182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #55207 Kimi Räikkönen: (2) "Természetesen a győzelemnek jobban örültem volna, de a verseny valószínűleg a tegnapi időmérőn dőlt el. Ha a csapattársad a legnagyobb ellenfeled, kevés az ismeretlen tényező, ezért nehéz előállni valamilyen meglepetéssel. A legfontosabb azonban az, hogy a két Ferrari mindenkit megelőzött, és közelebb kerültünk a világbajnokság éllovasához. Jól rajtoltam, aztán némi alulkormányzottsággal küszködtem, ami néhány körrel később elmúlt. A második garnitúra gumi nem működött olyan jól, mint az első. A gyors kör a verseny végén? Kicsit már untam, hogy az egész futamot egy másik autó mögött töltöttem, ezért kipróbáltam, mennyire lettem volna gyors egyébként. Monzában igyekezni fogok jól szerepelni az időmérőn, hogy a versenyre a lehető legelőnyösebb helyzetbe kerüljek."

-
WNW #55206 En inkabb azat mondanam, hogy Massat becsulik le, es Kimit tul.. Es kozepen osszertek... Azert, ha valaki figyelte Massat tavaly, hogy mit hozott Schumi mellett, mikor belerazodott, mar nem volt ugy lemaradva, mint az elodei, mar fel kellett az oregnek kotnie a gatyot.. Csendesen megjegyzem, Schumi azonos csapatnal a mostani elmezonyt is hasonlo keppen megverte volna... A kulonbseg amugy az, hogy anno Kimit csodagyerekkent hoztak az F1-be mediafeljahtassal (mint most Hamit), Massa meg az aljarol dolgozta fel magat lepesrol-lepesre szep csendben.. Es ugye ez a sajtojukon is meglatszik... A szakertok meg agyon ajnaroztak Kimit, es most mindig talalni kell valami fals okot, hogy miert nem azt hozta, amit Ok vartak tole.. Onigazolnak a fiuk kemenyen..:) -
G_ArchAngel #55205
-
Alonso: nem lehet előzni
"Sajnos mostanában szinte lehetetlen előzni, így a hibára vagy a boxkiállásra vársz."
-
Ha egy időmérő ennyire fontos nem kell elrontani :))))Ez a dolga . -
G_ArchAngel #55202 igen, és így látom, hogy Massa maxra van húzva és Kimi követ el hibákat...
de egy időmérő elvesztésének nem kellene a futamgyőzelembe kerülnie - és ez nem Massa/Kimi/Lewis/Alonso hibája, hanem az elcseszett F-1-é... -
Gabor_(HSF) #55201 Balszerencse tekintetében is egyformán állnak,sőt mind2 en egyformán sokat is hibáznak ,Tehát én inkább azt mondom,Kimi esett Massa szintjére,nem pedig Massa nőtt fel hozzá... -
G_ArchAngel #55200 nem, inkább Nicholas Todt-é...
amúgy a kis Todt egyezkedik a ProDrive megvételéről...
nem biztos, hogy McLaren fiókcsapat lesz...
(Biatore is ráhajtott) -
és az is MAssa hibája mi? -
G_ArchAngel #55198 na igen, Kimi 2× esett ki...
persze ki mással történne meg ez is...
kölykezhetne neki Alonso szerencsedisznója egy malacot:))) -
Massa felnőtt Kimi szintjére, aki ezt nem látja, az vak. Ennyi.
bye. -
G_ArchAngel #55196 DHL-kupa:
Kimi Räikkönen - 5 leggyorsabb kör
Felippe Massa - 4 leggyorsabb kör
Fernando Alonso - 2 leggyorsabb kör
Lewis Hamilton - 1 leggyorsabb kör -
#55181: Nekem feltűnt, hogy nincsen szarva, csak nem tulajdonítottam neki nagy jelentősséget. -
Igazából ha Kimi alatt nem áll meg az autó egyszer se, már vezetné a VB t:/ -
Kimi-től sokan azt várták év elején átveszi MS helyét (kicsit én is) de nem jöt tminden 100%-osan össze így Massa vérszemet kapott (mert reálisan gondolkodva az idei év az amikor ő lehet "az első" a csapatban) a Ferrari meg úgy van vele hogy minimális a különbség a 2 pilóta között (1 pont az semmi) nem tud dönteni, és lehet ezért lesz Hamilton VB mert igazából csak nagyon jó csapatmunkával lehet elcsípni a kölköt, de a ferrarin belül nincs meg a 100%-os összhang. -
Idén van ien leggyorsabb kör kupa is, Kiminek lehet tetszik:) -
jefferson83 #55191 Nem tudom miért bántjátok Massát. Mindenkit elsősorban saját magához kell viszonyítani és szerintem Massa amit tud azt ki is autózza a ferkából, ezért csak dicséret illeti. Kimitől meg szerintem sokan (én is) többet vártak ennél a csapatnál, ami még várat magára. Nem hiszem, hogy komolyan gondoljátok, hogy pusztán a kedvezményezett mivoltának köszönhetőek Massa eddigi eredményei. -
Gabor_(HSF) #55190 Mert ideje volt rá..nyerni nem nyerhetett,előnye volt bőven és lehet unatkozott is,legalább a leggyorsabb kört vigye el..
És hát feszüétség?? naná hogy van,Kiminek meg kellene ennie Massát reggelire,de sehogy sem jön össze...
Nézd meg Alfonst,mennyire koncentrálatlanul megy,mióta úgy érzi nem kapja meg a neki járó támogatást a csapattól... -
nem kell ezt itt túl misztifikálni, 2. box kiállás után kb 1 % az esélye hogy meg tudta volna előzni, nem szokták a csapatok megengedni hogy az első 2 helyen lévő pilótája kakaskodjon, Kimi úgy érezte gyorsabb tudna lenni de aztán visszavett, tippre Hamilton-t leszámítva mind 3 pilóta frusztrált 4 pilóta 3-3-3-3 győzelemmel, Alonso-nak égés, Kimi-nek dühítő, Massa-nak görcsös, Hamilton-nak ajándék :)
-
G_ArchAngel #55188 tekintsünk el az időmérőtől, boxtaktikától, új konstrukciótól...
miért ment Kimi egy leggyorsabb kört és miért volt feszültség köztük az interjúszobában?
valami ott sem babarózsaszín... -
Gabor_(HSF) #55187 Új kaszni!!nem mind1
Vagy is nem fix vázra épűlt elemekből áll,tehát nincs olyan.hogy veszit a rugalmasságából,vagyis az elemek tartják össze,mint a mai szgk-on,csak nem pontheggesztve van -
abban nincs igazad hogy ez akkora előny volt neki, mindig a pontversenyben rosszabbul álló pilóta volt a kísérleti nyúl a csapatoknál, a box stratéga meg a franc s etudja miért lett olyan amilyen, én nem tom kinek volt több tankolva te tudod 100%-ra? szal nem kell mindig összeesküvés elméleteket gyártani a 2 pilóta között 1 pont a különbség kétlem hogy azon az 1 ponton fog múlni a VB. -
WNW #55185 Na most miert orult volna Alonso, megint vegigalazta mindenki, aki arra jart... A mak meg egy ido utan mar nem boldogit... -
G_ArchAngel #55184 Tessék Gábor... -
G_ArchAngel #55183 Heidfeld nem érti Alonsot
Ron Dennis a televíziós interjúk közben gratulált Fernando Alonsonak, aki nem vetett különösebb ügyet a csapatfőnökére. A BMW versenyzője, Nick Heidfeld nem érti kollegája viselkedését. "Furcsa, hogy Ron gratulált Fernandonak, őt meg nem igazán érdekelte."
A korábbi bajnok, Niki Lauda is furcsállta a címvédő reakcióját. "Ron örült, Fernando nem igazán. Alonso ezúttal magára gondolt." -
Gabor_(HSF) #55182 Milyen alvázról??? ez nem gokart!!!
Még mindig Gyuszkóék okos mondásain éltek -
Én várom az ÚJ (!) alvázról a képet :)))))
Semmi szükségem a flémre, ugyis elfogult itt mindenki, de hidd el nem ma kezdtem az F1 szakmát :))))))
Vajon hány embernek tünt fel az az óriási különbség, hogy Hungaring óta nincs szarva a McLarennek ?
Tehát leszarom mit ír a sajtó, látok amit látok, a szememnek jobban hiszek, és főképp olyanok véleménye nem érdkel, akik csak a festés alapján különböztetnek meg egy F1 autót ... -
G_ArchAngel #55180 várom az alvázról is a képet, mert eddig rajtad kívül senki nem cáfolta meg...:) -
-
G_ArchAngel #55178 azért tényleg jó olvasni - magamat is beleértve:) - hogy ennyi szagértő van az SG-n...
elképzelem, hogy lefordítanák ezt Mario Thiessen-nek, amit ide írogatunk, lehet belehalna a röhögésbe...:))) -
G_ArchAngel #55177 Hoppá, Dennis-ék el"gyurcsányozták" Hamilton boxkiállását:
Dennis: ilyen előfordulhat
A McLaren-Mercedes rosszul taktikázott a Török Nagydíjon. A csapat – a második hely reményében – tovább tartotta kint Lewis Hamiltont aki defektet kapott, és így visszaesett az ötödik helyre.
A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis a futam után elmondta: "Tudtuk hogy nehéz verseny lesz. Változtattunk a stratégián, hogy Lewis harcba tudjon szállni a második helyért. A gumihiba előfordulhat. A Bridgestone is legjobb tudása szerint teljesít. Monzában újra erősek leszünk."
Alonso kapott egy 6 gombócos fagyit Ron bácsitól:))) -
WNW #55176 Hat speciel Massaval akartak kibaszni az uj konszrukcioval, mert ugye ove volt a kockazat, hogy szetesik... De hat nem sikerult a trukk, a srac korbetekerte madzaggal, es bevitte kezben... 
Komolyra forditva a szot, nem lehet tul nagy kulonbseg a 2 kaszni kozott, valoszimuleg egy-ket dolgot finomithattak csak.. Egyebkent mikor szamitott, a 2 elso etapban, Massae volt a leggyorsabb kor.. Ez az utolso korokben nyomogatott Kimi fele erofitogtatas meg szanalmas... Teljesen feltekerni mindet, csak azert, hogy fusson egy gyors kort, mikozben sporolni kene Monzara a kocsit, haaaat hulyeseg... Csendesen megjegyzem, ez az a palya, ahol a szelarnyek tobbet segit, mint hatraltat... Igy nem birta megfogni Kimi Massat, Alonso meg Heidfeldet... Bezzeg hatul a topszlik elozgettek egymast... A sok luzert nem hatraltatta a szelarnyek...
-
Sajtónak csak a hülye hisz :)))))
De ha gondolod minden versenyrő lelmondom neked, pontosan milyen fontosabb újításokkal álltak elő a csapatok .Főképp mert a FIA ezeket leközli tök hivatalosan :)))))) -
nem kellett Massának gyorsabbnak lennie elég volt kényelmesen autóznia, a szárnyak megakadályozzák az előzések 95%-át azonos sebeségű autóknál, szal Massának annyi dolga volt hogy hiba nélkül autózzon egész hétvégén és meg is csinálta, igazából azt hittem el kell majd engednie Kimit de 1 pont miatt még ha más a menedzsere se lett volna utasítás. -
G_ArchAngel #55173 értem, a sajtó és a nép beetetve, Téged meg felhívott Todt, hogy átb*sztunk mindenkit...
ne haragudj, akkor, megmondanád a jövőheti lottószámokat? -
Gabor_(HSF) #55172 Neked megint fingod sincs miről beszélsz 
A Ferrarinál betartják a versenyzők,hogy egyik versenyet az egyik ,a másikon a másik a kedvezményezett,azaz később jön a boxba,ellentétben a mekivel -
Nincs új alváz . -
Hanem ki ? Nem kell rallyzni időmérőn, nem kell másnaposnak lenni mittudom én, oda kell figyelni és megvan a pole .....De semmivel sem volt gyorsabb Kimi .Franciaországban ő kapta az extra köröket, most Massa ...De a fizetésük alapján Kimi csak 50%-os :))))) -
G_ArchAngel #55169 #55086 komment eleje?
Bemutatnád az új alvázat is a képeden?
Ja, ezt nem tudtad?!
Hát bizony, egyetlen drága komám, az alváz nem kicsi szerepet játszik ebben a játékban... -
G_ArchAngel #55168 amíg nem lehet a jelenkori forma1-ben előzni, addig nem a leggyorsabb nyer:)