182279
  • lac coo
    Ez így logikus persze..De még mindig hol van az bűvös extra kör ? :)))))

De mindegy, soha nem fogom elfogadni ez ta magyarázatot, az tuti, Hamilton meg had verje a mellét van mire, teljesen igaza van ! :))))
  • b-type
    amennyiben a csapat utasította hogy engedje el Alonso-t, ez még nem az utolsó szakasza volt a versenynek, hiszen utána jött ki Alonso.
    tehát egyáltalán nem biztos hogy ha Hamilton nem rugja fel a szabályt akkor Alonso-t hívták volna ki elsőnek.
    Kihívják Hamilton-t és máris alonso a 'második'..,azaz ő futja az utolsó kört.
  • lac coo
    Ezt értem, logikus... De kinek és hogyan tartott be Hamilton?
    A második futja az utolsó kört ez tuti :))))
    Amúgy meg itt most az időmérőn ment a balhé, ki hol, ki mögött megy , ugyanannyi, ugyan olyan gyors senki által fel nem tartott kört ...
  • lac coo
    Kicsit a páratlan és hihetelen teljesítmény is váratlanul érte a McLarent. Innentől kezdve Hamilton nyugodtan diktálhat ,követelőzhet!
    És jól is teszi, hisz bizonyított ,eddig valóban pislantani nem mert, de most már miért ne ? !
  • b-type
    Ez mind annak a függvényében játszódik hogy van egy versenystratégia.
    Sztem az kavarhat be hogy az időmérőben gondolkozol.
    Megvan hogy mennyi üzanyagnak maradnia kell az autóban, ahoz képest futhatja valamelyik versenyző az utolsó körét...ha jól időzíti, akkor legutoljára amikor a legideálisabb a pálya, azaz nem tart be neki egy lassabb autó, és a legjobb állapotban van az aszfalt..azaz az időmérőn elérhető legjobb felgumizott állapotban.
  • WNW
    A Telesport szerint Alonso valasztas ele lllitotta a MaciLanyokat.. Vagy O, vagy Hami... Nem fejtettek ki kulonosebben, hogy ez mit jelent...:)
  • Istencsászár
    Azt nemtudom, de nemkell elhinni semmit, hanem 20 felé kell osztódni és az infokat elcsipegetni, azt valamit összerakni, mert 2 egyforma cikk nincs, mert az x% tény mellett xy% magánvélemény is olvasható ami kit érdekel?

De te állsz közelebb ehhez a szakmához szóval én szavam semmit sem ér a tiedével szemben.
  • DjDano
    Azért elképszető mire képes a média, szerintem egyátálán nincs akkora jelentősége ennek az egész balhénak, mint amekkorára felfújták
  • G_ArchAngel #54483
    netes F1 lapok szennylapok, akkor honnan informálódjunk, ó bölcs Salamon?

sajnos Ron Dennis száma nincs meg...
  • lac coo
    Tehát vagy annyira kiszámolják (amit kétlek), hogy a második egyszerűen lemarad a plusz körröl leintik mielőtt megkezhetné a második meg pont átcsúszik még, vagy a második félre áll valahol pisilni a bokrok alatt, amíg az első lekörözi ?
    Hogy tudna már két néhány méterre egymás után után haladó autó közül az egyik egyel több kört menni ?
  • BaliBoy
    Ez mitől flém? Sztem elég kultúrált beszélgetés folyik. Asszem a fórum erre való. ;)
  • guardian hero
    "Ron szerint Hamilton ellent mondott a csapatutasításnak, hogy engedje maga elé Alonsot .
    Akkor most erősen kombinálnom kell, hogy hogy afenébe kezdheti meg az elöl haladó másodikként, utolsóként a mért körét? :)))))"

Úgy, hogy eggyel több kört megy az üzemanyag-égetés alatt?
  • Jacek
    flame-nek mindig:)))
  • lac coo
    Én pusztán "szakmai" szempontokból igyekszem utánajárni, mit-hol-mennyit jelenthet néhány méter vagy mp a pályán :))))
  • Istencsászár
    Attól függ milyen szennylapot olvastál, az se mind1 hogy a 600, 700 vagy 800 oldalas verzsönről van szó, sőt az se hogy a tavalyi, januári vagy a márciusi update, valammint azt sem szabad elfelejtei hogy kitől származnak, Stepnytől vagy a takarítótól? Tud itt valaki valamit?
  • lac coo
    Csak ragozom tovább , hátha rájövünk valami okosságra így közösen .
    Szal az , ha valaki utolsóként kezdheti mega mért körét ( itt most értsd a csapattárs után ) , akkor valami kis előnyt élvez, ezt alá is írom, még ha oly kicsi előny is lehet ez, tekintve hogy a pálya 20 mp alatt nem javul számottevően ....

Ron szerint Hamilton ellent mondott a csapatutasításnak, hogy engedje maga elé Alonsot .
    Akkor most erősen kombinálnom kell, hogy hogy afenébe kezdheti meg az elöl haladó másodikként, utolsóként a mért körét? :)))))

Én megmondom mit gondolok !
    Ez most itt Alonso és csapata ujjabb genyasága volt, szerintem szívből gyűlöli Hamiltont hisz mindent elvett tőle amit elért az F1 ben: hírnevet, népszerűséget, gyözelmeket, csapaton belüli feltétlen támogatást mit első számú pilóta ...

A McLarennek elég rossz a hírneve mostanában a kém-botrány , a folyamatos hazugságok miatt, szurkolók, szimpatizánsok támogatok tömegei fordítottak hátat neki.

Ez az újabb szégyenletes botrány nagyon nem hiányzott nekik ...Alonso sem vezeti mostanában a népszerűségi listákat az ugyancsak nem tesz jót a csapatnak.
    Kézenfekvő volt, hogy Hamiltonra kenik az ügyet ,mint fő bűnös, mindennek a tulajdonképeni okozója, hiyz az ő hihetelen népszerűségének ez vajmi keveset árthat .

Persze ismét átlátszó hazugságokra kényszerült acsapat, amik sorra megdőltek a vizsgálatok során .
    Ez mind oké, de valami hihetőbbet is kitalálhattak volna :)))Persze könnyű ezt mondani ...
  • Alexease
    Harom napja nyomatjatok a flame-et?! Van ertelme?
  • G_ArchAngel #54474
    OMFG! - most akkor megint nem tudott senki a dokumentumokról a McLarennél?
  • lac coo
    A pályán kell keménykedni :)))))) Egy ilyen szivatás után elsüllyednék szégyenemben ;)
  • Istencsászár
    Semmit nem mondtam mert nem érdekel, azt csinálnak amit akarnak, de nyugodtan keménykedjenek, nekem tetszik, első pozícióért csatáznak, fej fej mellett, totál esélyesek, kár lenne ebbe beleszólni.
  • Adler
    ott pont
    csak azt nem tudom, hogy Dennis nem tanult még a Senna Prost féle dologból??
    Esetleg annyi lehet a mentsége, hogy őt is meglepte Hamilton teljesitménye, hátszél ide vagy oda.
  • DJ BP
    mi van? Akkor szted ezt jól csinálta?
    Neki versenyezni kell nem betartani. Főleg egy 2x vb-nek az újoncnak, nevetséges :)
  • Istencsászár
    Ha Alonso elmegy, Hami kap egy csicskát és szénné veri a mezőnyt, még Alo sem tehet majd be neki, az jobb lesz?
  • DJ BP
    Én azt nem értem hogy ez miért Alonso-nak járna???
    Hamilton kiesett NürburgRing-n, mert defekt miatt összetörte az autóját.
    Tehát Alonso úgy mehetett ahogy akart, a csapattársa képben sem volt (az edzést le is állították).
    Akkor most miért Alonso-nak járna az a lehetőség hogy utolsóként fussa a gyors kört??

Hát ezaz...
    Duma ez is mint a kémügynél (,,nem tudunk semmit")
    Ebből a bagázsból már sokaknak tele a töke...
  • DJ BP
    khm, de akkor se értem, Hamilton nem előzte meg, hibázott. De akkor az a megoldás, hogy betartunk neki, rohadjon meg? Mellesleg akkor Dennis miért volt dühös? Megkapta büntijét Hamilton, 2. lett nem? Azért volt dühös, mert A magánakció tetű dolog
  • lac coo
    Na de , mindenki szajkozza, hogy ez így van , de senki nem tudja még csak halványan sem leírni, hogy miért van így !!!!!!!

Azon állt a balhé, azt húzták Hamiltonra, hogy nem engedte maga elé Alonsot az időmérő 3. szakaszában. Valaki írja le fekete-fehéren ezen mit nyert volna Alonso és mi előnye lett volna Hamiltonnak ( ha nincs a feltartás ...)
  • Istencsászár
    "Na de mi volt konkrétan az amit nem teljesített Hamilton ?"

le van írva oda abba a sok betűtömegbe:)

Nemérdekel... annyi nekem elég amit ők elmondtak, a többit oda lehet képzeli vagy nem képzelni.
  • b-type
    Nem tudom, azzal szoktak jönni hogy ez a pálya hasonló mint Monaco, ahol egyébként az időmérőt tekintve és a boxkiállásokat, szinte tök mindegy volt hogy ki mennyit tankolt...Heidfeld a 20. körben jött ki, Kubica a 25. körben (kb. 20liter pluszban). A qual-n kettejük között volt 1 azaz egy tized.
  • lac coo
    Ezen mit olvassak ? :))))
    Tisztázzuk, mi az a bűvös egy extra kör benzinégetés?
  • INeedspeed
    Taktika, ezen mi nem logikus ja hogy neked nem logikus a más taktikája az más dolog......
  • gecc
  • Istencsászár
    Olvasd el...
  • jefferson83
    Igen arra gondolok. Ugye versenyen is meglehet azt csinálni amit mondtok csak akkor nem a leghatékonyabb a rendszer. TEgyük fel mindkét kocsiban ugynannyi benya van. 1 kör 4 liter b. ami mondjuk 4 kilónak felel meg. Na ha a kiállásokra kerül sor akkor valakinek +4 kilóval kell kijönnie, ami súlyos tizedeket jelenthet. Mert két körnél ugye 8 kilóval állnak, hogy elfogyjon teljesen. A két kör végén meg nem lehetnek ketten egyszerre, tehát ha valaki egy kör után nem jön ki akkor már megszívják.

Ez csak egy elméleti fejtegetés volt.
  • lac coo
    Na de mi volt konkrétan az amit nem teljesített Hamilton ?
    Az világos, hogy Alonso megszivatta Hamiltont és az utolsó gyors köre nem jött létr. De a csapat azt állította, hogy Hamilton ezt kiérdemelte valamivel Alonsotol, illetve valami extra kört vett el tőle, no ezt nem vágom mi volt ez a javíthatatlan , mindent romba döntő edgedetlenség?
  • b-type
    Ugye most az volt a felállás, hogy Alonso ment volna egy gyors kört és Hamilton tudott volna utána még egy gyors kört menni,.ezt akadályozta mag Alonso vagy a csapat, vagy a masször :DDD ehh mindegy.
    Ez nem volt jó hiszen, azt mondták hogy nem járt el helyesen Hamilton.
    Tehát valszeg fordítva volt tervezve, én nem vágom miért.
  • lac coo
    Na de azon állt a balhé , hogy Hamilton ment elől, parsztagyam azt mondja, hogy akkor Alonso ment volna (kettejük közül) utolsónak mért kört ...
    De állt a balhé, hogy a cspata másodikjaként van jelen a pályán ...
  • lac coo
    Ezaz ....Én sem jövök rá
    Nem flémelni akarok ,de asszem megbocsátható nekem, ha a McLarennek nem fogadom el azonnal minden magyarázatát :))))
  • b-type
    Ugye az aki a legutolsónak kezdi meg a mért körét, az jár jól.
    Nagyon persze nem, de akkor vana legjobban felgumizva a pálya.
    Én azt nem értem hogy ez miért Alonso-nak járna???
    Hamilton kiesett NürburgRing-n, mert defekt miatt összetörte az autóját.
    Tehát Alonso úgy mehetett ahogy akart, a csapattársa képben sem volt (az edzést le is állították).
    Akkor most miért Alonso-nak járna az a lehetőség hogy utolsóként fussa a gyors kört??

Ha azt a 20+10mp-t a pályán tölti talán kevesebb maradt volna az autójában az utolsó mért köre megkezdésére...
  • WNW
    Raadasul Alonso ugy volt lassabb a benzinegetesnel, hogy aztan a versenyen Hami 2-3 korrel futott nala tobbet.... Barhogy szamolok, nem ertem mi volt a taktika, es ki mit boritott volna fel...
  • WNW
    Hat ezeket a szep elozeseket hagyjuk.. Webber, es Kubica is ugy adott utat Alonsonak, mint a nyeretlen ketevesek... Abban a pillanatban mikor ket olyan akadt az utjaba (Kis Schumi, Heidfeld), akik nem alltak felre, maris csak ette a porukat....