182273
  • minimize
    "Ha visszapörgetjük az elmúlt tizenöt év eseményeit, akkor is elégedettek lehetünk: tizenkettő bajnoki cím, 96 győzelem, 84 első rajtkocka, 83 leggyorsabb kör, és több mint kétezer pont. Erre a Ferrari valamennyi munkatársa, partnere, résztulajdonosa és rajongója büszke lehet."
    http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=15429
    Todt: a Ferrari büszke lehet a teljesítményre
  • minimize
    Pl. 4-es pont soha nem lesz tiszta már,ez a gond.
    Az első számú pilóta, és a tesztpilóta is tudott a dolgokról, ki mossa le az újoncról, hogy ő nem volt tisztában a dolgokkal??!
    Be tudja ezek után bizonyítani? Mert ami a lényeg, azt bebizonyították, az más kérdés,(és 200x átbeszéltük már...)elégséges volt-e a kiszabott bűntetés.Ő is a tervek alapján toldozott-foldozott autót vezetett.
    Vagy ő nem az idei meklárennel ment??!
  • G_ArchAngel #57593
    amúgyis, itt csak 1 évet szopott, ott 5-öt...:)
  • G_ArchAngel #57592
    Ha Lewis lesz a VB, akkor ezt nem mondhatod...
    1., nem felelős a csapat tettéért
    2., nem felelős Coughlan tettéért
    3., nem felelős Stepney tettéért
    4., nem vett részt a két csaló, Alonso és De La Rosa levelezésében
  • Istencsászár
    Érhető? ez logikus és pofon 1szerű kitérő válasz. Mimást mondana? hiszen nem fog a saját munka adója ellen beszélni... ki tenne ilyet?
  • minimize
    Persze, hogy nem.
    Soha nem mosná le magáról a csalással szerzett esetleges jó VB-helyezését, és a hangulat is "emberibb", mint az ex-csapatánál állítólag.
  • Count Adyn
    A csütörtöki sajtótájékoztatón arról faggatták Räikkönent, hogy megbánta-e, hogy elhagyta a McLarent. A finn rövid és érthető válaszában elmondta: "nem."

tisztára mint Bruce Willis az 5.ik elemben :D
  • Marki
    Mi volt ebben a cirkusz?

Egy teljesen ártalmatlan poén volt, de ha itt sem lehet semmi negatívat mondani, ami a Ferrarival kapcsolatos, akkor sry.

Más téma: A Spyker megelőzné a Hondát
  • G_ArchAngel #57587
    szerintem most fejezd be, vedd észre, hogy Te csinálod itt a cirkuszt - nem lennék meglepődve, ha egy admin parkolópályára tenne...
  • Marki
    Nem is a topictársakra értettem :)
  • Marki
    Ja, meg a Vodafone logót is ellopták :D
  • Istencsászár
    Eddig sem volt kérdés, mivel verseny után egyből bevallotta, innentől kezdve...
  • G_ArchAngel #57583
    szvsz Vettel volt a figyelmetlen - hely volt a pályán...
  • Count Adyn
    Hát azért ez már betenné az ajtót az idei nevetséges produkciónak:D
  • Dodo55
    Ugye próbálnak arra törekedni a döntést hozók mindig, hogy minél izgalmasabb legyen. A következő futamokat pedig úgy lehetne izgalmassá tenni, ha minél szorosabb lenne a pontok állása.

Szóval én valós esélyt látok a -10 pontra :)
  • G_ArchAngel #57580
    szerintem Alonso nagyon szeretné, hogy elvegyék Hamilton pontjait (Kimi is szeretné, és a futamgyőztessé előlépő Kovalainen is szeretné:D)
  • Count Adyn
    Najah, viszont az a hibás mindig aki belemegy a másikba hátulról ugye:)
  • G_ArchAngel #57578
    sajnos közúton is ez van, ha előtted vészfékeznek, akkot Te még időben reagálsz, de minden mögötted lévő egyre később...
  • b-type
    Na ha ez bekövetkezik az nagy poén lenne, egyfelől sztem belső kamerás felvételek tucatjai jelennének meg a neten elemezgetve hogy a bármikori első helyezett hasonló szituban tartott-e 5 autónyi távolságot.
    ..na meg hogy ilyen viszonyokban lehet-e, és szabad-e 5 autónyi távolságot tartani az SC mögött..
    Nem tom, nekem lényegesen egyszerűbb,...nem kell azonos íven autózni ha nem tud megállni..pl. Webber meg tudott, Vettel nem tudott.
  • Zóanagyvarázsló
    A kémügy kapcsán az egy önmagát adó poén. Nem hinném, hogy bárki is komolyan veszi. (Na jó, biztos van olyan is, de ebben a topikban nem találkoztam sokukkal, tehát nem si értem kivel vagy mivel vitatkozol.)
  • Zóanagyvarázsló
    Vagy 10 hellyel hátrábbról indítják a következő futamon (már ha egyáltalán bűnösnek találják), elveszíteni valószíbűleg már úgysem tudná a címet, de így el lehetne játszani az "izgalmas kártyát".
  • Istencsászár
    Piros a szárnyuk:D
  • Istencsászár
    Badarság lenne az ot elért eredményét bántani, a pénz pedig kb semmit sem érne... 10 hely rajt bünti és kész.
  • Marki
    Csak hiába tárgyalják át újra és újra, mindig előhozzák.

Aki bármilyen hasonlóságot feldedez a két kocsi között (azon túl, hogy hasonló alakú, és négy kereke van) az szóljon.
  • Marki
    Dehogy egyforma. Én ezt az egész botrányt nevetségesnek tartom, csak nem állom meg, amikor újra és újra felvetik, hogy két egyforma autó, hogy közbeszóljak.
  • G_ArchAngel #57570
    Hamiltont a versenybíróság elé idézték

Az autosport.com értesülései szerint a versenybíróság újra megvizsgálja a Japán Nagydíjon történteket. A csütörtöki sajtótájékoztatón Mark Webber (Red Bull Racing) és Sebastian Vettel (Toro Rosso) is Hamilton vezetésére panaszkodott, ám az egyelőre nem ismeretes, hogy az új 'bizonyítékok' videofelvételek, vagy a versenyzők nyilatkozatai.

Az FIA szóvivője közölte, hogy a versenybíróság vizsgálja az ügyet. Hamiltont arra kérték, hogy a pénteki napon jelenjen meg a versenybírók előtt.

A feltételezések szerint Hamilton vétett a Sportszabályzat 40.10-es cikkelye ellen, amely kimondja, hogy a versenyben élen álló versenyzőnek öt autónyi távolságon belül kell haladnia a biztonsági autótól.

Pénzbünti...
    ...de ha 10 pontot levonnak, akkor Kimi -5, Alonso -2...:)
  • Zóanagyvarázsló
    Csak idegesítő, amikor egy itt már százszor áttárgyalt témában bedobják ezt a poént. Főleg, hogy időről időre mindig felbukkan valaki, aki tényleg komolyan is gondolja, így könnyen hülyének nézhetnek miatta ;)
  • minimize
    Mert egyforma a 2autó?
    Ez eddig fel sem tűnt...Nem az egyformaságról szól az egész, de szerintem hiába magyaráznám...
    A szürke szín pedig inkább a meklárenre jellemző, a szemellenző meg a rajongóira.
  • Marki
    Én ezt nagyon jól tudom, csak az elvakult Ferkások jönneko mindig ezzel a szürke ferkás dumával.

Ilyenkor mindig megkérdem, hogy hogyan lehet két egyforma autó közül az egyik jobb
  • b-type
    sztem ez is hülye megközelítés (bocsesz :) ), és Montezemolo nyilatkozata is hülye megközelítés.
    Uannyira természetes, hogy nem lett az adatlopástól Ferrari a McLaren, mint hogy a vetélytárs és saját adatokból dolgozva több eredmény elérésére van lehetőség, mint csak saját adatokra.
  • Marki
    Szerintem a Ferrarniak megvolt a 2005-ös McLaren tervezete, azért lettek hirtelen ilyen megbízhatatlanok :)
  • Marki
    Miért? Most akkor tényleg egy ezüst Ferrari az, vagy nem?
  • G_ArchAngel #57563
    szerencsére a Ferrarinál csak egy ilyen barom van, de az angol kapott egy német partnert az orbitális hülyeségekhez...

pilóták között szerintem Ralf után Massa és Alonso aki legtöbbször akkora marhaságot tud a száján kiengedni, hogy sírva verem a fejem a notebookba...
  • G_ArchAngel #57562
  • minimize
    Igazad van.
    Jövőre a 2008-as Mekláren tervrajzait adják körbe a maradék csapatoknál, aztán kiderül, mit kezd utána a meki magával!
  • Marki
    Szerintem rájuk nézve égő, hogy a saját tervrajzukból egy másik csapat jobbat rakott össze :D

erről ennyit...
  • UnknownAsshole
    pfff...
  • Istencsászár
    Montezemolo túl sokat beszél, ami nem lenne baj csak ugy adja elő ezeket a monumentális szavakat, mint egy 15 éves gyerek akire rájött a fórumozhatnák valamelyik F1es szájton.

A kedvencem

"Ha Hamilton bajnok lesz, akkor azt annak köszönheti, hogy az autója részben egy Ferrari."

Egyszerűen zseni ez az ember, kár h csak néha beszél.
  • baxxterboy
    Ennyi: A kémügyben megszerzett adatok nélkül nem lehetne a világbajnokság esélyese a két McLaren-pilóta, állítja Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök, aki kizárta volna a pontversenyből Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót is. (és milyen igaz is...)

Egy kis melléklet: A volt Ferrari-alkalmazott Nigel Stepney és a McLarentől felfüggesztett Mike Coughlan közötti kommunikációból kiderült, az olaszok autójának súlyelosztását, fékrendszerét, futóművét, illetve versenytaktikájukat is ismerte az angol csapat.
  • Kit--Kat
    Apák-fiúk harca a McLarennél
    Elég idegesítő a Hamilton apja. Egyfolytában nyafog. Szerintem egész életébe erre készült, hogy ha a fia befut, a média érdeklődés középpontjába kerülthet. Lassan több szó van a faterról mint a fiáról. Ráadásul ez a lejárató kampány Alonsoék ellen is szánalmas.