182273
  • otrosinka
    az autó nem bírta, kb
  • Punker
    lehet elaludtam? mi történt Massa-val?
  • otrosinka
    massa-nak ha volt is matematikai esélye, mostmár az is....
  • otrosinka
    én is így gondolom :(
  • desigo
    Egy Ferrari kuka...
  • Shiwo
    hát Massa már nem előz..
  • otrosinka
    a ferranak itt az alkalom előzni......
  • otrosinka
    Alonso slows up and lets the safety car go to the head of the pack
  • otrosinka
    juj....durva volt:)
  • desigo
    Coulthard szépen lebontotta a palánkot meg a kocsiját :)
  • Count Adyn
    Eddig jó:D SC bedriftelt Kimi és Heidfeld közé:D
    Ha Kimi egy kiáláson van ahogy találgatták ez most jól jött neki
  • otrosinka
    jó volt kimi....
  • SHADOWEYES7
    REMÉLEM NYUGODT HSZ-EK LESZNEK!!!
  • otrosinka
    hajrá kubi:)
  • desigo
    Nah remélem izgalmas verseny lesz...
  • BaliBoy
    "...hogy a pilóták az akkora már bebizonyosodott szabálytalan autóval nyerik meg a VB-t?"

Az hagyján... de maguk a pilóták közül is tudtak az adatokról, sőt úgy néz ki, hogy át is lapozgatták őket....
    Mocskos egy banda ez. Elmehetnének politikusoknak...
  • desigo
  • desigo
    -Hagy menjek már pár kört a tartalék autóval!

• WNW
    McLaren fejlodes, azaz hogy csinaljunk jo kocsit.. Vegyuk meg (6 tizesedes) Alonsot, aki hozza a Renault dolgait.. A fo fejlesztonk baratkozzon a konkurens csapat egyik magasabb szinten levo mernokevel, aki hozza azok adatait, amit a koncepciok kidolgozasahoz felhasznalunk.. Aztan ezeket jol gyurjuk ossze a fejlesztoi team, a tesztpilota, es a tesztcsapat segitsegevel, es maris kesz az ezust nyil... Persze amugy senki nem tud semmit, es nem is tudjak mi az az F1
    Hogy vesszuk el a VB-t, a'la Ferrari.. Vegyuk meg Kimi Raikkonent, es maris minden kocsi szetesik, mert magaval hozta az atkot a McLarentol..
  • jefferson83
    A mosópor miatt

Igen és sztem is már megérett a csapat a kizárásra, pusztán azokra a dolgokra alapozva amik már rég kiderültek és tények. Amit a meki is felvállalt: Pl.: birtokolták az adatokat x ideje -> IGEN. Nem szóltak róla senkinek -> Persze, hogy nem. Nekem ennyi elég. Persze nincs az az ember aki meglépne egy komplett kizárást. Most, ha kizárják a csapatot, akkor is milyen már, hogy a pilóták az akkora már bebizonyosodott szabálytalan autóval nyerik meg a VB-t?
  • [Jakuza]
    Pontosan, mar csak az ellenfel kocsijanak a fogyasztasanak a tudasa, akkora taktikai elonnyel bir, amivel versenyeket lehet nyerni.
  • a.carkey
    Szerintem elég megnézni egy igazi Ferrari utcai autó műszaki füzetét. Az már nem is papír. Portaszítós anyag benyomását kelti (kicsit műanyagos a felülete), és qurva színes az egész, a lap alján tele Ferrari címmel, telefonnal, stb. Azonkívül benne van közepén a Ferrari logo, mint "vízjel".
    Nem hiszem, hogy Wordben íródott, és onnan simán kinyomtatott, A4es papírokat kaptak meg az "érdeklődők", és fingjuk nem volt, hogy ez most az új készülő Trabant, vagy a saját documentumuk ...
  • Istencsászár
    Ez nem az én dolgom. HA.
  • Bucser
    És azt hogy ellenőrzöd, hogy belenéztek és elolvasták-e vagy nem?

Mert bevallani tuti nem fogják. És annyira nem is hülyék, hogy centireől centire másoljanak. Elég ha egy megoldási elvet elloptak vagy rájöttek valamire amire a doksik nélkül nem és már jogosulatlan előnyhöz jutottak.
  • G_ArchAngel #55661
    engem pillanatnyilag jobban érdekel, hogy miért ilyen lassú a Ferrari...
  • Istencsászár
    Kavarodás van a rendszerben.

"Igenis buntetest erdemel, ha felhasznalta az adatokat, hanem."

Hoppá, mondtam énis h azért büntessék amit csináltak, azért ne amit nem, de ez majd kifog derülni mert nemtudni, csak azt h ott volt. Még az sem tiszta ki révén honnan és hova, mert 5 variáció van, ez sem tiszta teljesen.

Tudom h szar szemét vagyok mert nekik drukkolok és azt se látod amit én mondtok, de mind1, téma lezárva, 1 hullámon vagyunk, ezen kár többet rágódni.
  • [Jakuza]
    Ne haragudj, kit erdekel mi van a Ferrarival ?

A MC"Lie"ren segedkezett egy buncselekmenyben.
    Igenis buntetest erdemel, ha felhasznalta az adatokat, hanem.
    Ha azon mulik zarjak ki, vagy vonjak le a pontjaikat.
    A lenyeg, hogy megfeleloen sulyos buntetest kapjanak.
    Es ez az osszes csapata vonatkozik az egesz F1-ben, aki ilyen piszkos eszkozokhoz nyul, mert az ilyen buncselekmenyekkel veszelyeztetik az egesz versenysorozat letet.
  • Istencsászár
    Rohadt csalók, kizárni őket, tuti felhasználták, a 2006os mekit kidobták és a ferrari alapján megépítették a csoda kocsit ( jobban mint a ferrari a sajátját ).

Tessék igy jó? -.-
  • [Jakuza]
    Nem ez a lenyeg, hanem ki mennyire nezi objektiven a tenyeket.
    Te ezt nem teszed igy aztan, teljesen elrugaszkodtal a valosagtol.
    Mar pedig ha valaki nem tudja beismerni, hogy nem lehet igaza az korlatoltsag.
  • Istencsászár
    Leglább vannak emberek akik mindent tudnak, ez jó dolog
  • BaliBoy
    Ez nagyon jól meg lett fogalmazva!
  • Istencsászár
    Év elején senkinek nem jutott az eszébe ilyen, most már mindenre rá lehet fogni h azért jók mert...

Ferrari is mondta h ezek a gumik teljesen mások mint az előző években használtak, ők is elszúrhatták a dolgokat, de láttuk, valahol ők valahol a másik csapat jobb, ha az észérveket nézzük akkor idén minden futamot a Ferrarinak kellett volna nyernie és már náluk lenne a Vb mert ők vel mentek...
  • [Jakuza]
    Istencsaszar, dehogy nem!
    Folyamatosan veded oket es minden tezised megdolt mar.
    Olvasdd vissza a hozzaszolasaidat a botrany kirobbanasa ota.
    Az elejen meg leirtad, hogy biztos kamu a hir, nem is tudtak rola, szemenszedett hazugsag es osszeeskuves elmeletet krealunk,aztan kiderult, hogy tudtak rola, utana mar azzal vedted oket, hogy nem mindegy ki tudta, a vezetok biztos nem tudtak rola.
    Aztan kiderult a vezetok is tudtak rola, akkor elkezdtel azzal vedekezni, hogy, nem hasznaltak fel belole semmit, ezert artatlanok.
    Aztan mire mi azt mondjuk, hogy lenyegtelen mert buncselekmenyt kovettek el egy buncselekmeny elhallgatasaval jossz, azzal a frazissal, hgoy a media a hibas, es kitalacio, a vezeto mernokei a MCLarennek hulyek es hadd ne soroljam :D
    Igaz mar olyannyira kitalacio az egesz, hogy mar a MC"Lie"ren Mercedes szinte mindent bevallott az adatok felhasznalasan kivul, mar csak par csepp hianyzik, hogy kiboruljon az egesz bili.
  • b-type
    sztem az lehet a probléma, hogy a Ferka 2005-s éve is magyarázható a gumival, a Renault idei szereplése is magyarázható a gumival.
    De a McLaren tényleg kicsit nagyot fejlődött, nem kűzd mint a Renault, hanem rögtön Melbourne után jól használja a gumijait.
    ...és ez necces, nem mondom hogy mámingyá' bünösök lettek, de szvsz csodák nincsenek..ez pedig finoman szólva is zavaros, én spec. a fejlesztői munkában hiszek.
    A Ferka dominanciája magyarázható....olyan helyzetben voltak hogy az év felétől már akár tesztelhették a jövő évi autót,..azaz egy nyugodt kiegyensúlyozott, jó és nyerő adatokon alapuló fejlesztés zajlott.
    2005-re mindez felborult a gumiszabály megváltoztatása miatt...ez is teljesen összeklappolt képben, próbálták hozzáfejleszteni az autót a nem elégséges tapadáshoz évközben, de a fő gond a gumi volt, amig a Bridge' nem tudott megfelelőt nyújtani addig szenvedtek.
    Ezért 2006-ra sem volt meg az a kiegyensúlyozott, jó adatokon nyugvó fejlesztés, ami term. rányomta a bélyegét az évre, de akkor már harcban voltak a VB-ért.
    Uez a Renault-nál..szépen felfejlődtek, francia gumi, francia csapat, francia tesztpálya (pláne meglehetősen jól használja a gumit).
    Jó csapatvezetés...mittomén, szépen fejlődtek kb. mint a Bmw.
    Aztán a Bridge'-re váltás nem ment egyszerűen...
    De a McLaren a tavalyi év második felében visszatekert üzemmódban müködött, mint mindenkinél, náluk is volt egy gumiváltás.
    De ők nagyon gyorsan meglépték az akadályt, és ez nem igen magyarázható, hiszen nem tesztelhettek többet mint a többiek, nincs olyan tesztpálya, nincs olyan kapcsolat...vhogy billeg ez a dolog nálam is.
  • Count Adyn
    Szerintem amugy felesleges ezen rágódni, majd lesz ami lesz, azon kivül hogy magunkat idegeljük, nem tudunk semmit:) Ne legyenek olyan tévképzeteink hogy igazság meg ienek, majd egy üzletileg előnyös döntés születik úgyis, lezsírozzák valahogy az ügyet, konstruktőri bajnokságot odaadják a ferkának hogy kussoljanak, dennis elmegy nyugdíjba, alonso vissza a renaulthoz, ami jövőre megint nagyon jó lesz, sokan azt fogják mondani, hogy azért mert fernando odament, etc etc.:DDD
  • BaliBoy
    Sejtettem, hogy ez lesz a válasz. :)
    Még azt bele akartam írni, - csak véletlenül rányomtam a mehetre - hogy most ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem fejlődhetett magától ilyen szintre, hanem, hogy ha már ott voltak egy másik konstrukció adatai akkor miért ne néztek volna bele?!

Tehát akkor ott vagyunk, hogy 2004, 2005, 2006, hiszen hiába építettek gyors motort ha nem bírtak ki 1 hétvégét sem.
  • b-type
    nagggyon nagy volt :DDD
    Sajnáltam hogy Pantano nem tudta megőrizni a pozícióját a letört vezetőszárnnyal, de így is grat neki, nagyot csapott a pályára.
    Meg Glock-nak és a többieknek is persze...rosszabbat vártam, egy SC sem volt ma.
  • Istencsászár
    1 ki.....tt szóval nem mondtam h ártatlanok, csak annyi h majd kiderül, mert az se biztos hogy azok és h nem azok. Valamiben sárosak, majd kiderül miben, meg is kapják érte de hogy pontosan mibe?

Itt a topikba 20 ember már kizárná őket amikor nem tud többet mint mindenki, és van 1-2 ember aki megvárja a tényeket ami majd eljön, ennyi.
  • Istencsászár
    Max 2006, 2004-beb volt sikertelen. 2003ban Vbért harcoltak az utolsó versenyig, 2004ben elcseszett konstrukció, csak a b változat hozott elfogadható eredményeket, 2005ben a legjobb autót építették ( motorral gondok voltak ), 2006ban teljesen úk autót építettek ( motor problémák megoldódtak ).

Egy minden évben Vb esélyesként induló csapat nehogymár ne tudja összeszedni magát. Rönó is honnan jött? hol volt 2 évig? most hol van?
    Ferrari 2004 után hova lett? tavaly hol volt? idén holvan?
  • Punker
    te véded őket, mondj 1 logikus érvet ha ártatlanok miért beszélnek össze vissza.