182273
  • Istencsászár
    Azt nemtudom, de nemkell elhinni semmit, hanem 20 felé kell osztódni és az infokat elcsipegetni, azt valamit összerakni, mert 2 egyforma cikk nincs, mert az x% tény mellett xy% magánvélemény is olvasható ami kit érdekel?

De te állsz közelebb ehhez a szakmához szóval én szavam semmit sem ér a tiedével szemben.
  • DjDano
    Azért elképszető mire képes a média, szerintem egyátálán nincs akkora jelentősége ennek az egész balhénak, mint amekkorára felfújták
  • G_ArchAngel #54483
    netes F1 lapok szennylapok, akkor honnan informálódjunk, ó bölcs Salamon?

sajnos Ron Dennis száma nincs meg...
  • lac coo
    Tehát vagy annyira kiszámolják (amit kétlek), hogy a második egyszerűen lemarad a plusz körröl leintik mielőtt megkezhetné a második meg pont átcsúszik még, vagy a második félre áll valahol pisilni a bokrok alatt, amíg az első lekörözi ?
    Hogy tudna már két néhány méterre egymás után után haladó autó közül az egyik egyel több kört menni ?
  • BaliBoy
    Ez mitől flém? Sztem elég kultúrált beszélgetés folyik. Asszem a fórum erre való. ;)
  • guardian hero
    "Ron szerint Hamilton ellent mondott a csapatutasításnak, hogy engedje maga elé Alonsot .
    Akkor most erősen kombinálnom kell, hogy hogy afenébe kezdheti meg az elöl haladó másodikként, utolsóként a mért körét? :)))))"

Úgy, hogy eggyel több kört megy az üzemanyag-égetés alatt?
  • Jacek
    flame-nek mindig:)))
  • lac coo
    Én pusztán "szakmai" szempontokból igyekszem utánajárni, mit-hol-mennyit jelenthet néhány méter vagy mp a pályán :))))
  • Istencsászár
    Attól függ milyen szennylapot olvastál, az se mind1 hogy a 600, 700 vagy 800 oldalas verzsönről van szó, sőt az se hogy a tavalyi, januári vagy a márciusi update, valammint azt sem szabad elfelejtei hogy kitől származnak, Stepnytől vagy a takarítótól? Tud itt valaki valamit?
  • lac coo
    Csak ragozom tovább , hátha rájövünk valami okosságra így közösen .
    Szal az , ha valaki utolsóként kezdheti mega mért körét ( itt most értsd a csapattárs után ) , akkor valami kis előnyt élvez, ezt alá is írom, még ha oly kicsi előny is lehet ez, tekintve hogy a pálya 20 mp alatt nem javul számottevően ....

Ron szerint Hamilton ellent mondott a csapatutasításnak, hogy engedje maga elé Alonsot .
    Akkor most erősen kombinálnom kell, hogy hogy afenébe kezdheti meg az elöl haladó másodikként, utolsóként a mért körét? :)))))

Én megmondom mit gondolok !
    Ez most itt Alonso és csapata ujjabb genyasága volt, szerintem szívből gyűlöli Hamiltont hisz mindent elvett tőle amit elért az F1 ben: hírnevet, népszerűséget, gyözelmeket, csapaton belüli feltétlen támogatást mit első számú pilóta ...

A McLarennek elég rossz a hírneve mostanában a kém-botrány , a folyamatos hazugságok miatt, szurkolók, szimpatizánsok támogatok tömegei fordítottak hátat neki.

Ez az újabb szégyenletes botrány nagyon nem hiányzott nekik ...Alonso sem vezeti mostanában a népszerűségi listákat az ugyancsak nem tesz jót a csapatnak.
    Kézenfekvő volt, hogy Hamiltonra kenik az ügyet ,mint fő bűnös, mindennek a tulajdonképeni okozója, hiyz az ő hihetelen népszerűségének ez vajmi keveset árthat .

Persze ismét átlátszó hazugságokra kényszerült acsapat, amik sorra megdőltek a vizsgálatok során .
    Ez mind oké, de valami hihetőbbet is kitalálhattak volna :)))Persze könnyű ezt mondani ...
  • Alexease
    Harom napja nyomatjatok a flame-et?! Van ertelme?
  • G_ArchAngel #54474
    OMFG! - most akkor megint nem tudott senki a dokumentumokról a McLarennél?
  • lac coo
    A pályán kell keménykedni :)))))) Egy ilyen szivatás után elsüllyednék szégyenemben ;)
  • Istencsászár
    Semmit nem mondtam mert nem érdekel, azt csinálnak amit akarnak, de nyugodtan keménykedjenek, nekem tetszik, első pozícióért csatáznak, fej fej mellett, totál esélyesek, kár lenne ebbe beleszólni.
  • Adler
    ott pont
    csak azt nem tudom, hogy Dennis nem tanult még a Senna Prost féle dologból??
    Esetleg annyi lehet a mentsége, hogy őt is meglepte Hamilton teljesitménye, hátszél ide vagy oda.
  • DJ BP
    mi van? Akkor szted ezt jól csinálta?
    Neki versenyezni kell nem betartani. Főleg egy 2x vb-nek az újoncnak, nevetséges :)
  • Istencsászár
    Ha Alonso elmegy, Hami kap egy csicskát és szénné veri a mezőnyt, még Alo sem tehet majd be neki, az jobb lesz?
  • DJ BP
    Én azt nem értem hogy ez miért Alonso-nak járna???
    Hamilton kiesett NürburgRing-n, mert defekt miatt összetörte az autóját.
    Tehát Alonso úgy mehetett ahogy akart, a csapattársa képben sem volt (az edzést le is állították).
    Akkor most miért Alonso-nak járna az a lehetőség hogy utolsóként fussa a gyors kört??

Hát ezaz...
    Duma ez is mint a kémügynél (,,nem tudunk semmit")
    Ebből a bagázsból már sokaknak tele a töke...
  • DJ BP
    khm, de akkor se értem, Hamilton nem előzte meg, hibázott. De akkor az a megoldás, hogy betartunk neki, rohadjon meg? Mellesleg akkor Dennis miért volt dühös? Megkapta büntijét Hamilton, 2. lett nem? Azért volt dühös, mert A magánakció tetű dolog
  • lac coo
    Na de , mindenki szajkozza, hogy ez így van , de senki nem tudja még csak halványan sem leírni, hogy miért van így !!!!!!!

Azon állt a balhé, azt húzták Hamiltonra, hogy nem engedte maga elé Alonsot az időmérő 3. szakaszában. Valaki írja le fekete-fehéren ezen mit nyert volna Alonso és mi előnye lett volna Hamiltonnak ( ha nincs a feltartás ...)
  • Istencsászár
    "Na de mi volt konkrétan az amit nem teljesített Hamilton ?"

le van írva oda abba a sok betűtömegbe:)

Nemérdekel... annyi nekem elég amit ők elmondtak, a többit oda lehet képzeli vagy nem képzelni.
  • b-type
    Nem tudom, azzal szoktak jönni hogy ez a pálya hasonló mint Monaco, ahol egyébként az időmérőt tekintve és a boxkiállásokat, szinte tök mindegy volt hogy ki mennyit tankolt...Heidfeld a 20. körben jött ki, Kubica a 25. körben (kb. 20liter pluszban). A qual-n kettejük között volt 1 azaz egy tized.
  • lac coo
    Ezen mit olvassak ? :))))
    Tisztázzuk, mi az a bűvös egy extra kör benzinégetés?
  • INeedspeed
    Taktika, ezen mi nem logikus ja hogy neked nem logikus a más taktikája az más dolog......
  • gecc
  • Istencsászár
    Olvasd el...
  • jefferson83
    Igen arra gondolok. Ugye versenyen is meglehet azt csinálni amit mondtok csak akkor nem a leghatékonyabb a rendszer. TEgyük fel mindkét kocsiban ugynannyi benya van. 1 kör 4 liter b. ami mondjuk 4 kilónak felel meg. Na ha a kiállásokra kerül sor akkor valakinek +4 kilóval kell kijönnie, ami súlyos tizedeket jelenthet. Mert két körnél ugye 8 kilóval állnak, hogy elfogyjon teljesen. A két kör végén meg nem lehetnek ketten egyszerre, tehát ha valaki egy kör után nem jön ki akkor már megszívják.

Ez csak egy elméleti fejtegetés volt.
  • lac coo
    Na de mi volt konkrétan az amit nem teljesített Hamilton ?
    Az világos, hogy Alonso megszivatta Hamiltont és az utolsó gyors köre nem jött létr. De a csapat azt állította, hogy Hamilton ezt kiérdemelte valamivel Alonsotol, illetve valami extra kört vett el tőle, no ezt nem vágom mi volt ez a javíthatatlan , mindent romba döntő edgedetlenség?
  • b-type
    Ugye most az volt a felállás, hogy Alonso ment volna egy gyors kört és Hamilton tudott volna utána még egy gyors kört menni,.ezt akadályozta mag Alonso vagy a csapat, vagy a masször :DDD ehh mindegy.
    Ez nem volt jó hiszen, azt mondták hogy nem járt el helyesen Hamilton.
    Tehát valszeg fordítva volt tervezve, én nem vágom miért.
  • lac coo
    Na de azon állt a balhé , hogy Hamilton ment elől, parsztagyam azt mondja, hogy akkor Alonso ment volna (kettejük közül) utolsónak mért kört ...
    De állt a balhé, hogy a cspata másodikjaként van jelen a pályán ...
  • lac coo
    Ezaz ....Én sem jövök rá
    Nem flémelni akarok ,de asszem megbocsátható nekem, ha a McLarennek nem fogadom el azonnal minden magyarázatát :))))
  • b-type
    Ugye az aki a legutolsónak kezdi meg a mért körét, az jár jól.
    Nagyon persze nem, de akkor vana legjobban felgumizva a pálya.
    Én azt nem értem hogy ez miért Alonso-nak járna???
    Hamilton kiesett NürburgRing-n, mert defekt miatt összetörte az autóját.
    Tehát Alonso úgy mehetett ahogy akart, a csapattársa képben sem volt (az edzést le is állították).
    Akkor most miért Alonso-nak járna az a lehetőség hogy utolsóként fussa a gyors kört??

Ha azt a 20+10mp-t a pályán tölti talán kevesebb maradt volna az autójában az utolsó mért köre megkezdésére...
  • WNW
    Raadasul Alonso ugy volt lassabb a benzinegetesnel, hogy aztan a versenyen Hami 2-3 korrel futott nala tobbet.... Barhogy szamolok, nem ertem mi volt a taktika, es ki mit boritott volna fel...
  • WNW
    Hat ezeket a szep elozeseket hagyjuk.. Webber, es Kubica is ugy adott utat Alonsonak, mint a nyeretlen ketevesek... Abban a pillanatban mikor ket olyan akadt az utjaba (Kis Schumi, Heidfeld), akik nem alltak felre, maris csak ette a porukat....
  • lac coo
  • lac coo
    Ez is igaz, ezt mondom én is , hogy olyan hátránya nem származhatott volna Alonsonak, hogy a második helyen égette a benzint, senkitől NEM feltartva, hogy azt versenyen , vagy még az időmérőn ne lehetett volna kompenzálni ....Az persze senkit nem érdekel, hogy úgy lelassított , hogy Hamilton utolérte a boxban , vagy nem ?
    De !

Amit én nem értek igazán, az, hogy elől haladó csapattárs mi a fészkes fenétől fogyasztana egy körrel több üzemanyagot , ugyannyi megfutott kör melett, mint a tőle akár 50-100 méterre leszakadt, szintén zavartalanul autózó második autó ????
    Sőt ha szörszálat akarnék hasogatni, akkor azt mondanám, hogy épp a nehezebb , jobban megtankolt autó akadályozza a második, könnyebb autót, ...
  • BaliBoy
    Sry, de ebben nem értem a párhuzamot. Ha valaki egy körrel később megy a futamon a boxba akkor kirakják a Closed táblát? Sztem nem. Úgyhogy nem túl jó a példa.
  • Istencsászár
    Csak egy példa

Édesanyád azt mondja Vasárnap, h menj le kenyérét, de még 11:50kor, de te 12:10kor mész amikor már bezárt a bolt. Akkor most mivan? ki volt a hibás?

az már más kérdés hogy a tesód nembiztos hogy hátbaver miatta
  • lac coo
    Én hinnék nekik, ha nem olyant állítanák amiben számomra nem hogy logika nincs , de tök értelmetlen magyarázat ! :))))
    De ha valaki szájbarágósan elmagyarázza , miért-hogyan számít ez a boxból kijövet dolog , akkor elhiszek mindent :)))
  • BaliBoy
    ÉS? Versenyen nem lehet azt megtenni, hogy ha már mindkét pilóta ugyanannyi benyával megy a pályára akkor az egyikőjük 1 körrel hamarabb jön ki? Majd másodjára a másikójuk jön ki hamarabb? Bakkker. Ti nem néztek F1-et? Hányszor van olyan, hogy két box kiállásnál nem ugyanaz a pilóta megy be hamarabb a boxba? És ezért piszok gusztustalan egyrészt, hogy roniék beállították Hamiltont bűnbaknak, másrészt az idióta kommentátorok meg még bólogatnak is hozzá és persze a birkák meg szajkózzák utánnuk.