182273
  • lampre
    Most hamilton hová megy mert el lesz küldve az év végén
  • MEdievil
    "olyan az egész McLaren lassan, mint egy Borg kocka...:)"
    Végülis tényleg, a Ferrarit már sikerült asszimilálni
  • b-type
    Ez sztem is így vhogy van frankón. Jó ha egy csapat csapatként/egy egységként viselkedik, a csapatot érintő kérdésekben.
    ..a csapatot.
    (hagy legyen már 4 :DD)
  • WNW
    Hat igen, Alonso mar akkor is Alonso volt...De a Ferrari igy legalabb megmenekult tole..
  • WNW
    Szerintetek Massa meg Alonso szivesen egymas melle ulne, a nemet, Hamilton meg Alonso a magyar futam elott, kozben, meg utan tortentek fenyeben..?! Jo kis tomegbunyo lett volna mosolygas helyett..
  • Istencsászár
    Jól tette hogy nem ment oda, akkor is jól döntött ahogy az idei szerződésével is, ebben leglább nincs belekötni való mert eddig hibátlan:)
  • Attila889
    Legalább jó hogy Alonso nem megy a Ferrarihoz.Az se az ő csapata lenne :)
    Az övé a szar Renault.Viszont szegény Fiscicot sajnálom hogy megy :(
    Pedig nem egyszer látta Briattore hogy versenyzik.Mert az anno Benettonál(Renault)-nál sokat versenyzett Fisichella.
  • tzsoltika
    később is meg lehet csinálni, pl az évzáró brazil nagydijon.
  • [Jakuza]
    Igy van az lenne az elso egy autoversenyben hogy a soküsok elektronikai segedeszkozt megvonjak az autokbol.
    Manapsag azt latjuk hogy a pilotaknak mar kozel 5%-ra redukalodott le a szerepe, tobbi az auton mulik.
    Tekergetik a gombokat a kormanyon a tobbit elintezi az auto helyettuk.
  • BaliBoy
    uhhh. Tisztára megijedtem..... De szerencsére a cikk megnyugtatott. :D
  • jefferson83
    Alonso + Ferrari...
  • jefferson83
    Abban egyetértek veled, hogy a pilótáknak tényleg semmi közük nincs hozzá, de vannak olyan dolgok amelyek jelképes értékkel is bírnak és valószínű ez is ilyen.
  • jefferson83
    Nincsenek pilóták, meg Todt. Itt csapat van és van egy úgynevezett csapat hozzáállás, amivel vagy egyet lehet érteni, vagy nem. A főnök igenis megmondhatja, hogy milyen hozzáállást szeretne látni a pilótáktól. Persze, mint láthatjuk nem kötelesek betartani, csak válalni kell a következményeket utánna. Ez minden csapatsportban így működik.
  • gercse
    nem is vártam jobb választ...(de nem offolok)
  • Istencsászár
    LOOOOOOOOL

Na pihi, fatal error.
  • gercse
    nem lehet tudni...
    ok, Hamilton és Massa sztem jóban vannak,
    de hogy nézne ki mondjuk az, hogy együtt pózolnak vidáman, év végén meg kiderül, hogy a meki felhasználta a Ferrari adatait..., kicsit furán venné ki magát..., a másik meg, hogy sztem Alonso-val mostanság nem mindenki mutatkozna szívesen, a Ferrarisok meg pláne...
  • Istencsászár
    Remélem a médiában készített fótókat is cenzúrázni fogja Todt úr nemhogy véltelenül egy Meki és Ferka legyen a képen 1szerre:))))

Attól hogy Dennis meg Todt fárasztják egymást nem jelenti azt hogy a pilóták ádáz ellenségek és utálják egymást.
  • gercse
    mi nem tudjuk, hogy milyen a viszony a meki és a Ferrari között, ha valóban rossz, akkor semmit nem érnek a pontjaid, mert teljesen érthető a Ferrari hozzáállása (ha tényleg nagyon rossz a viszony most)
  • Istencsászár
    1, Todt-ot a kutya sem hívta oda
    2, itt a pilótákról van csak szó only
    4, a pilótá nem tehetnek semmiről
    5, a két csapat belharcát nem kellene a pilótákra kiterjeszteni
    3, a képgyüjteményebe jóljött volna egy ilyen kép, mert minden évből vannak ilyenek kb
  • MrTressy
    Na igen csak az a gond hogy mind 2 versenyzö magát szeretné asszimiláltatni...és a 2 együtt nem megy :)
  • WNW
    Es dobalja serenyen... Figyeljetek meg, ha nem jon ossze neki az F1-es VB cim, beprobalkozik a dartos VB-vel..:)
  • G_ArchAngel #54705
    hidd el, Massa darts-táblájának közepén egy spanyol, sűrűszemöldökű gyerek portréja vigyorog:)
  • Attila889
    és mivan ha Raikkenen és Massa seincsenek jóban?
  • G_ArchAngel #54703
    a McLaren-nél ez jó is lehetett, mert ott a versenyzők nagyon nem szólhatnak bele a fejlesztésbe - a sok okos bio-CPU a Paragon-ba beérkezett adatokból éípti az autót...

olyan az egész McLaren lassan, mint egy Borg kocka...:)
  • guardian hero
    Egyébként lehet, hogy tényleg ilyesmiről van szó, mert amíg Schumacher oda nem került, a Ferrari volt az egyik legmegbízhatatlanabb kocsi emlékeim szerint. Massa talán elleste valamennyire a mestertől, hogy hogy kell bánni az olasz szerelőkkel, de Kiminek nem volt erre módja, meg ő amúgy is egész más alkat (csak rakjanak a segge alá egy kocsit, ő csak versenyezni akar, semmi más nem érdekli).
  • G_ArchAngel #54701
    szerintem is...

bár azt értem, hogy Kimi nem egy Schumacher-motiválóerejével bíró típus, na de ezek a szerelőcsapatok egymással nemszoktak rivalizálni?

vagy a nagy német vezér nélkül kijött a tipikus olasz mentalitás: "elég lesz ennyire meghúzni, úgysem esik le..."
  • edeleny
    Jo a cikk.
  • G_ArchAngel #54699
  • G_ArchAngel #54698
    én nem csodákozom, gondolom JT szemében a Ron Dennis jelenleg a Sátán földi reinkarnációja...:)
  • jefferson83
    Ez szomorú, de emberileg érthető döntés volt.
  • jefferson83
    Gondoljunk csak bele az igazságtól abszolúte függetlenül. A ferrari vezetősége abban a hitben él (szvsz van alapja rá), hogy a meki igen sokat profitált abból az anyagból amiért ők keményen megdolgoztak(és költöttek rá rendesen), és jelen pillanatban szerintük ezért vezetik a VB-t. Ilyenkor borzasztóan dühítene engem is, ha az illetők a pofámba mosolyognának.
  • a_n_d_r_e_w
    Szerintem is abszolút érthető
  • jefferson83
    Nem tudom, de nekem se lenne kedvem jópofizni velük.
  • DjDano
    Hát erre nem tudok mást mondani: J Todt és a Ferrari elmehet a p****ba
  • Istencsászár
    A Ferrari meghiúsította a közös fotót

A Ferrari ellenállása miatt nem születhetett meg a Hungaroringen az a fénykép, ami a négy világbajnoki riválist, Lewis Hamiltont, Fernando Alonsót, Kimi Räikkönent és Felipe Massát ábrázolta volna közösen. Roger Benoit, aki 38 éve fotózza a Forma-1-et, egy 1986-ban készült legendás fényképet akart aktualizálni, amin az évtized négy legnagyobb alakja, Ayrton Senna, Alain Prost, Nigel Mansell és Nelson Piquet ölelkezik az estorili boxutcában. A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt azonban nem engedélyezte Räikkönen és Massa számára a részvételt, feltehetően a kémügy okozta feszültség miatt, ami az utóbbi hetekben rendkívül elmérgesítette a Ferrari és a McLaren viszonyát. "Nem értjük, miért kellene részt vennünk ebben a fotózásban. Semmi sem kötelez minket rá" - mondta a maranellóiak szóvivője az autosport.com tudósítójának.

2007
  • dienesoft
    Mégis fellebbez a McLaren

Az angol Forma-1-es istálló nem nyugszik bele, amiért a csapattól vont meg tizenöt pontot a nemzetközi szövetség a Hungaroringen. A McLaren ezzel továbbra sem ismeri el, hogy köze lenne ahhoz, hogy Alonso feltartotta Hamiltont a boxutcában.
    Az éjszakába nyúló meghallgatáson a McLaren a többi autó kedvezőtlen pozíciójával magyarázta a húsz másodperces késleltetést - ez még nem gátolta volna Hamiltont -, Alonso pedig azt mondta, a további tíz másodpercben arról érdeklődött a csapatvezetőktől, hogy biztosan a megfelelő abroncsokat rakták-e az autójára. Az FIA mindkét indokot elutasította.
  • a.carkey
    A Red Bull egyik autója, azt hiszem az idióta majom Palikkal ment párat. Készülnek egy újabb baromságra Kecskeméten a légiparádén a két fúrópajzs-emberrel + Petyó bá ...
  • BaliBoy
    Forma 1-es félistenek testközelből
  • BaliBoy
    A spai tesztek során oda jött hozzám és azt mondta: 'már az első körben teljes gázzal mentem az Eau Rougeban.' Így válaszoltam neki: 'a Te autóddal ez nem kunszt.'"

Hát ezen jót nevettem. :D
  • b-type
    Rosberg és Hamilton sztem is jó párosítás lenne (leginkább akkor ha Hamilton nem nyeri meg a VB-t)