182114
  • IXEMGabeo
    az egyik ilyen eset asszem pont Rosberg aki 2014-ben nyert a masik Raikkonen 2013-bol melyik a 3.? 97 Coulthard ugye?
  • Magnum PI
    Nem voltak lila szektorai csak hülyeséget mutatott a grafika. Sajnos mindig van valami hiba vele. Nem értem, hogy nem lehet összerakni ezt rendesen hónapok alatt.
  • Magnum PI
    Egyébként 1996 óta 3x fordult elő, hogy nem az nyerte a bajnokságot aki behúzta a Melbourne-i időmérőt. Vagyis 20x azaz 86%-ban aki megnyerte a Melbourne-i időmérőt az világbajnok is lett.

Ennyit arról, hogy ez a pálya még nem reprezentatív.

• lac coo
    ...sose a győztes magyarázkodik ! :D
  • IXEMGabeo
    raadasul bele is hibazott a Q3-ban nem egyszer...Bottas szerintem nem veletlen nem vegzett elotte siman lila szektorai voltak pont az utolsoban persze 3 tizedet veszt csakugy...erdemes lenne egy telemetriat nezni
  • adam46
    Hagyjuk már, bármelyik top pilóta szarrá alázná a mezőnyt abban a Merciben, ami már 5. éve van Hamilton segge alatt.
  • desigo
    Megnézném a többi pilóta idejét abban a Merciben...
  • lac coo
    No még mindig a Mercedes tud autót csinálni, és Hamilton versenyautót vezetni ....? :))
  • gpFan
    A Q1 volt a legérdekesebb része az első kvalinak. Nézem most éppen 2-szor - először kissé elkéstem .

Semmi nagy következtetést nem kell levonni ebből - tavaly is így kezdődött, aztán a Ferrari volt a jobb egész augusztusig.
  • b-type
    :))
    ..ha szerinted már eldőlt a szezon, de mégis nézni fogod akkor te tuti egy Mercedes drukker vagy :D
  • __Jacek__
    Tavaly is ennyit kaptak az időmérőn, de ha teljes szezont nézünk jobb autó volt a ferka. Az a baki amikor átépítették és fos volt de 2-3 versenyen erőltették meg amit Vettel művelt na azon bukták. Tavaly szerintem Alonso behúzta volna..
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.03.16. 11:17:59
  • SzocsA
    Szóval a mai időmérő nem számít semmit, majd barcelonára. A merci 1 másodperccel veri a ferkát. 2 vel a többieket. De várjuk meg a barcelonát, ott már 4gyel fogja verni az egész mezőnyt.... Szerintem meg most eldőlt a szezon, hogy a merci teljesen más dimenzióban van.
    Ha lenne esélye a ferkának már az első futamon az első helyen lenne. vagy egyforma időt kellett volna mennie. Vettel volt a sóderágyban, erőlteti, ha bele szakad akkor sem lesz gyorsabb a kocsi... Leclerc meg oda fog vágni Vettelnek.
    Az is érdekes, hogy Bottas az utolsó körének a 3. szektorába belerontott, hogy hamiltonnak meglegyen a pol, mert szerintem megverte volna...
    Ezután meg ilyet nyilatkozik..... Persze mert annyira leromlottak volna tavaly év végéhez képest?
    Hamilton: Egyértelmű volt, hogy a Ferrari mögött leszünk
  • __Jacek__
    Bottas vajon mennyit bukott a harmadik sectorban? Addig jól állt az ucsó körben.
  • __Jacek__
    Q1-ben még tetszett amikor 15 autó volt 1 secen belül, aztán vége lett a szezonnak :D (jó ez vicc volt)
  • adam46
    Faszom, hát ez hihetetlen. Kibaszott hihetetlen foshalmaz, hogy basszák meg.
  • gpFan
    "De tényleg nagyon bíztam benne hogy már az első futamon odaver neki."
    Várjuk meg a holnapot. Nekem sokkal összeszedettebbnek látszik Vettelnél.
    Persze, lesz itt csihi-puhi is vsz. mindjárt az elején - Verstappenre vagyok kiváncsi - tényleg kezd-e érett lenni. A szélesebb szárnyak is 'a nézők nagyobb szórakoztatását' kívánják szolgálni ? Csak nem úgy ahogy mondták - előzés helyett eltörés.
  • __Jacek__
    "Ja, a Haas ott van a 4. helyen és majd 8 tizeddel gyorsabb, mint az Alfa ... nyihihi"

Értem én hogy a Gábor nincs köszönö viszonyban a valósággal :)
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.03.16. 09:23:12
  • gpFan
    Ja ... Igaz hogy azóta vagy 5-ször változtak maguk a gumik, meg rengeteg minden más, de az a bénául titokban tartani próbált (Ross Brown volt a csapatfőnök akkor) gumiteszt miatt lett a Merceded motor olyan jó ! No meg a hátsó kipufogó, ne felejtsük el. Sajnos az első az nem igazán sikerült
  • Magnum PI
    Ugyan csak szimulátor világban figyeltem de ott is látszott hogy Norris olyan mint Max képességekben ezért jó eredményre számítottam tőle, de én sem gondoltam hogy Q3-ig jut ezzel a McLarennel. Nagy haverok is amúgy Verstappenel.

Bottas "az oroszlán" marad örök második. Szerintem ahogy kezd biztossá válni a VB cím Hamiltonnak meg a Mercinek, hozzák is be Ocont a helyére. De addig pont jó lesz wingmannek.

Jó kérdés hogy az RB jött fel a Ferrarira vagy pedig a Ferrari gyengült RB szintre. Arrivebene minden esetre most biztos vigyorog.

Leclerc majdnem hozta amire számítottam és szerintem pár futam kell még neki, de verni fogja Vettelt. De tényleg nagyon bíztam benne hogy már az első futamon odaver neki.

A legrosszabb most, hogy 3 fele szakadt a mezőny 2 helyett
  • AnuluWork #169209
    Nem jött át. Wéber elemzése köszönő viszonyban se volt a valósággal.

Ua a különbség a Ferka és a Merci között, mint volt tavaly ilyenkor. 7 tized.

Tartom, hogy a startnál leamortizálja egymást a mezőny fele az első kanyarban.

Kimi egy értelmes kört se tudott összerakni.

Ezek után tök mindegy hányadik a Haas, a RB vagy más az időmérőn. Legalább 3 SC vagy virtuális SC lesz holnap annyira sok fiatal került kevés tapasztalattal gyors autóba, hogy kizártnak érzem, hogy koccanás nélkül végig menjen a szezonnyitó ...

Barcelonára lesz képünk, utána pedig a brit nagydíj lesz az, ahol látni fogjuk ki hol tart valójában. A szezon közepén. Hogy most mennyire fog a Merci vezetni, vagy vezetni is fog-e egyáltalán, az kérdés. A Ferrariban több van. A RBban is, A Renaultnak fejlődnie kell, az Alfából pedig még semmit se láttunk, de még a közvetítés alatt sem nagyon mutatták őket. Még a Williamset is többet mutatták.

Holnap lesz egy eredmény ami semmit se fog megmondani. Az első valós adatra Barcelonáig kell majd várnunk.
  • __Jacek__
    Nem ez a lényeg, de látom nem megy át ...
  • AnuluWork #169207
    Kimi 1 kört futott a Q3ban ...
  • __Jacek__
    nyihihi :)

Hozzá tenném Alfanak szoritok idén Kimi miatt, meg csak húzom az agyad ez annyira ütött :)
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.03.16. 08:57:42
  • AnuluWork #169205
    Haas az időmérőre ment rá, az Alfa a 3. edzésen is látszott, hogy a versenyre.
  • mcmoha
  • AnuluWork #169203
    Engedték nekik azt a tesztet a gumikkal. Onnantól jók.
  • __Jacek__
    Norris komoly :) eleve marhára tetszik a McLaren festése kinézete!
  • __Jacek__
    Ezentúl figyelmesebben olvasol majd ...nyihihi

Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.03.16. 08:45:30
  • gpFan
    Benyomások az első éles küzdelem után:
    Ocon átvette Lauda szerepét - ott van állandóan Wolff mellett
    A Red Bull és Helmut Marko jobban teszi ha hallgat a téli tesztek alatt. Az hogy Gasly kipottyant igen korán valami probléma lehetett a technikával, beállítással.
    Lando Norris volt a kellemes meglepetés. A Haas is igen jónak mutatkozik, bár ne írjuk le a Renaultot - van ott pénz és ambíció.
    Mercedesnek vsz. nem lesz ekkora előnye a következő pályákon.
  • gpFan
    Oh, úgy látszik lesz valami a Majmok Bolygója című könyv/film alapötletéből
    Azért érdekes hogy a majom no. 1 a legjobban vezeti a csapatot, a majom no. 2 meg az autót. Igen, lehet hogy kezd már unalmas lenni, de valahogy nem őket kellene hibáztatni azért.
  • Kancsalborz
    Milyen igaz...XD
    Egyébként a szabályváltoztatásokkal meg lassítani igyekeztek a mezőnyt, meg csökkenteni a különbségeket...
    Hamilton "csak" 7-tizedet javított a tavalyi idején, a Ferrárik meg kaptak vagy 8 tizedet....XD
    Megint dögunalom lesz idén is a F1...
  • IXEMGabeo
    Ross Brawnek szenvedtek 4 szezont kb, idejonnek a majmok (Wolf es Hamilton) es ok aratjak le a baberokat...engem csak ez idegesit
  • HTS s3rg1nh00
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Te mondd,hogy 5 tized a Ferrari előnye,a te hangod mélyebb"

• SzocsA
    Ott van 1 másodperc. Megvan, világbajnok lett a merci..... A többi csapat csak statiszta itt.....
  • argo001
    Hamilton mellett talán Wolffot látva vagyok a legrosszabbul. Az az önelégült vigyor, pedig télen hogy eljátszották a nagy halált.
  • IXEMGabeo
    szerintem en is skippelem... a tradicionalis palyakat megnezem majd, de amugy nem szeretnem nezni az onelegult pofajat ahogy rohogve nyer
  • IXEMGabeo
    buzi Mercedes ...viszont Bottas 5 tizedet adott Haminak majdnem...remelem igy is marad
  • argo001
    Azt hiszem még 2 hétvégét adok ennek a szezonnak. :D
  • IXEMGabeo
    picsaba ennyit a Renault-krol...

Hulkenberg miert nem javitott nem is ertem

Norris oriasi:)
  • IXEMGabeo
    Leclerc jol megy