182273
  • Count Adyn
    Ezt irjak:

"A szabályok értelmében szombaton már nem lehet büntetlenül autót cserélni, tehát a szerelők igencsak elfoglaltak lesznek a következő órákban. Meg kell javítaniuk az autó orrészét, melyről mindkét kerék letört, de a baleset forrását, a hibás hátsó felfüggesztést is meg kell "operálniuk" az időmérőig. Ha mindez nem sikerül, és Räikkönennek autót kell cserélnie, akkor 10 helyes rajtbüntetést fog kapni a finn, tehát nem kicsi a tét."
  • BaliBoy
    Igen. Ha baleset történik akkor bünti nélkül lehet cserélni, én úgy tudom.
  • Kit--Kat
    Most hogy új motorral indul Raiko, időmérő előtt bünti nélkül lehet motort cserélni, nem?!
  • Kit--Kat
    aztabüdöskurvaéletbe!!!
  • Ferrari
    :(((((((((
  • G_ArchAngel #55522
    aha, azt mondják a hidraulika lehet, egyenesben az autó hirtelen jobbra vágódott, végighúzta a szalagkorlátot és becsapódott a gumifalba (jó mélyen) - Kimi kiszállt de az orvosi Merci vitte be, amúgy saját lábán ment be a motorhome-ba, hivatalos közlemény még nincs
  • Punker
    mi?????? csattant?
  • G_ArchAngel #55520
    szegény Kimi:(((

remélem áttudják tenni a motort a T-car-ba:(

durva, hogy a tegnap már javított hidraulika így beszart, jó hogy nem lett semmi baja a srácnak az ütközéskor:(
  • Jacek
    Hogyha majd kiderul mi is volt(ugysem fog ez teljesen kiderulni) akkor majd meglatjuk, de pl egy ilyen 25 millios buntetes rohej! innentol kezdve akkor bele kalkulaljak a koltsegvetesbe es beoroket alkalmaznak majd:))
    Nem csak a Meki hanem mindenki.
    Gondolom a Spyker adna ennyit a 780 oldalert:D csak azt nem tudom a Hondat a trukkos uzemanyagtankert mert zartak ki! sajna a ferkat meg a lapulevel nagysagu szarnyaikert meg nem , ott elromlott a meromuszer!

Itt meg az lesz hogy a Ferrarinak elromlott a mailservere:D
  • BaliBoy
    Persze nem is veszem én ezt kézpénznek, csak megjegyeztem, hogy sztem. ez nem túl igazságos/reális büntetés.
  • Istencsászár
    Ennél sokkal magabiztosabb, ő akarja nyerni, és magát nem áldozná be semmi pénzért.
  • Punker
    Alonso inkább beáldoz mindent csak ne Hamilton legyen a VB????????
  • Istencsászár
    Amit az olastz sajtó az olasz nagydíjon 1 nap alattt összekapart kicsit óvatosan kezelném:))
  • BaliBoy
    Szerintem ez sem igazán igazságos döntés. Vagyis eddig az lett volna, de az új bizonyíték(ok) fényében, vagyis inkább, hogy kik szolgáltatták... Tehát a pilóták is tudtak róla - úgy néz ki - és ennek fényében az lenne az igazságos ha ők is kapnának büntetést. Bár nem lepődnék meg rajta, ha Alonso valakivel a háttérben megegyezett volna, hogy ha újabb bizonyítékokkal áll elő akkor az egyéni pontokat nem bántják.
    Viszont az már tuti, hogy Alonso év végén távozik a Mekitől. :))
  • DjDano
    "Olasz lapértesülések szerint már megszületett a döntés a kémbotrány ügyében: a McLaren-Mercedes elveszíti a konstruktőri pontjait (és ezzel körülbelül 25 millió eurótól esik el), míg a versenyzők büntetés nélkül megússzák az esetet."

Én is úgy érzem ennél keményebb büntetést nem fognak kapni... sőt talán meg ezt se
  • lac coo
    Kicsit bulvár szagú, de ha igaz akkor ezt gondolom Alonso valotta, és akkor kezd nagyon mocskos dologgá fajulni ez az ügy...Nem mintha eddig nem lett volna az :))))
  • Jacek
    A mai napon azonban a La Gazzetta dello Sport részleteket is közölt a levelezésből.

"Tudtad, hogy megtaláltam a magyarázatot arra, hogy a Ferrari hogyan képes a gumiabroncsait tökéletesen működtetni?" - idézte az olasz lap Pedo de La Rosa Fernando Alonsóhoz intézett levelét.

"Nigel Stepney elmondta Mike Coughlannek" - tette hozzá.

"Ezt nem hiszem el" - válaszolt Alonso.
  • MaSzKa
    szerintem kimi lesz a befutó vasárnap
  • jefferson83
    : ASDASDD
  • nearo
    először azt hittem, hogy komolyan gondolod...
  • BaliBoy
    Olyan izé vagy...
    Vedd tudomásul a McLaren a világ legbecsületesebb csapata. Ők soha nem csalnának úgy mint a Ferrari. A szemét Ferrari már megint beakarja mártani őket, ez a napnál is világosabb... csak ha nem lennétek ilyen elvakult Ferka rajongók ti is láthatnátok. Amúgy sem bizonyított semmi sem. És ha ott hevert néhány papír akkor mi van!? A média, az talál ki mindent, meg a szemét ferkások... A Mekinél nem hazudnak reggel, délben meg este...
  • madmanic
    és ezért...
  • madmanic
    Akkor az Alonso fan admin kedvéért kijavítom:

Alonso egy hosszú, csupasz farkú, nagy fogú rágcsáló ami a csatornában él.

Kösz a büntipontokat.... Olvasgathatnád a topikot gyakrabban....
  • G_ArchAngel #55504
    gyerekek, most már én is unom...
    szerintem 13.-ig hagyjuk a fenébe az egészet
  • [Jakuza]
    Az viszont biztos hogy egy buncselekmeny passziv resztvevoje voltak ezzel.
    Bunreszesek.
  • Istencsászár
    Most már volt...

Valószínű, tehát nem biztos:)
  • [Jakuza]
    Egy volt Ferraris alkalmazott.
    Marpedig nem tudjuk mit kapott az adatokert, de az biztos hogy nem alkalmazta volna a Ferrari, ha ezt elore tudja.
    Marpedig azert sem lehet a Ferrarit beallitani bunosnek, mert egy alkalmazottja adta at az adatokat. Vannak gerinctelen emberek, ez nem a csapat hibaja.
    Es azert nehogy mar ne legyen bunos a MCLaren mert egy Ferraris adta at az adatokat, hiszen o naluk volt es nyugodtan jelenthettek volna az esetet.
    Mar pedig nem tettek meg. Ezen kellene elgondolkozni, hogy miert partoltak egy buncselekmenyt. Az ok eleg valoszinunek tunik, profitalni akartak a dologbol.
  • WNW
    "mert ő nem tudjatja az igazat mint ahogy a McLaren dolgozóin kívül senkise."

Na igen, Ok meg sajat magukra nem kotelesek terhelo vallomast tenni.. Es igy hallgatnak, nehogy elvigye oket a rabomobil...
  • Istencsászár
    Adatokat még mindig egy Ferraris lopta a Ferraritől, és még mindig az a kérdés h került oda ahova és ott mi lett vele ha lett. Akkor ujra ami tény és előszeretettel irják az emberek. Tudtak róla, ott volt a tagnál akinek a Ferraris adta át ( ezt még ők is tagadják és ez se biztos ), szal semmi sem biztos, csak az h hamarosan talán valami hivatalos info is napvilágot lát, mert minden oldal minden ember a saját igazát mondja, ha ebből valaki kivesz valakit az elfogult, tök mind1 melyik oldal, mert ő nem tudjatja az igazat mint ahogy a McLaren dolgozóin kívül senkise.
  • [Jakuza]
    DjJano nem kell ez a hatsofenyezese az MCLierennek.
    Ismerjuk a Ferrari undorodat, csakhogy most ez nem a Ferrarirol szol, hanem hogy lopott adatokat a MCLieren es hogy hazudoznak.
    Ha tetszik ez neked ha nem, hiaba probalod beallitani a Ferrarit bunosnek, nem ok loptak el az adatokat, nem ok hazudtak errol es nem nekik kell a hatukat tartani a buntetesert es az F1 rajongok elpartolasat egy olyan csapattol, aki csak art az autoversenyzesnek ennek a buncselekmenyeknek az elkendozesenek kiserletevel.
  • DjDano
    Jakuza lehet, hogy te már azért is megbüntetnéd a McLarent ha ráhajt a fűre.... de szerencsére a versenybíróság nem elvakult Ferrari fanokból áll!

Gondolom akkor is ilyen buzgón ugráltál, amikor 1999-ben a MAláj nagydíjon a Ferrarik szanálytalan kocsival indultak a futamon és nem kaptak érte semmi büntetést... és összességében is elmondhatjuk, a legtöbb balhé a Ferrari csapathoz és M Schumacherhez fűződik
  • [Jakuza]
    Mi nem vilagos mar megint ?
    Az a hivatalos szabalyzat forditasa.
    Nem kitalacio, nem hasrautes. Kar kotekedned, mert elszusztal az altalad eldobott bananhejon :D
  • chalezlopez
  • Istencsászár
    Erről van szó, kösz.
  • Istencsászár
    A hírekből másolni énis tudok, ez engmen egyátalán nem érdekel.

Mi számít kiemelkedőnek?

Az biztos h nem ez a szabály, ez csak egy általános megfogalmazás.

Pontos szabályokat mondj, mikor kell. Mikor nem kell?

"De pontosan tudjuk az idevonatkozo szabalyokat."

Pontosan szeretném megtudni.

Persze tudom h gondoltad, de akkor ne igy ird le :) mert akkor rákérdezek mi az a pontos:)
  • [Jakuza]
    De esetleg a hivatalos oldalon is utananezheto.

http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/technical_regulations/5268/fia.html
  • [Jakuza]
    FIA szabalyzat 16.1.2. pont a torestesztrol, hogy megint ne legyen igazad.

"Amennyiben bármilyen kiemelkedő módosítás történik a versenyautó szerkezetének bármely részén, abban az esetben újabb tesztek elvégzésére van szükség."

• Istencsászár
    Akkor másold be nekem a töréstesztre vonatkozó részt az FIA szabályzatból, ha te pontosan tudod:) Én örülök neki ha valaki ennyire vágja a témát, de akkor okíts kérlek tényekkel és hivatalos irásokkal.

Az ügytől eltéreően érdekel a dolog.
  • M@TriX
    biztos állítgatnak, holnap majd meglátjuk kinek hogy fexik most a pálya.
  • G_ArchAngel #55488
    Ferrari közelében sincs saját délelőtti idejének...