182273
  • lac coo
    Továbbra sem értem !
    Az időmérő 3. szakaszára gondolsz, hogy ott kellett volna egy körrel előbb kijönni , vagy mi ???? Összeségében az etapban megfutott körök száma számít nem?
    Tényleg érdekel a dolog !
  • Istencsászár
    Vagy hiszel az érintetteknek vagy nem, ha meg mástól várod a választ akkor az miben valósabb mint az érintetteké? az max egy vélemény amit ő kitalál vagy azt próbálja a dolgokra ráhúzni.

Végülis érthető hogy ezen kell flózni, mert a mai délutánom nem lett jobb a dög unalmas futamtól amin 1 szép előzés volt az is Alonsotol, azon kívül még kettő valami.

Az ilyen pályákon lehet tesztelni a dolgokat hogy milyen a mai technika ( lószar ), se előre se hátra... ha nem esik az eső, ha nincs sc, akkor nincs izgalom, nincs futam.
  • lac coo
    Ja , szombat , persze :))))))
  • INeedspeed
  • jefferson83
    Nem az a fontos, hanem ahogy én értelmeztem Hamiltonnak 1 körrel előbb kellett volna kijönni és nem csak egy kicsivel előbb. Ez a versenyen lenne igazán fontos, hisz ha eggyszerre fogyna ki az üzemanyag mind a két autóban akkor az egyik megszívja, mert kettőnek nem lehet egyszerre tankolni és kereket cserélni.
  • Punker
    mielött 3. szor is azt mondod péntek óta agyalsz, vagy jegyezd meg hogy az időmérő szombaton van, vagy máskor sok pénzzel fogadj ilyenekre ha előre tudod :)
  • lac coo
    Hát elképzelhető, azért nagyon zöldfülü ő még ahoz hogy ne azt mondja amit a fülébe rágtak, sőt nincs az a pilóta a Forma1-ben ,aki mást merne mondani mint a csapat "hivatalos mayarázata" !

De nyitott vagyok bármilyen ésszerű, logikus gyakorlati magyarázatra, hogy mi a fenéért olyan fontos a 2 mp a boxból kijövet és hyog ki jön ki elsőnek ????
    Mert nekem péntek óta nem sikerült rájönnöm :)))))
  • INeedspeed
    Hamilton is azt nyilatkozta, Ő is kamuzna?
  • BaliBoy
    Asszem ez még nem volt :DDD
  • INeedspeed
    mint mindenki!
  • lac coo
    Hát épp ez a baja, hogy nincs megkülönböztetés :)))))
  • DjDano
    "A spanyol lapok szerint a Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso választás elé állította csapatát, a McLaren-Mercedest.

"Vagy Hamilton, vagy én" - idézte a Marca a 26 éves pilótát.

A McLaren két versenyzője közötti - amúgy sem baráti - viszony a hétvégi Magyar Nagydíjon mérgesedett el.
    Alonso a BBC-nek ismét megerősítette korábbi kijelentését, hogy nem úgy kezelik a csapatnál, ahogy kellene. Arra a kérdésre, hogy marad-e a McLarennél, így válaszolt: "Majd meglátjuk."

Remélem lapátra teszik ezt a majmot, pont a hétévgi balhé az igazi bizonyítáka annak, hogy nincs megkülönböztetés a csapaton belül
  • G_ArchAngel #54433
    Alonso nem, de Stepney-t nem kellene kizárni...:)

Nem úgy megy ám, hogy utolsó futam lemegy és azonnal felteszik a japán gumikat:)
    Előlett készítve a felfüggesztés azoknak a kerekeknek, nem csak felszórták őket:)
  • lac coo
    Hát sok mindent lehet mondani, de azt nem hogy Hamilton feltartaná- tartotta volna Alosot .De eddig én is eljutottam, hisz ez volt a csapat magyarázata is ...
    De ez nekem így kamu szagú kicsit... Lemarad , vagy már eleve lassabban indul el a boxkijáratnál és máris nem tartja fel az előtte lévő csapattárs .
    Ez a duma nálam megbukott, más magyarázat ?
  • edeleny
    Az elsö teszt még a full tavalyi autoval volt,ott még nem volt se Stepny,se Alonso se más.
  • edeleny
    A taktika az volt,hogy Alonso egy körrel több üzemanyagot visz a Q3-ba,ami a versenyen egy körrel több kintlétet eredményez.
    (ugye egyformát nem vihetnek)
    Most a cél az volt,hogy Alonso megy elöre,kvázi némileg gyorsabban,és egy körrel több üzemanyag fogyasztást produkál,hogy igy egyforma sulyal fussák az utolso köreiket.
    Most Hamilton viselkedése miatt ez az egy kör maradt Alonso autojában.
  • lac coo
    Péntek óta gondolkodom azon, hogy mi a fene előnye származik egy pilótának, abból , ha az időmérő 3. részében a csapattárs előtt hajt ki 1 mp-vel a boxutcából ????
    Ha valaki le tudja ezt érthetően írni azt megköszönném !

Mert hogy ezt varrták Hamillton nyakába az ok, de én rohadjak meg ha értem !
  • G_ArchAngel #54428
    senki nem tudja Stepney mikor kezdte az infó szívárogtatást - először csak tavasz második feléről tudtunk, aztán kiderült, hogy március elején is ment infó...

nem csodálkoznék, ha akkor kezdte volna a kémkedést, mikor kiderült, hogy nem kapja meg Brawn pozicióját - és ez bizony ősszel volt...
  • edeleny
    Valamiért a Bridgestone sokkal jobban passzol a McLaren futomüvéhez,mint a Renaultéhoz.
    Ugye tavaly a Renault vert mindenkit, a Meki meg shol sem volt.
    Ugyan az a két auto,csak a gumik cserélödtek át,és tavaly az elsö teszten a meki 1,5 másodpercel gyorsabb volt a Japán termékeken,tehát nem kellett ehez Ferrari szervizkönyv.
  • passatgt
    te is ezt teszed
  • INeedspeed
    Mindent meglehet magyarázni.
  • guardian hero
    "Hamilton-nak nincs mit vesztenie :)"

Ez igaz volt szezon elején, de most már van :)

(Tisztára, mint a Driven című filmben, ott addig ment jól az újonc, amíg hirtelen esélyes nem lett, utána leblokkolt... Hamilton az előző futamra esélyesként ment, és minden baj érte, ennek ellenére végig küzdött, nem adta fel... most pedig újra nyert, tehát nem törte meg a kudarcélmény, és a csapaton belüli feszültséget is jól bírja. Szerintem zseniális tehetség.)
  • G_ArchAngel #54423
    egy dolgot szögezzünk le: a kis védenced jobban járt a McLarenes átszokással, mintha 2-3 pontokért küzdene a Renault-val...

jól jött Denniséknek a Ferrari barkácskönyv, hogy azonnal megismerjék a Bridgestone know-how-ját és ne szenvedjenek, mint Biatore-ék:)
  • guardian hero
    Szerintem is hülyeség, Hamiltonnak hatalmas lépés volt a Forma1, mégis úgy lépte meg, mint még talán senki előtte. Szerintem Schumacher óta nem volt ekkora tehetség az F1-ben, egyszerűen jobb Alonso-nál, aki szintén kiváló pilóta, de szerintem sosem lesz akkora klasszis, mint Schumacher volt, vagy Hamilton lehet.
  • INeedspeed
    nem abban nőtt fel, de ne mondd nekem h nehezebb bejönni 1 újjoncnak az f1be úgy aki már tesztlehetőséggel szolgált 06ban a mekinél..vagy aki át kellett áljon egy teljesen más kaliberü autóra és gumifizikára, és ha még a gumi is benne van akkor mégnehezebb megszokni...:|sz.sz
  • Punker
    Hamilton-on nincs akkora nyomás mint Alonso-n, nézzétek meg ki hibázik többet, mondhatnánk úgyis hogy Hamilton-nak nincs mit vesztenie :)
  • G_ArchAngel #54419
    jogos, de akkor is csak a "futottak még" kategóriásokon ment át - most már azokon sem, de a nehéz autó + rossz vonalvezetésű pálya sem segítette...

ettől függetlenül nem tartom kiemelkedő pilótának...

Amúgy nem csodálkoznék, ha a Hungaroring-gel nem hosszabítanának szerződést, vagy csak akkor, ha tesznek bele 2 előzési pontot - Monaco-nak van egy varázsa, ami miatt ez elnézhető, de a mogyoródi katlannak semmi előnye sincs...
  • INeedspeed
    Eléggé kényes ügy ez, igazából csak gondoljuk, meg találgatunk jó nem teljesen de valamilyen szinten igen, nem tudjuk pontosan h minek nem megy alonsonak és minek megy hamiltonnak, akkor tudnánk ha alkalmazottak lennénk, de mivel nem tudjuk ezért scak a médiából meg a nyilatkozatokból élünk........ez van.....
  • BaliBoy
    Szvsz a mondandód utolsó része negyon nem álja meg a helyét. Még a nagy (általám is annak tartott) Schuminak voltak olyan versenyei amikor ilyesmi pozicióban végzett. Szóval ez egy nagy hülyeség most Massat leminősíteni azért mert most nme ment a taliga.

#54402 G_ArchAngel: Nem is tudom ki jött fel Silverstoneban 17 helyet?
    Ennyire látványosan nem kéne utálnod!
  • DJ BP
    abroncsokat, mig hamilton már abban nőtt fel neki nem kellett átálnia.

Mi van? F1-es autóban nőtt fel?? Ez hogy?

Neki GP2-ből kellett átszoknia, az könnyebb? Kérdés Ferrariról Lamborghinire nehezebb áttérni, vagy Audi TT-ről Ferrarira? Hülye példa, de hasonló
  • guardian hero
    Én is így gondolom... tény, hogy "szerencsétlenül" jöttek össze a dolgok, mert egy kétszeres világbajnokkal szemben nem lehet egy újoncot preferálni, de Hamilton egyelőre jobb, és mint a legutóbbi eset is mutatja, vérszemet kapott, és átgyalogol Alonsón akár a csapatutasítás ellenére is.

Más kérdés, hogy ezek szerint Ron Dennis nem bízott eléggé Hamiltonban, hiába ismeri gyerekkora óta, rosszul ítélte meg a képességeit.
  • INeedspeed
  • DJ BP
    ,,Massaról meg annyit,ez után a teljesitmény után,nem hogy VB-cimet,de versenyzöi ülést sem adnék neki.
    egy ferkával saját eröböl 12. ,nevetséges."

Mondjuk múltkor meg úgy ment át a mezőnyön mint kés a vajon. Nem mondom hogy más nem tudta volna, csak arra célzok, hogy most az autója sem stimmelt sztem, ez a 12. lehetetlen főleg hogy a múltkor mennyivel jobban ment
  • G_ArchAngel #54412
    Paul Stoddart kezdett így meghülyülni, mikor felfogta, hogy elkell adnia a csapatot - lehet Dennis érzi, hogy jön a Mercedes és bekebelezi...
  • INeedspeed
    igen...vami iesmi lehetett a dologban, csak avval nem számolt h alonsonak nehezebb lesz átálni, és megszokni az új autót + abroncsokat, mig hamilton már abban nőtt fel neki nem kellett átálnia.Bezzeg utólag mindenki okosabb.....
  • DjDano
    az idex cikkjeiben olyan káosz van, hogy nem is érdemes elolvasni...

Már tegnap olvastam egy cikket arról, hogy a McLarennek a büntetés kihírdetése után 1 órája volt arra, hogy írásban benyújtsa a fellebezési igényét, amit nem tett meg... innentől kezdve nincs miről beszélni

A csapat szándékossága számomra sosem volt kétséges és a büntetés indoklásából is nagyszerűen kibogarászható
  • INeedspeed
    Télleg az van amit mondtam, ez hülyét csinál a saját csapatából!
  • G_ArchAngel #54408
    Szerintem legbelül Dennis ezt az évet Lewis fejlődésére szánta és Alonso-t szerette volna VB győztesként kihozni...
    A baj, hogy Ő sem gondolta, hogy Hamilton megeszi reggelire Alonsot és a mezőnyt:)
  • SHADOWEYES7
  • guardian hero
    Nézőként nekem is izgalmasabb, meg érdekesebb, ha csapaton belül rivalizálás van, de csapatfőnökként egyértelműen nem így építeném fel a csapatomat, és ez volt a kérdés. Ron Dennisnek most nem kevés konstruktőri pontja bánja, hogy nem tud rendet teremteni a pilótái között (két ilyen egyéniség és tehetség között nem is lehet), és ha csak kicsivel jobb lenne a Ferrari, vagy kicsivel gyengébb a McLaren, az egyén VB cím is könnyen elúszhatna ezen.