182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #56879 azzal a pénzzel a McLaren megvásárolta az egyéni VB-t... -
Zóanagyvarázsló #56878 Kémkedés és kémkedés között is van különbség, a fotózgatás, rádiózás nem egy kategória ezzel. Nyílván a szakemberek sem a memóriájuk törlése után szoktak távozni, de most azért sikerült túllépni bizonyos határt. Az a tény, hogy hasonló súlyú esetről eddig nemigen tudunk. Aki mégis, az sorolja nyugodtan. -
szvsz igen.
De ugye most már nem, hiszen ha a McLaren-t így büntették akkor a Renault miért zárnák ki? :)
Én kicsapnám őket a hátralevő futamról az ziher...meg még akiről kiderül uez.
Na nehogy már gúzsba kössék a döntéshozást, csak azért mert nagy csapatok.
Véget kellene vetni, vagy de legalább besz@ratni a kémkedni szándékozó csapatokat.
Mert elég sok pénzt meg lehet spórolni, és elég nagy előnyt lehet azzal szerezni, ha simán ellopjuk az ellenfél ötleteit mind a fejlesztésre vonatkozóan, mind a versenyre vonatkozóan. :) -
Már egyzer le lett írva, hogy a kémkedés mindig is része volt a Forma 1-nek... ilyen alapon az összes csapatot kizárhatnák.
A te logikád szerint ha bebizonyosidik, hogy a Renault birtokolta a McLarenes adatokat (függetlenül mindentől) , akkor őket is ki kell zárni. -
...azaz Börni bácsi Palikot szopatja be... -
A McLaren pénteken öt óráig fellebbezhet
"Nem tudom, mi az, amit látott, én csak annyit tudok, hogy Bernie azt mondta arról a valamiről, hogy spanyolul van. Azt sem tudom, hogyan jutott ez az anyag az FIA tudomására- tette hozzá a csapatfőnök Ecclestone jelenlétében."
egyre jobb... -
Ma nézzétek a kész átverést, Szujót nagyon durván beszopatja Palik, Börni bácsi közreműködésével... -
de biztos hogy tettek az ellenfelei. :)
A nem biztos az az, hogy lehet hogy gyors lett volna a Merga adatlopás nélkül is.
Ahoz hogy felhasználták az adatokat, ahoz már kétség nem fér, hiszen még le is szimulálták a gépükben. -
Mit kell siránkozni? Ferrari csapat Vb, megkapták azt amit nem biztos h tettek az ellenfélnél, na és a pénz megkapták a mellébeszélésért. Tudom egyesek kizárnák 10 évre is a csapatot HA alapon, ezvan. -
DJ BP #56870 Nem biztos tehát igaz lehet:), tényleg az egész feltételezéseken alapul, vagy belemayarázásokon, a tényekért megkapták amit kaptak, a többi spekuláció, kinek igy kinek ugy...
Nem érted hogy k*rvára nem érdekes van-e ebből előnyük? Szabálytalan, kész. Elmulasztasz egy doppingtesztet, 1 évre úgy elmeszelnek, hogy köpni nyelni nem tudsz... Ehhez képest Mekisek élnek mint hal a vízben -
G_ArchAngel #56869 pontosan mit is kaptak?
mert kezdem azt hinni, hogy semmit... -
Nem biztos tehát igaz lehet:), tényleg az egész feltételezéseken alapul, vagy belemayarázásokon, a tényekért megkapták amit kaptak, a többi spekuláció, kinek igy kinek ugy...
Rettentő jó hogy a két csapat kvalikon ezeredre vannak egymástól, versenyeken meg másodpercekre, annyira vicc az egész igy hogy unalmas, az izgalom max a pontversenybe jön elő... rá kellene ébredni h ahogy a technika fejlődik ugy a pénzesek hihetetlen előnybe vannak, nem ezt kellene korlátozni mert semmit nem ér hanem valami versenyt átszervező rendszeren, azt h mi nem az én folgo, más szériákban bevált dolgok itt is működnének, hamár megy a nagy reformálás. Mondjuk azt h év közbe nem tudnak vagy nem akarnak azon változtatni h a kvali 3. része 10 percig ne unalom legyen akkor mit is vár az ember? mert ezt nem lenne nagy dolog áthidalni, de inkább várnak vele fél évet... hihetetlen. -
most már mindegy nem? megúszták és kész..... -
DJ BP #56866 szabálytalanság esetén nem kell bizonyítani, hogy abból az illető valóban hasznot húzott: aki doppingolt, azt megbüntetik, és kész. Az egészben az a tragikus, hogy az MP4-22 nyilvánvalóan születésétől fogva gyors autó volt, és könnyen lehet, hogy Stepney közreműködése nélkül is megnyerte volna a világbajnokságot. Lehet - de sajnos nem biztos.
Itt a lényeg Meki védők. Szabálytalan volt, onnantól ki nem szarja le egyéni szoc problémáit? -
DJ BP #56865 Ez persze sohasem fog kiderülni, a WMSC azonban nyíltan megkérdőjelezte, hogy csak Coughlan és a versenyzők tudtak a Stepney-től érkező adatokról, hiszen de la Rosa többször tett említést róla, hogy tesztelni akarják a Ferraritól ellesett beállításokat illetve alkatrészeket. Vajon ő maga állította volna be a szimulátort, ha végül ki akarja próbálni a Ferrari súlyelosztását, ahogy ígérte? Lowe megerősítette, hogy ez nem lehetséges. Egyedül ő tervezte meg a Ferraritól ellesett hátsó vezetőszárnyat, és ő is gyártotta le? Hiába no, igazi polihisztor ez az egyébként tényleg szimpatikus Pedro, nem vitás.
:DDDDDD De görény egy banda ... -
DJ BP #56864 de a menedzsere mi a faxnak van ott? vagy a menedzser is önuralmát vesztette?
Egyszerűen buta, hát egy pilóta csak motorokhoz ért, nem értelmiségi... -
Hát komolyan b@sszus vicc az egész :))
Az egyetlen felvonultatott és valóban erős védekezés, az az hogy káros hatással lenne...na nem a sportra mert arra éppenséggel hasznos, hanem a nézettségre. -
G_ArchAngel #56862 -
Floppyt?
Ron nem mondta mikor volt ez?
Még 1983-ban? :) -
jefferson83 #56860 Jók a régi képek
-
Nah mehet a bünti a FIAnak... -
Jaj ne már, szegény Ferrari, eddig csak a McLaren tudott mindent, most meg már mindenki! :S
Aztán jövőre majd látjuk hírtelen felgyorsulni a kiscsapatokat is -
madmanic #56857 áááááádekomoly......
MOst az összes csapatot beperelik kémkedésért!! -
Lol?:DDD -
Csipesszel? Te túl rendes vagy. :D
Inkább egy pofásabb kombinált fogóval. :D -
madmanic #56854 a szemöldökét szedné ki....
csipesszel..
mindet... -
Átvitt néhány fotót amin rd kélyes vigyorral vágja le alonso haját. :D -
Azért érzitek, csúcstechnológia mindenhol, erre fénymásoló meg floppy ehh:DD -
madmanic #56851 Ron Dennis és Fernando Alonso között "hűvös" viszony uralkodik.
"Nem beszélünk egymással, de ez nem tesz semmit. A Magyar Nagydíj óta nem beszéltünk. Hűvös a kapcsolatom Fernandoval." – olvasható a jegyzőkönyvben, amelyből az is kiderül, hogy Alonso meggyőződése, hogy a McLaren alapelve, - miszerint mindkét versenyző egyenlő - nem megfelelő bánásmód egy bajnokkal szemben. A címvédő arra alapozza állítását, hogy eddigi munkája során már kiharcolta a jogot arra, hogy előnyben legyen. (MIVEL?? VEZETI TALÁN A BAJNOKSÁGOT??)
A viszály a Magyar Nagydíj időmérő edzése után hágott a tetőfokára. "Olyan dolgokat mondott, amelyeket később visszavont. Felhívta a figyelmemet a mérnökkel folytatott levelezésére. Akkor azt mondtam neki: 'Megálljunk!' Kimentem és behívtam Martint (Whitmarsh). Fernando a menedzsere jelenlétében elismételte amit mondott."
Dennis a telefonhoz nyúlt és értesítette Max Mosleyt. "Nagyon mérges voltam, de Max megnyugtatott. Azt mondta nem kell semmit tennem. Akkor megnyugodtam. Azt mondta majd értesít. A verseny előtt Fernando menedzsere felkeresett és elmondta, hogy elveszette az önuralmát és mindent visszavon. A futam után Fernando személyesen is elnézését kért. 26 nappal később a versenyzők levelet kaptak."
Alonso az FIA rendelkezésére bocsátotta a szükséges adatokat, így a párizsi tárgyaláson nem jelent meg.
(formula.hu)
nem tudjátok hány büntipont után van kizárás...? Csak mert leírnám már a véleményem... -
madmanic #56850
Újabb kémper a láthatáron
-
"A Gazzetta dello Sport értesülése szerint a Ferraritól kémkedés és szabotázs gyanúja miatt elbocsátott Nigel Stepney máris új állást talált az Aston Martinnál. Véletlen egybeesés, hogy a brit autógyár tulajdonosa, Dave Richards jövőre Prodrive nevű csapatával csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez, méghozzá várhatóan a McLarentől vásárolt kasztnival. A Richards vezette konzorcium júniusban vásárolta meg a Fordtól az Aston Martint, ahol nyilván nagy hasznát vennék Stepney legendás szervezőkézségének, ami az évtized első felében kulcsszerepet kapott a Ferrari F1-es sikereiben. Az olasz sportlap mindazonáltal hangsúlyozza: Stepney ügyvédje, Sonia Bartolini nem erősítette meg az értesülést.
Meglehet persze, hogy Stepney megélhetését rövid ideig az olasz állam biztosítja majd egy bentlakásos intézményben, Stepney ellen ugyanis az olasz ügyészség nyomozást folytat, ami valószínűleg vádemeléssel fog zárulni. A Ferrari előző, kisebb súlyú kémügyének gyanúsítottjai nemrég első fokon 9, illetve 16 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, amiért 2002-ben elvitték a csapat szélcsatorna-vezérlőszoftverét a Toyotához" -
f1andris #56848 Régi F1-es képek -
Nem tudom ki hagyta a szarban anno a Brabham-t? -
G_ArchAngel #56846 Lauda: Alonso inkább a gázt nyomja
A korábbi Formula-1-es bajnok, Niki Lauda egy cseppet sem tudja tolerálni Fernando Alonso viselkedését, aki véleménye szerint unfair eszközökhöz folyamodik a bajnoki cím megszerzéséért.
"Számos versenyző ellen kellett harcolnom, így tudom, hogy két típusú pilóta létezik: vannak az önzőek, mint én is voltam. Nekik semmi sem fontosabb annál, minthogy ők legyenek a legjobbak a pályán. És vannak az olyanok, akik emellett politikai húzásokkal próbálkoznak a csapaton belül. Alonso ilyen."
"Csak a gyengéknek van szüksége politikai eszközökre. Alain Prost is hasonló volt, de Alonso még rosszabb. Nyafogás és az egyes számú pilótai poszt követelése helyett inkább a gázt nyomja."

-
G_ArchAngel #56845 részben egyetértek Veled...
boxban, időmérőn, teszteken feleslegesen keménykedik - tényleg "földműves"...
ellenben versenyben semmivel sem keményebb, mint anno a fiatal MS, Senna, Monty... -
Mindenki tudja, hogy Alonso ha azon mulik, mindenki testi epseget veszelyezteti, ezt bebizonyitotta mar szamtalanszor.
Ha kell meg a boxutcaban is a falhoz szoritja az ellenfelet.
Lehet takarozni azoknak azzal, hogy ilyen a verseny, de ez nem igaz.
Az mar kimeritti az autoversenyzes fogalmat, ha valaki olyan eszkozokhoz nyul rengetegszer, ami mar atlepi a korrekt versenyzes hatarait.
Remelem senki se fog megserulni miatta, mert boven benne van a versenyzesebe. -
G_ArchAngel #56843 a fiát Joda Heidfeld-nek hívják... -
Heidfeld a Csuvakka vaze! :))) -
spect16 #56841 Az egy klasszikus adok-kapok buli volt csak a végét rontotta el a "köszönéssel" Alonso.
"Érdekes Kimi miért nem kényszeríti le a pályáról ellenfeleit? Mert ő sportszerű"- azért Kimiben is megvan a zsiványság:)
"Elég tetű dolog kihasználni azt, hogy mások jobban vigyáznak egymásra. Mit gondolsz ha Heidfeld olyan mint Alonso célba érnek mindketten?" - Heidfeldet nem tudom sehova se tenni mert egy munkás aki egy jó kocsiban ül(nekem valahogy mindig a brazíl ajtónyitása marad meg). És a francia esetnél én úgy véltem, hogy abban a pillanatokban csak védekezni akart(vagy próbált), mást nem.
-
spect16 #56840 Most mondjam azt, hogy latin és forró fejű. Nem tudom, mert volt már előtte jópár latin pilóta akik jóval nyugodtabban tudtak vezetni és kezelni a dolgokat. Nem tudnám azt is mondani, hogy Briós rontotta el amikor elhitette vele, hogy nagyon jó pilóta és a legjobb a pályán. Szvsz nekem is gáz, már az ominózus kanadai eset óta. Ezért írtam régebben, hogy nehogy valami hülyeséget csináljon, amilyeneket az utóbbi időkben kezdett el játszani.
Most, hogy az "Egyedűl a világ ellen" akciót csinálja, jó sok dolgot elcseszett(magyarán szólva) amiben igazatok van.