182273
  • G_ArchAngel #56760
    ez elég sz@r
  • madmanic
    de gyenge...
  • WNW
    En sok mindent megertek a FIA dontesebol.. De azert azt nem, hogy adott X verseny, ahol tisztan kiderult, hogy a McLaren tudott a Ferrari versenystrategiajarol, azaz ebbol konkret elonye szarmazott a 2 versenyzojuknek... Minimum az itt megszerzett pontokat el kellett volna venni szo nelkul a versenyzoktol...
  • Istencsászár
    Uj Hamilton nick. Mert hisz Ron ártatlanságában : Nyaliton :)
  • Istencsászár
    A fékteszt az más, aljas húzás az nem előzés nem védekezés az szopatás és kicseszés.
  • WNW
    Szerinted el fogjak mondani, hogy elonybe reszesitik az egyik versenyzot...?! Magadnal vagy...?! Egybol jonnenek azok az ujsagirok, akik most azt irkaljak, hogy reszesitsek elonybe Kimit, es azt kovetelnek buntessek meg a Ferrarit, mert csal, es nem ad egyenlo eselyeket a 2 versenyzonek... Ezt szep csendben elintezik..
  • DjDano
    Hát igen egyre több bizonyítékkal támasztódik alá, hogy Unfairnando Csalfonzó mekkora egy szar alak... Persze ez elvakult hívei majd erre is legyintenek egyet.
  • Count Adyn
    Szerintem ugy gondolta, hogy he ronéknak lesz pofájuk fellebezni akkor valszeg repülnek egyéni VB ből is, és akkor leszarja mit csinálnak a pilótái:D
  • b-type
    Értem én, egy féktávon bemész támadó íven, a másiknak engednie kell, szélárnyékból mellémész, a másiknak engednie kell.
    Na de ez sem Coulthard, sem Heidfeld, sem Hamilton esetére nem igaz.
    Itt nagyjából az van, én féktesztelek, te lemész a pályáról, én mellédmegyek te lemész a pályáról, az Eau Rouge-ban meg nem is tudom mi volt ez, hacsak nem erőfitogtatás, vagy dac.
    Egyszerűen nem szoktak az Eau Rouge-ban előzni, mert ott még egy autó is le tud repülni ha rosszul fogja meg a kerékvetőt, kettő autó pedig versenytempóban nem fér el.
    Meg nem kell...ott van a szélárnyék a nagy egyenesben.
  • Istencsászár
    Ezt nagyon sok előzésre rá lehet mondani, ha a másik kicsit nem enged akkor nem előznek hanem mennek fűvet nyírni, ez hozzá tartozik.
  • Kit--Kat
    No de Kimi végig a sarkában volt Massanak törökben, Spaban viszont ott hagyta a francba Kimi Massat, esélye sem volt.
  • b-type
    jaja, de itt azért nem mennek egymásnak mert a másik inkább lemenekül a pályáról.
    De még ekkor sem lenne ez akkora cink, ha amikor véletlenül a másik tartja a pozícióját akkor nem tenné szóvá Alonso.
    Tökös vagyok oké, tökös a másik is oké.
    De nem.
    Tökös vagyok oké, és tökös a másik is, akkor meg: hozzáértél az autómhoz, az egész világgal harcolok.
    :)))
  • G_ArchAngel #56748
    formula.hu-ról:

Forma-1-es rovatunk támogatója az:

2007. szeptember 16., vasárnap - [20:02]
    A Ferrari a fénymásolónak ajánlja a győzelmet

A Ferrari elnöke annak az "angol úriembernek" ajánlotta Kimi Räikkönen és Felipe Massa belgiumi kettős győzelmét, aki júniusban lefülelte a csapat bizalmas adataival visszaélő McLaren-alkalmazottat. Ismert: Mike Coughlan főtervező egy 780 oldalas Ferrari-dosszié beszkennelésére kérte meg feleségét, ám az e célra kiválasztott wokingi fénymásoló-üzlet alkalmazottjának feltűnt a papírok tartalma, ezért felhívta a Ferrarit, és kirobbantotta a Forma-1 eddigi legsúlyosabb kémbotrányát. Luca di Montezemolo szerint az alkalmazott felbecsülhetetlen szolgálatot tett a sportnak. "Azoknak a szurkolóknak szeretném ajánlatni ezt a győzelmet, akik hisznek a sportszerűségben, különösen annak az angol úriembernek, aki júniusban felhívta a figyelmünket, hogy egy rivális csapathoz kötődő egyén belépett az üzletébe, hogy az autónk adatait tartalmazó oldalak tucatjait archiválja" - fogalmazott a Presidente. - "Nélküle nem lett volna lehetséges fényt deríteni a motorsport történetének egyik legsötétebb fejezetére."

Tuti kap vmi ajándékot a madár:)))
  • G_ArchAngel #56747
    szerintetek egy Alfa Brera-t kap a srác?:)
  • Istencsászár
    Mi? hogy agresszív? azhát, egymásnak mentek? nem!, amig nem lökik egymást addig lehet ezt csinálni, semmi gond vele, mondom ugy hogy mind a kettőnek drukkolok, de tegyék oda magukat ahogy kell.
  • DJ BP
    ,,Totti" írás Massa esetéről: ,,Szép volt Massa!, bár a rajtnál kicsit túl agresszívis volt."

Na akkor Alonso mi volt most? :DD

• Vucli
    Nyíltan nem is mondhatja azt ki, hogy Kimit támogatják, ugyanis tilos csapaton belül csapatsorrendet meghatározni (legalábbis én úgy tudom). Ezért ez egy hülye kérdés
  • DJ BP
    de Alonso pártiak, amikor Massa kitette a fűre, ott is volt szöveg, úgy emlékszem
  • b-type
    én :)
    De sztem te is, csak ha uezt pl. Sato csinálja akkor ő kamikaze (micsoda hülyeség).
    Alonso-nál ez a sokadik..ha Coulthard nem rántja ki az autóját akkor nekimegy, ha Heidfeld nem megy le a pályáról akkor nekimegy, ha Hamilton nem veszi el a gázt az Eau Rouge-ben akkor nekimegy.

Azért az Eau Rouge-ban előzni meredek, pláne hogy utána ott van egy bazi egyenes.
  • Istencsászár
    Ha nem feszülnek egymásnak a csapattársak az a baj, ha ütik egymást az a baj... ki érti ezt...
  • b-type
    Nem a vakmerőségért fizetik...pláne nem a csapattársával szemben. Ok mostmár a McLaren-nek nem számít a gyártók bajnoksága, de a csapat fő érdeke az az hogy lehetőleg mindkét autója beérjen a célba. Ez a minimum hisz ez termeli a legkevesebb költéget a legtöbb haszon mellett.
    Tehát nem azért fizetik hogy vakmerő legyen.
    Ha Hamilton nem veszi el a gázt és mindketten bukják a futamot, akkor megnézném hogy azt mondja a csapat, ez az srácok..ez a verseny.
    Előznie lehetett volna akkor is ha az egyenes végén kifékezi..de talán még melegszélből is elmegy Hamilton-nak.
  • a.carkey
    Nézik ezek a pontversenyt? Ilyen baromság miatt akarják elveszíteni az egyénit???

[URL=http://www.formula.hu/?lap=cikk&id=15071]"Jean, beismeri, hogy a világbajnokság megnyerésére most már Kimi az esélyesebb, és talán hasznos lenne a Ferrari számára, ha ezek után őt támogatnák jobban a McLarenek elleni harc során?" -JT: "Meglep a kérdés. Azt hiszem elsősorban az a legfontosabb, hogy fellebbez-e a McLaren, vagy sem.
    Mivel ha fellebbeznének, akkor azt hiszem, elég sokat változna a versenyzők helyzete; ennek kérdése valószínűleg még a Japán Nagydíj előtt eldől, és így lehet, hogy teljesen más helyzettel kell szembenéznünk. Mielőtt azonban kiderülne, hogy lesz-e fellebbezés, addig semmit sem mondhatok."[/URL]

Most vonatkoztassunk el attól, hogy Todt fia Massa menedzsere, hogy Todt mióta Kimi odakerült Massa seggét nyalja, hogy Todt mióta Kimi ismét beindult már nem tud Kimi ellen bulvárosan nyilatkozni, de ezek megőrültek? Kimi hátránya 13 pont. Massáé 20. A McLaren kijelentette, hogy nem fellebbez. Akkor meg mire várnak? Arra, hogy ha nem Kimit támogatják elveszítsék esetlegesen a VB címet? Bezzeg mikor Schumacher ott volt, még a két pontot is sajnálták Barrichellotól ...

Kiminek a Renaulthoz kéne mennie. Ott Briós - bármekkora ultrageciláda is - tuti máshogy állna ehhez az egészhez.

Hülye ez a Todt? Két éve nem nyertek egyénit. Most meg azon rágódik, hogy "ne vegyük el Massatól a lehetőséget"? Az állatja! Vegyék el. Ha Massa képes lenne a VB cím megnyerésére, akkor előrébb lenne mint Kimi.
  • Istencsászár
    Ugye te ezt el is hiszed? ANGOL lap két szarabbul sikerült Hamilton verseny után valamit kell hogy kitaláljon, persze el lehet hinni, de azért van mindennek határa.
  • Istencsászár
    Tudom, csak ketten mondjuk ugy nyomatékosabb:)
  • Bucser
    Ugyanezt mondtam... olvasd újra...
  • Istencsászár
    Vagy Sumi vs Monty
  • Istencsászár
    Csúnya bácsik hogy kiküldték egymást jajj, ha Monty nem ki összeütköznek ajjaj:)
  • Istencsászár
    Monty Kimi is ezt csinálta anno, azt mi van ha fel van hozva a téma? de kibaszott jol kinyomták egymást a fűre, igy kell csinálni... aki nem rakja magát oda nem nyer.
  • a.carkey
    Azért van különbség aközött, hogy valaki elveszi a gázt és a csapitársa megközelíti - BEL -, illetve amikor vki megfutja a verseny leggyorsabb körét a saját csapattársa mögött, és közben rámegy a másikra - TUR ...
  • Bucser
    Én ezért sajnáltam, hogy monty elment.

Nem baj ott van a NASCAR-ban és annyira nem is rossz helyen (erős középmezőnyben a ranglistán a 20.-ik.)
  • Bucser
    Ezért fizetik!!! Ennyi erővel mehetnének üres pályán is.

mind Kubica, mind Coulthard, mind Kimi, mind Hamilton idei balesetei mutatják. A kocsik biztonságosak. akkor már lehet kockázatot is vállalni, mert az életüket nem igazán fenyegetik már.

HA versenyt akarsz nézni tekints rá a NASCAR-ra. Ez ami most az F-1-ben megy időre körbeautózás, ha meg történik végre valami izgalom a pályán a pilóták nyávognak mintha nem ezért keresnének milliókat.

HA meg attól félnek hogy összetörik az autó lehet rá biztosítást kötni!!!
  • BaliBoy
    Ezzel nem vitatkozol mert 1et értek veled. Mindezt csak azért írtam Angelnek mert a török nagydíj után elkezdte fikázni Massát, hogy a mögötte lévő Raikönen gyorsabb volt és, hogy neki kellett volna nyernie. Persze aki nem elvakult Kimi drukker annak kapásból eszébe jut, hogy valszeg ott meg Massa nem nyomta már tövig vezető pozicióban. Mintahogy most 1értelműen Massa gyorsabb volt a végén, de valszeg Kimi is tudott volna olyan tempót menni ha akar.
  • Zóanagyvarázsló
    Ettől függetlenül Kubica tegnap többet és látványosabban előzött, a rajt után Alonso is csak vonatozott. Valószínűleg, ha nem csak az élmezőnyt láthatnánk ilyen részletesen a rajtnál, láthatnán más versenyzőket hasonló szituációkat produkálni.
  • pauly
    Nélküle még unalmasabb lenne az F1.Én örülök hogy van Alonso,ő legalább csinál is néha valamit,meg próbálkozik,nem csak vonatozik mint a többi...
  • b-type
    Az hogy a vakmerőségnek semmi keresnivalója a pályán...pláne a másikkal szemben.
    Vki addig tolja ki a helyzet határait amíg kontrollálni tudja.
  • madmanic
    Alonso pénzt ígért a szerelőinek... persze lebukott...
  • Bucser
    Ebben mi a kivetnivaló? Vakmerően versenyzik...

Minden pilóta sír mint a fürdőskúrva ha történik valami a pályán vagy ütközésközeli helyzet van. Bezzeg ha ők csinálják az abszolút renben lévő versenyszituáció...

Szánalom ez az egész.
  • WNW
    Es honnet tudod, hogy Massa tenyleg azt hozta ki az autobol, ami tenylegesen benne lett volna a gyors kornel..? Kiminel egyertelmu volt, hogy mindent a maxra tekert Istanbulban az utolso elotti korben, annyira nagy volt az idobeni ugras.. Szerintem Massa csak annyival lett gyorsabb, mint amennyivel a puha gumi gyorsabb volt a kemenynel, azonos motor allapotnal.. Viszont dicseretes, hogy Kimi most hoskodes nelkul lehozta a veget.. Raadasul Massa vegig Alonsohoz idomult a sebessegnel, az volt a dolga, hogy oket megverje.. Es az vicces volt, mikor a vegen felaltak a dobogora minden, es Kimi versenymernoke Massat olelgette, meg razogatta...:) Teny, amig elnek Kimi eselyei a VB cimre, nem lesz a Ferrarinal ki-ki verseny egymas kozt.. Viszont a McLarenek, ha ebben a stilusban folytatjak, ki fogjak lokni egymast...
  • b-type
    Van benne kivetnivaló, semmi szabálytalan, de kivetnivaló van benne :)
    Ez már a sokadik Alonso-nál, amikor arra játszik hogy májd a másik elveszi a gázt, nagyon sok előzésénél megfigyelhető ez, de a két kirívó Magny Cours-ban Heidfeld-l és itt az Eau Rouge-ban Hamilton-nal.
    Lehet erre sakkozni, de nem mindenkivel...Sato pl. tutter nem venné el a gázt pozicíóharcban :))
  • M@TriX
    pontosabban ráengedte a kocsiját, íven autózott. Nem volt fal hanem aszfalt, arra gondolt, hogy nem keni fel Hamit, de tuti mögé kerül majd ami neki jó, nem számolt azzal hogy Hami gázelvétel nélkül abszolválja az ívet ;) Mázlija volt, hogy aztán neki jött ki jobban a kanyarkombináció.

szerintem semmi kivetni való nincs abban amit cisnált, max egy kicsi (nem szeretem Alonsót...) Hami utána nyomhatta volna, de semmi, úgy láttam jobban félt attól, hogy rákenődik valamire és 0 pontos lesz, mint hogy megelőzze Alonsot, ha tudja...