182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Kellene nyitni már egy külön topikot az ítélettel kapcsolatos hozzászólásoknak kb... -
Zóanagyvarázsló #56401 De hátha még lopott Ferrari szoftvereik vannak :) -
ryhdeksan #56400 csalonzó xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
Ha Alonso idén nyer, és csöpp esze van, elmegy pihenni a Toyotához évi 100 milláért. Ott legalább nincsenek ügyek, és még a pontokat is megbecsülik. -
Hát ha Alonso nyer idén, akkor soha nem mossa le magáról a csalonzó nevet életében kb:DDD -
Nézd, megnéztem volna a Mekit a beállítások, a padlólemez nem felfedezése, a fékek, a felfüggesztés, a gumitesztek ismerete nélkül hol lett volna idén! Kb. ott, ahol az első versenyen volt. Sehol, ill. jól lemaradva a Ferraritól. A Ferrarinak szinte újra kellett gondolnia az egész autót 1 verseny után ... -
Zóanagyvarázsló #56396 Nevetséges (ha valamilyen - nagyon minimális - szinten meg is érthető), hogy a McLaren még az ítélet után is az ártatlanságát hangoztatta. Bár a következő "hazugságverzió" nyílván az lesz, hogy Coughlan csak a pilótákkal esküdött össze, a csapat háta mögött (e logika szerint az érintett pilótákat is ki kellene rúgnia a McLarennek).
Külön vicces lesz, ha ezek után Alonso a McLarent annak jóhírnevének csorbulása miatt hagyhatja ott, és esetleg mehetne a szintén lopási ügybe keveredett Renault-hoz. -
DJ BP #56395 Az indoklásból kiderül, hogy Stepney a Bahreini Nagydíjon is adott füleseket a Ferrari-pilóták boxstratégiájával kapcsolatban. A McLaren azzal védekezett, hogy ezek az adatok végül néhány körrel pontatlannak bizonyultak,
Be ne pereljék már Stepneyt ezért :DDDD -
Hát ja, ez nem 'szerintem' dolog.
egész egyszerűen hihetetlen...pffff -
Zóanagyvarázsló #56393 No offense, de ha nyílvánvalóan nem értesz a témához, akkor inkább kérdezned kellene, nem kijelentéseket tenned. Ha elolvasod az ítélet indoklását, már abból is megértheted, de Count Adyn is elmagyarázta az imént itt lejjebb. -
Kéne írni erre egy FAQ ot lassan, annyian jönnek ezzel:D A felhasználás nem azt jelenti hogy lemásolták a Ferrarit... Hanem tudták hogy mit fognak tenni, az ellenfél taktikáját ismerve pedig könnyebb a saját taktikát megválasztani pl, a technikai adatkoról meg ne is beszéljünk. Aki megszegi a szabályzatot az büntetést érdemel, legyen az bárki. De többet nem koptatom a billentyűzetet ebben a témában, megigérem:) -
DJ BP #56391 nálad még az anya enyire érdekes központi téma? -
Ferrari sajna gyengécske volt ezévben nehiába 1.-2. helyen is meklárenes pilóta van.
Erre kizárják őket mert felhasználták a ferraritól származó infokat.
A ferrari ezeket maguknál miért nem használták ??Mekláron sokkal jobb volt ezévben és szerintem nem emiatt a dolog miatt! -
Valószínűleg hazabeszélsz. ;) -
Edeleny ugye ezt te magad se hiszed el amit irtal ?
"Mondok én is egy példát.
Meg lehet e büntetni valakit aki postai uton lopott anyagot kapott?
Meg mert a szerencsétlen ki merte bontani,hogy megnézze mi is az?"
Azert nem lehet megbuntetni, mert mas lopott anyagat kapta meg, de ha megtartja es nem jelenti a hatosagnak, bizony megbuntetheto.
Pontosan ez az amit csinaltak. Raadasul a mai napi hirek tukreben, "288 SMS-ről és 35 telefonhívásról van szó Coughlan és Stepney között"
eleve kizarja, hogy nem hasznaltak fel az adatokat.
Szoval a buntetes igencsak kismerteku. -
de, ha jön végre 1 modi.. még a moderátorok topikba is írt, hasonló stílussal.. -
WNW #56386 Nem lehetne ezt a hulyet kivagni innet a fenebe....? -
mást se vertél, max azt a pici izét a lábad közt, meg itt a nyálad -
csabiks #56384 nekem ne pofázzon már egy csicska kocka 40éves ügyvéd, pfffffffff a legkockább foglalkozás, nah hol is lax? ügyvédet még nem vertem meg? -
Nem olyan messze hülyegyerek :) ,de többen örülnénk,ha eltakarodnál innen a búsba! -
A Ferrarisok annyira nézik Spaban a csajokat, hogy mindjárt rájuk tolják a piros kocsit.
-
Nekem sem lesz többé a Mclaren az ,ami idáig volt... -
privátban légyszives.
Ide csak a topik témájában. -
csabiks #56379 Oké , akkor remélem lesz alkalmam kettétörni valamit a fejeden, hol lax? -
Semmi gond a linkkel:) -
Mindegy mit kaptak, engem az nem érdekel, a lényeg, hogy végre kiderült valami, elég mocskos az ügy ...
Számomra soha többet nem lesz az sem a McLaren sem a Mercedes akinek eddig tartottam őket .
A pilóta-bünti az már kényesebb kérdés....Bár minden logikám azt mondja, hogy járna nekik is a 0 pont, de lehet ezzel még nagyobb kárunk származna mint így .... Én is azt mondanám, hogy szánt szándékkal kötöttek "vádalkut" velük . -
Zóanagyvarázsló #56376 Azért linkeltem, hogy legyen egy angol nyelvű forrás is, kevésbé bízom a hazai oldalakban, és esetleg félre is fordíthatnak dolgokat. -
LOL! Ferrari elől, aztán a Spyker mellett ott a McLaren. Nekik ez izgalmas lesz! Mert ha már ott a fotós, akkor a hollandokról is lesz pár kép. -
Az indoklást már mindeki ismeri..
A büntetés meg "enyhe" :) -
Zóanagyvarázsló #56373 Ezt is csak most olvasom.
Ennek fényében viszont már egyértelműen túl enyhének találom a büntetést. Már a tények is egyértelműen azt mutatják, hogy a McLaren felhasználta az adatokat, és enneka pilóták is a haszonélvezői voltak, erre kiderül, hogy a pénzbüntetés is jóval kevesebb. -
húzzál már innen. -
"Sok csicska szemüveges buzikocka,
ne itt legyen nagy a pofád te csicska,
kettétöröm a monitort a fejeden,
anyádnak dumálj vissza ne nekem"
Tetszik ez rím,de akkor is agyatlan idióta vagy,bár az én fejemen már sok mindent szét akartak törni az életben,aztán pont fordítva volt mindig:D
Ne egy szemüveges vézna pc buzinak képzelj el ,te agyvelőgyulladás
-
csabiks #56370 LOÁL EGYIK CSICSKA MÁR ÁRULKODOTT IS, LÁTJÁTOK HA ÉLŐBE OTTLENNÉK ÉS LEVÁGNÁM A FASZODAT KINEK SZOLNÁL, MEKKORA EGY CSICSKA VAGY -
Alonsóval az élen a McLaren átvette a vezetést
1. Alonso McLaren-Mercedes (B) 1:46.654 29
2. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:46.765 + 0.111 29
3. Massa Ferrari (B) 1:46.953 + 0.299 27
4. Raikkonen Ferrari (B) 1:47.166 + 0.512 26
5. Trulli Toyota (B) 1:47.491 + 0.837 33
6. R.Schumacher Toyota (B) 1:47.946 + 1.292 34
7. Fisichella Renault (B) 1:48.086 + 1.432 30
8. Webber Red Bull-Renault (B) 1:48.271 + 1.617 29
9. Kubica BMW Sauber (B) 1:48.279 + 1.625 37
10. Kovalainen Renault (B) 1:48.567 + 1.913 38
11. Heidfeld BMW Sauber (B) 1:48.606 + 1.952 36
12. Rosberg Williams-Toyota (B) 1:48.840 + 2.186 32
13. Coulthard Red Bull-Renault (B) 1:48.883 + 2.229 17
14. Button Honda (B) 1:48.919 + 2.265 29
15. Barrichello Honda (B) 1:49.364 + 2.710 31
16. Wurz Williams-Toyota (B) 1:49.393 + 2.739 28
17. Yamamoto Spyker-Ferrari (B) 1:49.697 + 3.043 32
18. Vettel Toro Rosso-Ferrari (B) 1:49.720 + 3.066 34
19. Sato Super Aguri-Honda (B) 1:50.168 + 3.514 23
20. Sutil Spyker-Ferrari (B) 1:50.399 + 3.745 24
21. Davidson Super Aguri-Honda (B) 1:50.542 + 3.888 24
22. Liuzzi Toro Rosso-Ferrari (B) 1:50.865 + 4.211 9 -
Zóanagyvarázsló #56368 Ennek fényében viszon nem értek egyet a pilóták futni hagyásával. Nem, nem érdemelnék meg a mieink a győzelmet (bár végülis akkor ki érdemelné meg?), de nem lehet a pilótát elválasztani csapattól, sem a technikától, sem a taktikától. Továbbra is az a véleményem, hogy a vádalkut kínáló levél eleve azért született, hogy arra hivatkozva elkerüljéka pilóták pontversenyébe való beavatkozást. Mindegy, a hivatalso végeredménytől függetlenül ez a szezon gallyra ment, legalább a komoly büntetés nem maradt el. Egy ilyen eset után szerintem nem lehet elégedettnek lenni.
Itt a döntés teljes szövege angolul.
Ez pedig az indoklás. -
DJ BP #56367 direkt csinálod? Mert ennyire hülye nem lehetsz -
DJ BP #56366 hát ha ezek az e-mail-ek komolyak, korábban isten bizony ilyen számomra lehetetlennek tűnt, hogy csak így e-mailekben beszélgetnének ilyen dolgokról... Lehet rosszul gondoltam, áhh ezt nem hiszem el, röhej -
Érzitek?
"Március 25-én de la Rosa egy e-mailt küldött Alonsónak, amelyben közölte vele a Ferrari súlyelosztását és azt, hogy ennek köszönhetően jobbak két tizeddel a vörösök az Ausztrál Nagydíjon. Alonso a következőt válaszolta: "Meglepett a súlyelosztás. Nem tudom, hogy 100 százalékban megbízható-e, de az adat legalább jól jöhet."
De la Rosa a következőt válaszolta vissza honfitársának: "Minden információ nagyon megbízható, mert a Ferraritól van. Nigel Stepney küldte, aki korábban főszerelő volt, most nem tudom, hogy milyen pozícióban van. Stepney ugyanaz a személy, aki elmondta nekünk, hogy Ausztráliában Kimi a 18. körben áll ki szervizelni. A pasas nagyon jóban van Mike Coughlan-nal, a mi főtervezőnkkel és neki árulta el."
Király ez a rész.
Méghogy 100 milla, és csak a csapatvébé pontjai vesznek el? LOL! -
csabiks #56364 Sok csicska szemüveges buzikocka, ne itt legyen nagy a pofád te csicska, kettétöröm a monitort a fejeden, anyádnak dumálj vissza ne nekem -
szerintem meg a sajátodat vágd le és rakd a szádba, addig sem pofázol baromságokat!!!