FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rezsofiz
Én egy jo kis versenyt.. Csakhogy az FIA-nak az a feladata hogy a szabályokat betartassa.
Hidd el én is jobban örültem egy jo kis versenyzésnek, de ahogy itt szidják az FIA-t..

sazl : c

b-type
hát elsõsorban az hogy ez még a régi 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Amse
Kit--Kat
"megbizonyosodtak, de csak a helyszínen, a szabadedzések alatt, mivel ilyen körülményeket kipróbálni nincs lehetõség más teszt- vagy versenypályán"
épp ez-az, ez nem megbizonyosodás.....

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

AnuluWork
"Michelin a"

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Punkerwork
mert itthon vasárnap nem nagyon lehet 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

A bukmékerek sokat buktak Indianapolison

Írta: Smiler <2005.06.21. 14:05>

A csonka futamon sok élelmes ember kaszált.

Még a bukmékerek is rosszallóan néznek Tony George-ra, az indianapolisi pálya tulajdonosára, aki úgy döntött, nem fizeti vissza a belépõjegyek árát. A bukik is számolgatnak, hiszen a kurtán furcsán sikerült futam eredménye miatt talán õk vesztették a legtöbbet.

Egy ausztrál bukméker elmondta, 100 ezer dollárt bukott a versenyen, mert Tiago Monteiro dobogóra állt és Patrick Friesacher pontot szerzett.

"Nyilvánvalóvá vált mi fog történni, körülbelül öt órával a verseny elõtt", mondta a 'Centerbet' hivatalos szóvivõje. "Hirtelen rengeteg pénzt tettek olyan fickókta, akik normális körülmények között legfeljebb taxit vezetnének."

<#falbav><#falbav><#falbav>MIÉRT NEM FOGADTAM VALAMELYIK LÚZERRE???

http://gaborszantai.co.uk/

b-type
nem haladnak át.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Zsoltika 007
Há jópénzé mindent! <#vigyor>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Botond
Ez is elég "egyedi" eset volt,mint a kilökõsdi,meg a szabálytalan kocsis,kizárt csapatos világbajnokság.
Punkerwork
legyél VIP és lesz 😊

AnuluWork
Kéne egy edit gomb.

"valahogy "lemaradt.

Botond
Meglátjuk.Az elsõ idõkben mindenféleképpen kemény verseny lesz mint anno volt a forma-1ben,mert arra jön a tömeg meg a szponzorok,aztán 50év alatt lehet az is ellaposodik ilyen bundaszagú sumi-érává,de azt én már úgyse érem meg. :-D
Punkerwork
nem biztos, most összetartja õket az hogy utálják a ferrarit.

AnuluWork
Mármint a leintés szempontjából, ahol el kezd futni az idõszámláló ...

AnuluWork
A célegyenes a boxutca elõtt van. Ha behajtanak a boxba, már átmentek rajta és megkezdték a körüket ...

<Így nyert MS Silverstoneban Mika elõtt pár éve ...>

Zsoltika 007
De azért ettõl már csak jobb lehet..

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Punkerwork
nehogy azt hidd hogy jobb lesz, ott a nagy csapatok mégjobban kib@sznak majd egymással.

Botond
És senki nem ágált,hogy na de csináljanak gyorsabbat akkor,és a michelin kerék is csak akkor lett végre szabálytalan,amikor menetközben a bridgestone nyomására változott a szabály.Most a michelin megpróbálta ugyanezt a trükköt,nem jött be,de sztem ez volt bernie utolsó dobása.2008tól vagy mikor jár le a szerzõdésük jöhet a csapatok álltal börni nélküli forma-1 utód.
ÁjjLe BoBBi
FFLÉÉÉMMMMMMM!!!!!!!!!!<#mf1><#boxer><#mf2>

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Punkerwork
ez igaz az övék akkor is lassabb de tartósabb volt.

Botond
milyen flémet indítok?nem így volt?bridgestone szólt vagy 2 éve amikor szívtak orrba szájba,hogy ez így nem frankó,a michelin kerék szélesebb vagy keskenyebb vagy mittomén már mi volt,és nem azt harsogta mindenki,hogy akkor csináljon olyan gumit a bridgestone,ami jó,nem,simán megváltoztatták a szabályokat,hogy na akkor a bridgestone kerék a szabályos
Punkerwork
he? már megint flém-et indítasz? a japók ott szúrták el hogy 1 csapatra figyeltek csak.....

Botond
ó a régi szép idõk,amikor a bridgestonenak nem jött ki a lépés,és hipp hopp más lett a gumiszabály :-D nem is tudom a michelinesek hogy gondolták,hogy nekik is sikerül egy ilyen trükk :-D
b-type
szvsz ki van ez facsarva rendesen, az FIA tudja hogy mire perelhet, te meg itt próbálod cáfolni..
szvsz:
A felvezetõ kör nem számít bele a versenybe, mert akkor lépne a körszámláló, a verseny adott körbõl áll, és a rajtrács azért rajtrács mert onnan elrajtolnak.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

- nem bizonyosodtak meg arról, hogy rendelkeznek olyan abroncsokkal, melyek alkalmasak a versenyre,

megbizonyosodtak, de csak a helyszínen, a szabadedzések alatt, mivel ilyen körülményeket kipróbálni nincs lehetõség más teszt- vagy versenypályán

- megtagadták az autóik versenyen való indulását,

a versenyen elindultak az autók, mivel a rajtrácsra felállás és a felvezetõkör már annak számít

- megtagadták az autók versenyen való indulását, pedig ha az egyik kanyarban sebességkorlátozással haladtak volna, a rendelkezésre álló abroncsok biztonságosnak bizonyultak volna,

nem lettek volna biztonságosak, csak biztoságosabbak - ezzel együtt továbbra is balesetveszélyesek voltak

- a többi csapattal társulva demonstrációt tartottak azzal, hogy az autók közvetlenül a rajt elõtt a boxba hajtottak, ezáltal súlyosan károsították a Formula 1 arculatát.

a F1 arculatát közel 10 éve rongálják, 2 éve egyre keményebben a lehetetlen szabályokal

vilmoska
Ez kész

A régi TV -ken csak régi műsorokatlehet nézni?

Egy dolgot árulj el, Rezsofiz (és most nem kötekedésképp kédrem), te mit szerettél volna jobban: a szabályok tökéletes betartatását vagy egy jó kis versenyt?

Felfedező
A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone elmondása szerint rengeteg dologgal próbálta meggyõzni a Michelin abroncsokkal versenyzõ csapatokat, hogy elinduljanak az indianapolisi futamon.

„Ideges vagyok!”- mondta az Formula-1 74 éves vezetõje. Az F1 mogul elmondta, a régi szép idõkben erõszakkal kényszeríthette volna õket a versenyzésre.

Martin Brundle elmondása szerint 1991-ben, amikor Adelaideben szakadt az esõ, a verseny elõtt Ecclestone végigjárta a mezõnyt versenyzõrõl versenyzõre és üvöltözve az autóba kényszerítette õket.

Bernie papának szerintem vissza kéne vonulni, nehogy szívrohamot kapjon... Azt azért megnéztem volna, hogy lemegy a Boxutcába és elkezd üvöltözni... LOL <#eplus2>

ProSatanos
Ezek szerint a BAR eltiltásakor simmán perelhettek volna a TV-k?
(Úgye csak 18 auto volt nem 20)

Kit--Kat
nem az volt, nem mûködött a lámpája

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

rezsofiz
<#nyes>
ezzel egyetértek ^^

most talán kivételesen igaza volt 😛
de egyébként tényleg mindennapos a cucc nála <#banplz><#fogmosas>😄D<#nyes>

Bernie-nél a butaság, olyan mint az egyszeri embernél a fogmosás: mindennapos😛

rezsofiz
Milyen saját butaság? 😊

Ne kezdjük elõrõl, én már ugyse tudok ujat mondani, meg egyébként is már átbeszéltük legalább 8szor

rezsofiz
saját butasága miatt is?

rezsofiz
Ecclestone: mérges vagyok a butaság miatt

Most kivételesen sztem igaza van.

rezsofiz
Egyébként nem azért, de itt mi lett volna az összefogás? Ha enged az FIA, akkor a Bridgestone perel, és jogosan perelt volna. Errõl kinek mi a véleménye?

Egyébként itt még kettészakadásrol sztem szo sincs, de nagyon affelé haladunk

Lauda: két táborra szakadt a Formula-1

Írta: Schneider Andrea (München) <2005.06.21. 11:34>

A 2008-as szabályterv is szerepet játszott a vasárnapi botrányban?

A Formula-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda úgy véli, hogy ha a csapatok jobban együttmûködtek volna, sikerült volna megoldást találniuk a technikai problémákra. "Ez a motorsport történetének legszégyenteljesebb és legunalmasabb versenye volt."

"Meg lehet érteni a Michelin csapatokat, mivel egyrészt a gyártó megtiltotta nekik a futamon való részvételt, másrészt, tudták, hogy nem fogják tudni befejezni a versenyt. Lehet találgatni, hogy miért nem született megállapodás, de a dolog számomra egyértelmû. A csapatok nem tartanak össze."

"Két táborra szakadtak az istállók. Azon csapatok, akik a FIA-val közösen dolgozták ki a 2008-as szabálytervet szemben állnak a gyári csapatokkal. Meg tudták volna oldani a problémát, de nem voltak hajlandóak a kompromisszumra. Ezzel az ûr is tovább nõtt a felek között."

"Világraszóló botrány. Megsemmisült a Formula-1. Nehéz ezt megérteni, de a csapatoknak össze kellene fognia, és közös erõvel kidolgozni a 2008-as terveket. A Formula-1 jövõjérõl van szó. Abba kellene hagyni a vitákat."

A FIA mellett álló csapatoknál nem értem a többesszám használatát...

Jogilag mind a húsz autó részt vett a futamon

Írta: Schneider Andrea (München) <2005.06.21. 10:53>

Habár csak hatan versenyeztek

Húsz perccel a verseny megkezdését megelõzõen még mindig nem született döntés a Michelin ügyben az elmúlt vasárnap. Már ekkor biztos volt, hogy a hét Michelin csapat nem fog részt venni a megmérettetésen. 15 perccel a rajtot megelõzõen a boxutca bezárja kapuit, így a Renault, McLaren, Williams, Red Bull, BAR, Toyota, valamint a Sauber istálló versenyzõi is felsorakoztak a rajtrácsra.

A nézõtéren - mit sem sejtve - úgy tûnt minden rendben van, ezért is okozott hatalmas csalódást, amikor a csapatok a felvezetõ kört követõen visszatértek a boxutcába. A lelátókon helyet foglaló közönség úgy érezte, átverték õket, és nem tudták miért volt szükség felsorakozni, ha a rajton már nem vettek részt.

Ennek hátterében az áll, hogy a Formula-1 szabályai értelmében, aki részt vesz a felvezetõ körön, annak eredménye beleszámít a futam végeredményébe. Tehát jogi szempontból mind a húsz autó részt vett a rajton, habár a futamot csak hatan teljesítették.

A Formula-1 ezzel hatalmas büntetéseket spórolt meg, amelyet a televíziós társaságoknak kellett volna fizetnie abban az esetben, ha pályára sem lépnek a Michelin csapatok. A
'Concorde Megállapodás' értelmében húsz autónak kell részt vennie egy-egy futamon.

tehát ezt nem lehet büntetni...

AnuluWork
Mák az mák. 1986-os De Angelis balesettõl Roland Ratzenberger haláláig mindenki megúszott mindent. Pedig volt egy pár kemény eset egy éven belül: Martin Donelly, Jerez, 1990, Alex Caffi, Estoril, 1990. Caffi karrierje nem tört meg, de Donellyé igen, pedig jó versenyzõ volt. (Majd Nannini kezét vágta le egy helikopter). Szóval mákjuk volt sokaknak. Aztán egy hétvége alatt meghalt 1994-ben Ratzenberger és Senna, majd tul. képpen örökre baszhatta a karrierjét egy verseny múlva Karl Wendlinger is ...

Utána ismét mák jött. (Pl. Hakkinen Ausztráliában 1995-ben ...)

Szerintem itt a lóvé miatt nem ment bele a FIA (Bernie pénzéshsége közismert), és ha Ralf megsérült volna súlyosan, vagy akár meghal, akkor tuti nem indult volna el hat kocsi (sem) a körülmények következtében.
Martin Donelly, Riccardo Paletti, Karl Wendlinger

Zsoltika 007
Hát igen ez sem mellékes. ráadásul a helyi törvények is...

AnuluWork
A sebességek módosulása a FIA ötlete alapján ezesetben kb. 200 km/h lett volna a Michelineseknél, 330 km/h a Bridgestoneosoknál. Szép baleset lett volna a döntött kanyarban, ha mindenki hirtelen lefékez.

rezsofiz
Sztem tulságosan végletekbe gondolkodtok. Mindenki a lebénulásrol és a halálrol dumál itt, miközben az elmult években hál istennek Ralf tavalyi baleseténél csak joval kisebbek voltak.

AnuluWork
1982. június 13. Riccardo Paletti Osellája belerohan Pironi még menõ, de lelassult Ferrarijába a rajtrácson, úgy 180 km/h-s sebességgel. Az Osellás srác 100 métert versenyzett F1-es pályafutása alatt ...

ja, csak lebénul...

amúgy egy dolgot elfelejtettetek: tegyük fel, hogy elindulnak, célba ér a fele, 30% falnak csapódik, 10% megsérül...
tavaly hány perc alatt ért oda a mentõ? mennyi idõ alatt ment vissza a kórházhoz? milyen diagnózist is állapítottak meg az amerikai orvosok?...

rezsofiz
Ralf még a normál nyomásu gumikon volt kint, én most azt az esetet mondom amikor megvan emelve a nyomás...