182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ha Hamilton kiesne, akkor még lenne tétje az utolsó futamnak, mert vagy Kimi vagy Alonso befutna dobogósként. De ha nem így történik, eldől a VB. A fekete Hamilton egy kommunista országban lesz bajnok. :) -
G_ArchAngel #57634 great job
-
G_ArchAngel #57633 na, a mai két szabadedzés Kimi-é...
tartsa meg jó szokását a futamra is:) -
Sportkommentátor tanfolyam
Sziasztok! Úgy döntöttem, RTL Klubos tapasztalataim alapján rögtönzök nektek egy kis gyorstalpalót a kommentátorkodás alapvető fogásaiból. Ha ezeket az alapokat elsajátítjátok, lehet, hogy Ti is az RTL Klubnál fogtok közvetíteni egy szép napon.
1. Alapszabály: a pilóták nevét gondosan meg kell tanulni, és minden esetben tévesen kell ejteni! A különösen nehéz neveket érdemes begyakorolni, pl. Rózberg, Fettel, Alonzó, Fizikella. Verseny közben helyesen ejteni a pilóták nevét nem ér (kivétel ezalól Miháel Sumáher, mert a bunkó angol sajtóval nem azonosulunk).
2. Alapszabály: mivel a Forma-1-ről valójában semmit nem tudunk, létfontosságú, hogy minden versenyre megfelelő mennyiségű töltelékszöveggel készüljünk. Ilyenek:
a) a kommentátor-társ állandó cseszegetése
b) a képen látható pilóták folyamatos összetévesztése, majd a tévedés helyesbítése
c) a Magyar Nagydíj reklámozása (5 futammal a verseny előtt ezt kell mondani: hohó, megint minden Magyarországon fog eldőlni! 5 futammal a Hungaroring után meg azt: ez sem olyan jó verseny, mint ami a magyar pályán volt...)
3. Alapszabály: Alonso az Isten. Ha Kimi fut egy leggyorsabb kört, az épp csak említésre méltó. Ha Alonso futja, ilyeneket kell kiabálni: "Hogy csinálta!", "Zseniális", "Egyszerűen nem hiszem el, előkapott valahonnan még egy leggyorsabb kört". Tudom, hogy ezt nehéz megcsinálni, a legegyszerűbb, ha a Ferrarit hivatalból utálod.
4. Alapszabály: verseny közben soha ne nézd, ki-mennyit tankol. Így izgalmasabbá teheted a versenyt. Pl. amikor Alonso Hamilton mögött halad, és az imént is előbb volt kint a boxban, ráadásul ő 6,9 mp-t állt kint, míg Hamilton 8,2-t. Ilyenkor mondogasd azt: minden attól függ, ki jön ki előbb a boxba.
5. Alapszabály: ha a verseny dögunalmas és Te is majd lefordulsz a székről, azt kell mondanod: "Nagyon férfias az, amit itt most látunk".
6. Alapszabály: Mindenki hülye, csak Te nem. Bármit csinálnak a pályán, Te az atyáskodó nagybácsi hanghordozásával fikázd őket (kivéve Alonsot!). Ha véletlenül kiderül, hogy nem volt igazad, azzal nem kell foglalkozni.
7. Alapszabály: tanuld meg kívülről az alábbi kifejezéseket!
- "elszélesítette az autóját"
- "Ralfot már régen ki kellett volna golyózni" (apropó, Ralf Schumachert mindenképpen utálni kell. Ha bénázik, gondterhelt hangon kell mondani, hogy hát igen , maradjon köztünk, de Ő a mi problémánk. Ha jól megy, azt egyszerűen nem kell megemlíteni)
- "beesett mellé belső íven"
- "teljesen szabályos volt" (ezt meggyőződéssel kell mondani, főleg akkor használandó, amikor Alonso úgy előz valakit, hogy az illetőnek minden erejével az ütközés elkerülésére kell koncentrálnia)
- "forgalomba került"
- "Hamilton folyamatosan elnyúlik" - ez különösen szép, szeretik a nézők
- és a legfontosabb: "szerintem ezek az autók nem ugyanúgy vannak beállítva" (ennek szép példáját láthattuk tavaly, amikor asszem a spanyol nagydíjon Schumi kergette Alonso-t és a pálya bizonyos szakaszában közelebb került hozzá, máshol távolabb került tőle).
8. Alapszabály: semmiképpen ne köszöntsd a nézőket és ne mutatkozz be, mert még megjegyzik a nevedet. Legegyszerűbb úgy kezdeni a közvetítést, hogy "David Coulthard-ot látjuk a képernyőn". Ez a szöveg akkor is jó, ha nem is őt mutatják.
9. Alapszabály: soha ne jegyezd meg, ki milyen gumival áll rajthoz. Így értékes perceket tölthetsz azzal, hogy teljesen fölöslegesen a csapattaktikákat elemzed.
10. Alapszabály: ez a legfontosabb. Ha a kommentátor-társad valami értelmeset mond, azonnal vágj a szavába, nehogy kiderüljön, mennyire vérbunkó és idióta vagy ehhez a sporthoz.
Számtalan fogás van még (pl. ha szeretsz egy pilótát, de az már a 3. körben kiesett, akkor mondd az ő nevét, amikor a csapattársát mutatják), de a fentieket betartva bármelyikőtök lehet még sikeres kommentátor.
Üdv,
Amiga -
madmanic #57631 Akkor ő most egy Stepnyire van a börtöntől...?
-
"Néhány dokumentumot zsebre tett."
Belefert 780 oldal a zsebebe ? :DDDDDD -
Zóanagyvarázsló #57629 Ilyen mellébeszélés (Nigel Stepney barátunkról van szó) a világon nincs - eddig legalábbis azt hittem
""Egy tiszta és sportszerű világbajnokságot akartam." – közölte a szakember, aki állítása szerint azért neheztel a csapatra, mert nem követték a tanácsát, és ragaszkodtak az illegális padlólemez használatához."
No comment. -
madmanic #57628 A feltételezések szerint Hamilton vétett a Sportszabályzat 40.10-es cikkelye ellen, amely kimondja, hogy a versenyben élen álló versenyzőnek öt autónyi távolságon belül kell haladnia a biztonsági autótól.
Igazad van.
Korán reggel nehezen olvasok. Meg írok. Meg beszélek. -
Zóanagyvarázsló #57627 Az 5 autóhossznyi távolság nem a minimum, hanem a maximum. -
madmanic #57626 Pontosan ezért húzódik ki.
Mert nagyon megközelítette, és nem volt meg az 5 autó távolság. Meg semmit nem látott.
HOgy mi van mögötte, azt meg a legkevésbé, "Nehéz körülmények uralkodtak. A visszapillantóban semmit sem lehetett látni, a sisakrostély is vizes volt, így nem láttam, hogy a belső íven mellettem van." – vélekedik Hamilton az ( Kubicával történt )ütközésről.
-
időmérőre vagy futamra gondoltak? 
Toyota: "két másodperccel gyorsabb autónk lesz" -
és te? én is megnéztem a videót többször, Hami a kanyarokban szinte megelőzi a SC-t, majd kinnt szélen! az kanyarívben! szinte leáll! ez gondolom nem vitás, Wb arra gondolhatott hogy az íven tovább megy Hami nem áll be, emiatt neki is lassítania kellett.
Az viszont tény, hogy Vettel túl rajta volt Wb-n. ez sem kérdés. Ha Vettel-t megbüntették akkor én Hamit is megbüntetném, így tartanám korrektnek, de ez az én véleményem. -
madmanic #57623 Akkor mégegyszer: Miéert kell egymásra mászni esőben??
Az első autó diktálja a tempót. A többiek meg baromira figyelnek, hogy ne menjenek egymásra.
Esik? Szarul látok? Nem megy még ki az SC? Lemaradok kicsit nehogy gáz legyen. Ennyi.. Hamiltonnak köze nincs az esethez. Minimum 20 méterre van.
Mintha nem is ugyanazt a felvételt néznéd öregem... -
Ha ennyi pénzed lenne szerintem te is szarnál a diplomára... egyébként se jelent semmit a papír... -
és a többieknek mi van?
ird le légyszi kinek mi a legmagasabb végzettsége -
Dodo55 #57620 Attól még tilos előzni Safety Car alatt, ha Webber nem fékez, akár blackflagelhették is volna. -
Hami hirtelen lassított, Webber nem előzhette meg, és ugye oldalra ellátott. Vettel szerintetek láthatta a hirtelen lassítást a vízfüggönytől?? Közel sem tisztán, talán nem is számított rá...Hami egyértelműen hibás, a kurva taktikás ráfékezgetős baromságok már az agyamra mennek amúgy... -
madmanic #57618 Meg udye nem volt meg az 5 autó távolság.. -
madmanic #57617 MIvel a safety car nem jelezte hogy kimenne a kör végén,( villog ész nélkül ) miért is kell egymás nyakán kóborolni esőben?
Itt Webber hibázott, méginkább Vettel.
Hamilton azért húzódik ki -szerintem- mert nagyon ráment az SC re, és szart se látott. -
Ha nem lassítana akkor megbüntetik, mert "safety car alatt előz"... Lehet Hamiltonnak ez volt a célja. -
madmanic #57615 Mit vizsgálnak ezen?
Hamilton a pálya jobb szélén van, Webber lassít le.. A közelben nincs!
Istenem.... -
Trulli
"A Toyota a túlzott optimizmustól szenved" - szögezte le. - "Amikor az év elején teszteltem az új autót, azonnal rájöttem, hogy nem tökéletes. De Ralf azt mondta, van benne potenciál. A japán főnökök ragaszkodnak hozzá, hogy jövőre két másodperccel gyorsabb autónk lesz. Ha ez igaz lenne, odaadnám érte a fél fizetésemet." -
G_ArchAngel #57613 látszik rajtuk, hogy a vizilabda válogatott átlagintelligenciája alatt vannak a srácok, de mélyen ám...:)
(mondjuk Webber emlékeim szerint diplomás) -
-
Arra azért kiváncsi lennék fordított helyzetben hogy viselnéd, ha ezt mondanák a képedbe... -
Na ez nem kell ide, pá. -
Nem,igazad van...ez a "hogyan nyaljuk fényesre a csaló mekláren, és a virtuóz,hibátlan,szegény kicsi hemilton seggét" topik lesz, ha a moderátorok hagyják eddig süllyedni...
-
Nyugodtan okfejtegethetsz, de ez nem a Ferrari topik ahol a a fényezés és a másik lehordásán van a hangsúly. -
"ha vi"
Ez nem tudom, micsoda, ilyen nem írtam....Trojan Killer indul asszem...:)) -
Ez nem volt kétséges számomra sem, mármint hogy tehetséges.
Beültették ráadásul egy frankón összelopkodott autóba,és veri a mezőnyt. Tény, hogy a Ferrari bukott pontokat az idei megbízhatatlansága miatt(is).
Viszont a tehetség, és egy csalással övezett autóval elért VB-cím nem egyenrangú.Ezzel a továbbiakban nem foglalkozom(felesleges, ezerszer "átbeszéltük" a dolgot), 2nap múlva Kínában időmérő,ideje ezzel foglalkozni. ha vi
Hajrá Ferrari!!!
Mert:
"15 év=tizenkettő bajnoki cím, 96 győzelem, 84 első rajtkocka, 83 leggyorsabb kör, és több mint kétezer pont. Erre a Ferrari valamennyi munkatársa, partnere, résztulajdonosa és rajongója büszke lehet."
Mi azok is vagyunk!!!!
-
A tehetsége az elég tisztán megmutatkozott :))
végig tök gyors volt, és már az elejétől az élmezőnyhöz tartozott kategóriaújonc létére.
Na meg persze többször megverte, és a pontversenyben jelenleg 12 ponttal többje van mint a kétszeres bajnok csapattársnak.
Ezzel minimum tisztázta a tehetségét, vmint hogy egyértelműen tudja az eleje tempóját.
-
"mit akartok még? nem lesz idén vb egyik Ferrari pilóta sem, de ezt nem kell Hamiltonra rákenni, mert ő mindekinél jobb volt idén ha tetszik ha nem...
Erre meg inkább semmit sem írok azon kívül,hogy nem hamiltonra, hanem az fia-ra, és a Világtanácsra "kenjük", mert jogtalan(amennyiben a sport tisztasága is mérvadó)a 2pilóta a mezőnyben, akármennyire tehetséges pl. hamilton. Heidfeld is tehetséges, de a BMW nem szemétkedett(vagy nagyon ügyesen tette),like Meki.
Ennyi, nem több. A tehetsége megmutatkozhatott volna mondjuk jövőre, egy TISZTA autóval.
Remélem boldoggá teszi a VB-címe...
-
Ne kicsinyítsd le ennyire hülyének szerintem, ha egész eddig védted...Azt gondolod, a géniusz nem gondolta, mitől ilyen remek az autója??!
Nem hülye,(ezt még én sem állítottam soha), ne állítsd be annak, hogy fedezd a véleményed, ami erősen nem helytálló ez esetben.
-
Zóanagyvarázsló #57602 Kitárgyaltuk ezt már ezerszer, még egyszer leírni fölösleges. A fejlesztési és taktikai adatok bizony előnyt jelent(he)ttek a McLarennek, ennek mértékét soem fogjuk megtudni. Ha csapat tiszta lenne, egyből fel kellett volna bontaniuk a két spanyol szerződését.
Én elimerem Hamilton - és Alonso - idei teljesítményét, de ezután a szezon nem lesz jó szájízem, s ennek nem a győztes kiléte lesz az oka.
Egyébként még jó, hogy rákenem Hamiltonra a bajnokság pilótáink előli elhalászást, ha nem nyújt végig ilyen remek teljesítményt, akkor még Kimi versenyben lehetne ;) -
Mint irtam az autót nem találták illegálisnak, de amennyiben HA felhasználta taktikai adatokat annak a Vb cím látta a kárát? mit akartok még? nem lesz idén vb egyik Ferrari pilóta sem, de ezt nem kell Hamiltonra rákenni, mert ő mindekinél jobb volt idén ha tetszik ha nem, és még van 2 futam ahol bizonyíthat és nyerhet. -
Zóanagyvarázsló #57600 Viszont ha egy lopott autót kapsz a főnöködtől, azt vissza kell adnod a jogos a tulajának. Ha az orvosod a tudtod nélkül doppingszert ad be, majd megbuksz a teszten, törlik az eredményedet. Senki sem vitatta el Hamilton fizetésének a jogosságát, de nem önerőből, lábbusszal érte el a futmagyőzelmeit, hanem a - megbüntetett - McLaren technikájával. Egyébként arról is van tudomásunk, hogy a két pilóta felhasználta egymás beállításait.
Ettől függetlenül Hamilton valóban remekül vezet az idén, de nehéz lesz rá tiszta bajnokként tekinteni, akkor is, ha neki patyolattiszta a lelkiismerete. Pont ezért szomorú ez az egész ügy. -
G_ArchAngel #57599 Hamilton bűnösségéről van szó. Nem kell félrebeszélni.
Ha a főnököd hónapok óta egy kokainüzletből származó pénzből adja a fizetésed, akkor Te is bűnös vagy? Nem, bár "piszkos" pénzt használsz, de nem ismerhetted a forrását... -
Konkrétabban: szerinted mi alapján hozták össze-állították be az autókat, ha nem az "összetesztelt" adatok adták az alapot??!
Gondolkodjunk már, kérem... -
Most őszintén, a "levelezést" nem én kezdtem, ennek max. annyi köze van az egészhez, hogy bebizonyosodott,amiről előtte a kamuzás ment("nem használtunk fel semmit, nem is láttuk a papírokat").
Nem kellett leveleznie, elég volt, hogy egy "összeeszkábált" autóban versenyzett/versenyzik, és ott áll, ahol...
Lauda meg Fangio-hoz hasonlítgatja, normális a pali??!
-
G_ArchAngel #57596 Alonso elismerte, hogy Hamiltont kihagyták a levelezésből - gondolhatod, hogy nem azért, mert Fernando olyan jólelkű, hogy óvni akarta Lewist a következményektől:)))