182273
  • minimize
    Bírom, hogy lehet(ne) komolyabban beszélgetni múltról, jelenről, jövőről, de mindíg leakad valaki miatt a téma, aki éppen a Ferrari-t, vagy egy (ex)pilótáját említi.
    Ez valami mánia errefelé?!
    (Ne jöjjünk a "lehet máshová menni" dumával, nem hiszem, hogy ez a megoldás erre...)
  • G_ArchAngel #57989
    kiváncsi vagy rá, hogy egy adott embernek mitől lesznek "antidrukkerei"?
    a szemellenzős, elvakult, egysíkon gondolkodó rajongók miatt, akik nem hajlandóak más lehetőségeket elfogadni...
  • G_ArchAngel #57988
    MS-nek egy nagy előnye volt, ami a képernyőn átjött: a vezéregyéniség jellem, amit egyetlenegy másik pilótában sem látok...

hányan kerültek vele egyidőben oda?
    honnan tudod, hogy nem egy "névtelen" tervező találta meg a problémákat?
    persze hülyén nézett volna ki, ha 25€ órabéres Sergio-ra építik a marketinget - nem is lehetett volna eladni a rajongóknak:)
  • minimize
    Nem, pár kommented az, ami "muhaha".
    Nem baj, majd ennyire vesszük komolyan őket, nyugalom.
  • minimize
    ki is mondta?
    olasz csapattársak?:)
    olasz sajtó?:)

2005-ben meg kiöregedett ugyanazen emberek szerint?:)

Nem, sajnos ismét tévedsz.
    Paddock-szinten ezzel mindenki tisztában volt.
    Nem tudom, milyen választ vársz, ha gondolod, ideírom, hogy még döniszék is tudták, de hazudnék.Viszont ez a "zsigerből szemellenző, mert Schumacher"-dolog nem kellene megint. Eleve olyan emberek állították, akikkel megkonzultálták anno a dolgokat az autó körül, nem a nagymamája, vagy a szomszédjai...
    Ha valaki olvasott akkoriban cikkeket, leírásokat, nyugodtan megerősíthet ebben, nem vitázom azon, ami köztudott.
  • BaliBoy
    Nem ismerem a mukáidat, de van egy olyan érzésem, hogy amikor rólad és amikor Schumiról van szó akkor két teljesen más kvalitású emberről van szó a munkájában. Ezt most nem sértésnek, becsmérlésnek írom, hiszen még csak azt sem tudom, hogy miket terveztél. De ha te úgy érzed, hogy a munkádban olyan kiemelkedő egyéniség vagy mint MS az autósportban akkor meghajlok előtted.

Egyébként igaz, hogy kellett egy RB, JT + kisebb halak, de mégis azután kezdett feljönni a Ferrari, hogy ő odakerült.
    (bár tudom egyébként, hogy biztos nem értesz egyet azokkal akik Kimit egy simán jó pilótának tartják és nem többnek.)
  • G_ArchAngel #57984
    Ebben a topicban fikázzátok a sajtót legtöbben, amit Michaelről terjesztettek, az pedig szent és sérthetetlen, de legfőképp igaz...

erősen muhaha...
  • minimize
    Más, amit én sima "seggnyalásnak" nevezek, még akkor is, ha Hill mondta:
    "Először megdöbbenve vettem tudomásul a történteket, de mikor Lewis ismét megjelent a paddockban, rögtön arról beszélt, hogy továbbra is küzdeni fog, mert még mindig vezeti a világbajnokságot. Sportemberi magatartása teljesen lenyűgözött" - mondta Hill az itv.com-nak.
    (http://www.a5.hu/cikkek/2/22974.shtml)
    Most őszintén, vezeti a vb-t még mindíg, vagy tévedek.Mit mondott volna úgy mégis??!
    Mi a véleménye egy olyan pilótáról, aki az utolsó 3-4futam előtt már arról beszélt, hogy ameddig matematikai esélye van, nem adja fel???
  • G_ArchAngel #57982
    "a mezőnyben(!!!) ő ért a legjobban a "technikához", magyarán el tudja mondani, szerinte mit-merre"

ki is mondta?
    olasz csapattársak?:)
    olasz sajtó?:)

2005-ben meg kiöregedett ugyanazen emberek szerint?:)

Rossi motort fejlesztett, Lance Armstorg kerékpárt, Ian Thorpe meg úszódresszt:)))
  • minimize
    Az meglehet, hogy nem tudsz.Esetleg tudsz azonban olyan pontos leírásokat adni, benyomásokról beszélni, ami segíthet, és a teszteken is keményen besegített a csapatnak(gumiteszt,200kör "magánszorgalomból pl.). Anno nem 1-szer említették, hogy a mezőnyben(!!!) ő ért a legjobban a "technikához", magyarán el tudja mondani, szerinte mit-merre. Ez azért hatalmas segítség a csapatnak.
  • G_ArchAngel #57980
    írhattad volna, hogy Ross Brawn (+csapat), vagy Luigi, a technikus (+csapat)

sokan kicsit túllihegik a dolgokat, egy autószerelői végzettséggel nem lehet F-1-es autót tervezni, mintahogy én sem tudok 14 éves tervezői gyakorlattal vidámparkot vagy felhőkarcolót...
  • DJ BP
    Schumi egy megbízhatatlan Ferrariból csinált (+csapat)

értelmezés? :)
  • G_ArchAngel #57978
    ja, Schumi...

meg az a párszáz ember Maranellóban...
  • mflex #57977
    "Anno Schumi egy megbízhatatlan Ferrariból csinált (+csapat) egy atom biztos és pokoli gyors autót."

pontosan!!!:)
  • BaliBoy
    LOL.
    Számomra csak akkor fog elindulni a Schumacheri magasság felé, hamár legalább 1 vb-t szerez a Ferrarival.
    Anno Schumi egy megbízhatatlan Ferrariból csinált (+csapat) egy atom biztos és pokoli gyors autót. Kíváncsi vagyok, hogy egy messze nem olyan szar Ferrarival (értsd, kissé megbízhatatlan) mikor lesz ugyanolyan megbízható és gyors Raikönen. Na nállam akkor fog elindulni. Most még csak egy simán jó pilóta és nem több!

megyjegyzem számomra - régi Schumi és Ferrari szurkolóként - Hami sokkal közelebb van, a mindössze 1 évével az F1-ben a Schumi szintű kvalistáshoz mint akárki más a mezőnyben
  • mflex #57975
    én sem...
  • G_ArchAngel #57974
    de ki az az Alonso?
    ilyen nevű sportembert nem ismerek...
  • mflex #57973
    én Sato-t

viccet félre,én Kimi-t látnám szívesen a dobogó felsőfokán,de ehhez sok mindennek kellene történnie:)
  • desigo
    elírtáka kérdést.Így helyes:

Ön kit szeretne világbajnoknak 2007-ben?
  • mflex #57971
    hmmm....

• zmeor
    1: Kimi
    2: Hamilton
    3: ALFONSO
  • zmeor

• desigo
    király lett a banner

[dugnám]
  • minimize
    "eddig mit csinált éveken keresztül a finn?"

Nem most kell az egekig emelni, eddig is ügyeskedett, amikor hagyta az autója.Ha összehoztak volna egy normális autót alá, VB.lehetne talán ő is.
    A Mekinek viszont kellett egy év, és 780oldal ahhoz, hogy győzelemre termett autót készítsen.
    Alonzo-ról annyit, ő már anno kijelentette, hogy NEM tekinti versenysportnak az F1-et. Akkor nála csak a pénzről szól kb.2éve a dolog??!
    Egyébiránt még Hamilton sem igazi, érett bajnok,
  • Istencsászár
    Nemkellnek a megjegyzéseid, bár mást felizgathatsz vele:)

Szép h Kimit Sumihoz hasonlítják, csak köze nincs hozzá semmi fornton mert Kimi egy totál más stílusu ember mint a pályán mint azon kívül... ha meg most jutottak el oda h Kimit a fellegekbe kell emelni akkor eddig mit csinált éveken keresztül a finn?
  • Amiga
    Ha a Jóindulatról szobrot mintáznék, Te jutnál eszembe először...

hiszen az ügyes művész minden hibalehetőséget végiggondol, mielőtt belekezd a munkájába.
  • DJ BP
    nem ér szart se a pocsolyák keresése ez kiderült :)
  • Istencsászár
    És ezért nem nyer idén Vbt minst Schumacher?
  • G_ArchAngel #57962
    Gabor_HSF-et idézem: "már csak autót kellene tudnia beállítani"

biztos Massa beállításait használja, ezért gyorsabb az év 2.felében:)
  • Kit--Kat
    Baldisseri: Räikkönen már olyan szinten versenyez, mint Schumacher
  • Amiga
    Ez is igaz. :)
  • G_ArchAngel #57959
    Hamilton: fiatal, ismeretlen területen alázta a "nagyokat", kikezdték őt is, csapatát is, konstans teljesítmény - megérdemli
    Kimi: hardware problémák, új környezetbe belerázkódott, nem balhézik - megérdemli
    Alonso: jó teljesítmény egy új csapatban, erős újonc mellett, ellenben összeveszett több pilótával, szakemberrel, nem tud uralkodni az érzelmein, nem hajlandó elismerni a hibáit, keményen bírálja és hátbatámadta a csapatát - elvenném a superlisence-t is, mert abszolút nem sportember
  • Amiga
    Ja, végül is ebben teljesen igazad van.
  • G_ArchAngel #57957
    gút bánner:)
  • PrisonMan
    Hajrá Alonso!
    Biztos, hogy nem Hamilton lesz a bajnok... Kimi és Alonso összefognak, és vagy ALonso [yeaahhh] vagy Kimi [nincs sok esélye rá, ha csak Hamilton ki nem esik] lesz a világbajnok!!
  • b-type
    figy, sztem ott a gond hogy ilyenkor Kimi sima mérték szerint méred.
    A közvetítőink is azért beszélnek gyenge teljesítményről, mert Kimi-nek saját magához gyenge volt a teljestménye.
    Sztem az ő teljesítményét amugy sem kell magyarázni, hiszen meghatározó versenyző.
    De azt érezni kell, vagy legalábbis én éreztem, hogy eleinte nem volt 'Kimis', nem voltak azok a húzások amiért majdnem mindenki kedveli,..amit pl. tud mutatni mostanában, meghatározó pillanatok mint Coulthard megelelőzése...eleve annak az ívnek a rizikózása a Japó versenyen, vagy a mostani gyorsasága.
    Mindenki várta hogy Massa-val összehasonlítva Kimi simán hozza az emberben megfogalmazódó első számú versenyzőt.
    Mindezekhez képest volt Kimi-nek gyenge az idénykezdete.

Hamilton-nal kapcsolatban, sztem nagyon nem mindegy, hogy melyik pályán kell mennie, és hogy azt a pályát ismeri vagy nem. Mert ő neki Alonso-val kell meccselnie, aki nem csak hogy ismerte ezeket a pályákat, hanem piszkos mód gyors is rajta.
    Hamilton-nak minden új pályán meg kell találnia azt a vonalat ahol gyors tud lenni, az ahoz illő beállításokat, és majd mindezek után meg kell találnia azt a részt ahol gyorsabb tud lenni mint Alonso, vagy Kimi vagy Massa, de mivel Alonso-val szemben nincs meg a különböző autó, így elsősorban Alonso-val szemben kell helytállnia.
    Szal sztem nem egyszerű az hogy beköszönök egy pályára, és mindjárt olyan gyors vagyok mint az elit.
    Sztem Hamilton az akinek ez a VB cím járna, sok hülye terhet kell neki cipelnie, az autó megtanulását, a pálya megtanulásán, és az ellenfelek esetleges megverésén túl. Pl. a lökött Silverstone-i reklámqual-t..de amibe belecsöppent az idén a McLaren-nél az se semmi, értem ez alatt a médiaérdeklődést, a kémbulit, és Alonso-t. :)
  • Istencsászár
    Ez a felesleges cikk, számolás és sopánkodás... 5 éve volt, marha régen azóta más van, Sumi és Alonso is igy lettek Vbk. Persze ez a pontozás sem jó valakinek, de jó másnak... jó semmi sem lesz mindenkinek, amig nem változtatnak addog ez van, de szerintem nem is kell, hanem pole+legjobb kör, vagy az élen töltött legtöbb kör miatt lehetne plusz pontokat osztani.
  • Amiga
    A Hamiltonos szitu egyszerű... "sokat akar a szarka, de nem bírja a farka". Tavaly Schumi ugyanezen vérzett el a Hungaroringen, de az ő esetében az idézet így módosul: "sokat akart a szarka, de nem bírta a Ferka".
  • Zóanagyvarázsló
    Én nem am otiváltságot hiányoltam belőle, de az idény első felében Massa egyértelműen elkalapálta időmérőkön (erre Ausztráliában is emg lett volna az esélye), Kiminek nem sikerült a maximumot kihoznia a kocsijából. Később is többször bizonyult nagyon gyorsnak, de egy-egy kisebb hiba miatt hátrébbról indulva csökkentek az esélyei. Mindenesetre azt mondom, hogy az idény első fele alapján nem érdemelne világbajnoki címet, szemmel láthatóan idő keleltt ahhoz, hogy belerázódjon a kocsiba, és ezáltal túlnője Massát - idény elején Massa volt az erősebb, most már ő. Mellesleg ezzel az erővel Heidfeld is pályázhatna a legjobb pilóta címre, elvégre elég stabil teljesítményt nyújtott, semmivel sem hibázott többet, mint a "nagyok".

Az idény második felében már mindegyik élpilóta hibázott, mind Kimi, mind Hamilton, mind Alonso igazán jó teljesítményt nyújtott. Bárki is nyer, egyéni teljesítménye alapján nem lesz érdemtelenül bajnok.
  • Kit--Kat
    Räikkönen a második helyen állna a régi pontrendszer szerint