182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
"mindenki más is, aki épp arra járt). "
Hja, csak elott elgurult ott Fernando, Kimi s Felipe is, mindegyik átment rajta. meg amugy is, mar a 5. kanyarban az elso korben, megette a mezony az ovatoskodo Lújizzt:) Mig Button pl. aki Alonso mogott kozvetlenul jott, majdnem kiutve a spanyolt, csuszott ki ugyanugy, mint Hamilton. Pedig Angliaban sokat esik nem?:) -
Nem volt gyorsabb !!!
Kimi messze van Schumitól,de nagyon ...Schuminak bátran benyöghette a Ferrari, hogy kérünk 15 ultra-brutál gyors kört és nyerni fogsz...És nyert .... -
Na jah, ha Sumit előreengedik mert gyorsabb akkor mocskos ferrari, ha Kimit nem engedik pedig gyorsabb akkor mocskos ferrari
-
Hogy a boxba megelőzte? ... inkább megyek Champ Car-t nézni, lassan kezdődik a VERSENY. -
LOL :)))
Gondolod azért vett egy un, toppilótát 40 egynéhány dollárért, hogy utána visszafogja ....? -
G_ArchAngel #55247 szerintem mára hagyjuk Kimit, inkább Kova BMW alázásáról beszéljünk:) -
Az szerintem már rég rossz, ha a beállítások tesztelésére csak a szombati időmérőn kerül sor. Erre van a pénteki edzés, nem?
Azt viszont nyugodtan kijelenthetem, hogy az első epatra nem friss gumikkal mennek ki, egész biztos, hogy benne volt már néhány kör abban a gumiban is. Én úgy gondolom, hogy Kimi ugyanúgy nyomta az első etapos leggyorsabb körét, mint a verseny utolsó előtti körét.
De mindegy, valószínűleg egyetérteni úgysem fogunk... ha írsz választ, azt meg csak holnbap fogom elolvasni :) -
"Hol vannak azok a "Jézus isten mit csinált Kimi Raikkonen", amikor mindenki döbbenten ül és nem hiszi el amit lát, hol? mert itt a Ferrarinál nincs."
Hát bizony ha valaki hibázatni akarja Raikkönent ne tegye, mert csakis a Ferrari tehet arról, hogy nem tudja a saját ritmusát autózni!
-
Hát, azért, mert bizony tesztelnie kell, hogy a beállítások működnek-e, erre való az első etap. A pilóta a boxba visszatérve megmondja, mit érzett az autóval kapcsolatban. Ha csak a 2. etapra vinnék ki a jó csomagot, nagy meglepetések lennének.
A pály javulásával egyetértek, ugyanakkor Kimi gumiját már vagy 20 kör óta koptatta + vasárnap nagyon erős oldalszél is volt a célegyenesben. De a lényeg az - ahogyan Totti is mondta-, hogy a kopott gumi nem arra való, hogy leggyorsabb köröket fussanak vele. Ha emiatt a tempó miatt beszopott volna egy olyan defektet, mint ami Hamiltonnak volt... -
Mondjuk igen ritka, hogy a versenyen valaki jobb időt tud futni, mint kvalin. Kimi erre is képes. De ha teszem azt, hibázik a leggyorsabb körében, mint ugye tegnap volt is rá példa, akkor esetleg a kavicságyból kivergődve Alonso mögött találja magát, ami abszolút nem tett volna jót neki, de a Ferkának sem, és még Massának sem... -
Zóanagyvarázsló #55242 A leggyorsabb kör elég tradicionális statisztikai elem ebben a sportban, hidd el, benne lesz az is! ;) -
amúgy meg teljesen mindegy, nem?
tíz év múlva, ha valaki elővesz egy könyvet, már csak az első három végeredménye lesz benne, és a kutyát nem érdekli, kié volt a legggyorsabb kör. -
Hát igen, azt azért figyelembe kell venni, hogy a pálya állapota javult a szombati időmérő óta... és abban sem vagyok biztos, hogy a Ferrari az első etapban "friss gumikkal, csúcsratekert motorral" megy, mert minek. -
Szóval gondolod, hogy addig a versenyzők 80 %-on hajtottak? Mert 1.27 vége volt a legjobb idő, amíg Kimi be nem keményített.
Mindegy, végül is teljesen mindegy, gondolom egyetértünk, hogy ez egy teljesen felesleges erőfitogtatás volt. -
Zóanagyvarázsló #55238 A leggyorsabb körös részt leszámítva akár én is írhattam volna (Kiminek drukkolok és Hamilton érdemelné a címet eddig). Én nem látom ilyen problémásnak, hogy a végén egyszer még bekeményít, fogjuk fel ezt a stílusának, emiatt még nem ment alatta szét kocsi. Az időmérővel pedig nehéz összehasonlítani, hiszen éppena versenyhétvége végére kell a legjobb állapotban lennie a pályának, ha az időjárás vagy balesetetek nem szólnak közbe. -
Csak a gumi van elkpova, és az sok tized hátrány ami ép elég, hiába tökéletes a körülmény...
Minek szaladgálnak ki mindig uj gumiért kvalin? cserélési mániájuk van?:D -
G_ArchAngel #55236 nem takarékról beszélünk...
a nem maxra tekert lehet ideális 90%-os versenytempó, a pálya tökéletesen tiszta, felvan gumizva, üres a tank - sokkal jobbak a körülmények, mint az időmérőn... -
Na jó, akkor nézzük az időket.
Szombat, időmérő, 1. etap: 1:27.294, Raikkonen
Szombat, időmérő, 2. etap: 1:26.841, Alonso
Szombat, időmérő, 3. etap: 1:27.329, Massa
Vasárnap, verseny: 1:27.295, Raikkonen
Vagyis a versenykör pertuban volt azokkal a körökkel, amiket a szombati időmérőn, friss gumikkal, csúcsratekert motorral, egyetlen gyors körre kihegyezett autóval futottak.
Ne haragudj, de Forma 1-hez valamennyire is értő ember nem mondhatja azt, hogy takarékra vett motorral, fáradt gumikon valaki megfut egy ilyen időt. Ezt csak határon autózva lehet. Egyet értünk?
Ennél erősebb bizonyíték nem kell. Bárki, aki ért a Forma 1-hez és ránéz ezekre a köridőkre, azt fogja mondani, hogy Kimi mindent beleadott, ami benne és az autójában volt. -
G_ArchAngel #55234 szép, és már csak azt kellene figyelembe venni, hogy Kimi úgy futotta a leggyorsabb kört, hogy nem tekerte maxra az autót...
se igazolni, se cáfolni nem lehet ezt... -
Átolvastam itt egy teljes oldalnyíi hozzászólást, de minek? 
Massa: sokan lesajnálják, szídják, a menedzserének tulajdonítják az ederményeit. Én úgy emlékszem, hogy az időmérőn megvert mindenkit, és így a pole-ba került. Sőt, Massa rendszeresen elveri a mezőnyt az időmérőn, ha az autó rendben van. Nem tudom, más is észrevette-e.
Kimi: amit idén nyújt, az nem profi. Minden második időmérőn lenyilatkozza, hogy "hát igen, azért szállt el a köröm, mert hibáztam". Ez őszinte, de miért hibázik ennyit? Ugyanakkor nem is emlékszem, mikor mutatott utoljára Kimi igazi versenyelőzést. Talán Kanadában? Az viszont tény, hogy év eleje óta a rajtja rengeteget javult. Én minden esetre neki drukkolok.
Alonso: nyavalygó kisovodás, mert kétszeres világbajnokként egy újonc elkente a száját. Nyomás alatt hülyerségeket beszél, lásd tavaly: "a Renault nem akarja, hogy nyerjek".
Hamilton: az év bombameglepetése. Sajnos van, aki a bőrszíne miatt utálja, vagy mert újonc, ezért a F1-be lépve relative kevés rajongót tudhatott maga mögött. Az idei teljesítményét elnézve azonban mindenképpen ő érdemli meg 100 %-osan a VB címet. Idén összesen két alkalommal nem végzett dobogón. Itt azért, mert eldurrant a kerék, a Nürnburgringen pedig szintén defekt miatt eleve nagyon rossz pozícióbol rajtolt, majd a pályán az átfolyáson megcsúszott (mindenki más is, aki épp arra járt). Hamilton olyan kiegyensúlyozott élete első F1 évében, ahová a legtöbb pilóta életében nem jut el.
Visszatérve Massára, kétségtelenül felnőtt a Ferrari versenyzői székéhez. Ezen a versenyen sem arról volt szó, hogy annyira feltartotta volna Kimit, hogy Hamilton már azt sem tudta, melyik oldalról kerülje meg a finnt. Ahogyan én láttam a versenyt, a pilóták egymásnak adták a leggyorsabb köröket miközben húztak el Hamiltontól. Erre nehéz józanul azt mondani, hogy Massa nem érdemelte meg a győzelmet.
Ami pedig Kimit illleti, hogy fut még egy leggyorsabb kört... Rettenetesen hülye. Amikor már minden pilóta visszavesz, ő bekeményít a nagy semmire. Már az időmérőn is megmutatta, hogy el tudja bénázni a körét. Miért kell kockáztatni a semmire? Nem lennék meglepve, ha Todt nagyon lassan formálva a szavakat megkérné szépen, hogy ne kakaskodjon. Nyolc pontot és egy második helyet tett kockára a semmiért, visszakapcsolta és taposta a motort azért, mert "unatkozott". Ez nonszensz. Felelőtlenség.
Szóval én Kiminek drukkolok, de idén úgy lenne igazságos, ha Hamilton nyerné a VB-t. 12 versenyből 10 dobogós hely (lenne 11, ha nincs balszerencséje)... magáért beszél. -
Kiminek miért a box kiállások előtt kell nyomnia? MIÉRT??? pályán nyomja, tapadjon még ha nem is tud előzni tapadjon rá végig... teljesen elrontják a Ferrarinál, semmi nincs meg belőle ami anno volt...
Hol vannak azok a "Jézus isten mit csinált Kimi Raikkonen", amikor mindenki döbbenten ül és nem hiszi el amit lát, hol? mert itt a Ferrarinál nincs. -
G_ArchAngel #55231 mert én hülyeséget írok, akkor neki miért kell nagyobb baromságot írnia...?:) -
Izlésről , nőkről , és drukkerekkel soha nem vitázok többet :))))) -
te is csinálod a fesztivált ugyanúgy..... -
Mégegyszer a lényeg : versenyen nem lehet lazsálni ez tuti ... Utolsó körben lehet .... Nem az a baj , hogy Kimi odalépett a végén, hanem hogy miért lépett oda??? !!!
Tökéletesen tudta, hogy bár mindenki az utolsó körében a leggyorsabb, senki nem hajt maximumon így játszva tud menni egy leggyorsabb kört !!!!
Aztán legalább ennyi megmarad neki a toppilóta image-ből :))))) -
G_ArchAngel #55227 akkor Massa volt a legpazarlóbb?
miért nyomta, ha tudta, hogy levannak osztva a lapok és Kimi nem előzheti meg? (sorba nyomta a legjobb köröket)
Motorgyilkos Massa:)))
ja, hogy neki szabad, ma az "Köcsög Kimi gyorsabb kört mert futni, mint a drága Massa"-nap van?
mert akkor kussolok a drága szaGértőkkel szemben... -
Szidja a halál :)))) Nem vagyok semilyen drukker ;)Próbálom józan ésszel nézni a dolgokat . -
Ő is csak azt mondta hogy kipróbálta milyen gyors lehetett volna, tehát előtte nem ment maxon, így meg legalább tudja mire lett volna képes, de tényleg fölöslegess vitázni, időmérőn dőlt el -
Zóanagyvarázsló #55224 Nem kellene csak azért szidnod Kimit, mert zavar, hogy mások Massát nem ismerik el. Én inkább Kimi-párti vagyok de Massával sincs semmi bajom, idén Raikkonnen is hibázott sokat, például legutóbb a hétvégén az időmérőn. -
És még egy pár százezer fordulatot megspórolhatott volna :))) -
de honnan tudod hogy előtte mennyire pihentette a motort?... -
De nem sajnálom én , nem is érdekel nagyon semmi értelme ennek a gyors körnek ....Az a lényeg , hogy nagyon jól tudta, hogy valszeg mindenki takarékon megy már tehát piszokul könnyű lesz megfutn iazt a kört...És lám van mivel gizdázni .... Hiszen egy középszerűnek titulát pilóta (Massa) megverte nem először a toppilótát !!!!
Akárhogy is, Kimi sokat visszaesett Massa pedig emberfelettit fejlődött.
END ! -
Támogatom...amikor ilyen kiélezett a verseny, akkor butaság az utolsó körökben megfutni a leggyorsabb köröket. 1-2 körrel a vége előtt kímélni kell a motort, ezt minden épeszű tudhatná. Mit szokott az "öreg" is csinálni?? Aztán ha neadjisten (ne adj!) besz@rik a motor Kiminek Monzában?? Na akkor lehet, hogy megkérdik mi is volt Törökországban... -
ahogy mondod, meglátjuk mi lesz 2 hét múlva,
egyébként mivel én a Ferrarinak szurkolok, oly mindegy hogy ki nyer, nekem igazán azzal van bajom hogy a pilóták nem tudnak előzni azonos autókkal -
Nem arról van szó, hogy belefért vagy nem .... Akkor futotta a leggyorsabb kört, mikor azt leginkább lehet a verseny végén jó állapotú pályán, kevés benzinnel.... Csakhogy ekkor futhatná mindenki a leggyorsabb kört, ha ez valakinek is számítana ...De nem számít, kivéve Kimit aki legalább ezzel tud gizdáskodni ...Tehát ő akkor lépett a torkára mikor mindenki visszavett már.Hiszen ő most per pill a megasztár pilóta Hamilton után ...Papíron legalábbis :)))) -
Ti ellendrukkerek mind ilyen elvakultak vagytok? -
Zóanagyvarázsló #55216 Egy plusz gyors körtől nem esik szét a kocsi, kár ezt sajnálni Kimitől. Korábban az erőltetett közös Schumacher-Barrichello befutó volt a Ferrari attrakciója. Amíg a pilóták nem kezdik ki egymást nyílvánosan, és nem tesznek keresztbe egymásnak, addig nincs gond. A jelenlegi F1-ben hasonló tudású kocsival nehéz előzni, az időmérő miatt pedig csak magát okolhatja Raikkonnen, és lám, nem is próbál más bűnbakot találni.
Van két jó pilótánk, örüljünk ennek! Az idény legjobbja számomra továbbra is Hamilton, ezért sajnáltam a visszaesését, és bár ezzel Alonsónak szerencséje volt, de ez a verseny része, az idén szerzett pontjait alapvetően nem egy hihetetlen szerencsesorozatnak köszönhette. -
szeptember 9. OLASZ NAGYDÍJ Monza Autodromo di Monza
szeptember 16. BELGA NAGYDÍJ Spa Spa-Francorchamps
szeptember 30. JAPÁN NAGYDÍJ Fuji Fuji Speedway
október 7. KÍNAI NAGYDÍJ Sanghaj Sanghaj International Circuit
október 21. BRAZIL NAGYDÍJ Sao Paulo Interlagos
azért lesz még 1-2 érdekes futam, remélem jó sok esővel :) -
Perzse....
Ami viszont nem feltételezés az a dobogón a sorrend :))))) Meg hogy ki volt a pole-ban ....
Ti drukkerek mind ilyen elvakultak vagytok ? -
G_ArchAngel #55213 spórolt annyit Massa mögött, hogy beleférjen - így sem használta annyira el az autót, mint Felippe...
(de tudom, amíg Felippe neve mellett volt a leggyorsabb kör, az természetes és elfogadható dolog volt - csak a finnek nem szabad a gázt nyomnia LOÁL)