182273
  • minimize
    Senor "edeleny" válaszkommentjeit kihagyom, több okból is.(Nehezen értelmezem, bár próbálnak fordítani páran, nekik köszi, ill. sok benne az "érdekes" infó pl. Massa gumiválasztásáról sem volt link...)
    Nem tudom, mennyire követi nyomon az eseményeket a Forma-1 világában, de csőlátású rendesen, ha nem tűnnek fel az ezerszer leírt-és megbeszélt dolgok mind kém-mind egyéni VB-ügyben.
    A McLaren csalt, csapat-és egyéni szinten is, törölni kellett volna az idei eredményeiket.
    Technikai sport lévén néha az autók is meghibásodnak, ez idén azért Massa-val pl. többször fordult elő, mint Kiminél, rossz döntéseket hoznak más csapatoknál is tudtommal, ez sem lenne kizáró ok az egyéni VB-címre pl. Kiminél.
    Ami viszont a sport megcsúfolása az az utolsó futam utáni eredményhirdetésen világosan látható volt, fenn, a legfelső dobogón, a konstruktőri díj pedig ment a kukába...gartula mind az FIA, mind a Motorsport Világtanács idei működéséhez!
  • b-type
    Sztem is tök kerek már a történet...kikerekedett.
    Mrt bár valóban sokat bakiztak a Ferkánál, az ellenfél nem biztos hogy ilyen erős lett volna mint amilyen,..ez az ami már nem derül ki, ha csak a renault, vagy a Bímer...vagy még egy kicsit náluk is jobbak lettek volna, akkor nincs a Ferrari részéről semmi baj...simán belefért volna akár még néhány baki.
    Amennyire nem tudom alátámasztani ezt, csak a lehetőségét, uannyira nem lehet cáfolni. Tehát nem tiszta ez az év semmiképpen...a versenyzők pedig mindenképpen hasznot húztak az esetből..leginkább azért mert ez technikai sport, ők maguk azt vezették, és olyan taktikával dolgoztak aminek a tisztaságához kétség fér.
    Az emiles kérdést meg már lezárták, a rendezőség elismerte a hibáját, sőt ha igaz elnézést is kértek a Ferkától.
    eleve óriási hülyeség szvsz egy ilyen döntést a mélre bízni, mert az esetek túlnyomó részében tök frankón megérkezik egy mél,...na de itt a VB címért hajtanak. csak van erre pár ember, vagy egy kijelző, vagy egy rádióüzenet, hogy tilos..srácok, tilos nem extrém esőgumival elrajtolni.
  • G_ArchAngel #57513
    Stepney - az áruló - volt a minőségellenőrzésért felelős ember, amiért ő idáig jutott az egyszerű: Brawn helyét szerette volna, de nem Ő kapta...

A Ferrari simán egy beképzelt, siker és pénzéhes ember hibája miatt bukott közvetlenül vagy közvetve...
  • Kit--Kat
    Igen ezzel nincs gond, csak hogy kötelező volt nekik lecserélni, egy külsős erő döntött felettük.
  • edeleny
    Mindamellett,hogy tényleg valamennyire igaza volt a Ferrarinak a felhasznált adatokkal,de ha én Ferrari részvényes lennék,el gondolkodnék,hogy hogyan jutott odáig az egyik alkalmazottam,hogy adatokat adjon át a rivális csapatnak,hogy miért is van az,hogy cirka öt évig 0 technikai hiba,majd az elmúlt egy évben,minden második futamon egy.(Monza egy futamon kettő),és tuti hogy nem más csapatnál keresném a bűnöst.
    Teljesen privát véleményem az,hogy nagyon is komolyan kell venni a J.T. menesztéséröl szóló pletykákat,és az esetleges Toyotás szerzödést.
  • G_ArchAngel #57510
    a mai napig nem értem, hogy pedro és alonso superlisence-t miért nem vonták be - oké, FIA felmentette őket, mert tanuskodtak, de ha Ron Dennis ellen eljárást kezdeményeztek polgári bíróságon, akkor ezt a két jómadarat is simán lehetne elítélni, hiszen lopott ipari adatokkal "üzleteltek"...
  • gercse
    de ha nem lett volna a pilótáknak döntési lehetősége (ha megkapják a leveelet időben), akkor nincs miről dönteni, extrem wet gumi mindenkinek
  • desigo
    Ugyanmár
    Talán a Ferrari nem fizetné a dupláját,hogy zárják ki őket?
  • G_ArchAngel #57507
    ha az én szervezetem a FIA lenne és kapnék 100 millát én is máshogy látnám...:)
  • desigo
    Szerencse,hogy nem te döntesz hanem olyanok akik értenek is hozzá
  • edeleny
    Nos,én ugy olvastam,hogy valoban késön kapták,vagy nézték meg az E-Mailt,viszont Massa azt nyilatkozta,hogy a rajtrácsra felvezetö körben ö extrém esögumival,mig Kimi intermedierrel ment ki,ezek után Kimi ugy itélte meg,hogy azzal is lehet menni,azért tették fel azokat az autokra.
    Tehát a piloták döntése volt,innéttöl kezdve,kár takarózni a késöi levélel.
  • G_ArchAngel #57504
    ebben igazad van a Ferrari részben magának köszönheti ezt a helyzetet, de arról sem Ők, sem a FIA nem tehet, hogy PDLR és FA megbeszélték azokat az infókat és beállításokat, amihez semmi közük és jogtalanul birtokoltak...

ez miatt én az egész 2007-es idényben szerzett egyéni és csapatpontokat törölném, azaz "elméletben" a csapat vb sorrendet 3. helytől kiosztanám a pénz miatt, de a Ferrari és a McLaren eredményeit annulálnám...
  • desigo
    Alonso a poleból rajtolt volna

Ha ez történt volna mekkora köpködés menne már :)))
  • edeleny
    A Mc-töl sem vették el a konstruktöri cimet,csaka pontjaikat!

Nem akarok újra kém vitát,ha loptak,használtak adatokat,megbünhödtek érte,nem kevés dollárral.Viszont az nyilvánvalo,hogy a Ferrarit nem a Mc. gyözte le,hanem saját magukat verték meg.Ha egész évben hibátlanok,akkor most nyilt lenne az egyéni bajnoki cim,Kimi,és Massa között.
    És épp ez a hibasorozat az ami valamelyest felértékeli,a Mc. teljesitményét,és annuálja a kémügyet.
  • Istencsászár
    Jól mondod HA, azt hittem ezen már túl lépett mindenki. Szabálytalan autóval nem versenyezhetne Hamilton és Alonso, tehát a kocsi szabályos ( akármennyire is fáj egyeseknek nem Ferrari a Mercedes és nem Ferrari a McLaren ). HA valami taktikai infot felhasznláltak annak a kárát a konstruktőri cím bánja, meg a pénz bírság. Még valami? persze h nem Kimi áll a célvonalban, majd jövőre ( jön egy erős Rönó és Kovalien azt még nehezebb lesz neki ).
  • Kit--Kat
    Ehhez annyit tennék, hozzá hogy én minden nyáron nyaralok tengerparton és nem bulgáriában meg romiban, vagy horvátben. Jó a tenger, de azért a Balatont én nagyon megbecsülöm ennek ellenére, tiszta és ÉDESVIZÜ és nem látod gyakran a túlpartot ergo mint 1 tenger, csak édesvizü:). A családosoknak is egyértelműen a Balaton a jobb választás. Ez egy igazi kincs én azt mondom. Bulgária még jó hogy olcsón ad mindent, különben kimenne oda, ha annyiba kerülne mint spanyol, meg olasz. Ezzel kompenzál.
  • Kit--Kat
    De értsd meg, hogy a levél nem érkezett meg csak a futam indítása után 7 percel.
  • edeleny
    Lassan kapisgálják már ezt a Balatonon,de még idö kell,hogy megértsék.
    Az az ha ugyan annyiba kerül az igazi tengerpart mint a Magyar,akkor miért ide menjek?
  • Kit--Kat
    Nem vették el a győzelmeit, csak a VB 2. helyezését meg a pontjait törölték.

És amit mondtál nagyon elfogult dolog. Te is tudod. Legyél racionális.
  • G_ArchAngel #57496
    amúgy átaludtad az előző két hónapot?
    elég nyugodt ember vagyok, de mikor felnőttek képtelenek egyszerű mondatszerkezetek felfogni az kicsit bosszant...

felkellene fogni, hogy nem az autót építették bele a másikba, hanem számukra értelmezhető és hasznos információkat használtak fel...

visszatérve: a McLaren mixere nem tudta, hogy bizonyos adalékanyaggal finomabb a koktél, de a Ferrari receptkönyvében megtalálta az infókat és SAJÁT koktélukat feldobta MÁS ötletével...
  • edeleny
    Ugy gondolom,hogy ha egész évben csak kicsit lett volna lassabb a Ferrari,és ezért vesztenek,akkor én is azt mondom,hogy megérdemlik a bajnoki ciméet,mert valszeg az adatok miatt bajnok a másik,de a sebességgel nem voltak gondok,csak a bénázzással,és a megállásokkal.
    Ha sikerült csinálni egy klón autót,akkor már csak azért megérdemlik a bajnoki cimet,mert meglátták benne a hibát,és kijavitották.

(egyébként,hagyan veszik le Sumi gyözelmeiböl a 97-es évet,amit ugye 0 pontal abszolváltak neki?)
  • gercse
    Így igaz...
  • a.carkey
    Mondjuk elég durva ez az egész.
    De miért kell mindig ue hibába esnie minden qurva országnak?

Lehet úgy is, ahogy nyáron Bulgáriában a tengerparton tapasztaltam:
    10 méterre a víztől a homokban álló "bárban" egy jó hideg sör (jófajta sör!!!) 55 cent volt (Szozopolban) ...

Ugyanez nyáron pár héttel korábban Horvátországban Rab szigeten 3 euro. :)

Miért nem értik meg, hogy MO nem nyugat EU. Itt ugyan annyit adózunk mint nyugaton, de keresni nem keresünk annyit. Pedig ha volna annyi eszük, hogy tényleg 5 ezer körül adnák a jegyet, nem fejelnének meg minket a ringen ezresekre egy minimális méretű kaja/pia esetében, akkor rendben volnánk.
  • G_ArchAngel #57493
    levezetem, hátha megérted:

van egy érett körte (McLaren) és van egy piros alma, amit itt-ott megcsipkedtek a madarak (Ferrari) - akkor ha a körteszeletekhez az almának a hibátlan részéből vágunk, akkor nem lesz finomabb a gyümölcstál?
  • edeleny
    Saját véleményem szerint,HA komplett ellopták volna a Ferrarit,akkor is a Ferrai megbizhatatlansága,és a sorozatos rossz döntések vezettek,vagy vezetnek Hamilton bajnoki ciméhez.
    (vajon mi köze az ellopott adatoknak,ahoz,hogy mondjuk Massa átmegy a piroson,vagy,hogy meg áll alatta a válto az Auszi GP-n,stb,stb,vagy épp a brazil kottyantotta el,hogy FIA levél ide,Fia üzenet oda,azért indultak Japánban intermedieren,mert Kimi ugy itélte meg,hogy az is jo lesz,és a meterologusok szerint javul az idö.)
  • Kit--Kat
    Ja bocs, ez nem neked ment, hanem edelenynek, amit írsz azzal most pont, hogy egyetértek.
  • Kit--Kat
    Te képviseled a közvéleményt?
  • G_ArchAngel #57489
    Mégmagyarabbul,csak a McLaren szurkolok,és az évkönyvek szerinint lesz ebben az évben egyéni bajnok az angol csapat,a közvélemény szerint nem.
  • edeleny
    Nem tudom hogy ,matematikailag én vagyok e gyenge,de mivel nem érdekelnek J.T. munkahely megmentési akcioi,hogy is lehet valaki világbajnok csapatban,mikor pontszámban kevesebje van.Magyarul,ha a McL. versenyzö áll az egyéni elsö két helyén,akkor nagyon tág fantázia,és biroi döntés kell a más eredményhez.
    Mégmagyarabbul,csak a Ferrari szurkolok,és az évkönyvek szerinint lesz ebben az évben bajnok az olasz csapat,a közvélemény szerint nem.
  • Istencsászár
    Fekvéssel szerintem nincs gond, a pálya is nagyon jó, emelkedők, gyors lassú kanyarok, egyenesek stb.. szóval nehéz. Azt h nem mennek ott látványosan nem a pálya hibája szvsz, előzni lehet, csak nem a mai F1ben. Az árak nem csak az F1 alatt magasak, a Gyorsulási versenyek alatt sem érdemes ott vásárolni ételt, bár multkor rákényszerültünk, és 2 zsömle+lapus hus 1000 ft volt, de szerintem ahol ilyen nagy a felhajtás a tömeg ott mindenhol az árak magasak, akár itthon akár külföldön.
  • Istencsászár
    Mehet túrakocsizni, neve ott is eladná, és talán még jól is menne, sőt a a nagy tesót motiválhatná valami versenyzésre:)
  • a_n_d_r_e_w
    :'(
  • Count Adyn
    Francba :(
  • minimize
    Csak saját tapasztalatokat írtam le.
    Futam végén leárazott Evian 1,5L-es ásványvíz 800helyett 500Ft,- pl.
    Sörárat, ételeket nem is sorolom...(De, pl. fél grillcsirke 900Ft,-...)
    Azért ez is nyom a latba, elhiheted.Egyébként én sem a környezet miatt járok fel, hanem a látvány, és a hangok miatt...
  • Count Adyn
    Viszont lehet hogy 10 év múlva máshol is rájuk jön hogy betiltsák a dohányreklámot:)
  • Vucli
    Szerintem nem az árak miatt van a csökkenő néző létszám kint, hanem mert a magyar pálya a legunalmasabb mind közül, nem lehet rajta előzni, általában nem történik semmi az egész futam alatt, és a Palikék még büszkék is erre. Édesapám is ezért nem jár már ki, és a finn fiatalok is erre panaszkodtak a tv ben.Ráadásul a környezet is a legrondább mind közül, mondjuk ezért meg is emelem Palikék előtt a kalapom, hogy ezek ellenére itt még mindig vannak futamok.
  • G_ArchAngel #57480
    eltört nekik is?:)))
  • a.carkey
    A Ferrari ezek után majd így dokumentálja az autót:
    Pl. "a bal kerék mellett 3.2-es NYTRW összekötő"

Ez a Ferrarinál azt fogja jelenteni, hogy jobb kerék mellett egy WRTYN összekötő ... :)

Vagy tesznek egy alkatrészt az autóra, ami csak a tervrajzon fog szerepelni, fontos kinézete lesz, de nem fogják beépíteni.

Vagy így indul majd a dokumentáció:

"Kedves McLaren Csapat!"

:)
  • WNW
    Lehet, ket hulye egy par... Amugy a Toyota ennyi ido alatt ugytunik rajott mire jo a kerekfedes az elso kerekeken, es mar nekik is van.. Es ugyan ugy megvan a res a boritas aljan, mind a Ferrarinak...
  • minimize
    "jövőre akkor 6 Ferrari lesz a rajtrácson?:)))"
    ja-ja, de megint majd azok a pilóták nem tudnak érdemben beleszólni a végelszámolásnál, akik "kialakították" az autót??!