182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#169468 Hamilton-t is általában az év első felében lehet megverni, sőt ott kell. Az év második felében, pláne ha hátrányban van, nagyon nehéz...kivéve persze ha betojik az autó.
Amennyi pontot csak lehet azt kell rajta behúzni az év első felében, és aztán nagyon magas szinten hozni kell az év második felét is. -
#169467 Vettelnek mindig az év második fele a jobb
Tavaly, és tavaly előtt is az év második felében esett fejben össze Vettel. 2017 -ben "csak" Szingapúrtól kezdve, de 2018 -ban egyértelműen nem volt az év második felében fejben egyben. -
#169466 Leclerc jó, de azért én nem temetném Vettelt. Tény, hogy hülyeség volt vezetőséget váltani, de ez ugyanaz a szitu, mint amikor Sztálin a legrosszabbkor kivégeztette a legjobb tábornokait. Binotto remek motor részleges figura. Igazi fejlesztő. Lehet, hogy vannak csapatvezetői kvalitásai, de ebből még semmit sem látni. Látszik, hogy egy jó autó az idei, de megölik az eredményességet a média baromságaival és nincs energiájuk a fejlesztés kapcsán odafigyelni. Arrivabene jobb főnök volt. Jobban látta, hogy bár Leclerc gyors, kár lenne lemondani róla, de anélkül, hogy sérüljön Vettel és az ő egoja, nem lehet még eredményesen vele dolgozni. Mivel Arry neje volt a sajtós, évekig remekül csinálta, látszik, hogy túl sok személyeskedés és sztori kelül ki, ami nem tesz jót a versenyzésüknek. Én hagytam volna Leclercet 2020ra, bejelentettem volna, de a Vettel-Kimi kettősnek adtam volna még egy évet a csapat vagy az egyéni VB címre. Hagytam volna Arrivabenet dolgozni, Binottot pedig csak a fejlesztések vonalán mozgattam volna. Ha pedig nem jött volna össze a VB cím, akkor változtattam volna. Mondjuk egy Leclerc-Verstappen kettőssel. Vettel pedig mehetett volna a Red Bullba, esetleg, ha van hely a Mercibe. És egy Verstappen-Leclerc kettőssel vágtam volna neki 2020nak.
De úgy, hogy végül is a Ferrari saját maga miatt qurta el a tavalyi évet, az ideit még Vettel-Raikkonen kettőssel vittem volna végig.
Persze lett volna rizikója, de a mostani helyzet, a sérülékeny Ferrari és a szokásos, hülye csapatutasítás miatt ha nem jön az, amit 1991 kapcsán írtam, a Ferka cseszheti pillanatokon belül az idei évet. 1991ben három verseny után Mansellnek pontja sem volt, Patresenek is csak egy második helye (6 pont). Még Prost is jobban állt a Ferkával. Aztán jött Monaco és Mansell Sennával remek csatát nyomott. Akkor Mexikóban is Patrese nyert először úgy, hogy mögötte Mansell futott be, és mégse lett semmi. Mansell az év végére bedarálta Patreset, sőt, Suzukáig tartotta a VB reményeket is. 1992ben pedig Mansell zsinórban nyert 5 versenyt és már a Ringen bajnok lett.
Szóval, látva, hogy Vettelnek mindig az év második fele a jobb, ne temessünk még senki az élbolyban. Lesz elég baja Hamiltonnak Bottassal is. -
#169465 Nem, a középmezőny volt gyengébb akkoriban, könnyebb volt zavarosban halászni. Az Alfa csomagja se okés még, de annyi a manijuk, saját szélcsatornájuk van, kizárt, hogy a szezon második felében ne ők legyenek a középmezőny legjobb csapata. Lesz saját időmérő módjuk is. Kimi is csak azért szerzett két Q3at, mert Gasly és a többiek bénáztak. Ahogy nem, már csak a Q2 jött neki össze, bár így nem kellett softtal mennie, és ezzel versenytávon ő járt jobban. -
#169464 Kicsit 1991re emlékeztet az év.
A Williams végig szenvedte az első négy versenyt. Montrealban Mansell elqurta vezető helyről, de aztán PHék rendbe tették az autót és jöttek a győzelmek. Bár 1991 még nem jött össze nekik, de 1992-től évekig nem tudták őket megverni.
Nagyon erős a Ferka. Szerintem ezzel a két pilótával harcban lesznek a VBért. Hosszú az év. 31 pont a sok verseny alatt pedig lófing, nem lehetetlen ledolgozni. -
#169463 Ami még érdekes, hogy Raikkönen milyen jól megy az Alfával. Ebben a sűrű középmezőnyben mindig valahogy pontszerző helyen ért be.
Utoljára a Lotussal ment így, amikor visszatért (nyilván az valamivel erősebb középcsapat volt anno).
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.04.15. 16:36:34 -
#169462 És Vettelnek már 1 egész pontal több van mint az újjoncnak! :) Úgy hogy egyszer nem előzhette meg, egyszer szétment a motorja, és egyszer el kellett engednie csak úgy :D -
#169461 Igaz elsőre szégyenszemre rá kellett szolni hogy ne előzze meg :DDDD Igen sajnos én meg eleve még elfogult is vagyok mert nálam Vettel talán Button szintjét hozza, ha vissza keresnénk én akkor is ekéztem mert szerintem a !VB cím a vak tyúk is talál szeget esete.
Legviccesebb hogy a nagy szabad energia italos istálló a legköcsögebb, legalja volt amikor két fejlesztett első szárny volt Vettel össze törte és levették Webber gépéről LOL!! Miközben egymással vivtak max :D Az is egy trágyadomb csapat csak jobb a PR :)
Vettel megérdemli ez már most egy égés egyszer már égett 4x VB létére, úgy hívják hogy Ricciardo ako fel lépve az RB-be elkente a száját, idén Vettel akkor fogja elkenni Leclerc száját ha minden versenyen megszopatják ahogy már kétszer..
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.04.15. 12:27:53 -
ToxiMaxi #169460 Elengedni csak 1x kellett. De tavaly nem pont az volt a gond, hogy Kimi miért nem volt dedikáltan 2. számú pilóta? Most ezt a döntést, már az év elején meg akarták hozni, ami papíron helyesnek is bizonyulna, mert ha van egy 4x VB pilótád, akkor annak kellene megadni a támogatást. Leclerc gyors, de még az év elején vagyunk és ez neki az első éve a Ferrarinál. Ha a Ferrari hagyja nekik, hogy oda vissza verjék egymást, akkor a Merci sok pontot fog elvinni feltéve, hogy Bottas nem lesz rendszeresen Hamilton előtt. Tehát érthető, amit csináltak, bár nekem sem tetszett. Csapatutasítás soha sem tetszik. -
#169459 Vagy szamukra egyszerubb lenne 1 autoval indulni, az emberek ugy is az egyeni VB-t tartjak fejben, es akkor nincs gond a "taktikaval", nem zavarjak egymast:D -
#169458 Ugye már 2x megszivatták magukat a leggyorsabb körrel ami két pont bukta mindkétszer Leclercé lett volna de végül is az nem lett volna jó mert már 2x el kellett engednie a nagy 4x világbajnokot és még mindig vezetne 1 pontal előtte :DDDDDDD
Ferrárinál dübörög a taktika :D Egyszerübb lenne Gaslyt szerzödtetni Vettelt nem zavarná le van a gond..
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2019.04.15. 10:44:50 -
#169457 "Csapatként maximalizáljuk a pontjainkat, és ebben a tekintetben ez volt a helyes döntés.”
És akkor lenyilatkozzák ezt , Kinai nagydíj előtt Leclerc 26 pont Vettel 22 , őő akkor most Vettel pontjait maximalizáljuk ? :D
Merci és Hamilton világbajnok lehet haza menni... -
#169456 Tipikus Ferrari huzas volt, magukat szivatjak. Mintha megmaradt volna az elozo evi gorcs, megfuszerezve azzal, hogy a tesztek alapjan meg jonak is tuntek. -
#169455 A Ferrari – szerintem – mar 2018-ban is toppon volt, de egyszeruen csapatban/pilotaban/fejben (talan a nagyon akaras miatt) kicsit szethullottak. -
#169454 Ezzel a Vettel erőszakos tolásával magugat szopatják de a ferkától ezt már megszoktuk, rossz volt nézni ahogy az elengedés útán görcsösen erőlködik Vettel hogy gyorsabb legyen.. másuknak szándékosan elkurják a versenyét a merci meg röhög rajtuk... -
#169453 Ez mindig igy volt az F1-ben (is). A csapatoknal, a kezdeti idoszakot leszamitva (1950–1960, bar ott is voltak 2 eves idoszakok), a 70-es evektol jellemzo a 2–3 eves sorozat. Aztan a 80-as evektol durvult be a 3–4-es sorozatokkal (McLaren–Williams).; utana a Ferrari szallt be egy hatossal:)
Utana 2-2 pepita (Ferrari-Renault) – a Brawn-t kihuzzuk:) –, aztan 4-es (Red Bull) es 5-os Merci;) Ez csak 1-gyel tobb mint a Red Bull; es ha kihuzzak 6-ig, egy szavuk nem lehet a Ferrari-soknak sem:D
Ahhoz hogy valtozatos "kaosz" legyen, negyedere kellene csokkenteni az autok osszetettseget, minden szezon vegen "kisorsolni" a kovetkezo evi technikai dolgokat, es minden csapat egyforma X penzbol epithetne autot 3-4 honap alatt:DDD Persze ez halal, kiszallna a csapatok 3-4-e:D
Mindig a technika szamitott. Pl. a Ferrari 6-os idoszakban persze Sumi profi volt, de azert a Ferrari technikai hattere, foleg az amugy aziranyu fejlesztese hoztak a helyeket. Az akkori autok azert utosek voltak: az elore programozott automata valtokkal, hightech ABS es kiporgesgatlok, rajtautomatikak, speci dinamikus felfuggesztesek es egyebek, es a kivulrol belepiszkalas az autokba. A tobbi gyartonak es foleg privat csapatnak (pl. Williams ami a mai napig "alkatreszeket" fejleszt/gyart), eselye nem volt a Ferrari-val, akik "civilben" is ezzel foglalkoztak. -
gpFan #169452 A McLaren-nek volt olyan éve hogy 16-ból 15 futamot nyert. Nem hiszem, hogy a Mercedes eléri ezt az arányt - esetleg ha a Ferrari és a RB kilépnek - ami nehezebb eset.
Lesz itt még verseny idén, ahol a Ferrari simán gyorsabb lesz, de az csak az egyik feltétel. Azzal, hogy Leclerc-nek elkúrják a versenyét vagy buta taktikával, előreengedéssel, vagy a megbízhatatlan technikával, pontokat vesztenek, ahogy most is sikerült Verstappent beengedni a 4-ik helyre. Valahogy ez a Mattea Binotti nekem nem néz ki csapatvezetői posztra valónak.
Ami Monakót illeti - elvben RB pálya, de idén könnyen lehet, hogy ott is a Mercedes lesz elől - most jobbak a kanyargós pályákon, úgy néz ki.
Na mindegy, a bakui verseny sz-tem sokkal érdekesebb lesz. -
#169451 Ahogy nézem ma már ez amúgy minden technikai sportra jellemző sajnos. WRC, WTCC, MotoGP...mindig van egy éveken át egyeduralkodó márka. 80%-ban mindenhol a technika számít és a maradék 20% nem elég, hogy ezen változtasson. Nagyon jó csillag együttállás kell hozzá.
-
#169450 Futam előtti hivatalos csoportos fotózkodás.
Bajusz. :) -
#169449 A Bahrain-i futamon nem az született volna...ha kibírja a Ferrari.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.04.14. 22:15:27 -
IXEMGabeo #169448 ez mar kicsit tulzas tenyleg, hogy 1 csapat dominanciajat a tavalyi even kivul semmi nem veszelyezteti...regebben volt egy kis valtozatossag egy egy meglepetes ev (pl 2009) becsuszott, de itt gyakorlatilag kis tulzassal le vannak a lapok osztva...nem normalis ez, hogy kettos Merci gyozelmek szuletnek folyamatban... -
#169447 Várható volt, hogy még Gasly IS megfutja a leggyorsabb kört. -
#169446 Az eleje kicsit vicces es kellemetlen lett, de jo latni (vegre) ezeket is:)))
-
#169445 Szép magyar mondat vót... :) -
#169444 Gasly jo sokaig fogja huzni, mondjuk legalabb nem torik ossze egymast mikozben 1 percre vannak egymastol:))) -
#169443 A torpedó szerint ő nem hibás. :D -
#169442 Milyen kilátás? Honnan látunk ki és mit? -
#169441 Jo sok auto nem kapott kort, igy aztan van kilatas jo versenyekre....:))))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.04.14. 13:23:45 -
#169440 Mert a +1 pont Vettelnél volt és mikor kijött az RB már késő volt reagálni. Elég agresszívan támogatják Vettelt, nem lett volna jó ja elveszi Leclerc azt a pontot. Ezért meg kellett várniuk hogy egyáltalán az RB el tudja-e venni.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.04.14. 10:48:51 -
#169439 Azért Szujó is keveri a kakit Leclec kapcsán. Vettellel semmi gond. Mindig volt valaki a Ferkánál, akinek szétqurták a versenyét. Hogy amikor kihozták Gaslyt, Leclercet miért nem, az számomra is rejtély. +1 ponttal több lenne a Ferkának ... -
#169438 Arry cseréje fakkság volt. Ennyi. Pont abban szarok - fejlesztések - amiben jók voltak, míg mindenki a helyén volt. Polkorrektségből sehol sincsenek. De ez egy ilyen verseny volt. Lehet, hogy Bakuban a Merci fog szívni. De eddig a Ferka szop, az is tény. -
#169437 -
gpFan #169436 Ennyit a téli tesztek "erősorrendjéről". 3 verseny, 3 Merci dupla győzelem. És a Ferrari még a tetejébe pontokat veszít(tet) Leclerc-kel , csak hogy Vettel előtte végezzen. -
Ssenkradlive #169435 Ja, me too... :( Szerintem még átalszok egyet-kettőt a tv-előtt, azután majd megnézem az eredményeket a többiről.
További jókat a maradóknak ! -
Ssenkradlive #169434 Nem is az autó gyenge, a Ferrari mint csapat gyenge... Miattuk unalmas lesz az idény, már most nehezen behozható a hátrányuk... -
argo001 #169433 További jó F1-követést a fórumozóknak! -
Ssenkradlive #169432 Kínában ez a pálya "indulása" óta a szokásos kamerakezelés. :)
Szerintem "nemzeti büszkeségük" nem engedte hogy ilyenkor szokásos módon más pályák tapasztalt szakijait felkérjék segítőnek az elsö pár versenyen.
Nézd vissza az első kettőt, már burleszk- szerűen keresték az autókat a pályán. Van videó is...XD
-
argo001 #169431 Hogy a Ferrari milyen gyenge autót készített, az se fér a fejembe. Hihetetlen az a csapat 2007 óta, önmaguk paródiája. -
#169430 Én is ezt mondom, totál nem értem, hogy mi értelme volt. -
#169429 A rendező egyébként részeg? Mik ezek a kameraváltások?