182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Hajrá Alonso! 
Biztos, hogy nem Hamilton lesz a bajnok... Kimi és Alonso összefognak, és vagy ALonso [yeaahhh] vagy Kimi [nincs sok esélye rá, ha csak Hamilton ki nem esik] lesz a világbajnok!!
-
figy, sztem ott a gond hogy ilyenkor Kimi sima mérték szerint méred.
A közvetítőink is azért beszélnek gyenge teljesítményről, mert Kimi-nek saját magához gyenge volt a teljestménye.
Sztem az ő teljesítményét amugy sem kell magyarázni, hiszen meghatározó versenyző.
De azt érezni kell, vagy legalábbis én éreztem, hogy eleinte nem volt 'Kimis', nem voltak azok a húzások amiért majdnem mindenki kedveli,..amit pl. tud mutatni mostanában, meghatározó pillanatok mint Coulthard megelelőzése...eleve annak az ívnek a rizikózása a Japó versenyen, vagy a mostani gyorsasága.
Mindenki várta hogy Massa-val összehasonlítva Kimi simán hozza az emberben megfogalmazódó első számú versenyzőt.
Mindezekhez képest volt Kimi-nek gyenge az idénykezdete.
Hamilton-nal kapcsolatban, sztem nagyon nem mindegy, hogy melyik pályán kell mennie, és hogy azt a pályát ismeri vagy nem. Mert ő neki Alonso-val kell meccselnie, aki nem csak hogy ismerte ezeket a pályákat, hanem piszkos mód gyors is rajta.
Hamilton-nak minden új pályán meg kell találnia azt a vonalat ahol gyors tud lenni, az ahoz illő beállításokat, és majd mindezek után meg kell találnia azt a részt ahol gyorsabb tud lenni mint Alonso, vagy Kimi vagy Massa, de mivel Alonso-val szemben nincs meg a különböző autó, így elsősorban Alonso-val szemben kell helytállnia.
Szal sztem nem egyszerű az hogy beköszönök egy pályára, és mindjárt olyan gyors vagyok mint az elit.
Sztem Hamilton az akinek ez a VB cím járna, sok hülye terhet kell neki cipelnie, az autó megtanulását, a pálya megtanulásán, és az ellenfelek esetleges megverésén túl. Pl. a lökött Silverstone-i reklámqual-t..de amibe belecsöppent az idén a McLaren-nél az se semmi, értem ez alatt a médiaérdeklődést, a kémbulit, és Alonso-t. :) -
Ez a felesleges cikk, számolás és sopánkodás... 5 éve volt, marha régen azóta más van, Sumi és Alonso is igy lettek Vbk. Persze ez a pontozás sem jó valakinek, de jó másnak... jó semmi sem lesz mindenkinek, amig nem változtatnak addog ez van, de szerintem nem is kell, hanem pole+legjobb kör, vagy az élen töltött legtöbb kör miatt lehetne plusz pontokat osztani. -
A Hamiltonos szitu egyszerű... "sokat akar a szarka, de nem bírja a farka". Tavaly Schumi ugyanezen vérzett el a Hungaroringen, de az ő esetében az idézet így módosul: "sokat akart a szarka, de nem bírta a Ferka". -
Zóanagyvarázsló #57952 Én nem am otiváltságot hiányoltam belőle, de az idény első felében Massa egyértelműen elkalapálta időmérőkön (erre Ausztráliában is emg lett volna az esélye), Kiminek nem sikerült a maximumot kihoznia a kocsijából. Később is többször bizonyult nagyon gyorsnak, de egy-egy kisebb hiba miatt hátrébbról indulva csökkentek az esélyei. Mindenesetre azt mondom, hogy az idény első fele alapján nem érdemelne világbajnoki címet, szemmel láthatóan idő keleltt ahhoz, hogy belerázódjon a kocsiba, és ezáltal túlnője Massát - idény elején Massa volt az erősebb, most már ő. Mellesleg ezzel az erővel Heidfeld is pályázhatna a legjobb pilóta címre, elvégre elég stabil teljesítményt nyújtott, semmivel sem hibázott többet, mint a "nagyok".
Az idény második felében már mindegyik élpilóta hibázott, mind Kimi, mind Hamilton, mind Alonso igazán jó teljesítményt nyújtott. Bárki is nyer, egyéni teljesítménye alapján nem lesz érdemtelenül bajnok. -
Räikkönen a második helyen állna a régi pontrendszer szerint -
Ezen aztán felesleges röhögni. Akkor ő hűtötte? igen, Kimi? nem annyira. -
Most is megmondták hogy Kimi nem hűti a gumijait, bezzeg Hamilton mien szépen, erre kinek szakd szét a kereke..:DDD -
Egyébként nem értem ezt a nagy egyetértést a Kimi első félévi rossz szereplésével kapcsolatban... szerintem - ne haragudjatok - ez RTL Klubos kommentátori ökörség. Ezt az alonzista Czollner és az inkompetens Palik találta ki... Ők mondogatták, hogy nincs a Raikkonenben tűz, amikor csak kocsikázott a 3. helyen... persze ha meg nyomta a gázt, akkor az volt, hogy húúúú, széthajtja az autót! Úgy tűnik, Raikkonen bármit csinál, az rossz.
Hol az a gyenge első félév?
Ausztrália: megnyerte, olyan fölénnyel, hogy csak néztünk.
Malaysia és Bahrein: 3. hely. A maláj pályán a McLaren vitathatatlanul erősebb volt, Bahreinben Massa győzött, a finn nen tudta megelőzni Hamiltont, de ez még nem jelent "gyenge teljesítményt".
Spanyol nagydíj: technikai meghibásodás, ha jól emlékszem a 3. helyről esett ki. Ha ez nincs, be is hozza dobogón az autót.
Monaco: Kimi idei legnagyobb hibája, de azt is mondhatnánk, hogy pech, mert a rázókövön eltörött felfüggesztés legalább annyira pech, mint amennyire hiba volt. Ráadásul Monacoban "porozták be" a Ferrari tankját.
Kanada és Amerika: két szenvedős pálya, a Kanadai Nagydíj eleve olyan volt, mint egy szerencsejáték, USA-ban Massa mögött jött be.
Onnantól repesztett, ill. kiesett a Nürnburgringen szintén az autó hibájából.
Vagyis a szezon első fele valóban gyenge volt, de alig volt olyan momentuma, ahol tényleg versenyképtelen lett volna Kimi.
-
Zóanagyvarázsló #57947 Vagy a McLarennek asztalost :) -
G_ArchAngel #57946 megszúrja a szemöldökével?:)
Massa capoeira bajnok volt PS3-on:DDD -
Akkor neki orvost kell hívni mert Alo leveri:) -
G_ArchAngel #57944 Lehet Massa most tesz pontot korábbi nézeteltérésükre:)
Remélem:) -
Zóanagyvarázsló #57943 Világbajnok=Alonso :) -
Ezt csak akkor tudnánk eldönteni, ha látnánk, pontosan mekkora a különbség a két autó között. Kimi úgy versenyképes, hogy a Ferrari idén gyengébb, mint a McLaren. Ezért írtam, hogy Hamiltoné a legjobb csomag. Nincsen közöttünk ellentmondás, én csak azt mondtam, hogy ha kimi azonos erejű autóban ülne, előrébb lenne.
Hamilton több pályán nem ment... ez igaz, viszont ez szinte semmit nem jelent. Pl. Fujiban senki nem ment azelőtt, a finn viszont a 21. helyről lett 3.
Vagy most szombaton... Hamiltoné lett a pole, de épphogy, közben Kimi jópár körrel többre volt tankolva.
És ne feledjük, hogy a szezon első felében Stepney rendesen megtolta a McLarent (meg is büntették őket érte).
Szóval a számok tükrében: ha Raikkonen autója stabilabb idén, akkor akár 4-10 ponttal vezetné a VB-t. Erre mondtam: pilóta = Raikkonen, csomag = Hamilton. -
Zóanagyvarázsló #57941 És még nem említetted a múltkori gumis esetet. Jó eséllyel egy pont lehetne most a hátránya Hamilton mögött. Ettől függeltenül sem a világ, sem a sportág nem így működik, és Kimi egyéni teljesítménye sem volt éppen világbajnoki az idény első felében.
"Szvsz ha Kimi idén nem lesz világbajnok, az a Ferrari hibája lesz, vagyis a mezőny legjobbja most Kimi Raikkonen, míg a legjobb csomag a "McLaren + Hamilton" kombó."
Akármennyire is hibás a Ferrari, még mindig közelebb a bajnoki a címhez, mint bármikor korábban. Egyre jobb formában van, remélem jövőre már egész idényben stabil lesz, és megnyeri a vb-t - de még mindig van rá egy minimális esély. Mellesleg könnyen lehet még nyerő a "McLaren + Alonso" csomag is, Hamilton egyszer már belebukott az idő előtti koronázásba. -
Igen, teljesen igaz, idén Hami-nak kellene nyerni a teljesítmény alapján, Kimi több veresnyen nem tudta a maxot hozni a szezon első felében, ott ment el neki, és ezért nem ő az első számú esélyes. -
Sztem Kimi már pár éve megérdemelné, de az ideiben Hamilton-nal összehasonlítva nem.
Mivel Hamilton-nak ott van bónuszként, hogy több pályán még nem is ment.
Vmint hogy az egy olyan pályán ahol a mezőnyből még senki nem ment, ott ő pole-ba került és győzni tudott.
Arról nem beszélve hogy Kimi már egy ideje a mezőnyben van, míg Hamilton ugye az év elején kezdett ismerkedni ezzel az egésszel.
Pl. Hamilton teljesítményére jó példa a mostani futam, ahol még életében nem ment, és mégis pole-ba került, vmint neki állt a futamgyőzelem...azaz ritka gyorsan elsajátította a pályát...és mindjárt jó nehéz körülmények között.
Jövőre ha a technika alatta lehetővé teszi, sztem ritka nagyon erős lesz. -
G_ArchAngel #57938 hja, de az F-1 nem erről szól..., sajnos... -
Szerintem Kimi Raikkonen abszolút megérdemelné a világbajnoki címet. Miért?
1. Egyetlen botrányba sem keveredett bele, még csak egy áthajtásos büntetése sem volt a szezon alatt.
2. 11 alkalommal állt dobogón (mint Alonso, míg Hamilton 12x).
3. Két versenyből esett ki úgy, hogy mindkettő az autó megbízhatatlanságából fakadt. Ezzel szemben Hamilton egyszer esett ki (vasárnap, saját hiba) és egyszer nem fejezte be pontszerzőn (Nürnburgring), de ott is saját hiba, hogy kicsúszott a vízátfolyáson. Alonso egyszer esett ki (Fuji, saját hiba). VAGYIS KIMI MINDKÉT ALKALOMMAL AZ AUTÓ HIBÁJÁBÓL ESETT KI, HA A FERRARI MEGBÍZHATÓBB, MOST AKÁR 6-12 PONTTAL LENNE GAZDAGABB.
Szvsz ha Kimi idén nem lesz világbajnok, az a Ferrari hibája lesz, vagyis a mezőny legjobbja most Kimi Raikkonen, míg a legjobb csomag a "McLaren + Hamilton" kombó. -
WNW #57936 Valaki Istennek nevezi mar magat, raadasul csaszar is... Szoval errol lekestel..
-
Dj Siegfried #57935 YEAH!!! -
ez a beszeéd
-
Matte #57933 pff....miért nem nevezi magát Istennek valaki és akkor itt lehetne hozzá imádkozni....
egy nagyon gáz Mr. Hamilton....állj le ezzel az E/1-el.. -
Ez igaz, bár engem nem izgat h őt mi izgatja:), vagy mit akar... az élet igy hozta boldog lehet, még több máni:) -
Nem, csak érdekes így utólag:) Minden úgy alakulhat ahogy szeretné:D -
Most ezzel mit akarsz? Eklüsztón szivattatta meg Hamiltont? -
Egy
Kettő
Három
[URL=http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=15433]"A legjobban annak örülnék, ha a bajnoki cím sorsa Brazíliában az utolsó kanyarban dőlne el, a versenyben élen állók között."[/URL] -
Ott a pont.
-
tévedés, M. Schumacher vert mindenkit tönkre 
amúgy igaz
-
Azért ne feledjük, Brazíliában Massa tönkrevert tavaly mindenkit... -
Taktikáztak az esőre várva,de nagyon elqrták én pedig padlóztam neki ahogy a csövön kifért.
Braziliában tisztességel fogok nyerni ,nem érdekel Alonso idézőjelbeni előnye ott. -
Ezt nagyon elk--tad (nem kicsit nagyon:D) ott volt a zsebedben a vb.. Ne hagyd nyerni Alonsot! Mondjuk azt kellene hogy braziliában a rajt után menj neki oldalból aztán Raikonnen megnyeri a vb-t. Elég egyszerü. -
Roni nem engedett ki:((
Azután a kanyarban megcsúsztam a kapkodásban és a kavicságy megfogott. -
Mi volt veled ?
Ki kellett volna jönni előbb... -
:( -
én örültem hogy a helyén maradt:) -
:) -
G_ArchAngel #57918 szeretem azokat a mondatokat, amelyekben "Alonso" és a "rommá" szó szerepel:))) -
Valaki felvetette a pontrendszer igazságtalanságát, mivel ez első hely majdnem annyit ér mint a második. Szerintem ezt úgy lehetne igazságosabbá tenni, hogy a győzelemért 12 pont járna a 10 helyett....