182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
"Ha a Ferrari anyagait használnák az Ő kocsijuk is szar lenne nem?
persze.így viszont nem, hogy az alkatrészeket maguk gyártják, igaz pontos tervek alapján "fejlesztenek" egyszóval csalnak. -
"Az autosport.com nyilvánosságra hozta Coughlan eskü alatt tett vallomásának részleteit. A szakember elmondta, hogy Stepney számára hatalmas csalódást jelentett, hogy a csapat Mario Almondot nevezte ki technikai igazgatónak és elkeseredésében fordult a konkurenciához."
És ennek a jelei már tavaly év végén is láthatóak voltak, hiszen már akkor is elégedetlenkedett. -
Ha a Ferrari anyagait használnák az Ő kocsijuk is szar lenne nem? -
edeleny #56199 A Ferrarinál örülnek,azt mondják kiderült az igazság!
De mi az igazság kedves Todt úr?
Mert hogy erröl a Ferrari is halgat,pedig az lenne az érdeke,hogy kiderüljön.
Mi motiválta Stepney-t?
Számomra ez a lényegi,kulcskérdés,de erről hallgat mindenki.
Miért pont a McLaren kapta meg a dokumentumokat,miért nem a Renault?
Szerintem ezek fontosabb kérdések,mint az,hogy Alonso olvasta e az adatokat,vagy nem. -
HM #56198 "enyhe, mint a csecsemő fing..."
Teljesen egyetértek.
De ami maradt a versenyből azt ez az ítélet kevésbé sújtja.
Bár büszkék lehetnek egy illegális autóval nyerni a mc versenyzők. -
A McLaren-Ferrari botrányról részletesebben -
OFF
És még így is csak második a topik. :DDDD
Mondjuk megértem miért első most a magyar válogatottasos.
ON -
hát tán még 1 nyulfaroknyit igazságosabb lett volna, ha mondjuk a mekis versenyzők 1gyel kevesebb pontot kapnának az évadra (visszamenőleg is), mivel cheater kocsival mentek... úgy még szorosabb is lenne a vb címért való mérkőzés :) -
Zóanagyvarázsló #56194 Én most már inkább megvárom az indoklást, addig tényleg kár ítéletet hirdetni az ítéletről. -
OMG 200 új hozzászólás :DD
A döntés: Korrekt, lenne, de mégsem teljesen az, vagyis elég visszás. A mekláren megérdemli a pont levonásokat és a pénz büntetést is. 100 milla sztem nem kevés, de ami még sokkal rosszabb a presztizs veszteség. Megbélyegezték saját magukat és nem csodálkoznék ha a támogatók is elpártolnának tőlük ami szintén vinné a lóvét. Szóval az a 100 milla még lehet ennek többszöröse is. Ráadásul ha jól tudom a Ferrari nemcsak a FIA-nál jelentette fel a meklárent és az alkalmazottakat. Szvsz rd-nek befellegzett, nem hiszem, hogy következő évben viszont látnánk. És akkor, hogy miért is visszás a döntés... Azért mert a pilóta és az autó 1. Sőtt, a pilóta+autó + csapat is 1. És ebben a "szimbiótikus" kapcsolatra igaz az, hogy ha az egyik elkövet valamit akkor az egyenrangúan vonatkozik a többire is. Tehát hiába nem csalt maga a pilóta, mégis olyan autót használt ami csalásból készült. De ha csak a stratégiákat használtak fel akkor is jogtalan előnyhöz jutottak a pilóták. Azt egyébként én is kicsit durvának érezném ha a pilótákat is büntették volna, de mégis úgy gondolom, hogy kellett volna, hogy tényleg igazságos döntés szülessen. Az szvsz nem lett volna jó ha kizárták volna őket 2008ból. Külön üdvözlöm, hogy jövőre nagyon alaposan átnézik majd a mekit. -
Ja csak az már nem lenne az igazi! Jó hogy azért van A McLaren. Legalább van miért izgulni! Azért még kíváncsi lennék a De La Rosa és az Alonso közötti párbeszédre! -
G_ArchAngel #56191 "A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug sokkolónak találja az ítéletet."
én is annak tartom, enyhe, mint a csecsemő fing... -
Semmi konkrét info nincs csak az ítélet. -
Az FIA Motorsport Világtanácsa hosszas tanácskozás után úgy határozott: törli a McLaren-Mercedes konstruktőri pontjait, illetve 100 millió dolláros büntetést kell fizetnie. A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug sokkolónak találja az ítéletet.
"Az ítélet sokkolóan hat a csapat tagjaira, és ahogyan a reakciók mutatják a média képviselőire, illetve a rajongókra is. A Vodafone McLaren-Mercedes minden erejével azon lesz, hogy a pályán adjon választ."
-
Még egy két infomorzsa:
A FIA hivatalos sajtóközleményt adott ki a határozatról, amelyből kiderül, hogy a tanács decemberben ismét összeül és a következő szezonra érvényes, a wokingi istállót érintő esetleges szankciókról hozza meg döntését. Ezenkívül a hátralévő futamokon a McLaren-Mercedes pilótájának győzelme esetén a versenyzőt nem kísérheti fel a csapat egyetlen képviselője sem az ünnepélyes eredményhirdetésre.
Arra a kérdésre, hogy igazságos döntés született-e, Max Mosley, a FIA elnöke tömören annyit válaszolt: "Igen". Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója ugyanakkor azt mondta: "A döntés mindenkit sokkolt a csapatnál és ahogy a média és a szurkolók reakcióját nézem, nem csak ott."
Most már csak arra lennék kiváncsi mi volt a döntő momentum, ami alapján kizárták őket! -
ez komoly vagy most faragtad? -
gettobuxa #56186 akkor a pilóták nem is jutottak tisztességtelen előnyhöz, csak a csapat? -
Dexantreal #56185 Egyáltalán nem lúzer.... hanem igenis nagy csapat és ott vannak harcban, csak mivel történt az az incidens és lenyúltak ezt-azt, de nem ragozom... -
G_ArchAngel #56184 jaj, gyerekek...
mindjárt elbőgöm magam:)
jövőre koppanunk, amikor kijön az új lista:
McLaren: 800milla
Prodrive: 600 milla
Ferrari: 500 milla
BMW: 500 milla
Renault 400milla
stb... -
És ha a pontokat és helyezést is elveszik ez még durván feljebb kúszik :))))Még egy-két sponzor is hátat fordít nekik, és 10-évre mehetnek a BMW mögé ;) -
számold a járulékost is. -
nyah..lelépek 1 órácskára és hivatalos döntés születik..és mi lett a vége ? így legyen ötösöm a lottón...
-
G_ArchAngel #56180 majdnem 600milla a költségvetésük, pár hete írtam be a listát...
mintha a fizetésem 6-át nyúlnák le - nem örülnék asszem -
Dexantreal #56179 
Látom zajlik az élet!
" © danikarate
ma 20:28 | privát | válasz erre | #56165
Ki ez az okos ember itt! Mindenkinek adsz valami frappáns választ csak, hogy védd a csapatod? Nem tudom, de ha az én csapatom csinálna ilyet biztos átálnék a másik szurkoló táborba és nem mentegetném őket! És ez már egy másik sportágban meg is történt velem!
Válasz 'Istencsászár' üzenetére (#56151)
"
Váó, hallod te aztán nagyon ügyes vagy!
Vállalod először is a könnyebb megoldást és átállsz az ellen szurkolótáborához, mikor ezidáig a kedvenc csapatodnak szurkoltál?
Lol, grat.
Megesett msá sportágban veled... hmm, akkor nem lehetsz vmi hű, de nagy drukker, bármelyik sportágról is beszéltél.
A szurkoló nem attól szurkoló, hogy, amikor minden klaffol, rekedtre ordítja magát a kedvencéért, hanem attól, hogy a nehéz időkben kiáll a kedvence mellett és biztatja, bátorítja jóleső, buzdító szavakkal fórumokon, ilyesmi helyen, esetleg levélben, ha akad olyan.
Jó, nem nézi az illető kedvenc, de legalább tezs vmit és megmutatja ki a legény a gáton... te nagyon nem vagy az.
Istencsászárt pedig ne szekáld, ő jó fej, láttam itt fórumozgatni és teljesen korrektül válaszolgat, semmi okoskodás sincs benne! Tehát lelehet szállni róla! :PPPP
Sry, de ezt nem hagyhattam ki, mert sztem ez így van.
#56160: vmennyire így van, de ne is ragozzuk tovább, ne legyen belőle kárörvendést.
Én személy szerint sajnálom nagyon a mcLarent... nem könnyű mindig az arany közép úton maradni, a sportszerűség, a fair play szabályai szerint élni, s mivel mindenki ember, mindenki hibázhat... néha kicsit, néha nagyot... ám ettől még a csapat egy remek csapat, a pilóták is klasszisok, nem kell ezért őket szidni... vannak esetleg bűnösök igen, de, hogy is mondjam... hmmmm... nah szal majd megtalálják az ügyben a felelősöket, kik ebben tevékenykedtek, majd ítéletet hoznak és minden kiderül a maga idejében.
Vagy ilyesmi... hát igen, picit belegabajodtam a mondandómba, sry.
Lényeg, ennyit akartam csak, meg azt, hogy se Ferraris, se mcLarenes ne szidja egymást, ha mennének nagyon a szidások. -
Nah most néztem mi van, hát elég nevetséges... Az idei egyéni VB címet egyszerűen nem kéne odadni senkinek és kész... -
Kimi és Massa esélyes lenne mind a kettő -
Nem lett volna jó ha kizárják őket! Akkor kik harcoltak volna egymás ellen? Sato és Yakamoto? -
Hát igen ez a "normális" hangsúly nagyon jó! Am. nem akartalak megsérteni. Bocs! -
pont jó példa, kőkeményen büntettek is...kik is? ja az olaszok :) -
Ezt nem vártam volna, adod alá a tűzet és még hülyeségeket is írsz, na mind1, ami nem igaz az engem nem érint, de nem kellene.... -
Na hát azért ez tényleg nem kis pénz (18 milliárd Ft). Legfeljebb jövőre lespórolják a kocsiról a gumikat! -
Hát a Ferrari ezt nem vállalná be , az tuti . -
msgreg #56171 Én is valami hasonlóra emléxem.
Úgy tudom ez ideji költségvetésük nagyobb,mint a toyotáé -
Az olaszoktól se áll távol a csalás, lásd foci bundabotrány... És amit egy sportágban megtesznek, azt máshol is megtehetik maximum sose derül ki -
Nem az én csapatom, a személyeskedéssel semmire nem mész, senkit nem védek, nem fogok más csapatnak drukkolni, ha meg valami bajod van inkább privátba mond mint és ne topiknak a jelenlegi "normális" hangsúlyát rontsd. -
Hát a kb 470 millás költségvetésből ( de javítsatok ha tévedek, csak nagyjából emlékszem..) elég nagy tétel az a 100 M :)))) -
Jaa az más:):):D -
ő nem 1 csapatnak drukkol hanem 1 kivételével mind ellen, majd megszokod, évek óta így nyomja.... -
Ki ez az okos ember itt! Mindenkinek adsz valami frappáns választ csak, hogy védd a csapatod? Nem tudom, de ha az én csapatom csinálna ilyet biztos átálnék a másik szurkoló táborba és nem mentegetném őket! És ez már egy másik sportágban meg is történt velem! -
a pilótáknak meg trabit vesznek merci helyett?