FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random work
na itt a tévedés mert egy autóversenyen a gyorsaság az elsõ a biztonság a második

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

AnuluWork
Nézd már át, hogy mi volt a baja a Michelinnek! Szó sem volt arról, hogy esetleg most nem õk nyernek. Sõt. Pontlevonással is kiegyeztek volna, stb, stb. Viszont a FIA baszott egyezkedni. Véletlenül ki nem támogatta - mégha õk úgy is magyarázzák, de a tény az tény nem írták alá -, a Ferrari. Egy esetet kéne csak mondanod, hogy a FIA 1x is a Ferrari "rovására" ítélt volna az elmúlt - pff - 10 évben!

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Hogyne lenne mar azonos? A tegyuk fel a bridgestone egesz evben biztonsagos gumikat csinalt, mert ugye a BIZTONSAG az elso!! Igyhat szoptak rendesen. A Michelin meg verte a mellett a hataron jaratott gumijaival. Aztan jott az amcsi palya ami igencsak gumprobalo de HOPPA gumi csodot mond! ES AKKOR JAJJ!! A Bridgestone-nak most pont jo lenne! Nah csinaljunk gyorsan 1 balhet mert ha nem mi nyerunk akkor ezek a szabalyok szarok.

AnuluWork
- A Ferrari nem feltétlenül a Bridgestone miatt szar. Ott azért az autó sem sikerült túl jóra.
- Azért Kimi és társai jópárszor szoptak már a gumik miatt a szezon alatt, de ugyanúgy szopott a Ferrari is a Bridgestone miatt.
- A FIA-t én még nem láttam éljenezni, de biztos van pár fanatikus hívük. A gumiszabállyal viszont egyértelmûen tévedtek. Nem is tudom, hogy mikor volt olyan év, hogy tilos volt a csere???

Random work
Te is legyél az és olvass vissza a két probléma nem azonos!

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Ha egesz evben szopna a Bridgestone es a Ferrari az uj gumszabaly miatt (mint ahogy szoptak is), es nem lett volna ez az amcsi nagydij akkor mindenki a Michelint es a FIA-t eljenezni,hogy ujra nyilt a vb. Legyetek kovetkezetesek mar pls.

A Fenet!! Szabalyokkal van a gaz... nehogy mar a ferfi huzzon gumit. Gondoskodjon a biztonsagrol a nõ!! 😛

AnuluWork
Tuti, hogy hibázott a Michelin, de az viszont tény, hogy a FIA baszta el az egész gumicirkuszt, amikor hozott egy igen hülye szabályt ...

de jobban csúszna😊))
meglehet nézni miért utálják a japánok a szexet: mert lassú, vastag gumiban csinálják, bezzeg a franciák...😊

http://gaborszantai.co.uk/

Magic Boy
Egyetértünk!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Magic Boy
Ja-ja ott-ha 2000 dollárt keres valaki az már szegény-nek számít!

Random work
Igen ez igaz a szabályok nem megfelelõek teljesen más irányba kellene gondolkozniuk.

Magic Boy
Tényleg nem azonos,de mindkét helyzetért a FIA a hibás ebben szerintem egyetértünk!

22578: "azért a sorok között volt egy érdekes szám: 85 dollár - ez ott kérem félheti fizetés..."
85$ az inkább olyan 1napi fizetés, de még inkább kevesebb is 😉 Amik olyan sok pénzt azért nem buktak. A Forma1 viszont végleg elveszített egy óriási nagy piacot holmi kicsinyeskedések miatt. Marad Ázsia...
Magic Boy
Ez igaz,de nemmindegy,hogy milyen szinten!

Magic Boy
<#vigyor5><#hehe>

Random work
ez egyik defekt törmelék miatt volt ha jól emlékszek, de ismét mondom nem azonos a helyzet

szerintem

Hat ha a Michelin kotont kezdene el gyartani tuti tulnepesedne a fold... 😛

Random work
könyörgöm ha érdekli az F1 akkor tudnia kell ami ott történik! szerintem

Magic Boy
<#mf1><#bee1>

Magic Boy
Nem feltétlenül volt látható,mert,ha látható lett volna akkor MiSchu-nak nemlett volna két defektje egymás után!

Magic Boy
Ebbe is van igazság,de vannak olyanok akiket nemérdekel a háttér,de érdekli õket az F1!
Nekik is joguk van véleményt nyilvánítani és jó meglátásaik is lehetnek attol még,hogy nemismerik a dolgok hátterét!

jah, Toyotás igen...😛PP

Random work
Más kérdés, hogy ott látható körröl körre, hogy fogy el a gumi itt meg csak felrobban ja, de ez részletkérdés ilyenrõl már ne beszéljünk mert csak vasárnap esti szórakozás kell?

Magic Boy
"mert idén valószínûleg többet nem fog ott állni egyik vörös sem...😊"

Szép álmokat!

Random work
ha véleményed van róla akkor elvárható, hogy ismert a dolgok hátterét ne csak felelõtlenül írogass

Magic Boy
Igazad van!

ne hasonlítsátok már össze a gyorsaságot a megbízhatósággal, az autónál sem mindegy, hogy kék vagy gyors...
az eddigi futamokon a Michelin szarrá verte a Bridgestonet, de nem azért mert tartósabb volt, hanem mert gyorsabb és a F1-ben ez a lényeg...
Ezen a futamon életveszélyesnek minõsítették a Michelint, jogosan letiltották, a Bridgstone megérdemelten nyerte a versenyt - de könyörgöm senki ne várja már el, hogy elindulnak a fiúk kitörni a nyakukat pár hambergezabáló miatt!
Ez volt az elsõ futam idén, amit bukott a francia gumigyártó - lehet, hogy végigment volna 14-bõl 6 Michelines, de méltatlan lett volna az autóversenyzés szelleméhez, ha a 13. kanyarban 60km/h-val döcögnek végig...
Így pedig nem halt meg senki, a FIAT is visszatérhetett utoljára a dobogó tetejére - mert idén valószínûleg többet nem fog ott állni egyik vörös sem...😊

engem, mint hozzánemértõ vasárnap esti szórakoznivágyót, egyszerûen nem érdekel, szerintem nem is kell, hogy érdekeljen, milyen gumival mennek. minden csapat (a lehetõségeihez mérten) a legjobb cuccokat próbálja beletuszkolni a versenyautókba. ja, hogy a michelin sz.r? vonják le a következtetést a csapatfõnökök. a botrány elég nagy ahhoz, hogy megtegyék...

Magic Boy
Dehogynem!
Emlékszel a szezon elejére amikor sorra durrantak ki a Bridgestone gumik?
És arra emlékszel amikor Barichello addig körözött amig már szinte guminak se nagyon volt nevezhetõ ami a kocsiján volt csak,hogy a Bridgestone-nek legyen 1-2 mérése és tapasztalata!
Mielõtt írsz gondolkozzál légyszives!

Random work
A kettõ teljesen más probléma ne keverd a kettõt légyszíves!
A Bridgestone esetében nem forgott veszélyben a versenyzõk testi épsége.

Magic Boy
Ha most beleegyezik a FIA a lassítóba akkor legközelebb kitudja mit kér a Michelin.A FIA a lehetõségekhez képest mindent megtett,hogy megegyezés szülessen,de mivel a Michelin kötötte az ebet a kaóhoz így nem tehetett mást,ha meghal valaki az is a Michelin hibálya lett volna!Etz tudták is ezért nemhagyták a csapataikat versenyezni!

Botond
szegény firestone is,hogy becsõdölt amikor kiderült,hogy 500ezer ford explorerre baleset veszélyes gumit adtak el,és mindent vissza kellett hívni,és kicserélni :-( vagy várjunk csak! nem is csõdölt be! talán a michelin is túléli ezt a nagy csapást,maximum megtanuljuk a leckét,és otthonra a forma1es kocsinkra nem michelint teszünk :-D
AnuluWork
1994. Barcelona. Felhúztak egy lassítót a spanyolok. Úgy septiben. Mondjuk akkor elõtte halt meg Senna. Ha meghalt volna Ralf - akár már tavaly meghalhatott volna, de idén is volt rá esélye -, illetve vki a versenyen, akkor, hogy magyarázkodott volna ki a FIA ebbõl, hogy hagyta a versenyzõket elindulni?

komolyan nem értem ezeket a véleményeket...

amikor a bridgestone-nak nem ment, nem hõbörgött senki, csak röhögött mindenki a ferrarin...

most meg besz.rt a michelin, de annyira, hogy el se indulhattak a kocsik??? milyen gumik azok!? és most, hogy jönnek a gyorsabb pályák, mi lesz? meghozták a szabályokat, nem lehet gumit cserélni, akkor nem lehet. (gondolom, nem a proxima centaurin volt kifüggesztve a szabályzat, mint a galaxis utikalauz stopposoknak-ban a föld szanálása 😊

szerintem ennek az egész problémának nem lett volna szabad eljutni a nézõkhöz. fújják fel jobban a gumikat, menjenek lassabban a michelin-es csapatok, aztán palikék végigtalálgatták volna az egész futamot, hogy mi a frász lehet. ennyi történt volna.

ha én csapatfõnök lennék, úgy váltanék gumibeszállítót, csak úgy füstölne...
azon is röhögök, hogy építsék át a pályát. hogy ezt ki találta ki... gombhoz varrjunk kabátot, vagy mi? arról nem beszélve, hogy pont amiatt a kanyar miatt érdekes az indianapolisi f1-futam, attól amerikai...

ami megtörtént, a létezõ legrosszabb megoldás volt. a michelin-nek óriási presztízsveszteség, jobb, ha ezentúl kotont gyártanak <#mf2>. a michelin-t használó csapatoknak dettó: a lõtéri kóbor kutyát nem érdekli, mi a problémájuk egy világversenyen. tessék versenyezni!!!

Amse
<1etért>

AnuluWork

ÁjjLe BoBBi
az csak természetes...<#vigyor><#vigyor>

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

AnuluWork

Magic Boy
Csak azért,mert mostanában õk a bûnösök lassan már azért is,ha valaki kiesik vagy olyan az idõ amilyen!

ÁjjLe BoBBi
ez mondjuk igaz. nem tudom miért kell megint a ferrarit elõvenni emiatt is...

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Alien
Schumacher: Nem a Ferrari a hibás

Michael Schumacher, a csonka indianapolisi futam gyõztese szerint nem a Ferrari a hibás a kialakult helyzetért, azért, hogy a michelines csapatok bojkottja miatt csak hatan indultak a vasárnapi GP-n.

"Tudom, hogy sokan minket okolnak a botrányos versenyért, de semmit nem csináltunk rosszul" - mondta a hétszeres világbajnok. "A körülmények olyanok voltak, amilyenek, de ez nem rajtunk múlt."

Michael Schumacher idei elsõ futamelsõségét szerezte meg az Amerikai Nagydíjon, ezzel összetettben feljött a harmadik helyre. A gyõzelmi emelvényen azonban a két Ferrari versenyzõ, Schumacher és a második Rubens Barrichello nem ünnepelt, csak a harmadik portugál Tiago Monteiro locsolta boldogan a pezsgõt.

Jarno Trulli, aki pályafutása harmadik, a Toyotának pedig elsõ rajtelsõségét szerezte szombaton, kiállt a Ferrari mellett, szerinte nem hibáztatható semmiért a maranellói istálló. "Nincs miért okolnunk a Ferrarit" - vélekedett Trulli. "Õk csak a versenyigazgató által kiadott szabályokhoz tartották magukat, amelyeket nem lehet csak úgy megváltoztatni. Aki nem akar indulni egy versenyen, hát nem indul el, de ezért nem a Ferrari felelõs."

"Szégyen, hogy csak hat autó versenyzett vasárnap, de a kialakult szituáció elkerülhetetlen volt. A gumik nem voltak biztonságosak, nem kockáztathattunk."

Gregorius
Ezt a versenyt akár lefutják, akár nem, a Ferrári nyer, úgyhogy ezt el lehet könyvelni mindenféleképpen gyõzelemnek. A Jordan és a Minardi pedig szórakoztattak, övék a nézõk szempontjából a fair play díj, és ezt a FIA ponttal honorálja. Ennyi. A Többiek meg elgondolkodhatnak azon, hogy megérte-e. Biztos több szempontból megérte.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Punkerwork
te inkább tanulj a felvételire 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Magic Boy
Egyetértünk!

BADE
Akasszuk fel😊

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Gregorius
Az az egyik, de hogy otthagyták szegény Monteiro-t, szegény krapek megfordult, aztán volt tribün, nincs tribün...

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Gregorius
Azt nem értem az amerikaiak miért vannak felháborodva!? Egytõl-egyig mind Nascar- meg Indicar-buzik. És 85$-ért, vagy akármennyiért vettek egy jegyet, amit majd mutogathatnak az unokáiknak, vagy késõbb eladhatnak többször ennyiért, hogy látjátok, itt van egy jegy, ami arra a futamra szólt, amelyiken összeomlott a Forma1, Európa autoversenyzésének fellegvára. <#vigyor>

Kit--Kat
persze nektek nem az a szégyen, hogy a mislen nem tudott rendes gumit csinálni hanem a Fia a szégyen meg a ferrari..... Amúgy a Schumacher simán verte Barichellot, ha megnézted nem ment nagy tempût mégse, neki 2x annyi ideig tartott a box is

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

hinar
Ja igen. És akkor mi van, ha a kis Shumi nem csapodik a falhoz.
Észre sem veszik, hogy valami baj van a gumikkal.