182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
"Ha visszapörgetjük az elmúlt tizenöt év eseményeit, akkor is elégedettek lehetünk: tizenkettő bajnoki cím, 96 győzelem, 84 első rajtkocka, 83 leggyorsabb kör, és több mint kétezer pont. Erre a Ferrari valamennyi munkatársa, partnere, résztulajdonosa és rajongója büszke lehet."
http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=15429
Todt: a Ferrari büszke lehet a teljesítményre
-
Pl. 4-es pont soha nem lesz tiszta már,ez a gond.
Az első számú pilóta, és a tesztpilóta is tudott a dolgokról, ki mossa le az újoncról, hogy ő nem volt tisztában a dolgokkal??!
Be tudja ezek után bizonyítani? Mert ami a lényeg, azt bebizonyították, az más kérdés,(és 200x átbeszéltük már...)elégséges volt-e a kiszabott bűntetés.Ő is a tervek alapján toldozott-foldozott autót vezetett.
Vagy ő nem az idei meklárennel ment??!
-
G_ArchAngel #57593 amúgyis, itt csak 1 évet szopott, ott 5-öt...:) -
G_ArchAngel #57592 Ha Lewis lesz a VB, akkor ezt nem mondhatod...
1., nem felelős a csapat tettéért
2., nem felelős Coughlan tettéért
3., nem felelős Stepney tettéért
4., nem vett részt a két csaló, Alonso és De La Rosa levelezésében -
Érhető? ez logikus és pofon 1szerű kitérő válasz. Mimást mondana? hiszen nem fog a saját munka adója ellen beszélni... ki tenne ilyet? -
Persze, hogy nem.
Soha nem mosná le magáról a csalással szerzett esetleges jó VB-helyezését, és a hangulat is "emberibb", mint az ex-csapatánál állítólag. -
A csütörtöki sajtótájékoztatón arról faggatták Räikkönent, hogy megbánta-e, hogy elhagyta a McLarent. A finn rövid és érthető válaszában elmondta: "nem."
tisztára mint Bruce Willis az 5.ik elemben :D -
Mi volt ebben a cirkusz?
Egy teljesen ártalmatlan poén volt, de ha itt sem lehet semmi negatívat mondani, ami a Ferrarival kapcsolatos, akkor sry.
Más téma: A Spyker megelőzné a Hondát -
G_ArchAngel #57587 szerintem most fejezd be, vedd észre, hogy Te csinálod itt a cirkuszt - nem lennék meglepődve, ha egy admin parkolópályára tenne... -
Nem is a topictársakra értettem :) -
Ja, meg a Vodafone logót is ellopták :D -
Eddig sem volt kérdés, mivel verseny után egyből bevallotta, innentől kezdve... -
G_ArchAngel #57583 szvsz Vettel volt a figyelmetlen - hely volt a pályán... -
Hát azért ez már betenné az ajtót az idei nevetséges produkciónak:D -
Dodo55 #57581 Ugye próbálnak arra törekedni a döntést hozók mindig, hogy minél izgalmasabb legyen. A következő futamokat pedig úgy lehetne izgalmassá tenni, ha minél szorosabb lenne a pontok állása.
Szóval én valós esélyt látok a -10 pontra :) -
G_ArchAngel #57580 szerintem Alonso nagyon szeretné, hogy elvegyék Hamilton pontjait (Kimi is szeretné, és a futamgyőztessé előlépő Kovalainen is szeretné:D) -
Najah, viszont az a hibás mindig aki belemegy a másikba hátulról ugye:) -
G_ArchAngel #57578 sajnos közúton is ez van, ha előtted vészfékeznek, akkot Te még időben reagálsz, de minden mögötted lévő egyre később... -
Na ha ez bekövetkezik az nagy poén lenne, egyfelől sztem belső kamerás felvételek tucatjai jelennének meg a neten elemezgetve hogy a bármikori első helyezett hasonló szituban tartott-e 5 autónyi távolságot.
..na meg hogy ilyen viszonyokban lehet-e, és szabad-e 5 autónyi távolságot tartani az SC mögött..
Nem tom, nekem lényegesen egyszerűbb,...nem kell azonos íven autózni ha nem tud megállni..pl. Webber meg tudott, Vettel nem tudott. -
Zóanagyvarázsló #57576 A kémügy kapcsán az egy önmagát adó poén. Nem hinném, hogy bárki is komolyan veszi. (Na jó, biztos van olyan is, de ebben a topikban nem találkoztam sokukkal, tehát nem si értem kivel vagy mivel vitatkozol.) -
Zóanagyvarázsló #57575 Vagy 10 hellyel hátrábbról indítják a következő futamon (már ha egyáltalán bűnösnek találják), elveszíteni valószíbűleg már úgysem tudná a címet, de így el lehetne játszani az "izgalmas kártyát". -
Piros a szárnyuk:D -
Badarság lenne az ot elért eredményét bántani, a pénz pedig kb semmit sem érne... 10 hely rajt bünti és kész. -
Csak hiába tárgyalják át újra és újra, mindig előhozzák.
Aki bármilyen hasonlóságot feldedez a két kocsi között (azon túl, hogy hasonló alakú, és négy kereke van) az szóljon. -
Dehogy egyforma. Én ezt az egész botrányt nevetségesnek tartom, csak nem állom meg, amikor újra és újra felvetik, hogy két egyforma autó, hogy közbeszóljak. -
G_ArchAngel #57570 Hamiltont a versenybíróság elé idézték
Az autosport.com értesülései szerint a versenybíróság újra megvizsgálja a Japán Nagydíjon történteket. A csütörtöki sajtótájékoztatón Mark Webber (Red Bull Racing) és Sebastian Vettel (Toro Rosso) is Hamilton vezetésére panaszkodott, ám az egyelőre nem ismeretes, hogy az új 'bizonyítékok' videofelvételek, vagy a versenyzők nyilatkozatai.
Az FIA szóvivője közölte, hogy a versenybíróság vizsgálja az ügyet. Hamiltont arra kérték, hogy a pénteki napon jelenjen meg a versenybírók előtt.
A feltételezések szerint Hamilton vétett a Sportszabályzat 40.10-es cikkelye ellen, amely kimondja, hogy a versenyben élen álló versenyzőnek öt autónyi távolságon belül kell haladnia a biztonsági autótól.
Pénzbünti...
...de ha 10 pontot levonnak, akkor Kimi -5, Alonso -2...:) -
Zóanagyvarázsló #57569 Csak idegesítő, amikor egy itt már százszor áttárgyalt témában bedobják ezt a poént. Főleg, hogy időről időre mindig felbukkan valaki, aki tényleg komolyan is gondolja, így könnyen hülyének nézhetnek miatta ;) -
Mert egyforma a 2autó?
Ez eddig fel sem tűnt...Nem az egyformaságról szól az egész, de szerintem hiába magyaráznám...
A szürke szín pedig inkább a meklárenre jellemző, a szemellenző meg a rajongóira.
-
Én ezt nagyon jól tudom, csak az elvakult Ferkások jönneko mindig ezzel a szürke ferkás dumával.
Ilyenkor mindig megkérdem, hogy hogyan lehet két egyforma autó közül az egyik jobb
-
sztem ez is hülye megközelítés (bocsesz :) ), és Montezemolo nyilatkozata is hülye megközelítés.
Uannyira természetes, hogy nem lett az adatlopástól Ferrari a McLaren, mint hogy a vetélytárs és saját adatokból dolgozva több eredmény elérésére van lehetőség, mint csak saját adatokra.
-
Szerintem a Ferrarniak megvolt a 2005-ös McLaren tervezete, azért lettek hirtelen ilyen megbízhatatlanok :) -
Miért? Most akkor tényleg egy ezüst Ferrari az, vagy nem?
-
G_ArchAngel #57563 szerencsére a Ferrarinál csak egy ilyen barom van, de az angol kapott egy német partnert az orbitális hülyeségekhez...
pilóták között szerintem Ralf után Massa és Alonso aki legtöbbször akkora marhaságot tud a száján kiengedni, hogy sírva verem a fejem a notebookba... -
G_ArchAngel #57562 

-
Igazad van.
Jövőre a 2008-as Mekláren tervrajzait adják körbe a maradék csapatoknál, aztán kiderül, mit kezd utána a meki magával!
-
Szerintem rájuk nézve égő, hogy a saját tervrajzukból egy másik csapat jobbat rakott össze :D
erről ennyit...
-
pfff...
-
Montezemolo túl sokat beszél, ami nem lenne baj csak ugy adja elő ezeket a monumentális szavakat, mint egy 15 éves gyerek akire rájött a fórumozhatnák valamelyik F1es szájton.
A kedvencem
"Ha Hamilton bajnok lesz, akkor azt annak köszönheti, hogy az autója részben egy Ferrari."
Egyszerűen zseni ez az ember, kár h csak néha beszél. -
baxxterboy #57557 Ennyi: A kémügyben megszerzett adatok nélkül nem lehetne a világbajnokság esélyese a két McLaren-pilóta, állítja Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök, aki kizárta volna a pontversenyből Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót is. (és milyen igaz is...)
Egy kis melléklet: A volt Ferrari-alkalmazott Nigel Stepney és a McLarentől felfüggesztett Mike Coughlan közötti kommunikációból kiderült, az olaszok autójának súlyelosztását, fékrendszerét, futóművét, illetve versenytaktikájukat is ismerte az angol csapat. -
Apák-fiúk harca a McLarennél
Elég idegesítő a Hamilton apja. Egyfolytában nyafog. Szerintem egész életébe erre készült, hogy ha a fia befut, a média érdeklődés középpontjába kerülthet. Lassan több szó van a faterról mint a fiáról. Ráadásul ez a lejárató kampány Alonsoék ellen is szánalmas.