FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rezsofiz
Mint egy szarházi majom <#taps>

sazl : c

Zsoltika 007
Szerinted... Az egy dolog hogy a gépek biztonságosak, de ezt mond Ralf-nak.<#rolleyes>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

rezsofiz
Te ugy beszélsz a pilótákrol mint valami bábukrol.. A piloták tudnak gondolkodni.
Mellesleg az a Coulthard MS baleset ha jol emléxem eszméletlen nagy szakado esõben volt. Vagy az nem az volt? <#banplz>

mekkora királyság lett volna!!!
persze, ha sérülés nélkül szállt volna ki minden pilóta a 20 törmelékhalmazból...😊

http://gaborszantai.co.uk/

rezsofiz
Ne gyertek megint ezzel hogy meghal valaki. Az F1 nagyon biztonságos. Nem halt volna meg senki. Tul van dramatizálva az egész. Ha nagyon szarok lettek volna a gumiaik akkor kiálltak volna a verseny közben és kész. Annál amit csináltak, csak jobb lehetõségek voltak.

AnuluWork
Mellesleg jó nagy hülyeség lett volna, ha azt mondják a Michelineeseknek, hogy lassíts, és jön mögötte az összes Bridgestoneos full gázzal ...

Aki vezetett már az tudja, ilyenkor van rá esély, hogy az emberbe szálljanak hátulról.

Mekkora ügy volt abból is, hogy MS Spaban anno belerohant Coulthardba, mert az szerinte lassított olyan helyen, ahol gyorsan kellett volna menni. Nos uezt ültessük át a döntött kanyarra. Tapadás a hátul jövõnek zéró lett volna, és elszáll az egész banda már az elsõ körben ...

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Üdv mindenkinek!

Teljesen egyetértek Piski 22689-es hozzászólásával.
Itt egy valaki hibázott, méghozzá a michelin. A többiek tették a dolgukat.
1. A versenyben futó három csapat becsülettel versenyezett.
2. A Michelines csapatok nem tudták, illetve merték vállalni a versenyt (ez az õ problémájuk)
3. A FIA õrködött a szabályok betartása felett, és hozzá kell tenni, hogy a verseny ezáltal szabályos keretek között zajlott le. (A szabalymódosítás, illetve a lassító beépítése nagyon durva dolog lett volna. Gondoljunk bele, hogy egy focimeccsen az egyik csapet vezet 1:0-ra a 10. percben, majd kényszerítik a bírót, hogy fújja le a meccset 5 perc múlva, mert a játékosok lába megfájdul és nem bírja a további terhelést, ha nem fújja le a meccset, akkor levonulnak a pályáról.) Teljesen abszurd gondolat nemigaz?

Mindemellet jó sokan megszívták ezt a futamot a nézõktõl kezdve a szponzorokig.
AnuluWork
Mellesleg õ Pierre Dupasquier (akár Kende Péter is lehetne 😊:

robotnyk
próbálkozzanak, egyrészt az dícséretes, meg jó lett volna egy ki halt meg tegnap az F1ben? címlap is.
Kis királyfi: Fernando Alonso
Királyné: Kimi Räikkönen
ez így érdekes, fõleg, mert a spanyol haja a hosszú...
Kimi lehetne inkább Süsü kedvence, a vadkörte, mivel érzelmei jobban hasonlítanak egy gyümölcséhez, mint egy bábúéhoz...😛

rezsofiz
<#nyes>

nagyon fáradt lehetsz...😛

AnuluWork
Torzonborz a Nagy Király? Akkor gondolkodjunk Rátótiak! 😊

Süsü: F1

Torzonborz: Max Mosley
Kém: Pierre Dupasquier
Király: Michael Schumacher
Kis királyfi: Fernando Alonso
Királyné: Kimi Räikkönen
Írnok: Ralf Schumacher
Kancellár I.: Bernie Ecclestone
Kancellár II.: Jean Todt
Hadvezér I.: Flavio Briatore
Géphang, Hadvezér II., Borbély: Ron Dennis
Pék: Norbert Haug
Csizmadia: Ross Brawn
Zsoldos I.: Rubens Barrichello
Zsoldos II.: Juan Pablo Montoya
Dada: FIAT
Zöldséges kofa, Asszony: Paul Stoddart
Sárkányfûárus: Eddie Irvine
Kertész: David Coulthard
Kocsmáros: Niki Lauda

Közremûködnek: A Michelines és Bridgestoneos csapatok ...

<#idiota>

Bucser
MAx mosley arra a királya hasonlít aki toporzékol a trónján hülyébbnél hülyébb törvényeket hoz de senki nem figyel oda rá, de a Kincstárnoka(pénzügyminisztere Bernie Ecclestone) minden szavát lesik az alattvalók a királyt meg hülyének nézik.. én valahogy így érzem ezt az egész FIA baromságot....

KÉrem kapcsojja ki...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zsoltika 007
<#eljen>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

franco
közelebbivé

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

franco
háááát nemtom errõl beszéltetek-e -nem vagyok renceres látogatója a topiknak-, de szvsz az új versenysorozat minden eddiginél közelebbé vált....

rezsofiz
Jajj most ez hogy mennyi körig birta volna... Mindenki csak mond egy számot. Lehet 1 kör után eldurrant volna, lehet végigbírta volna a versenyt. De a lényeg hogy legalább próbálkoztak volna, és a legfontosabb, nem tettek volna be a nézõknek és a sportnak sem ha kióhajtották volna tolni a seggüket a pályára.

rezsofiz
Jajj most ez hogy mennyi körig birta volna... Mindenki csak mond egy számot. Lehet 1 kör után eldurrant volna, lehet végigbírta volna a versenyt. De a lényeg hogy legalább próbálkoztak volna, és a legfontosabb, nem tettek volna be a nézõknek és a sportnak sem ha kióhajtották volna tolni a seggüket a pályára.

rezsofiz
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddD

Zsoltika 007
"Ezerszer el lett mondva hogy ki tudtak volna menni a ppályára ha növelik a guminyomást."
És mire mentek volna?? Jó így kibírt volna 16-20 kört. De nem is volt elegendõ gumi hogy mindenki cserélgethesse.

rezsofiz
Ez az egész szar tul van reagálva. Nem történt semmi nagy dolog csak mindenki felfujja és ugy állítja be mintha meghalt volna valaki pilota. Elképesztõ 😮

rezsofiz
1. Ezerszer el lett mondva hogy ki tudtak volna menni a ppályára ha növelik a guminyomást.. De nem mentek a lámák.
2. Ez igaz.
3. A Ferrarinak itt nem kellett semmi döntést hoznia, tették amiért megalakult a csapat, versenyeztek.

Botond
végre kijött a bridgestone sokéves fejlesztésének eredménye,a michelinesek sehol nem voltak <#nyes>
Zsoltika 007
Hülye! <#nyes><#nevetes2>

nagy színész lehetne😛PP
Kimi lehetne a társa, elsõ filmjük: "Az érzelmek viharában"

😊))

AnuluWork
A képet megnézve Michael Schumacher lassan amolyan Steven Seagalos arcmimikával fog rendelkezni.

Steven Seagal boldog

Steven Seagal mérges

Steven Seagal feszült

Steven Seagal bánatos

Michael Schumacher boldog

Michael Schumacher mérges

Michael Schumacher feszült

Michael Schumacher bánatos

Nem azt mondtam, hogy NASCAR gumikkal szerelték fel az F1-es autókat... Hanem azt, hogy mivel több versenyben érintett azon a pályán, az alapadatok talán pontosabbak náluk, mint a franciáknál. Tudom, a nyomvonal nem ugyanaz, de itt most az aszfalt miatt tört ki a hiszti, az meg adott minden versenyen.

AnuluWork
Aztán, ha lelassítanak, beléjük meg a rajtrács végérõl indult összes Bridgestoneos csapat ... 😊

Mindegy. Ez lett a vége:

Botond
bosszú az uniós költségvetésért!
összeesküvés elmélet?
francia csapat hatása a francia gumigyártóra?

"Kérdés: Vissza kellene adni a nézõknek a pénzüket?
Schumacher: Ezt miért nem Bernie-tõl kérdezed meg?"

😄DD

Punker
eddigi legjobb teória 😊

"szerinem itt egyértelmûen a michlen volt a hibás, a ferrarinak SEMMI köze nem volt, bár voltak õk - MICHLEN - ott a futam elõtt és meg is vizsgálták az aszfaltot és ha jól tudom most idén az új aszfaltot olyanra csinálták hogy kis bordák vannak benne így jobban tapad -> így nagyobb lett a bal hátsó kerékre esõ erõhatás és EZZEl nem számoltak a gyárban szerintem, másik - ez az én véleményem és nem akarok vele senki megbántani - szerintem a michlen csak azután kezdte hogy nem engedik versenyezni a csapatokat miután briatore azt nyilatkozta hogy nem engedi ki a renaultot versenyezni szerintem azért mert félt hogy megint csúfosan beégnek mind canada és így meggyõzte a michlen mérnokeit hogy ne engedjék SZERINTEM"

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kizárhatják a BAR-Hondát

Írta: Schneider Andrea (München) <2005.06.20. 22:10>

Amennyiben 'bebizonyosul' a bojkott

Ahogyan arról beszámoltunk, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley bojkottal vádolja a Michelin csapatokat. Az FIA június 29-én maghallgatásra várja a csapatokat, majd meghozzák döntésüket a büntetés kapcsán. Míg egyes csapatokat esetleg pénzbírsággal sújtanak, a BAR-Honda alakulatát a kizárás veszélye fenyegeti.

A csapat a tankbotrányt követõen is felfüggesztett büntetés alatt áll, így a brit-japán gárda esetében a világbajnokságból való kizárás sem kizárt.

A brazil (Rubens Barrichello) nem ért egyet azokkal a véleményekkel, melyek szerint az USA GP a sportág tragikus epizódja volt. "Ez kétségkívül nem vált a Forma-1 hasznára. Szomorú nap volt, de nem tragikus. Tragédia 1994-ben történt, a mai nap egyszerûen csak szomorú volt."

respect...

Amse
2.Lehet nem tudsz elképzelni és lehet nagyon kicsi rá az esély, de lehet valaki nagyon szerencsétlen és nem kell kockáztatni.Nem is csak a halálról van szó.Látod R.Schumi se indult volna a futamon, mert az edzésen odavágta magát.Kinek kell akár kényszerpihenõ is?Vagy ha Raikkonen nem megy el 2 centire a BAR mellett a múltkor akkor lehet ott is lett volna sérülés.

misi9
Valahol nincs fenn a rajt? Ha vhol megvan, belinkelné vki, mert ezt a sporttörtéteneti rajtot el szeretném rakni emlékbe, de az a baj,h sehol nem találom még.

franco
nem akartam beírni de jószerivel követhetetlen a topik.
de 2 dolog:

1: a sikán dolgot nem kapizsgáol. ugyan nem vágom a pontos helyét, de +1 kanyar +1 fékezési pont, a gumi így is kopik...

2: nézzük meg, melyik forma1es pilóta halt meg legutóbb. azóta eltelt rengeteg idõ. a biztonsági fejlesztésekbe dollármilliókat öltek. a kocsin belül is és a kocsin kívül is. (pl uj nyakmerevítõ, USA pályán korlát speciális anyagból)
nem tudok jelenleg olyan gumidefektet elképzelni, ami halálhoz vezetne

Kit--Kat
nem az tehet róla, hogy nem indultak, aki a pályán van, ezt nem tudták felfogni

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

oneal1
egyetértek mindennel amit leírtál!!!

!Forza Ferrari!

CodeRed
Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele de:

1: Nagyon nem szerettem volna ismét olyan "vérfagyasztó" látványt mint mikor a kis schumi tavaly percekig nem mozdult meg a kocsiban a crash után.Itt elég sokmindenkinek nagy a szája, de nem tudom mi lett volna ha valaki meghal a pályán.Akkor is helyes lett volna a csapatoknak elindítani a versenyzõit, tudván hogy a gumik ilyen problémásak?
2: A sikán nem hiném hogy sokat segített volna, hiszen ha ennyire rosszak voltak a gumik akkor valszeg egymásután durrantak volna el mondjuk nem 7 hanem 14 kör után.Fõleg hogy a célegyenes utáni jobbosban is kapnak azok a gumik keményen.Hol is durrant el Kimi gumija a múltkor???
3: A Ferrari a lehetõ legésszerübb döntést hozta az ügyben szerintem.Hiszen itt keményen a pontokról van szó amikért tulajdonképpen versenyeznek.Nem hülyék eldobni maguktól.Vagy legalábbis a saját esélyét egy csapat sem csökkenti.A Minardi meg a Jordan meg...hát...nekik szerintem ismervén saját korlátaikat oly mind1 volt.És ugyebár, csak elindultak!!A szabály az szabály kéremszépen.Mindenki aláírta.Fordított helyzetben melyikõtök jótékonykodott volna az ellenfél csapat hasznára saját magatokkal szemben????
A M hibázott, és csúnya ujjalmutogatással "védekeztek".Dehát mindíg az ordibál akinek a háza ég.A másik pedig:lehet hogy nagyon rosszul esett a nézõknek, hogy "ráfizettek" a futamra, és a pénzükért nem kaptak semmit, de szánalmas volt hogy dobálták a versenyzõket, akik hozzáteszem részben õértük mentek ki a pályára.Ez látszott Schumi mozdulatában a leintés után.Én azokat az embereket simán életfogytiglanira ítélném azért amit tettek.EMBERÉLETEKKEL JÁTSZOTTAK!!!Egy versenyzõ élete nem hinném hogy bármely jegy árával vetekedhetne.Összeszorult a torkom mikor azt láttam hogy centikre csapódott Bari kocsijától a mûanyagpalack.És õk ottmaradtak, és versenyeztek tovább...az életük árán is!

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

rezsofiz
Nem keversz véletlenül össze valakivel egyébként? Legalábbis a másik topicos írásodbol az jött le.

rezsofiz
Látod ez az ami tök felesleges. Ahelyett hogy mondanál valami konkrét ellenérvet, mondod ezt a sok hülye szöveget, amire senki sem kíváncsi. Nem engem járatsz le, magadat. Szánalom <#levele>

osho
És még 5. a forum... Rezsõ eheh , látom téged nehéz támadni... mindet tudsz... eheh... ennél jobbat is.Itt a nyár menj a szabadba laptoppal, a vérnyomásodnak összejön 3Csillag... háromcsillag, ezért csinálod ?Itt nem lehet vélemény nélküled, ügye ?Bocsánat, tévettem,te nem az a Rezsõ vagy, bocs...

De sok önkéntes van, lépj te is közéjük !

Laffite
már tavaly is tudták, hogy lesz itt verseny, ki lehetett volna menni tesztelni a Michelinnek is... egyébként az amcsi szériákban 20-30 körönként kerékcsere van és eleve slick gumikkal mennek, plusz egész más az összetétel is és a méretek is, szal az egész ég és föld...

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

zotyóbá
Ecclestone mindent megpróbált!
"A régi szép idõkben kényszerítettem volna õket az indulásra. De azok a napok elmúltak".
MÉG SZERENCSE!!<#levele>

Annyit csöndben megjegyeznék, hogy a Firestone révén a Bridgestone-nak mintha pöttyet több tapasztalata lenne Indianapolisban, mint a Michelinnek (NASCAR, Indycar, Champ Car beszállító, vagy mi a szösz...).

rezsofiz
Ennél bonyibb a helyzet. Figy az hogy kedveztek volna a Michelinnek, nem feltétlenül jelentette volna azt hogy jobban lettek volna a Bridgestonnál. De SEGITETTEK volna nekik és ez a lényeg. Ha megengedték volna a Michelinnek amiket kértek na abbol a Bridgestone olyan pert csinált volna hogy huihhha.