182279
  • Kit--Kat
    CSúnyán manipulálták ezt a versenyt, tények leírtak mindnet, hogy vették ki a Ferrarit az elejéről. Az is érdekes, hogy a Hamilton megkoccantó Kubicát 1ből megbüntették, míg Vettelt aki látható sérülést okozott Alonsosn, bünti nélkül tovább engedték. Nagyon érdekes. Sőt vicces-vicces.
  • Istencsászár
    Kubica és Massa jót nevettek a csatán Hamilton meg sír rajta, mennyire különböző egyéniségek:)
  • mflex #57361
    Én Ferrari drukker vagyok,de balfaszok voltak..
    A szakadó esőböl biztosan leszürték, hogy az a gumi nem alkalmas a versenyre,mint kiderült egyik sem volt igazán alkalmas erre a versenyre..

Egyébként én meg nem itermediat-nak láttam mint ,ahogy Czollner buznyák rávágta..Majd most megnézem mégegyszer:)
  • Zóanagyvarázsló
    wheater=weather

Hmm, nem is értem, hogyan sikerült így elírnom.
  • jefferson83
    Ez alapján jogos a felháborodás, mert a Ferrari megpróbálta volna az általuk választott gumin a versenyt ezt azonban nem engedték.
  • Zóanagyvarázsló
    wet-wheater tyres - intermediate gumik
    extreme-wheater tyres - rendes esőgumik

Gondolom ebben a cikkben az előbbit fordítottál standard esőguminak.

Matte:

Nem kell reagálnom, minősítetted magad helyettem.
    Amíg nem szólsz hozzám - és természetesen másokhoz - tisztességesen, addig mostantól ignorállak.
  • Istencsászár
    "A Ferrari úgy véli a FIA mulasztásának áldozata lett a Japán Nagydíjon. A szervezet a verseny előtt e-mailben értesítette a csapatokat, hogy a nagy eső miatt kötelező extrém vizes pályára való gumikkal indulni. A csapat azonban már csak a rajt után kapta meg ezt az e-mailt, emiatt standard esőgumikat tettek fel versenyzőiknek. A versenybírák ezután a futam közben kötelezték őket a cserére."

Most mi volt? Kimi szerint Intermidiet, a Ferrari szerint standart esőgumi? vagy ez a kettő ugyan az?

Mondjuk érdekes h ilyen dolgok mindig a McLarennel, Ferrarival történnek, szegények komolyan, mintha valami balfékek lennének ott, akik semmiről semmit sem tudnak, gondolom a pályára is mindeki azzal ment ki, a Ferrari még véletelnül sem nézte ki mit csinál mert az kémekedés
  • Matte
    Kit sértettem meg te szerencsés? Mondtam én valami rosszat rájuk? Ki mondott olyant hogy a Ferrarit viszont jó ha kilökik???
    Honnan veszed ezeket te majom?

Idejöttem verni a mellkasom reggel, hogy höhö, na ki a világbajnok? Nem....pedig.....
  • Zóanagyvarázsló
    1. Elsősorban a rossz szabályozásnak köszönhető.
    2. Valóban nem jelent körömlerágós izgalmakat, de maga taktikai harc igenis érdekes lehet. Persze mindannyian szeretnénk a pályán is több csatát látni.
    3. A pilóták emberek, az istállók pedig csapatok. A szurkolók pedig bizonyos - főleg szubjektív - szempontok alapján különböző érzelmeket táplálnak az irányukban. Ez így van más sportágakban is, és az élet egyéb területein is.
    4. Felborulnak a jól eltervezett taktikák, nagyobb a balesetveszély, ezeken pedig dollármilliók múlnak. Én szeretem az esőfutamokat.
    5. Traktorgumi. Gondolom a kérdés is valami vicc akart lenni.

Valóban látványos(abb) a MotoGP, a legtöbben szeretjük azt is, megfér a kettő egymás mellett. De vannak más látványos szériák is, illetve a Formula-1-en is lehetne segíteni - rá is férne.

Kérdés:

Egyébként zavar téged, hogy másokat érdekel a Formula-1? Ha igen, miért?
    (Nem rosszindulatból kérdezek vissza, csak olyan "hittérítős" jellegűnek tűnik a kommented.)
  • b-type
    Kérdés:
    -miért kell ilyesmit kérdezni?
    (pl. miért fontos egy vitorlásverseny, miért fontos egy távgyalogló verseny, miért fontos a női súlyemelés, miért...stb-stb, hülyeség)
    Az SC-n meg valószinű slick volt,..sztem ennek van a legnagyobb valószínűsége ilyen körülmények között.

MotoGp-t '93 óta nézek, de az utolsó magyar versenyig megvan videón.
  • Zóanagyvarázsló
    Nyílván, de állítólag későn szóltak a csapatoknak (lásd Pat Symonds), a Ferrarinak pedig pláne. Persze az FIA amatőrségéhez hozzá vagyunk szokva, az lenne a furcsa, ha ez megváltozna.
  • Shiwo
    mondjuk a safetycar alja nincs olyan mélyen, és nem ül meg a vízfelszinen az egész kocsi..
  • Aschil
    Kérdések:
    -A versenyzők miért csak a lekörözötteket tudják megelőzni?
    -Miért olyan éredekes és izgalmas, hogy a boxban sikerül-e megelőzni x-nek y-ont?
    -Miért olyan érdekes és izgalmas, hogy x utálja y-ont (és viszont)?
    -Miért olyan nagy gond, ha elered az eső? (lassaban kell menni)
    -A safetycar-on milyen gumi volt???

Nézzetek inkább Moto GP-t, ott ezek a kérdések nem kérdések, és izgalom is van bőven!

asChil
  • minimize
    Ehhez maga, a 2pilóta gondolom kevés, végül is Ők csak vezetik az autót, ugye??!
  • madmanic
    ha baleset- esetleg életveszélyes- akkor semmit.

Valószínűleg ezért kérték a Ferrarit a kerékcserére..
  • Zóanagyvarázsló
    "saját érdekükbe döntöttek igy,"

Nem a döntés helyessége a kérdés, hanem az, hogy más döntött helyettük, felülbírálták az így kívülről valóban nem éppen nyerőnek tűnő taktikájukat. Erősen sarkított példa következik: vajon mit szólnál ahhoz, ha az utolsó körben a kettős győzelem felé tartó McLareneket behívnák még egy kötelező kerékcserére?
  • BaliBoy
    Még annyit hozzátennék, hogy valszeg ha látják a pályán, hogy mégsem mennek az intermidiatek akkor ők maguk rendelik be a srácokat.
  • BaliBoy
    Látod, pont ez a baj. A verseny bírák miatt nem tudhattuk meg, hogy mi lett volna ha. És ahogy mondod a Ferari sem most kezdte már a szakmát. Valószínűleg ők is látták mi helyzet odakint, ergó nem véletlenül választották az intermidiate-et.
  • b-type
    ja, pláne hogy ilyen körülmények között akármi is lehet ami miatt fékezni kényszerül a legelső.
  • Istencsászár
    Mondom csodák nincsenek, saját érdekükbe döntöttek igy, mert belsetveszélyes lett volna hiszen safety mögött is gondok voltak, verseny tempóban szerinted szakadó esőben az intermediet gyorsabb? ugyanmár... persze erre is lehet fogni sok mindent, elhiszem hogy alapjában véve rossz volt a helyzet, amit ők teremtettek, ha nem raknak fel mást mint a többiek akkor nem kellett volna kijönni... sok a Ha.
  • Istencsászár
    Ilyen esetekben mindig aki valaki mögött van annak kell az előzőhöz alkalmazkodni, ha nem figyel akkor ez a vége, volt már ilyen és lesz is... tehát Hami ugy megy ahogy akar, senki sem kényszerítheti őt hogy ne fékezzen, de arra sem kényszerítheti senki a mögötte jövőket hogy tapadjanak egymásra... mert ez lehet a vége.
  • minimize
    Nem valószínű, hogy ez előfordulhat.
    Hagyják, és jól teszik.Haug ismét remekelt," a Ferrari mindíg panaszkodik", de megjegyezte azt is(LOOOL), hogy hemilton autója sérült az ütközéskor,de nem okozott gondot...Ezek szerint ők soha sem panaszkodnak, ugye??!
    Egyik kutya, másik eb sajnos, az F1 elvesztette a varázsát, és a tisztaságát, ez van.
  • Dodo55
    De ha KÖTELEZTÉK őket utólag, hogy cseréljék le, de előtte nem szóltak, akkor a Ferrari csak annyiról tehet, hogy megpróbálta kihasználni a lehetőségeket, amiknek a korlátozásáról szabálytalanul nem értesítették őket.
  • Istencsászár
    Nane... A Ferrari nem amatőr... szakad az eső, mindenki esőgumin van, de ők nem mert hasznot akarnak húzni, azt nem kellene másra kenni, nem ez volt az első esős verseny a Ferrari számára, ilyen hibát nem követhetnek el... vagy mégsi? persze ha minden csapatnak személyesen adtak üzenetet h hé haver ESIK, szakad akkor lehet benne némi ellenvetés:)
  • b-type
    hülyeség, ha másoltad ha nem.
    Egyfelől ez teljesen természetes, másfelől nem kell azonos íven menni, ha éppen nem figyel.
    amennyiben úgy gondolja hogy ő most nem 100%-s akkor más ívet kell választani nem azt ahol van előtte egy versenyző, pláne közel menni hozzá.
    Vettel rosszul döntött.
  • Istencsászár
    Akkor jó versenyed volt, érdemes volt nézni:)
  • atee20
    A vigasz az egészben számomra és gondolom nem vagyok egyedül hogy CSalonso kiesett.megismétlődöt ami múlt éven VB címhez segítette....ez így korrekt....és Hamilton megérdemli..annak ellenére hogy Ferrarinak drukkolok
  • madmanic
    halan megkérdezném, senki nem nézett fel az égre??

mi ez a sok kis bizbasz ami potyog a fejünkre nag erőkkel?

lehet hogy zuhog az eső?? tegyünk fel slick gumit! *viccel*
  • madmanic
    Igen, elismerte...

de szeretem kora reggel az okoskodókat... 6 KOR KELTEM EMBER!!!!
  • G_ArchAngel #57334
    na, az lesz a mókás, ha kiderdül, hogy a javaslatot kötelező megtenni a FIA-nak és a Ferrarinak nem szóltak...

akkor megint lehet menni bíróságra és elvenni a FIA pontjait:)))
  • minimize
    "Kimi Räikkönen a harmadik helyen ért célba a Japán Nagydíjon, amivel életben tartotta bajnoki esélyeit. A győzelmi esélyek már a futam elején meghiúsultak, a Ferrari ugyanis Intermediate gumikkal küldte pályára versenyzőit, így még a biztonsági autós fázis alatt ki kellett menniük a boxba kerékcserére. A Ferrari azt állította a futamot követően, hogy nem kapták meg a versenybíróság javaslatát az esőgumik használatára.

"Úgy döntöttünk, hogy Intermediate gumikkal rajtolunk. Az eső miatt a biztonsági autó mögött kellett haladni, de az igazi problémát az jelentette, hogy szinte semmisem lehetett látni az esőfüggöny miatt. A futam után hallottam, hogy az esőgumik használatát javasolták. Az FIA viszont erről elfelejtette értesíteni a csapatunkat. Emiatt kellett olyan korán bemennünk a boxba. Ez időveszteséggel járt, de sikerült elfogadható eredményt elérnünk."

Az aquaplaning miatt párszor kicsúsztam, de szerencsére mindig vissza tudtam térni a pályára. Száraz időjárásra készültünk, így esőben nem volt tökéletes. Az autó viszont jól üzemelt, ha az élen állhattunk volna, gyorsabbak lehettünk volna."
    http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=15352
    Idézek, mielőtt jönne az "anyázás" pár szakértőtől...
  • minimize
    Igen ,erre felfigyeltem jómagam is.
    Mind1, meg kell mutatni a viágnak, hogy lehet egy szegény csóri angol fiatalamberből VB az első szezonjában.
    Mint egy romantikus regény, komolyan. Nem hiába pacsizik non-stop dönisz+az öreg öklesztón. De hagyjuk, amúgy sem ér ennyit az egész idei év!!
  • Janek II
    megrintetted és elismerte? fúdefaszakeményvagyo l.)
  • Zóanagyvarázsló
    Sőt, ha nem esik akkor sem. Ha nem lenne F1 akkor sem.

Nem Hamilton hibázott, hanem Vettel, ezt az érintett is elismerte.
  • Janek II
    ezt a szöveget innen másoltam
  • Janek II
    vagy ha hemike nem ott szórakozik :)
  • madmanic
    És ezzel mi a gond? OKOZTA??? nézz meg egy pár safety caros versenyt...

mindenki ezt csinálja...
  • Zóanagyvarázsló
    Lehet, hogy nem mindneki szerint szép dolog a féktesztelés, de egy rajtnál természetes. Ha Vettel jobban résen van, elkerülhető lett volna a baleset.
  • Janek II
    Az egészet hemike okozta, fékezett a biztonsági autó mögött,
    webber sem tudott rendesen megállni mögötte, befutott mellé,
    vettel meg épp hemit figyelte, belecsúszott webberbe...ennyi.
  • BaliBoy
    "After the race I heard there were some rules to force everyone to start on full wets but the FIA or race control forgot to tell our team. That forced us to pit behind the safety car. It cost us but not a lot. All race I could not see anything."

versenybíróság feat. FIA =