FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
semmit nem lehetett tenni, onnan hogy a Michelin letette az asztalra, hogy nem vállalja be a futamot, onnan cink az egész, egy csapatvezetõ sem akar bajt.
Az egész futammal semmit nem lehetett tenni, egy nagy rák az egész.
és aki megrákkodta az a Michelin, lehet fûzni ide-oda, de az õ dolguk a verseny teljesítésre alkalmas gumiabroncs biztosítása,..aminek nem tettek eleget, és ezt be is vallották (ami azért becsülendõ), és kész.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Hangianix
Ok. 😊 Lasd #22717, nem ertek hozza 😄

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Hangianix
De mi lett volna a kedvezes? Van egy 20 tagu mezei futoverseny. 14-en otthon hagyjak a cipojuket es papucsot hoznak csak. Ha papucsban mennek, akkor 7-8. -ak lesznek, de sokszor orra eshetnek es betorhet az orruk. Ha hazamehetnek a cipojukert, akkor nem lesz baleset, ugyanugy 7-8. helyre futhatnak be, de legalabb normalis a verseny. Nem tudom mashogy leirni. 😄

Oszinten szolva engem hidegen hagy a verseny, azert neztem, mert elmaradt a film, amit akartam nezni 😄, de mint teljesen laikus, abszolut hozza nem erto, en azt lattam volna esszerunek, hogy kapnak egy bazi nagy buntetest es mehetett volna a verseny hajtassal.

Ez nem így van, mivel csak azok a versenyzõk értékelhetõk, akik a versenytáv 90%-át teljesítették.Ez indianapolisban 8 kör hátrány esetén már kizárást jelent.

My words are weapons.In which I murder You with?

rezsofiz
Itt az elõny egyszerûen az lett volna hogy kedveznek a Michelinnek! Lehet hogy sokkal lassabbak lettek volna mint a Bridgestonosok, de az FIA elõnyben részesítette volna õket ezzel.

sazl : c

Hangianix
De mi lett volna az elony? Maradok tovabbra is a peldamnal. Ha kimentek volna 60-nal korozni (amibol megnagyobb botrany lett volna szerintem 😊 ), akkor is megszereztek volna a 7-8. helyett, esetleg jobbat az elottuk levok hibaja eseten.

..

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

rezsofiz
Jah.

rezsofiz
A probléma ez: "itt egy normalis versenynek kell lennie"
Nem ez a lényeg az FIA számára, hanem hogy tartsák magukat a szabályokhoz, és ne fogadjanak el olyan kompromisszumokat, amik pl a mostani verseny folyamán a Michelint a Bridgestonal szemben érvénytelen elõnyhõz juttattak volna

Gregorius
De a legnagyobb baj, hogy nem csak itt, ott is elhangzik annyi hülyeség, hogy én már nem hiszek senkinek. Majd lesz valahogy, ebben meg már semmi kedvem állást foglalni. Én egy az egyben az egész cirkuszt felelõssé teszem a cirkuszért, és kész. Már nem is érdekel kin kéne elverni a port. Majd csak lesz valahogy.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Gregorius
Én is erre változtattam a véleményem nem régen, de most hallom, hogy a Michelin ugyan azt mondta, hogy ezek az abroncsok max 10 kört bírtak volna ki, viszont nem tudja garantálni az átlag 7-8 kört sem. És nem az a baj, hogy nem tud garantálni 7-et, vagy 6-ot, hanem, hogy semmit nem tud garantálni. Akármikor eldurranhatnak a gumik, ezért nem egyeztek bele abba, hogy 10 körönként kijöhessenek cserélni, mert nem láttak semmi garanciát arra, hogy 10 körig kibírja a gumi. És az a baj, hogy az istállók sem tudták volna eldönteni, hogy mikor jöjjenek ki, mert a gumi nem kopás miatt ment szét, hanem egyszerûen szétdurran.
Úgyhogy back to square one, csakhogy Kit-Kat barátomat erõsítsem.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

rezsofiz
Én nemcsak okosabbnak hiszem magam, hanem bebizonyítom észérvekkel, és a körülmények ismeretével hogy okosabb is vagyok.. Már bocsánat. Szal itt a 2nap alatt olyan hülyeségek elhangzottak hogy fájdalmas.

GregSB
Bagoly mondja verébnek.

Hangianix
Na, ha igaz az, amit ti mondtok, hogy nem volt alkalmatlan, "csak" lassabbak lesznek, akkor az, hogy ilyen lett a verseny, az nem a gumigyarto hibaja, hanem az el nem indulo istalloke. Ha meg nem "csak" lassabbak lettek volna, akkor jogos, hogy nem indultak, de nem kell hoborogni, hogy miert nem indultak. Hibazott a M., es hibazott a FIA.

MrSpock
Azért a michelin,mert õk aztmondták ha elindulnak,mi mossuk kezeinket.Megmondtuk alkalmatlan a gumink aversenyre de ha vállaljátok akkor mi nemvagyunk hibásak.Az máskérdés,hogy ilyen hozzáálással igenis hibáztak.
Szar gumit vittek és kész.
A csapatok nemmertek a saját szakállukra indulni,ha valami történik akkor õk a hibásak.

Go Jeff Go!!!!

MrSpock
Egyértelmú a michelin hibája?Mintha most építették volna a pályát!:-)Lol:-))
Úgyveszem észre ,hogy a F1 az autósportok hímestojása.Jaj csak nehogy valami legyen,juj,jaj.
Senna,és Ratzenberger halála óta nemvolt igazán komoly baleset,de azóta rettegnek,nehogy gyorsak legyenek,mert..
CC-ben,meg Irl-ben ettõl nemtartanak?Pedig ott azért oválon,akár itt is voltak nagy bukások.Minden maradt a régiben.
Amikor Greg Moore meghalt az volt a bukás,vagy mikor Kenny Brack autója szétszakadt,azt ráadásul anno még a magyartv is adta.Zanardi súlyos balesete Németországban.
Nemvolt pánik,persze senki nemszereti a baleseteket,de 300 felett bekövetkezhet.
Vállalják a versenyzõk,ezért keresnek milliókat.
Senna is bevállalta,és megmondta ha megkell halnia a pályán,akkor is versenyez.
Sajnos bekövetkezett.
Az emberek azért mennek ki,hogy nagy csatákat nézzenek,és nemfeltétlenül súlyos baleseteket.Most sokan csalódottak,joggal.
Nagyonsürgõsen változtatni kellene a hozzáállásokon,mint vezetõségi,mind csapat,meg úgy összességében.
Ezt a Michelin elbaszta!Eddig pengeélentáncoltak a gumikkal,és szerintem elõre tudták,hogy itt nemfogmenni.

Go Jeff Go!!!!

De ha Sumi idén is VB lesz,azé akkór még nem mész a Dunának ugye!

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Hangianix
Miert a Michelin? A csapatok mondhattak volna azt, hogy szarunk ra mit mondanak a franciak, mi megyunk. Az ellenben teljesen jogos, hogy ha fenn allt a lehetosege annak, hogy komoly baleset tortenik, akkor nem indulnak a versenyzok.

A Jordan es a Minardi miert allt ki szinten a sikan megepitese mellett, ha az o kerekeiknek "ugyis mindegy" volt? Probaltak kompromisszumot keresni.

A M. elbaszta a gumikat, teny, ezzel elkepzelheto, hogy eletveszelyes helyzetbe kerultek volna a csapatok. Ez is teny. Es az is teny, hogy a FIA egy toketlen bagazs, mert nem ertette meg, hogy itt egy normalis versenynek kell lennie. Amit mar 100-an elmondtak, adtak volna valami komoly buntetest a csapatoknak, hogy meg kelljen kuzdeni a 7-8. pozicioert, esetleg az azelottiekert, ha kiesik valaki elolluk. Ezzel min valtoztatott volna? Ha kimegy ket M-es kocsi es 60-nal tesz 15 kort, amig a masik 6 auto lefutja a nagydijat, akkor is megszereztek volna az utolso ket helyet. De legalabb lett volna verseny.

Igen, mondjuk az tény,hogy eléggé tüntetés jellege volt a dolognak.Hiszen, ha csupán biztonsági kérdés lett volna, akkor délben bejelentik, hogy nem indulnak, és az FIA eldöntötte volna, hogy mi legyen(halasztás, eltörtés, hagyják lemenni a futamot ugyanígy, stb).De a tény, hogy a bojkottról nem adtak ki elõzetesen közleményt mutatja, hogy botrányt akartak, mert ha így élõ adásban nézték több millióan, ahogyan kiállnak a boxba, majd betolják õket.Ez a legszomorúbb az egészben, és ez az amiért szégyelheti magát az összes csapat amely ebben részt vett.Az meg, hogy a pályán maradókat dobálták akik nem tehetnek semmirõl(amúgy a kiállt versenyzõk sem, hiszen ha csak rajtuk múlik, akkor életük kockáztatásával is versenyeznének, lásd legutóbb Kimi@nürburgring) szerintem az amerikai publikum szégyene.

Felfedező
Én meg az kezdem unni hogy 1-2 ember itt mindenkinél okosabbnak képzeli magát(PL te) és ha valakinek más a véleménye azt földbe tiporják....

nem ártana egy kis önvizsgálat... <#wave>

Kit--Kat
úgyse érti meg, mer megint ugyanezt fogja írni....

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

rezsofiz
Az FIA-t nem hibáztathatod semmi miatt. Az egész a Michelin hibája volt. Most az FIA azért a hibás, mert betartotta az általa hozott szabályokat, és nem kedvezett a Michelinnek?

Kit--Kat
na ne röhögtess, biztos megszakadtak volna, azért, hogy a végén pontok nélkül menyjenek haza

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
nem errõl bezsél, a lényeg az, hogy errõl csakis a Michaelin tehet és kész, ennyi minössze, ez a tény

MrSpock
Itt egyértelmû a nézõk voltak a vesztesek.Mostmár szerintem be is zárhatják a kaput amerikában.Fõleg mert nagyrészt ott élõ európai,és délamerikai rajongó volt,na meg a világból akik odamentek.Amerikaikat nemigen hozza lázba ez a széria.
Sajnálom hogy újabb érvágás történt a F1-ben.Jólenne ha már valaki felismerné,hogy ez így nemmehet tovább.:-(

Go Jeff Go!!!!

oneal1
<#eljen>

!Forza Ferrari!

rezsofiz
Csakhogy azzal hogy nem jöttek ki , betettek a nézõknek és betettek a sportnak is. Ennyi.

rezsofiz
Van benne kis hiba.. Az FIA is talán hibázott, de közel nem akkorát mint a Michelin.... a Michelin váltotta ki ezt az egész balhét. Istenem nem igaz. Most megint mondhatnám azt a példát, hogy egymás mögött áll 3 ember. A leghátso meglöki a 2.-at, igy az nekiesik az elsõnek, és az elsõ esik el. A 2. a hibás? Természetesen nem. Az utolso... Lássa be mindenki

De hüje ez a Frankl.

rezsofiz
Csak az a kérdés hogy hogy modosítják ezt a törvényt.. Szal kötelezõ lesz majd elindulni a rajtrácsrol? Akkor meg 1 kört és kiáll.. Nemtom hogy lesz

mohus
mislen lol😊

kár, hogy nem néztem a futamot...de így utólag is kacagtató...ennél jobban csak montoya blekflegjén röhögtem Montreálban

amúgy az egészet Oszama szervezte így, évek óta kergetik és senki sem tudja ,hogy a mislennél van perpill

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

Én úgy gondolom, hogy az FIA nagyon helyesen döntött, hogy nem változtatott a szabályokon és nem ment bele kompromisszumba.Legalábbis olyanba, amilyeneket a Michelin elképzelt.Ugyanis ezek mind elvették volna azt az elõnyt, amit a bridgestone kiharcolt a csapatainak, hogy jó gumit hozott.Felajánlotta a csapatoknak az FIA, hogy kicserélhetik a gumikat a spanyol nagydíjon használt specifikájúakra, büntetés terhe mellett, amely kizárás helyett más lett volna.Nem fogadták el.Szerintem nem lett volna sportszerû sikánt sem építeni, egyrészt mert jellegtelenné tette volna a versenyt. másrészt meg elég érdekes lenne, ha a gumihoz építenél a pályát és nem fordítva.A Bridgestonos csapatok is szó nélkül tûrték, hogy rossz a gumijuk, lehet, hogy lassabbak voltak, de küzdöttek.Most, hogy nekik van elõnyük, gyorsan egyenlítsék ki az esélyeket?Igenis akkor álljon ki a boxba 9x ha kell, emelje a guminyomást, oldják meg, a hátrányt meg viseljék el.Azért sosem szóltak, hogy túl jó volt a gumi, nyilván, de akkor is tartsák a szájukat ha túl rossz.A szabályokat sem lehet hibáztatni, hiszen ugyanaz vonatkozik mindenkire, ugyanannak kell megfelelni, és az nyer aki a legjobban alkalmazkodik hozzá.Az más kérdés, hogy az élvezhetõséget hogyan befolyásolja.Szabályokat változtatni versenyhétvége közben semmiképp sem szabad.Lehet szidni a Ferrarit, Bernie-t, Mosley-t vagy bárkit, ha a michelin jó gumokat hoz, nincs gond.A bridgestone ugyanazt tudta a pályáról, mégis jó gumit csinált.A michelinesek meg nem voltak hajlandóak vert helyzetbõl indulni.Inkább kiálltak.Megtehetik, csak ne siránkozzanak a következményeken.A nézõket sajnálom csak, hiszen azt kapták amiért mentek.

Gabesz amd64
mit mondtam Én tegnap este Szanics!!!

nesze

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Botond
Jajj már,régen nem voltatok ilyen finnyásak.Kicsit szabálytalan a Benetton,és elveszik a pontjaikat?Kit érdekel,sumi a világbajnok.<#worship>Kicsit kilökdösõdünk az utolsó versenyen?Kit érdekel,sumi a világbajnok.<#worship>Mondjuk felháborító,hogy másodszorra ezért kizárták,hiszen ott az elõzõ évi precedens,hogy neki ezt szabad,szal az csalás volt.<#levele>Most meg nem indul más,csak sumi?Kit érdekel,lényeg,hogy õ legyen a világbajnok!<#worship>

A régi jó bundaszéria nem szakad meg,ez a lényeg,nem kell finnyáskodni,nyert sumi,suuuuuuumi,suuuuuuuuuumi!<#lama>
Random work
A spanyol futamon használt gumi kibírta volna ezt nyilatkozták és oda is vitték repülõn.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

még egy dolog, és hagylak dolgozni 😊

egy ilyen technikai sportban, ahol ezredmásodperceken és millimétereken múlnak dolgok, nincs helye kompromisszumnak.

Punkerwork
én azt nem értem miért csak 1 készlet volt náluk, nem kötelezõ 2-nek lennie?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

En ugytudom egyebkent a Michelinnek nem is volt olyan gumija ami kibirta volna ezt a tavot (meg az ujak sem)... egyszeruen nem keszultek fel. Ilyet pedig csak szandekosan tudok elkepzelni.

Random work
Tutira nem talán csak 7. 8. helyet. Ha már egyszer több alkalommal kell kiállni akkor az már szopás vagy ha lassabban kell venni egy 300km/h-s kanyart.

Az tény, hogy szabály az szabály, de lehetett volna kivételt tenni nem egy hetes probléma volt hanem ott hirtelen emrült fel és a Michelin konstruktív volt. A büntetés mehetett volna, hogy legközelebb fel ne merüljön ilyen elbaszás, de ezért elcseszni az egész futamot?

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random work
Na igen, de nem logikusabb egy olyan döntés akkor, hogy a Michelin tegye fel a jobb gumijait és a csapatok majd nem kapnak pontot cserébe? A nézõk jól szórakoztak volna és a csapatok is versenyeznek.

Börni maga se gondolta, hogy képes a mezõny nagy része bojkotálni a futamot erre nyilatkozatában is kitért. Hát rosszul gondolta le is lépett a vége elött.

A Ferrari nem hibás õ versenyezni akart! A lassító meg hülye ötlet volt ezért indi mert van benne ez a kanyar.

Igen de azt is vedd figyelembe,hogy vannak szabalyok amiket az ev eleje ota lehet tudni es ha azokbol enged a FIA akkor mindenki kenye-kedvere modositgatja azokat ha nem megy a szeker... egy ilyen szabalyzet nem kompromisszumkezsegen mulik. A masik meg mibol gondolod,hogy torte zuzta volna magat mindenki? Nem sziklaparkanyon zajlik a verseny.. magasabb guminyomas es lassabb kanyarvetel. Ennyi kellett volna ahhoz a franya 1 v. 2 pontohoz, de szerintem meg a minardikat is megeleoztek volna. Azaz siman tudtak volna ebben a kielezett helyzetben pontot szerezni a Michelines csapatok. Lassan az lesz az erzesem,hogy ez az egesz szandekos volt a FIA es Bernie ellen...

Random work
Kicsit gondolkozz már könyörgöm!
Mi lett volna a véleményed ha: bevállalják és a futam alatt 14 autó egyenként 7-9 alkalommal megy a boxba kereket cserélni és tankolni? Ugyanis egy gumi 10-12 kört bírt volna és ugye külön kell tankolni.
Mi lett volna a véleményed ha: egy versenyzõnek eldurran a gumija és ott töri magát nyomorékra vagy másokat mert elsodor több autót csak, hogy versenyben legyen
Mi lett volna a véleményed ha: versenyeznek, de a döntött kanyarban csak jóval lassabban mennek (nincs verseny, másokat veszélyeztetnek lassúságukkal)

A Michelin hibázott és elismerte! Mit vársz még? A FIA viszont rugalmatlan volt és nem kötöt kompromisszumot semmit se engedett az elhatározásából!

Gondolom olyan részletek már elkerülik a figyelmed, hogy az adott kanyarban új aszfaltréteg került fel ami pl érdesebb jobban tapad hozzá a gumi azaz megnõ az oldalirányú terhelés amit nem tudodd a michelin elõre tesztelni
Persze ez is csak apróság, de ismét mondom nem kéne elhamarkodottan véleményeket írni utánna kell olvasni több véleménynek is.

És még sorolhatnám, de nincs kedvem inkább melózok.

Bernie a showert felelos... õ akkor csinalja jol a dolgat ha mindenki forma1-et nez es elegedett azzal amit lat. Minden mast leszar. Ez olyan minthogy Niki Lauda forditott helyzetben nem allt volna meg segiteni magan amikor egett a kocsija, mert az nem az õ dolga. Õt a versenyzesert fizetik. Szal a tars egjen össze bent a kocsiban. Elegge absurd de sajna ez nemcsak a forma 1-re igaz manapsag.

az, hogy ezek a szabályok, ahhoz a csapatok hozzájárulása is kellett. igaz, bernie-bõl jó diktátor kerekedne :-)
de: tudták, hogy lesz indi-futam, miért nem készültek fel rá? így te is, én is tudnánk gumit szállítani: ja, a verseny elõtt kiderül, hogy nem jó? akkor nem indulunk...

én nem vagyok ferrarista, sem egy nagy formula1-rajongó, csakis egyetlen dolog zavar: a porhintés.
a michelin elcseszte a lépést és kész. vállalja érte a felelõsséget, fizesse ki az elégedetlen nézõket, ne csodálkozzon, ha dobja 1-2 csapat stb. igaz, hogy ez az idei elsõ michelin-es bukta, de basszus, el se indulni?! ez nem bukta, hanem totális csõd. ne mosley-t, bernie-t, meg a ferrarit cseszegessék...
szerintem is oltári nagy marha szabályok vannak a f1-ben, dehát ezek adják az egésznek a keretét. ha egyszer egy gumival kell végigmenni a hétvégén, akkor a michelin ne f.stömlõket szállítson a csapatoknak!!!

Random work
Kérdés, hogy mennyire érdemes ezeket a szabályokat betartani amit Börni kitalál. Ha az lesz a szabály, hogy ugorjanak a kútba akkor azt kell tenni?

Ha biztos, hogy balesetveszélyes a gumi akkor tenni kell ellene.

b-type
hát ez tényleg érdekes, ugyanis mindkét Minardi a Jordan elõtt fordult a célegyenesre a felvezetõ körben.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

"na itt a tévedés mert egy autóversenyen a gyorsaság az elsõ a biztonság a második"

Legalabb magadnak ne mondjal mar ellent! 😊

AZ emberek a szaguldas miatt neznek forma 1-et igy Eccleston dolga,hogy szaguldast adjon nekik. Õt csak ez es nyilvan az ezzel jaro penz erdekli.. ez a dolga. A csapatok dolga,hogy sajat biztosnagukrol gondoskodjanak a megfelelo szabalyok betartartasaval. Ezt most a Michelin-nek nem sikerult. Es a szabalyok betartasa mellett nem voltak kepesek kompromisszumra. Valahol megertem Ecclestone-t hiszen õ pont a nezok erdekeit nezi most!

Kit--Kat
LOÁL<#idiota>

Random work
Tényleg az! Nem normális!

AnuluWork
"Bernie Ecclestone dühösen vette tudomásul a hét Michelin-csapat visszalépését, s úgy véli, hogy éppen a francia gumiszállító okolható az indianapolisi Forma-1-es futam teljes csõdjéért. "Millió dolgot megpróbáltam, hogy rávegyem az indulásra a csapatokat. Õk azonban más megoldást találtak. Dühös vagyok!" - szögezte le az F1 elsõ számú vezetõje.

Ecclestone hozzátette: a "régi szép idõkben" még rábírta volna a versenyzõket az indulásra. Emlékeztetett: az 1991-es adeilaide-i futam elõtt a szakadó esõben egyenként gyõzte meg a pilótákat a részvételrõl, "beparancsolta" õket az autóba. Igaz, az embertelen idõjárásban a mezõny nagy része ütközött vagy kisodródott, így a 17. körben leintették a futamot..."

Ez sem rossz. Ha itt pl. öten kipurcannak, akkor Bernie boldog lett volna, hogy elindult a mezõny. Mint amikor Adelaideben rajthoz álltak. (Ha jól emlékszem Mansell fel sem állt a dobogóra, mert megsérült.) Ez a faszi hülye.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB