182273
  • desigo
    apropó 100 milla

Elad pár korábbi F1-es autót a McLaren és már meg is van a pénz...
  • desigo
    nem jelentkezünk
  • jefferson83
    Ez az rtl-es műsorvezető ki tud borítani rendesen :) Miért nem lövik már le?
  • JackSparrow
    Gyertek és jelentkezzetek az F1 Ligába Még 2 pilóta és 10 tesztpilóta hely van!
  • 5w0rdf15h
    NA most az egyik volt versenyző jól fogalmazta meg, hogy nem fair hogy a pilótákat kihagyták a dologból mivel ők használták a lopott technikát és ezekután bármelyik pilóta bármit megtehet és utánna felteszi a kezét és elsétál....végre vki kimondta konkrétan...
  • akyyy
  • G_ArchAngel #56476
    Remélem Istencsászár hallgatta a RTL Klub első perceit és elfogadja a FIA döntését...
    És végre elhiszi, hogy felhasználták az adatokat...
  • Freeeee
    Szerintem is kamu az egész. Lényeg hogy Forma 1 ről beszéljen a világ.
  • PeeTeR
    "büntetés is műbalhé ,ennek is olyan "szaga" van.."

ez az egesz egy qrva nagy mubalhe, de valamivel fel kell razni az allovizet
  • Vucli
    Sok Kiminek a műszaki problémája (mint mindig). Ez nem hiszem , hogy motiváltság kérdése lenne
  • minimize
    Go Kimi,go Felipe!
    Csak a Ferrari.
  • Matte
    Hát ebből tényleg ne.....:)
  • Bandee1987
    hoppá (jó, tudom ne vonjunk le belőle következtetést...)
  • desigo
    11 órai szabadedzés

• mflex #56468
    A büntetés is műbalhé ,ennek is olyan "szaga" van..

Kezd már unalmas lenni ez az egész "hirorgia",ugyanis egyre sztem mindenki rájött itt,szart sem tudunk semmiről és mindenki csak megpróbál okoskodni,holott teljesen más megy a háttérben,mint amit mi megtudunk, ezzel is csak egyet értek el-tudatosan- (büntetés),hogy nagyobb lett a nézettsége ennek a F1-nek kikiáltott szarnak!

Félre ne értsd ,nem veled van bajom:)
  • desigo
    A merciseket szemmel kell tartani...

• Count Adyn
    Ő lesz az új Coulthard:D
  • desigo
    ez a Vettel gyerek még viszi valamire :)

• desigo
  • desigo
    Alonso nem hagyja el a McLarent
  • desigo
    Hamilton is hibátlan csak nekem nem jön be az a nagy szerénysége.
    De hibátlan top pilóta...

Majd ha egyszer-kétszer beszól az operatőröknek esetleg lefejeli a kamerát szimpatikusabb lesz :)
  • Count Adyn
    Alonso most tényleg meggyőző,de az évad első felében belőle se látszott ám ez:)
  • desigo
    Ebben a topikban csak az a szomorú,hogy a saját vélemény nyílvánításon túl embertelen hangnemben csak a köoködés megy.

Én rühellem a volkswagent de mégsem megyek az Autómánia topikba tízpercenként köpködni mert elfogadom,hogy van akinek tetszik.Attól még nem köpök le egy VW tulajt mert épp azt az autót választotta.
  • DJ BP
    és Hamilton? :D
  • Count Adyn
    Hát igen, Kimi nem az igazi még, Massában szerintem ennyi van, ha elölről tud indulni akkor nem fogják meg, de amugy nem sokat tud kezdeni. Jövőre remélhetőleg jobb lesz már sokkal Kimi, most ott lesz végig a teszteken, ha megveri Massát idén, talán lesz valami tárgyalási alapja, hogy rászabják az autót.
  • desigo
    Sennában és M. Schumiban láttam azt,hogy bármelyik futamhoz álltak oda maximális koncentrációval nyerni jöttek.
    A jelen pilóták között csak Alonsóban látom ezt.

Kimi volt még szimpatikus de amióta a Ferrarihoz került valami kihalt belőle.

• Dodo55
    Sato az Sato :D
    És a DTM-ben meg kicsit más felépítésű autók vannak...
  • desigo
    Miért pár éve Sato mit csinált?
    Aki a közelébe ment azt mind összetörte pedig még csak az első 10 ben sem volt benne.

Szoktál esetleg más autósportot is nézni?
    Pl : DTMben össze-vissza zúzzák egymást...
  • GrimReaper78
    Sziasztok!

Tudtok esetleg olyan weboldalról, amelyik élőben közvetíti a futamot? Nem tudok sajnos sem ma, sem holnap TV elé kerülni.
  • desigo
    Hát pl Kimi sajnos nem úgy néz ki mintha mindent beleadna.Nem túl motívált.Massa is elég hullámvölgy.

Talán a BMWs pilóták korrektek még szerintem.
  • Dodo55
    Valóban a maximumot hozza ki(csakhogy el is veszti örökké a nyert időt az idegbeteg mozdulataival), a saját, és mások életének a súlyos kockáztatása árán. Azokért a szivatásokért amiket csinálni szokott, én már rég bevontam volna a szuperlicenszét.
  • Count Adyn
    Ezzel vannak még egy páran így ott:)
  • desigo
    Mert miért is?

Amit alátesznek autót abból a maximumot hozza ki.

• b-type
    Ciki mind a kettő szvsz.
    A két szakember további útjára kifejezetten kiváncsi vagyok, lehetséges-e az hogy ez a két ember az FIA alá tartozó bármilyen sorozatban munkát kapjon.
    É remélem hogy nem.
  • b-type
    helyesebben már tegnap délutáni :)
  • WNW
    Nos allitolag Kimi is vallott a McLaren ellen irasban, megpedig azt, hogy azthiszem 2002-2006 kozott a McLaren rendszeresen lehallgatta a Ferrari radiokummunikaciojat... Ezt en fuzom hozza..: Ami azt jelenti, hogy kodtoroket is hasznaltak, mert tudtommal a Ferrari elektronikailag kodolt radiozast folytatott ezekben az idokben..
    Megvalami.. A legujab hirek szerint a valos buntetes csak 30 millio dolcsi, mivel a buntetesbe beleszamoljak a konstruktori verseny megnyereseert jaro 70 millio dollart is, amit a kizaras miatt nem kaphatnak meg... Vagyis a bunti nem 170 millcsi, csak 100.... Szerintem olcson megvettek az egyeni verseny elso ket helyet....
  • DannyL
    A "kért és kapott"-ból az első a ciki.
  • DJ BP
    Az FIA indoklása

Az FIA az alábbi következtetéseket vonta le a bizonyítékokból, a büntetést ezekre alapozta:

Coughlan jóval több információval rendelkezett, mint azt korábban tudni lehetett, és ezeket hónapokon keresztül rendszeresen szerezte meg.

Az információk a csapaton belül legalábbis egy bizonyos szintig elterjedtek - például de la Rosa és Alonso tudtak róla.

Az elterjedt információk nemcsak titkos műszaki adatokat, hanem a Ferrari szintén titkos versenystratégiájára is vonatkoztak.

De la Rosa a McLarennél végzett munkája közben kért és kapott titkos Ferrari-adatokat olyan forrásból, amelyről tudta, hogy szabálytalan.

Tagadják a csalást

A McLaren bizonyos tagjainál egyértelmű szándék volt arra nézve, hogy a Ferrari adatait a tesztelésnél felhasználják. Csakis technikai okok akadályozták őket abban, hogy ezt végül megtegyék.

Bár tételesen nem bizonyítható, egyértelmű, hogy a titkos Ferrari-adatokat birtokló Mike Coughlan pozíciójából adódóan azokat munkája közben is felhasználhatta. A tervezés irányítása közben nem is egyes elemek másolásával, de akár az irány megszabásával illegális előnyhöz juttathatta a csapatot.

vezess.hu
  • JackSparrow
    Helló! Gyertek el az F1 Liágba! Midenkit várok szeretettel! Még van 3 pilóta és 10 tesztpilóta hely! GYertek és nézzetek el! F1 liga! www.f1ligaaa.gportal.hu
  • DannyL
    vau vau