182273
  • BaliBoy
    Véleményem szerint, azért hihetetlen ez az egész "nem néztünk" bele mese mert egy ilyen csapat mint a Meki, akik évek óta rendesen benne voltak a gördörbe... szóval eléjük raknak infókat más autóról, ergó megkapják a lehetőséget, hogy egy ütőképes autót összerakjanak... hááát nem hiszem, hogy visszautasítanák. Hangsúlyozom főleg az elmúlt évek sikertelenségei után!
  • Istencsászár
    Nekem kellene ezt tudnom?
  • Punker
    miért hazudoznak összevissza ha nem használták fel az infókat?
  • Istencsászár
    Dobálódzol a HA-kal, "ferrari motorjanak a kepe, szerkezeti rajza, tipus szama" ??? tények? honnan? 100 ez 1hez h ez volt amit mutattak neki, és akkor sem biztos h ilyen állt a papírokba. -.-
  • WNW
    A GP2-es verseny tiszta bolondokhaza... Mint egy tomegverekedes... Allat...:)
  • [Jakuza]
    Te olyan naiv vagy, hgoy az mar inkabb nem is naivsag, hanem butasag.
    Egy vezeto mernok ele odatolnak egy dossziet, amiben benne a ferrari motorjanak a kepe, szerkezeti rajza, tipus szama stb es nem jon ra, hogy mi van elotte ? Ne nevettesd mar ki magad.
  • gercse
    így van, minden sportágban vannak általában kiemelkedő tehetségek
  • G_ArchAngel #55638
    azért ne felejtsük el, hogy van egy olasz fiatalember, aki kétkeréken csinálta meg azt, amit Michael...
  • DummyBoy
    Hali!

Nem tudtok olyan cimet ahol online közvetitik a mai versenyt? (Meló .. pfhhh )
  • minimize

Maximális tiszteletem Schuminak.
    Behozhatatlan,amit "csinált".
  • desigo
    [URL=http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=14800]Schumacher: "Egyenesben van az életem"[/URL]

van mit kipihennie :)

• Istencsászár
    Mondtam már hogy nem haragszok:)

A média ilyen, kivételek vannak persze, de sajnos erre mozdul el minden, szvsz.
  • G_ArchAngel #55633
    nagyon sötét vagy, már ne haragudj...

pár okos vélemény miatt mondasz véleményt a médiáról, holott lehet beszarnál, ha abban a világban kellene helytállnod...
  • Bucser
    Bocs az ilyenekről is írni kell mint ahogy a doppingügyekről is írni kell...
  • Istencsászár
    Egyedül az F1 racing magazin az ami némi infokat ad a dolgokról, mert az online médi hát... több a szenzáció meg a bulvár és a feszültség, kavarás mint a technikai információk és a kulisszatitkok.

E havi számban több oldalon át átélhető ujra a Nürbrugringi futam ahogy a Rönónál történtek a dolgok a team rádión keresztül. Semmi kódolás teljesen nyilvános az egész, nagyon jó néha vicces és főként érdekes... na ilyenekről kéne írni, nem ilyen szennyekről ami miatt a szúrkolók egymás torkának esnek, vagy már csúnyán néznek rá mert x,y teamnak embernek drukkol.
  • lac coo
    Hogyne lenne .
  • Istencsászár
    Ha holnap kétszer előznek az is a 13. helyért fog menni akkor nemigen van mit irni:)))
  • Istencsászár
    Én senkit nem osztok mert semmit nem mondok, vagy igen vagy nem ennyi, konkrétumot azt nem a média és nem mi tudjuk, el kell fogadni, ki fog derülni aztán lehet dobálódzni a tények tükrében.
  • lac coo
    Látom Dennis ellen hatósági nyomozás (is) indult :))))
    Sikkasztás, kémkedés miegymás :))))
    Egyre jobb lesz , de ha felbosszantják Barna bácsit,és csökkentik a bulija népszerűségét, lesz itt nemulass :))))
  • Bucser
    Vajon mennyi pénzt kapott ezért az interjúért Coughlan?
  • lac coo
    Kimi Räikkönen komoly balesetet szenvedett az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzésén, ám sérülés nélkül megúszta a bukást. Az időmérő edzésen csak az ötödik rajtkockát sikerült megszereznie, ám elmondása alapján ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy délelőtt összetörte a Ferrarit.

"Bizonyára nem segített, de nem is befolyásolta túlságosan a történéseket. Majd holnap kiderül, hogy mit tehetünk a versenyen. Jobban is sikerülhetett volna az időmérő, de a versenyen javítani lehet."

A balesetet nem a kerékfelfüggesztés meghibásodása okozta. Räikkönen az Ascari sikán előtt módosított a fékegyensúlyi beállításokon, aminek következtében a hátsó kerekek blokkoltak. "A hátsó fékek blokkoltak, és sajnos először jobbra kormányoztam bal helyett. Amikor az autó elindult jobbra már semmit sem tehettem. Vártam, hogy megálljon az autó. A füvön nem sokat lehet tenni."

Csodalkoztam is , hogy valami alkatrész hibára gyanakodtak. Szimulátorban ezerszer jártam így én is :)))
    Ha hátul van a fékegyensúly könnyebben fordul fékezés közben , de ha túl nagyon fordul az autó piurett lesz a vége :)))
    A fenének kell mindent piszkálgatnia :))))
  • lac coo
    Persze. De mivel halott ügy , jó lenne elfelejteni :)
    Inkább az F1-ről írna a sajtó .
  • Punker
    magukat buktatták/járatták le a hazudozással.
  • lac coo
    Hát én nagyon várom , hogy pont kerüljön az ügy végére, vagy így vagy úgy...
    Az igazság soha nem fog kiderülni , ezt mindenki nagyon jól tudta már az elején, nem lehet rájuk húzni egy olyan egzakt dolgot, mint bizonyos adatok felhasználása....Hisz elég csak az írányelvekbe ,az ötletekbe bepillantani és onnantól saját maguk is kifejlesztik az adott megoldást ...
    De már mindenkinek a könyökén jön ki a sok hazugság, legyen vége inkább mert elég idegesítő .

Aki nyitott szemmeml jár a világban, simán tudja , hogy sáros a McLaren ....
  • Kit--Kat
    Mindenkit oltassz, hogy fölöslegesn osztja az észt, csak magadat felejted ki ebből.
  • Istencsászár
    Ezt te abból látod amit a média kavar, ami valszeg nem ugy van, valamit kitalálnak és hozzáraknak és kész a címlap... várjuk ki a végét, nem kell a az innen onnan, ebből az országból abból az roszágból megtudott irományok után ilyenről beszélni. Valami biztos lesz, de h mi majd kiderrül, addig még van pár nap, újabb elméletek tucatjai fognak napvilágot látni, lehet csámcsogni meg minden:)

Az is kifog derülni h chateltek is a McLaren emberei:)
  • WNW
    Persze hogy ezt mondja, ra meg az is elkepzelheto, hogy borton var.. Miert vallana maga ellen, inkabb tagad mig lehet......
  • Istencsászár
    Orrod elé tolnak valamit ( számok? táblázatok? vagy mi a lótúró? ugylátom te tudod, mond mi volt az ) ( feltehetőleg nincs rajta a 20 cmes logo h mi ) akkor te rávágod h miaz?

Akkor rossz úton haladsz h még nem fedeztek fel, ekkora elmét igy elveszni:)
  • [Jakuza]
    Ez is lol. :D

"Neale még azzal sem volt tisztában, hogy azok a konkurenciától származnak."

Milyen hulyek lettek egybol a legokosabb mernokok. :D
  • BaliBoy
    Jah... közben De La Rosa meg Alonso arról leveleznek, hogy a Ferrari mitől tudja jobban használni a gumikat.... biztos akkor más sem nézett bele a papírokba... Azért nem kis ellentmondások vannak itt.
  • [Jakuza]
    SENKI ez lemaradt :D
  • G_ArchAngel #55614
    az a baj, hogy jelen állás szerint a két pilóta ennél jóval korábban látta...

ez egy nagy-nagy hazugságvár, ami bármikor összeomlik, már csak az a kérdés, hogy hány embert temet magaalá
  • [Jakuza]
    Istencsaszar, Caughlan nem hasznalta fel, hiszen nem reg meg nem is latta. :D
  • [Jakuza]
    Vagy pedig atmennek a Ferrari boxba alkatreszt kerni, "sracok most ment tonkre az alkatreszunk, adjatok mar egyet kolcson, ugy is hasonlot hasznalunk, miota lattuk a papirjaitokat" :D
  • Istencsászár
    Vártam mikor rakod be EZT is ( ha jól láttam még nem lett )

Coughlan: a McLaren nem használta az adatokat

A McLaren-Mercedes menesztett főtervezője, Mike Coughlan védelmébe vette korábbi csapatát és a The Guardian című lapnak elárulta, hogy a 780 oldalas Ferraris dokumentumot március közepén, kérés nélkül kapta Nigel Stepneytől. Elismerte, hogy röviden belepillantott a dossziéba, ugyanakkor leszögezte, hogy nem használta fel az információkat az MP4-22-es konstrukcióhoz, ahogyan Jonathan Neale sem, aki mindössze két fényképet látott – Neale még azzal sem volt tisztában, hogy azok a konkurenciától származnak.

Coughlan vallomása döntő lehet, az FIA ugyanis csak abban az esetben szankcionál, ha bebizonyosodik, hogy a McLaren-Mercedes felhasználta az adatokat és ezáltal előnyre tett szert. Mike Coughlan korábbi, eskü alatt tett vallomásában elmondta, hogy "nemcsak Neale tudott a dokumentumokról", és mint később kiderült két további mérnök is bepillantást nyerhetett az adatokba, ám azokkal nem tudtak mit kezdeni.
  • BaliBoy
    "Mi jön még? Fél év múlva leszakad egy hátsó szárnyuk, és beperelik a Ferrarit? :D Szándékos elírás a dossziéban :DDD"
  • DJ BP
    Coughlan is elismerte, hogy röviden belepillantott a 780 oldalas Ferrari dossziéba

Észrevettétek hogy egyre többet vallanak be? :DD

1. Milyen dokumentum? Ki az a Stepney?
    2. Ja igen, hallottunk róla
    3. Várjunk csak, láttunk egy vastag piros dossziét
    4. Hát hogy felejthettük el, na belepillantottunk

Mi jön még? Fél év múlva leszakad egy hátsó szárnyuk, és beperelik a Ferrarit? :D Szándékos elírás a dossziéban :DDD
  • Jacek
    Nagyon kivancsi vagyok mi lesz ebbol a nagy kalap kulabol ami megy most:)
    Mert vegul is a Mekinel csak a portas nem tudott a doksirol, pilotak sem csak levelezgettek hogy hasznalja a bridgestone-t a ferka:)
    Igaz hogy Fisiko 1-1.3 seccel lasabb meg lett tavaly ota, de a Meki 15 perc alatt megoldotta ezt a dolgot es repeszt a masikfajta gumin:) nagy tapsot nekik!!!! es nem vagyok ferrari fan megjegyzem azt is utaltam amikor ok csaltak.
  • G_ArchAngel #55607
    Kimi hibázott és beismerte, nem keresett kifogást, mint más pilótáknál szokás:

Räikkönen: a bukás nem befolyásolta az időmérőt

(A furcsa, hogy ez egy új fékrendszer, amit most vetnek be először, így semmi jóra nem számíthatnak verseny közben sem...)
  • G_ArchAngel #55606
    Nyomozást indítottak Dennis ellen

Az ANSA értesülései szerint a modenai államügyészség nyomozást indított Ron Dennis és két további McLaren-Mercedes munkatárs ellen. A vád: csalás, ipari titok megsértése és sikkasztás. Dennis szombaton kézhez kapta az ezzel kapcsolatos iratokat.

A WMSC szeptember 13-án tárgyalja a kémbotrány ügyét, ám a McLaren-Mercedes egy esetleges felmentés esetén sem tekintheti lezártnak az ügyet.

Előzmény: A Monzában felreppent hírek szerint az évad kezdetén de la Rosa E-Mailben titkos adatokat osztott meg Alonsoval, melyeket Mike Coughlantől kapott. A spekulációk szerint a két versenyző közti levélváltás másolata az az 'új bizonyíték', amely arra az elhatározásra juttatta az FIA-t, hogy a fellebbviteli tárgyalás helyett újra a WMSC tartson meghallgatást a kémbotrány ügyében.

Haug: a versenyzők valóban leveleztek

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug beismerte, hogy a versenyzők valóban leveleztek ám az emailek tartalmára nem akart kitérni. "A WMSC meghallgatásán minden kiderül majd. De arról mindenkit biztosíthatok, hogy az autó a saját ötleteink révén lett gyorsabb."

Coughlan is elismerte, hogy röviden belepillantott a 780 oldalas Ferrari dossziéba, ugyanakkor leszögezte, hogy nem használta fel az információkat az MP4-22-es konstrukcióhoz, ahogyan Jonathan Neale és az a két mérnök sem, akik mindössze két vázlatot tekintettek meg.