182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
gondolom erre a cikkre gondol -
Miből sikerült kikövetkeztetni ezt az elmés megnyilvánulást? ( mondjuk semmi ujat nem mond ma se mint x hónapja tehát az ilyen beszólások kb 0 értékűek ) -
WNW #55291 Dennis erzi hogy szorul a hurok.... -
F1 Crash -
Hoppá! Ha ezt mondja, akkor szarnak, és rájöttek, hogy rá fognak kefélni vagy csak duma? -
Ezzel már nagyjából egyetértek. Kimi 2001-ben Massa 2002-ben került az F1-be és mind kettőjüknek a Sauber volt az első csapata. Massa-nak még annyi "lemaradása van, hogy 2003-ban a Ferrari teszt pilótája volt és nem aktív versenyző. De egyébként a formula1.com mind kettőjük pályfutását 1998-tól követi. Szóval ezért értek csak nagyjából egyet.
-
Dennis: A kémügy beszennyezi a bajnokság végeredményét -
DJ BP #55286 Ennyi erővel senki sem akkor...
De tapasztalata akkor is neki van... -
Hát ezekhez pedig hozzá kell szoknia, bárhova költözik is. Ez az ismertséggel jár. Ha netalán tán még világbajnok is lesz akkor még rosszabb lesz a helyzete. Ez van. -
Hamiltonnak elege van az erőszakos sajtóból -
Barichellot és Buttont azért sajnáltam ott a végén küszködni.
Ennél többet érdemelnének mind a ketten.
Hihetetlen gyenge a Honda :(( -
Zóanagyvarázsló #55282 A második mondattal értek csak egyet. Az elsőben is van igazság, hiszen valóban hozzájárult azokhoz a címekhet, és voltak jobb versenyei, de azt a szintet szeritnem bármely jobb pilóta tudta volna hozni a Reanult-nál, és Alonso távolról sem az ő hátvédi szerepének köszönheti a címeket. Sem Kimivel, sem Schumacherrel, sem a csapattárs Alonsóval nem tudta felvenni a versenyt- és lassan már Kovalainennel sem. Ha nem tudja magát összekapni, mint például Ralf az utóbbi futamokon (most az időmérőn elvileg technikai probléma miatt égett be, szeritnem a futamon jól ment), akkor nyugdíjaznia kellene magát, de abban semmiképpen sincsen ráció, hogy egy (majdnem) élcspatnál versenyezzen. Én bírom őt, de ez a relitás, és a következő szezonban nem is igen fog a Renault színeiben versenyezni. -
Mert hozzájárult 2 konstruktőri címhez, ami nélküle nem sikerült volna. Jó pilóta, de már a csúcsot otthagyta ugyan ugy mint Barichello, nem kell őket bántani, sokat elértek az F1ben, többet mint sok más pilóta. -
Zóanagyvarázsló #55280 *miért van szükség rá ebben a szezonban,
Egyébként én kedvelem, de rossz látni, ahogyan a kisebb csapatok szimpatikus, tehetséges pilótájából egy kiégett buszsofőrré vált... -
Zóanagyvarázsló #55279 Jogos, de nagyon nehezen érzett rá Kovalainen a kocsira, elég rendszeresen produkálta levágásokat edzésen - bennem legalábbis így maradt meg. Az utóbbi futamokon viszont már azt nyújtja, amit tud. Ez utóbbi igaz Fischellára is, eddig sem értettem, miért van szükség ebben a szezonban, persze meredek lett volna két újonccal nekivágni, de Giancarlo már egyszerűen nem érdemli meg, hogy a F1-ben versenyezzen. -
Év elején azzal a kocsival senki sem tudott volna jol menni, Fisconak ennyi előnye volt hogy alapjában ismerte a kocsit és tudott hozzá alkalmazkodni, Kovának kellett pár verseny mira megtanulta hol vannak a kocsi határai.
A legjobb példa erre a Vettel gyerek aki BMW-vel szépen ment határon gyorsan, majd amikor beültették a 2 kategóriával alacsonyabb STR-be nyomta neki ugyan ugy csak a pálya széléről szedte össze magát mert a kocsi nem tapadt, nem kanyarodott hiába akart ő hatékonyan menni. -
Így igaz. Csak megjegyeztem, hogy fordult a kocka. :D -
Loool. Hát ennyi erővel engem is összehasonlíthatsz Kimivel. :D
De azért az mégsem mellékes, hogy nekem nem is volt rá esélyem. Hasonló Massa esete is. Ha enélkül vizsgálod a dolgot akkor az egésznek semmi értelme. -
Zóanagyvarázsló #55275 Az év elején nem is nyújtotta azt Kovalainen, amit illett volna. Még Fisichellától is kikapott... -
DJ BP #55274 Ej, nem arról volt szó, hogy ki milyen pilóta, milyen autóval, stb. Hanem hogy ki mit tett le eddigi életében, abban Massa sehol sincs, lényegtelen miért
-
Ez igy van. -
Már nem is azért de Massanak ez az első olyan éve amikor ténylegesen lehet esélye bajnoki címre. Tavaly ugyan elméleti esélye megvolt a Ferrarival de Sumi személye miatt ez tényleg csak elméleti maradt. (amúgy sem, hiszem, hogy tavaly képes lett volna rá) Előtte meg egyszerüen nem olyan autó volt a popsija alatt. Raikönen alatt legalább egy meki volt, mégha szét is esett sokszor. Ennyi! -
DJ BP #55271 Mégis mit?
Volt már harcban bajnoki címért 2x is. Massa mit csinált?
-
Jah. Úgy tűnik váltott az öreg sas mert még év elején Kovát b@szogatta. :DD -
G_ArchAngel #55269 "Visszatekintve a versenyre, Briatore a következőket mondta: „Heikki nagyon jól teljesített, Fisichella 9. helye azonban szégyen, hisz az autóval minden rendben volt."
Szerintem az olasz keresheti a karrierjét levezető csapatot...:)
(oké, ezt eddig is tudtuk...) -
Ezt ugy általában én is így látom, mégis pont ezért tartom fontosnak hogy egy versenyző tudjon ritmust váltani, vagy újítani.
Alap követelmény lenne hogy ha egyedül futja a tempóját, akkor a maximumot hozza..még azt a maximumot ahol nem kell a fogakat csikorgatni, de a határt közelíti..és ott tizeden belül autózza a köröket.
Beleszámolva gumikopást persze.
De vannak esetek sztem amikor kell ritmust váltani...ilyen ha gumit vált, vagy ha felszabadul az ő tempóját befolyásoló előtte haladó versenyzőtől...de lehet egy száradó pálya is, vagy egyszerűen ha a másik versenyző nyomást helyez rá, akkor tudjon egy kicsit emelni a tempón.
sokszor azt hiszi hogy gyorsan megy, de valójában beleragad egy köridőbe,...ilyenkor mondják a versenyzőknek hogy: Giancarlo, nem bánnánk ha egy kicsit gyorsabban mennél! :)) -
WNW #55267 Jol ment Sutil.... Tenyleg beert...?
-
Ok!
Arra elékeztek amikor a futam előtt volt egy riport sorozat, hogy az egyes csapatok, hogy kezelik azt, hogy csapaton belül ki a kedvezményezett vagy, hogy vannak-e máshol is konfliktusok a két versenyző között:
Heiki Kovaleinen: Nálunk nincs ilyen probléma, a csapatfőnökünket Flavio Briatore-nak hívják... Ezen azt hittem kinyúlok.
-
G_ArchAngel #55265 akkor innentől egy hétig felejtsük el a négy élpilóta nevét és foglalkozzunk másokkal... -
Mégis mit? Legfeljebb több autó "széthajtást", kiesést. Ennél többet nem igen. Ha azt mondod, hogy Alonso többet rakott le az asztalra akkor fejet hajtok, de Kimi? Ne érts félre nekem különösebb bajom nincs Raikönennel csak annyi, hogy egy kicsit túl van hypolva, értékelve. -
Raikkonen már lerakott valamit az asztalra massaval ellentétben. -
az első, az lehet a saját tempójában megy és maxon, de mindenki, aki elött megy valaki, már nem tudja a saját tempóját menni...aki mögött meg vannak, az meg a saját ívein se tud menni, nehogy megelőzzék -
A pilóták a verseny közben ( normális esetben ) a rajt után bállnak egy tempóba, ha ott elkezdtenek ritmust váltani abbol béázás lesz a vége... végig maxon mennek, max a kocsi teljesítményével játszanak, amikor mondják nekik hogy told neki, akkor feltekeri vagy kockáztat, de nem akkor kezdi el nyomni. -
attól hogy a többiek lasabban mennek, neki nem könyebb leggyorsabb kört futnia..mi van ha beér valami lazsáló tötymörgőt, akit körözne..máris nem megy a leggyorsabb kör... és ha a többiek is nyomják mint a hülye, még akkor is lehet övé a leggyorsabb kör..persze lehet, hogy másé lesz, de őt nem lassítja.. -
WNW #55259 Ezt mar kibeszeltuk minden oldalrol, ebreszto...:) -
Számtalan tényező befolyásolja, ki nyeri meg a világbajnoki címet. Ez a világ minden sportágában így van. Nem "igazságtalanság", ha Massa nyer, vagy Raikkonen, vagy Alonso, vagy Hamilton. Aki nyer, az volt a legjobb és kész - csak azok keresnek "okokat", akik nem tudnak belenyugodni, hogy nem az ő favoritjuk volt a legjobb.
Csak a többi pilótának szurkolók szempontjából. :) -
Arról senki nem beszél, hogy Massa egy új fejlesztésű Ferrarival ment, talán emiatt is volt gyorsabb az időmérőn több benzinnel! -
Bocsi hogy beleszolok , itt az Sg inkább a Ps3 topicba szoktam írni.
Mikor Kimi nagyszerü előzéseit hiányoljátok elfelejtitek hogy akkor volt "tekerd fel a fordulatszámot 1 es fokozatba" szoval akkor nagyobb volt a motorok és az autok közötti külöbség és ha kellet az embernek +20 lóerő akkor csak állitott a kormányon és megvolt 2-3 körig. Most ilyen nincs mindenki 19 ezret pörög nincs tartalék, viszont a szélárnyék egyre "szemetesebb" szerintem már direk úgy tervezik az autokat hogy a mögötte haladónak káros örvények legyenek. Ja és az egyen gumik sem segitik az előzést , mert régen az autora vagy akár pilótára tervezték a gumit , a mostani meg vagy 2mp vel lassabb föleg úgy hogy az autot is köztesre kell belöni , mert az nem jó ha szupergyorvagy a lágyal , de a keményel meg lassú.
Na szép napt mindenkinek , kicsit összevissza lett , remélem azért megértettétek -
Ez aztán a szerencse. Még nézni is fáj . -
Méghogy Lewisnak balszerencseje. Eddig mindenkinek kijart a balszerencse iden, nem is kicsit, Lewist kerultek el ezek a legjobban, igaz 2 tortenetet mar o is beveshet..