanak majd versenyen az uj elso zarnyak es egyeb aero szabalyok, de talan/valszeg inkabb az lesz a fontosabb (a gumi eletben tartassal egyutt). Ebbol a szempontbol, versenyen, meg a Red Bull is erdekes lehet, aerobol mindig jo volt, meg persze, ha kibirja a Honda;) A teszteken, a Merci, a korok es idok alapjan, mintha foleg versenyre gyurt/tesztelt volna.

De szokas szerint, 3-4 verseny tuti kell majd, hogy letisztuljon. De nem hinnem, hogy durva ellepes lenne az legelejen. Ha minden jol megy, akkor talan csak pilota/csapat hiba vagy extra fog donteni.
  • __Jacek__
    Q3-ban annyi kiderul majd hogy itt australiaban ki a leggyorsabb egy koron tobb nem :)
  • AnuluWork #169177
    Megj. sok minden nem változott tavalyhoz képest a legjobb 10 között. :)
  • AnuluWork #169176
    ...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha több van, röhögni fogok ... :D
  • AnuluWork #169175
    Az biztos, hogy a Ferrari és a Merci között nincs 0,8 sec különbség ...
  • Alexease
    A Williams altat a legdurvabban, a majd ket masodpercevel :) :(
  • IXEMGabeo
    most a Ferrari altat:D

bar Leclernek voltak gondjai szerintem nem ez a valos tempojuk
  • mcmoha
  • mcmoha
  • mcmoha
  • RatBaG #169169
  • RatBaG #169168
    https://streamable.com/j9a2w
  • nearo
    "Az FIA közlése szerint Michael Masi, az ausztrál túraautós sorozat, a V8 Supercars korábbi helyettes versenyigazgatója veszi át Whiting helyét az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén ideiglenes helyettesként." - index
  • mcmoha
    Szerintem most a futamra nem neveznek ki új embert, valamelyik helyettese veszi át a feladatait. Később persze pótolni fogják.
  • IXEMGabeo
    gyerekek most kaptam el a hirt, hogy meghalt Charlie Whiting...ki lesz most az uj versenyigazgato?
  • z0ty4
    Tragikus hirtelenséggel, 66 éves korában elhunyt Charlie Whiting, a Forma-1 versenyigazgatója.
  • adam46
    Az is az Briatore mutyi miatt volt... :'(
  • IXEMGabeo
    jaja, a hibak ellenere jol szurta neki a csapat Szingapurban...es a Hungaroringen a motorhiba is aaa...
  • Alexease
    En sem hiszek benne, de valoban erdekes, bar semmi eretelme:)
  • maffioso
    Úgy értem, hogy a versenyzőknek. :D Szóval hányat dobtak el direkt, spórolás miatt?
  • Fura Alak
    Nekem mindig is az volt a hozzáállásom, hogy Massa megérdemelte volna azt a VB címet. :P
  • mcmoha
    Én se hiszek benne de érdekes.
  • AnuluWork #169157
    Prost-Lauda 84? :D

Prost nyeri 88at ha nincs a 16 versenyből 10es szabály.

Hány győzelme van Fangionak, ha 21 versenyes egy szezon? stb.

Nem hiszek én az ilyen visszaforgatott statisztikáknak.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.12. 12:38:46
  • gpFan
    Itt valami béna fordítás esete van már megint.
    Az formula1.com szövege: "There is, however, a condition for earning the point. Only drivers who are classified in the top 10 at the end of the race are eligible. If you achieve the feat and finish in 11th or lower (or fail to finish), no point will be allocated."
    Ami remélhetőleg az eredeti szabály szöveg.
    Az index.hu/sport/forma1 'fordítása', vagy inkább ferdítése:
    "Az új szabály arra is kitér, hogy a pilóták mellett csapataik is megkapják a pluszpontot,
    de csak akkor, ha az adott pilóta pontszerző helyen, vagyis a top 10-ben fejezte be a futamot."
    Ez érthető úgy is, hogy a pilóta megkapja, a csapat meg nem, ha nem az első 10-ben végez. Ami nem az amit az eredeti szöveg mond.
  • maffioso
    Kérdés, hogy a hozzállás miben módosul, ennek tudatában.
  • mcmoha
    "2008

ACTUAL RESULT
    1. Hamilton – 98 points
    2. Massa – 97 points

RESULT WITH POINTS FOR FASTEST LAP
    1. Massa – 100 points (three fastest laps)
    2. Hamilton – 99 points (one fastest lap)"
  • nearo
    ebből a fogalmazásból nekem az jön le, hogy a pilóta mindenképp megkapja, de a csapat csak akkor, ha a pilóta top10-ben végzett
  • Alexease
    "Megoldottak":)
    F1: jön a pluszpont, de csak a top 10-es pilótáknak
  • maffioso
    Azt mondják 2-3 rész után indul be.
  • passatgt
    Én az első részt néztem csak meg, de nagyon nem jött be. Olyan, mintha egy hosszúra nyúlt trailer lenne.
  • ToxiMaxi

Sokkal több ilyen videó kellene. Szívesen néznék olyan megbeszéléseket, hogy a csapat kitalálja szombaton a taktikát, megtervezik a rajtot a két pilótával meg ilyenek. Ideje lenne kinyitni az F-1-et, mert ami korábban volt az édes kevés manapság.