182273
  • Istencsászár
    Rosberg: nem mennek túl jól a dolgok
    Nico Rosberg hét ponttal a tizenkettedik helyen áll az összetettben, amivel egy cseppet sincs megelégedve. "Az utóbbi időben nem mentek jól a dolgok. Egyre nehezebb lesz a pontokért harcolni."

Az elégedetlenség pontos okát nem tárta fel. "Ha túl sokat beszélek, újra a fejemre olvasnak." Rosberg az Ausztrál futam előtt vitába keveredett a csapat résztulajdonosával, Partick Headdel.

"Az időmérő előtt a fülhallgatómba üvöltött. Mondtam neki, hogy így nem működnek a dolgok. Megértette. Egy kritika építő is lehet. De a megbízhatósággal szemben egy versenyző tehetetlen. Az én feladatom az, hogy gyorsan vezessem az autót." - árulta el Rosberg.

A napokban felreppent a hír, miszerint a Toyota le akarja szerződtetni Rosberget, nagyobb technikai támogatás fejében. Az utolsó szó azonban a versenyzőé. "Nem lehet engem csak úgy egy másik csapathoz küldeni. Ez az én döntésem."

Habár a Toyota istálló sokat fejlődött az elmúlt futamok során, Rosberg a német-japán csapatban sem tudna az élmezőnnyel harcolni. Lewis Hamiltonnal szívesen összemérné a tudását. "Nagyszerű lenne, ha harcba szállhatnék a győzelmekért. Együtt gokartoztam Lewisszal és mindketten GP2-es bajnokok vagyunk. Mindent elkövetek annak érdekében, hogy hasonló helyzetbe kerüljek mint Lewis. A spai tesztek során oda jött hozzám és azt mondta: 'már az első körben teljes gázzal mentem az Eau Rougeban.' Így válaszoltam neki: 'a Te autóddal ez nem kunszt.'"

• WNW
    Sose volt nagykepu..:) Amugy gondoldkozz el azon, hogy mig Schumi volt, egyfolytaban nyomtak a jotekonysagi focimeccseket a futamok elott.. Miota nincs, semmit nem hallani errol... Kiesett az az ember akinek ez szivugye volt, a tobbiek kozul meg ugytunik egy embernek se igazan fontos a tema....
  • qper
    SZiasztok!

Itt lakom Mogyoródon, a pályához légvonalban elég közel. Ma reggel fél nyolc és nyolc között ma egy F1 kocsit terelgettek a pályán, csak azt nem tudom hogy melyik csapat maradt itt, vagy melyik autó ment pár kört.

Nincsa valakinek valamilyen infója? Tuti F1 autó volt, az egész faluban bömbölt a hangja, még a szél is erre fűjt, így az még erősebb volt.
  • Attila889
    én azt hittem róla hogy nagyképü...de msotmár nem hiszem azt róla.De mégis annyira hiányolom az F1-ből :(
  • Amiga
    Egy 2003-as, de nagyon jó interjú Schumival (részlet):

Kérdés: Minden idõk legjobb versenyzõjének tartod magad?

Schumacher: Nem. Sosem tartottam annak. Most nekem van a legjobb autóm és a legjobb csapatom. De ezt nem ingyen kaptuk. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy eljussunk oda, ahol most vagyunk. Lehetséges, hogy van nálam jobb versenyzõ, de az autója nem olyan jó. Az ilyen összehasonlítás sosem lesz fair.

Kérdés: De a gyõzelmeid és egyéb eredményeid száma nem a legjobb bizonyíték?

Schumacher: Hogyan mondhatnám, hogy én vagyok a legjobb? Nem vagyok arrogáns. Lehet, hogy volt jobb versenyzõ nálam, de nem voltak olyan lehetõségei, mint nekem. A másik dolog pedig az, hogy lehetetlen kijelenteni, hogy egy ember a sport történetének a legjobbja. A körülmények sokat változtak. Hogyan lehet összehasonlítani az '50-es éveket a mai körülményekkel? Nagyon félek, amikor beülök egy olyan autóba, amiket a régi idõkben vezettek. Képzeld el, hogy azzal versenyeztek! Abban az idõben többet számított a versenyzõk bátorsága. Ma már nem ez számít. Az, ha valaki csinál egy váratlanul kockázatos dolgot nem feltétlenül jelenti azt, hogy gyorsabb is lesz.

Kérdés: Nem lenne jobb, ha minden pilóta ugyanolyan autóval versenyezne?

Schumacher: Amikor a Forma-1-be jöttem én is ezt kívántam. Láttam, hogy más versenyzõk jobb autóban ülnek, mint én és álmodoztam. Bizonyítani akartam, hogy tehetséges vagyok. De miután annyit dolgoztunk azon, hogy a legjobb legyen az autónk, nyilvánvaló, hogy ma már nem ugyanaz az álmom.

Kérdés: Ki lesz az új Schumacher?

Schumacher: Nincs olyan, hogy új Schumacher. Sok fiatal, tehetséges versenyzõ van saját névvel és egyéniséggel. Például ott van Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, a testvérem Ralf és Juan Pablo Montoya. És van sok nagyszerû versenyzõ, akik már régebben vannak a sportban, mint például Barrichello. Ki lesz a világbajnok? Nem tudom.

Teljes cikk:

2003-as interjú
  • bardocz
    fordulatszám korlátozás akkora faszság
  • G_ArchAngel #54680
    "- A csapatokkal való egyeztetés függvényében a motorok 19.000, esetleg 20.000 fordulat/percre korlátozása. Oka: A költségek csökkentése, illetve a Formula közelítése az utcai autóknál használt technológiához."

szóvel egyikünknek sincs igaza:)
  • [Jakuza]
    Mar bocs de pont korlatozzak a fordulatszamot 19000-re.

• bardocz
    kevesebb szénszál lenne kubica már nem versenyezne -.-
  • Pluskast
    Ez egy nagy faszság. Miért kell, hogy az autók jobban hasonlítsanak az utcai kocsikra?? Ez nem lehet indok a Forma 1-ben! Könyörgöm ez az F1!! Nem evo gyorsulási verseny. Röhelyes az egész.
  • DJ BP
    Költségek csökkentése. - A minimum súlyhatár 605 kilogrammról 550 kilogrammra csökkentése.

Oka: Kirekeszteni azokat a költségeket, melyeket a csapatok a borzasztóan drága, nagy sűrűségű, egyenként 55kilogrammos ballasztokra költenek, amik szállítása sem jár anyagi veszteség nélkül. Emellett az autók sokkal biztonságosabbak lesznek az extra súly nélkül.

Ja az autóba még könnyebb, még drágább anyagok kerülnek, hogy 500kg legyen, és így megmarad 50kg ballasztnak :DDD Sztem nem viccből 550kg a csomag súlya, nem viccből alkalmaznak +55kg ballasztot. Biztos jobb súlyeloszlás elérése miatt. Különben minek szőröznének vele? Kevesebb szénszál lenne, mindjárt nem kéne ballaszt. Szóval szerintem tuti nem úgy döntenek, hogy akkor szedjük ki a ballasztot :), további súlycsökkentés inkább :D
  • Istencsászár
    Kár felemlegetni ami ugyvolt az ugyvolt, de ne mindig a kocsi volt a hibás hiába zseni Monty és Kimi.
  • Istencsászár
    Azzal nincs baj, levezetőbe széteshet az már nem bünti:)
  • Suri hun
    Remélem ezek a szabályok kicsit majd érdekesebbé teszik az f1-et mert nekem nagyon hiányzik a régi hangulata amikor még Senna meg Mansell meg Prost és a többiek voltak. Itt egy video hogy akkor még milyen volt az f1.Senna v Mansell
  • guardian hero
    Ok, de a Forma1 sosem erről szólt, ez nem megbízhatósági verseny. Érjen be az autó, és essen darabjaira a levezető körben, az a tökéletes konstrukció!
  • G_ArchAngel #54671
    volt Kiminek olyan futama, hogy annyit nyomkodta a gombokat, hogy 3 kormányt elhasznált...

hihetetlen ez a srác, mindent tönkretesz!
    én egy vasgolyót sem adnék neki, mert azt is elrontaná...

(szemét Montoya is többször szétberhálta a McLarent, mert annyira nem akart nyerni...)
  • G_ArchAngel #54670
    csak rajta kívül mégy 3-an legalább szétfékezték - igaz nekik nem is lett bajuk, mert nem McLarenben ültek...

amúgy szép volt, hogy addig kibírta, máskor pár körön belül eltört (biztos már addigra kockára fékezte, sőt a hátsó szárnyat is elhasználta, mert gyorsabban ment, mint szabadna...:D)
  • a.carkey
    Pl. kémekre. Úgyse büntetik ...
  • a.carkey
    A felfüggesztés meg magától szállt el ...
  • Shiwo
    kiváncsi vagyok, hogy mikor jönnek rá, ha a csapat nem költhet annyi pénzt bizonyos dolgok fejlesztésére, akkor majd költ másra, és marhára nem lesz spórolás továbbra se..
  • Istencsászár
    Ő fékezte kockásra gumit, nem magától lettek olyanok a többi már ok-okozat -.-
  • gercse
    Megbízhatóra kell csinálni, addig kell gépészkedni az autóval, amíg kibírja a 4 versenyt, nem lehetetlen,
  • jazzy
    Érdekes, nem tudom az FIA-nak feltűnt -e már, hogy 200as átlagtempót mennek naponta órákon át, és néhány másodpercenként váltanak.
    4 hétig kell kibírnia egy váltónak? Kérem ez forma1, nem Dakar..
  • G_ArchAngel #54663
    CDG szárnyak, slik gumi, kevesebb leszorítóerő, energiatároló rendszer, 20e-s fordulatszám, 550kg-os súly...

nem akkor hülyeségek ezek, mint látszik, lehet még előzni is lehet majd jövőre:)
  • [Jakuza]
    Idiota barmok.
    Vegre nem tudanak valami normalis szabalyt kitalalni ?
  • G_ArchAngel #54661
    2008-as szabályváltozások

tévedtem:
    motor 3 hétvége
    váltó 4 hétvége
  • a.carkey
    Jövőre nem lesz, legalábbis vmi ilyenről volt szó.
  • a.carkey
    A gumiismeretek miatt jövőre szerintem nem lesz rossz a BMW és a Renault, persze ha csiszolnak a megbízhatóságon.

Ha már versenyzők jövőjéről van szó, ne felejtsük azért el Nelson Piquet JR.-t, és Bruno Senna-t sem ...
  • oneal1
    kipörgésgátlót vegyék is ki:D
  • oneal1
    4 hétvégés motor, 2 hétvégés váltó

ez most csak saját példa volt vagy tényleg igy lesz?...:S
  • G_ArchAngel #54656
    van 10 srác, aki ezzel a McLarennel VB lenne, van/volt 10, aki a 2004-es Ferrarival lett volna az - 2008-ban lehet a Renault vagy BMW lesz a befutó...

soha nem lehet tudni, ki hogy alkalmazkodik az új szabályokhoz: 4 hétvégés motor, 2 hétvégés váltó, tiltott kipörgésgátló...
  • G_ArchAngel #54655
    nem Te, de ebben a topicban más gyakran...
  • edeleny
    Szerintem ezt nem emlitette senki:"széthajtja az autót dumával"
  • edeleny
    Szegény Rosberget már a toyotával emlegetik.
    Ha elmenne a Williamstol (több éve szerzödése van),akkor csakis Lewis mellett látnám szivesen, de ha maradna akkor tudnék csippantani egy Rosberg-Piquet felállást a grovei-ak nál.

Most jut eszembe.
    Tavaly összel mennyien pikkeltek rám,mikor azt irtam,hogy Kimi-Alonso párosnak van egy éve,hogy harcoljanak a VB cimért,mert jönnek a fiatalok.
    Tévedtem.
    Nincs.
  • Attila889
    vagy az F1-ben Európai nagydíjon :D :D
    Ott is marha jó dolgokat mutatott a közönségnek,és a nézőknek is.
  • G_ArchAngel #54651
    Kimi dolgozik az ügyön - a legjobb megbízhatatlansági teszter:)))

minden 3. versenyen kiesett vagy problémája volt - ez az eredmény verhetetlen:)

és nem kell jönni a "széthajtja az autót dumával", mert amelyik autó az első boxkiállás előtt szétesik, ráadásul a korábbi McLaren-nél anyaghiba miatt az nincs "széthajtva"...
  • edeleny
    Az 54 649 irásbol,talán 30 iolyen korrekt van.
    Bizony,bizony a legnagyobb haszna Lewis VB-címének az lenne,hogy a jelenlegi "sztároknak" tartott pilótákat haza tenné.
    Az az rá kellene döbbenniük,hogy csak azért mert engem Alonsonak hívnak,és van két VB címem,vagy azért mert Kimi a nevem és Ferrariban ülök,még egyáltalán nem adnak bajnoki cimet,azért dolgozni is kell.
    (erre Alonso már rá jött,a többiek meg kapiskálják)
  • G_ArchAngel #54649
    Láttad, hogy Lewis mit csinált a GP2-ben?
    Ha láttad volna, nem írnál ilyen hülyeséget...
  • Matte
    Kimi messze a leggyorsabb az egész mezőnyben? Nehéz elfogulatlanul nyilatkozni, hisz aki nézi az F1-et, az előbb utóbb mindenképp húz valaki felé. Sosem szurkoltam csapatnak és igen, tavalyig Schumacher rajongó voltam, nem ferrari....schumacher, mert az a véleményem, hogy kiemelkedő teljesítményt volt képes nyújtani és igen, megérdemelten lett világbajnok Alonso, tavaly is, tavalyelőtt is. Ez azonban cseppet sem árnyékolja be Michael teljesítményét. Bizonyos szempontból azonban jót tett a versenyeknek az, hogy visszavonult.Kiegyenlítettebbek lettek a futamok, de azt hiszem ezzel senkinek nem mondtam újat. Hogy mi a helyzet idén? Nem könnyű. Itt megint csak a saját véleményt mondhatom el és akkor majd jöhetnek a lehurrogások. Mint ahogy az első futam óta titokban, azóta pedig egyre erősebben, én azt remélem, hogy Hamilton lesz a világbajnok. Nem csak azért mert újonc, hanem azért mert ezzel igencsak odacsaphatna a többieknek. A vezető "négyesfogat" közül egyértelműen Massa a legszürkébb. Néha magabiztosan tudja hozni (ha az időmérőn jól teljesít, de csakis akkor), viszont ezt leszámítva gyenge (értsd hogy mondom) pilótának tartom, aki a világbajnoki címet nemhogy a legkevésbé sem érdemli meg, de teljesen esélytelen rá. Rangsorba őt Raikönnen követi, nála sem lehet érezni hogy "jó" lenne idén, mindamellett absolute unszimpatikus, csakúgy mint Alonso. Akit én még szívesen látnék a dobogón sűrűen, az N. Heidfeld, és bár jó a BMW, de azért (sajnos) csodát nem lehet vele művelni. Egy szó mint száz, mert senkit nem akarok halálra untatni, szvsz Hamilton érdemelné meg leginkább a világbajnoki címet, bár ahogy írták is alattam, tapasztalatlan még, azért olyan nagyon rutintalannak sem mondanám, nem ma látoot versenyautót először.... idei teljesítménye azonban még a remek autó ellenére is csodálatos. Ezzel szemben azonban azt hiszem mindenki érzi, hogy ki lesz a bajnok idén és én ennek nagyon nem fogok örülni. Fernando Alonso.
  • Bucser
    Szerintem meg ezt biztosan nem...